Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Céklasaláta-kipróbált recept!!!

Céklasaláta-kipróbált recept!!!

A Céklasaláta-kipróbált recept!!! hozzávalói:
-2 kg egész cékla hajastól
-5 evőkanál 10 százalékos ecet
kicsi köménymag ízlés szerint aki nem szereti ha ropog a fogai között az tehet bele őrölt köményt is én azzal készítettem el
-15 dekagramm cukor
-picike só egy kávéskanálnyi kb
-7 deciliter víz


A Céklasaláta-kipróbált recept!!! elkészítési módja:
Az egész céklákról levágom a levelet,megmosom megfőzöm hajastól. Nem kell túl sokáig főzni,de céklanagyságtól is függ,ha valaki vásárolja nem kertben termett akkor érdemesebb céklasalátához a hengeres formájút venni,az nagyjából egyenletesen fő meg és szépen lehet karikázni. Ha megfőtt várunk amíg kihűl,aztán meg kell hámozni és felkarikázni,vigyázat nagyon de nagyon fog!! A cékla felöntőleve: a két kg céklához én bő 7 deciliter vizet tettem fel főni,hozzátettem 5 evőkanál 10 százalékos ecetet,15 dekagramm cukrot és picike sót.5 evőkanál 10 százalékos ecetet tettem bele. Mikor összerotyogott ráöntöttem a céklára.Én hűtőbe tettem az első adagot,a többi főzést majd tartósítom télire... Tartósítás módja: tisztára mosott üvegbe teszem a darabolt céklát,ráöntöm a forró felöntőlevet és leszorítom az üvegtetővel,pillanatra fejre állítom majd berakom egy nagy lábasba amit kibéleltem ruhákkal,beburkolom és ott hagyom kihűlni.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A céklasaláta-kipróbált recept!!! elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook