Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2708. forrest2010 (válaszként erre: 2705. - Dodi44)
2021. nov. 8. 07:25
Dodi ! volt 1 cigus kolléganőm ő mindig azt mondta h neki sokkal többet kellett mindig letenni ahhoz az asztalra h elismerjék a munkáját ! persze ! mindig szorgalmas is volt és nem pont ő tehetett róla h ez a vélemény alakult ki róluk :( :( de a többség ? még ma is olyan /sajnos/ mint azok , akik miatt a rendeseknek szívniuk kell !!!
2707. forrest2010 (válaszként erre: 2706. - Dodi44)
2021. nov. 8. 07:18
... Dodi a múlthéten vettem 2 csomaggal :) egyiket + is főztem Bundynak az neki 2 evésre elég volt / a másikat csak megpucoltam és elraktam a fagyosba , ínséges ídőkre @@@@@ / vajpuha lett :) a csirkezúza annyira apró kis vacak h a maradék pár szál még nem ősz hajam is beleőszül a pucolásba @@@@@@@@@@ viszont a pulykazúza 5 db = fél kiló ! akkora csomagolású van itthon :) a pulykahúst nálunk nem szereti csak a lányunk , nem szoktam venni , hiába nem érzek szagokat ? azon érzek valami nem szeretem szagot / és hamá' szag ? az akkor nem illat !! :( :( /
2706. Dodi44
2021. nov. 8. 05:11

Eloszeretettel hasznalom a csirke "far-hatat" levesnek. Mar tobb honapja keresem a boltba! Ott ahol eddig is volt, mar ujra megjelent a csirke maj csomagja, es a zuza csomagja. Mellette van az uj csomagok a kulykabol levo zuza es a daralt pulyka hus.

Ti csinaltatok mar pulyka zuzabol porkoltet? De ezek nem szabadon elok, hanem allando vilagitasban tomegben tartott, mukajaval etetett joszagok. A husukbol is csak egy kisdarabot tudok lenyomni, a fura izuk miatt...

2705. Dodi44
2021. nov. 8. 05:04

Nagyon korgott a gyomrom. be a microba egy hosszu virslit, Mar meg van fozve a csomagolasa elott, mert ugy tovabb al el, felvagtam aprora egy negyednel nagyobb voros hagymat.

Mar volt a hutoben a virslihez valo hosszukas zsomlefelem (csak az a baj vele, hogy az itteniek kisse edesek, egy jo tanyer paradicsom levesem melle konyen lecsuszott mind a ketto...

Tumbo a hatszaz otvenes velemenyem, irasom , eltunk biztos azzal is ugyjartam , mint az FB. irt velemenyemmel, met eltuntettek, mert az ott levo propaganda kepuk es szovegukon azt hirdettek, hogy meg ma sem akarja a tarsadalom elfogadni azokat akiknem mas szinuek a boruk. Mire nekem az volt az irasi velemenyem, hogy nem a bor szinukkon van a megutkozes, hanem ha egy reteg egybe szeretne olvadni egy masikkal, akkor ugy kellene tegyen, vagy jobban, mint a cel reteg, tanuljon jobban dolgozzon jobban, viselkedjen jobban, becsuletesebb legyen jobban, ne haromnegyedel legyenek tobben a bortonben, mint a cel reteg. Erre azt a kifogast talaltak irni nekem, hogy a mostani partunk ertekei nem egyeznek meg az en hozzaszolasommal. Ez nem itt volt, ez a FB.-on!

2704. tumbo2 (válaszként erre: 2702. - Tógás)
2021. aug. 31. 17:00
azt én is.a mellét nem annyira,de mindig rám maradt.mivel a hús az egyik gyöngém,hát megeszem.
2703. Tógás (válaszként erre: 2699. - Forrest2010)
2021. aug. 31. 16:59

Nálunk most a napokban sütött kolbász zsírja a sláger!

Nagy, házikenyérből vágott karéjra kenve és sózott lila hagymával megszórva!

Finom is az!

2702. Tógás (válaszként erre: 2701. - Tumbo2)
2021. aug. 31. 16:57

Mért is lennél sótlan???

Én sem főzök túl sósan, bár van néhány olyan étel amit sósan jó leszopogatni!

Például a sült kacsa hátát!

2701. tumbo2 (válaszként erre: 2699. - Forrest2010)
2021. aug. 31. 15:31
a nagyanyám sem volt egy konyhatündér,de volt egy-két jó dobása.én sem mondhatnám magam annak,de amit főztem,mindenkinek ízlett.van amit én is zsírral csinálok,pörköltet,almás pitét,de hogy valamiről le kelljen kanalazni a zsírt?meg aránylag sótlanul főzök.igaz sótlan ember hogy főzne.
2700. Auróra2010 (válaszként erre: 2699. - Forrest2010)
2021. aug. 31. 11:15
Egyik nagyanyám is igy csinálta, de ha meg voltunk hiva, valahogy eltüntette és morgott hogy milyen válogatósak vagyunk.
2699. forrest2010 (válaszként erre: 2698. - Tumbo2)
2021. aug. 31. 10:39
... szörnyű lehetett :( :( anyud főztje :( :( néhány kaját szívesebben készítek zsírral , pl a sülthúst is :) direkt fincsi a zsírja zsíroskenyérhez , teszek bele hagymát-fokhagymát-őrölt borsot-majorannát a són kívül , az a legfinomabb , de az előbb is elfogy mint a husi , most legutoljára kacsazsírt raktam a husi alá :) :) de szoktam néha kis bacont is :) amikor nagyon szépet látok veszek 1-2-3 csomaggal :)
2698. tumbo2 (válaszként erre: 2697. - Tógás)
2021. aug. 31. 09:04
az anyám világéletében így főzött,rengeteg zsírral rántással.a leves tetejéről le kellett szedni a rengeteg zsírt.ha töltött káposztát főzött,rátette a vastag rántást,egy darabban volt az egész.én kiszedem a tölteléket,utána a rántás,mikor normális állagú,akkor visszateszem a gombócokat.
2697. Tógás (válaszként erre: 2696. - Tumbo2)
2021. aug. 30. 19:41

Nem feltétlenül arról szól a dolog, hogy zsírosan kell főzni, de amihez kell egy kicsi, az alá egy már finomra fűszerezett, ízesített zsiradék kerül!

:)

2696. tumbo2 (válaszként erre: 2695. - Forrest2010)
2021. aug. 29. 19:17
biztos mondtam már,hogy az anyám egy cigányasszonynak adta a hurka,kolbászzsírt.akkor lehettem 6 éves.én sem enném meg,csupán azért,mert hizlal.ha főzök,általában zsírral,olajjal csak a krumplit.finom lett az almás süti a széléből ettem meg egy pici darabot.
2695. forrest2010 (válaszként erre: 2690. - Tógás)
2021. aug. 29. 11:49
... nekem is volt 1 kolléganőm régen , mikor felfedezte ezt a lehetőséget h a pecsenyesütőnél összegyűlt mindenféle fincsi zsírokat lehet kapni ? ő rendszeresen beszerzett olyat és azzal főzött mindenféléket , az 1 plusssssz ízt adott mindennek :))))) akár leves akár egyéb kaja volt :) :)
2694. Tógás (válaszként erre: 2688. - Tumbo2)
2021. aug. 29. 11:21

Erre nem is gondoltam!

Neked igazad lehet!!!

2693. Tógás (válaszként erre: 2679. - Csemár)
2021. aug. 29. 11:19

Gyerekkorban alakul az ember ízszeretete!

Később is leginkább azokat az ízeket keresi!

Max a sosem kóstolt, de finomnak talált dolgok kivételek!

2692. Tógás (válaszként erre: 2667. - Tumbo2)
2021. aug. 29. 11:15

"egy mezőőr paprikát hozott.pedig hát nem locsolta senki,csak ami fölülről jött."

Akkor még egészen más időjárás volt! A 30 fok számított ritka hőségnek!

2691. Tógás (válaszként erre: 2663. - Tumbo2)
2021. aug. 29. 11:12

A kukoricavirág szinte bárhol, bármiben megél és locsolni sem kell túl gyakran!

Azért próbáld meg szerintem újra!

2690. Tógás (válaszként erre: 2661. - Tumbo2)
2021. aug. 29. 11:11

Én arra emlékszem (nem ennyire régről) hogy a grillcsirkéstől lehetett 1-200 forintért fűszeres, kisült zsírt kapni ha vittél üveget.

Nagyon finom íze volt és a krumplisütéstől kezdve sok mindenre használható volt!

2689. Tógás (válaszként erre: 2660. - Dodi44)
2021. aug. 29. 11:08

hahahaha! Egészségedre!

Nálunk kolbászzsíros kenyér volt lila hagymakarikákkal!

De finom is az!

2688. tumbo2 (válaszként erre: 2687. - Forrest2010)
2021. aug. 10. 08:09
az is van,meg függöny,pedig én isten bizony egyiket sem kerestem.pedig rám férne egy vastag falu lábos,amiben nem ég le semmi.reggel beszéltem a harmadik szomszéddal,azt mondja,még gazirtót sem lehet kapni.mivé lesz ez a világ.akkor mindenhol méhlegelő lesz,az allergiások meg tüsszöghetnek.láttam egy okos embert a tévében,aki azt mondta,régen elégették a gazt,vele együtt a gazmagot is.de most be lett tiltva.aki ezt a törvényt hozta még kapát sem látott életében,sem kaszát.
2687. forrest2010 (válaszként erre: 2684. - Tumbo2)
2021. aug. 9. 19:59
... én csak 1 szépséges piros pöttyös lábost látok ! + valami ételhordót , 1 tálaló szekrényt :) ...
2686. tumbo2 (válaszként erre: 2683. - Forrest2010)
2021. aug. 9. 17:40
mikor mesélte a fiú,hogy a láda beleesett a kajába,hát hagyták.
2685. csemár (válaszként erre: 2683. - Forrest2010)
2021. aug. 9. 17:38

Jól mondod.

Csak kapkodom a fejem néha: egyik üzletben a zsírt kell venni, a másikban a töpörtyűt, a harmadikban a baromfihúst, a negyedikben a mittoménmiket...

Rém modern világot élünk...

2684. tumbo2
2021. aug. 9. 17:35
na ki nézi,hogy mit irkálunk,mert valami húsokat mutogatnak.
2683. forrest2010 (válaszként erre: 2682. - Csemár)
2021. aug. 9. 17:28
... és az a legnagyobb dögség !!! amikor átverik a vásárlót és a mű mű mű cuccot adják aranyáron !!! azzal a címszóval h hagyományos ! + h bió !
2682. csemár (válaszként erre: 2680. - Tumbo2)
2021. aug. 9. 16:14

Van már mindenféle.

Sajnálatos módon a hagyományos eljárással készített termékek a legdrágábbak. (Legalábbis mifelénk.)

2681. Dodi44
2021. aug. 9. 15:52

(Az egyik allamban van egy ceg, amelyik igazi de gyongebben fustolt bacon-t arul.

Harom font (3x.45deka=1.35 kilo, belole $36 + a postai koltsege.

Amit a boltokban arulnak, es fustoltnek becezik, az sosem latott fustot, csak valami kemiai kusmarcal kevert vizzel locsoljak meg.)

2680. tumbo2 (válaszként erre: 2679. - Csemár)
2021. aug. 9. 13:11
mert az igazi az amit pörkölnek.régen szalmával,utána gázzal.aztán jól lesikálják.a mostani "füstölt" húst az isten tudja,hogy csinálják.bár láttam a hír tévében a sonkákat tesztelték,a legtöbb a maradék húsból összepréselt hirtelen sonka volt.tele ezzel-azzal,hogy több vizet vegyen fel.
2679. csemár (válaszként erre: 2678. - Csemár)
2021. aug. 9. 12:02
És ez még csak hagyján (mert hiszen a kocsonyahús - hagyományosan - látott már füstöt a perkeléskor), de a töltött káposztát is csak egyetlen egyszer "gazdagítottam" füstölt hússal. Nekem szokatlan volt az az íz...
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook