Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Tursija (Torshi) recept

Tursija (Torshi) recept

A Tursija (Torshi) hozzávalói:
3 kg apróra vágott zöldség (Uborka, paprika, répa, karfiol, káposzta, karalábé)

200 g só
400 g cukor
szemes bors
babérlevél
3 liter forró víz
2 teáskanál borkősav
3 teáskanál tartósítószer
1 l alkoholos ecet


Tursija (Torshi)

A Tursija (Torshi) elkészítési módja:
A zöldségeket jól megmosni, konyharuhával szárítani és tetszőleges méretűre vágni. A zöldségeket sterilizált üvegekbe tesszük. Szórjuk rá a babérlevelet, borsot. Öntsünk forró vizet az edénybe, és tegyük lassú tűzre, adjunk hozzá sót, cukrot, borkősavat és tartósítószert. Amikor a fűszerek elolvadtak, levesszük az edényt a tűzről. Ha kihűlt adjuk hozzá az ecetet. A folyadékot a zöldségekre öntjük az üveg tetejéig. Zárjuk le az üvegeket, és hagyjuk hűvös és sötét helyen.

Én műanyaghordóba rakok jó néhány adagot.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A tursija (torshi) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook