Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Csalánszirupom recept

Csalánszirupom recept

A Csalánszirupom hozzávalói:
400 gr Csalánlevél
6 citrom leve
200 gr méz (400 gr cukor)
1.5 liter szűrt víz


Csalánszirupom

A Csalánszirupom elkészítési módja:
Megmostam a csalánt és kb egy órára feltettem lassú tűzön forrni. Az elpárolgott hiányzó vízmennyiséget pótoltam. Ha kihűlt leszűrtem és hozzáadtam a mézet( cukrot) és a citromlevet. Mikor elolvadt a cukor (méz)a szirupot üvegekbe töltöttem.

Gumikesztyű használatát ajánlom szedéskor és mosáskor.
Nagy csalánból készítettem.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A csalánszirupom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook