Téli salátareceptek, tippek (beszélgetős fórum)
Diós-illatos saláta
Hozzávalók:
8 dkg póréhagyma,
8 dkg sárgarépa,
8 dkg zeller,
8 dkg alma,
8 dkg narancs,
8 dkg banán,
8 dkg kivi,
8 dkg dióbél,
só,
citrom
Elkészítés:
A zöldségféléket vékony metéltre, az almát és a narancsot cikkekre, a banánt és a kivit karikára vágjuk, a diót durva darabokra törjük. A hozzávalókat lazán és óvatosan összekeverjük, sóval és citromlével, ha szükséges egy kevés porcukorral ízesítjük. A salátát hűtőben érleljük ezután a tetejére diót szórva tálaljuk.
Van még, de nem enged felrakni, úgyhogy beírom ide, aztán majd átrakom a receptekhez, ha engedi a rendszer. Két gyerek mellett nem mindig tudok írkálni, úgyhogy íme:
Ásványpótló saláta
Hozzávalók 4 személyre:
1 kis fej saláta,
1 csomag retek,
15 dkg sárgarépa,
egy zellergumó fele,
4 dl joghurt,
olívaolaj,
1 gerezd fokhagyma,
vörösborecet, só
Elkészítés:
Tisztítsuk és mossuk meg a zöldségeket.
A retkeket hosszanti irányban vagdossuk be, és tegyük hideg vízbe, amíg ki nem nyílnak, mint a virág. Vágjuk karikákra a répát, csíkokra a zellert, és 2 percig blansírozzuk (forrázzuk) zubogó vízben, majd szűrjük le. Helyezzük tányérokra a salátaleveleket, majd rendezzük el rajtuk a répát, zellert és a retkeket. Zúzzuk össze a fokhagymát, keverjük el egy kevés sóval, ecettel és olajjal, majd ezt az öntetet osszuk el a tányérokon. Keverjük össze a joghurtot, és minden tányér salátára öntsünk belőle egy keveset.
Kedves "rajongók"! ;-)
Felraktam az első receptet... 3 sajtos vitaminsaláta.
Szia Fiti.Örülök, hogy tudok segíteni, a probléma az, hogy receptet a rendszer csak egyszer enged naponta, nekem meg kimegy a fejemből néha.
Tudod, kicsit szita az agyam... :-)
De megígérem, hogy megpróbálom a napi rendszerességet és beírom a receptekhez.
Csak aztán győzzétek enni... :-))
Kedves Veronika!
Nincs kedved ezeket a jó kis salátákat a receptek közé feltenni??? Nagyon jónak találom, de szeretném eltenni magamnak, hogy amikor megcsinálnám ne kelljen ezer hozzászólást visszaolvasni, hogy ismét rátaláljak!
Köszönjük Neked a finomságokat! Üdv.: Fiti
Feketeretek salátát régóta kajtatok, ez nagyon egyszerű és jól hangzó, kipróbálom ezt is. :)
Közben kipróbáltam a téli vitaminsalátát is, az is ízlett. Olyan jól esett, el nem tudom mondani! Biztos, hogy rendszeresen fogom készíteni.
Fekete retek saláta:40 dkg fekete retket lereszelünk, 1közepes nagyságú hagymát apróra vágunk, megsózzuk és egy pici olívaolajjal meglocsoljuk. Tehetünk bele egy kis petrezselymet is.Kicsit behűtjük és rpzskenyérrel esszük.
A retket másikkal is helyettesíthetjük, és mindig pucolni kell.:-)
Almás kukoricasaláta:30 dkg mélyhűtött kukorica, (vagy 2doboz konzerv),1 szál sárgarépa,1-2db alma,
5 dkg majonéz,1 dl tejföl,1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé.Ha mirelit a kukorica, akkor sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, az almát megmossuk, kimagozzuk, héjastól kockára vágjuk.
A majonézt kikeverjük a többi hozzávalóval és ízesítjük. A mártásba keverjük a kukoricát, a sárgarépát és az almát. Legalább 1órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Kagylós vitaminsaláta:30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, só, őrölt feketebors, pici curry, 1 ü kagyló (nálunk a paradicsomos jött be), chili fűszerkeverék(aki szereti, de ki is maradhat), fokhagymasó vagy reszelt fokhagyma, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.
A répát megtisztítom, lereszelem, a fele citromlével elkeverem és picit sózom. A zellert meghámozom, vékony csíkokra vágom és elkeverem a többi citromlével. Vékony szeletekre vágom a paradicsomot, a paprikát és az uborkát vékony szeletekre vágom, hozzáadom a széttépkedett salátaleveleket. Közben kiveszem a kagylókat, a megmaradt olajat elkeverem a hagymasóval, a borssal, a curryvel és a chilivel. Az egészet egy nagy tálban összekeverem és pirított kenyérszeletekkel tálalom.
Tejfölös savanyúkáposzta saláta:
50 dkg savanyúkáposzta,kicsavarva,
1 nagy vöröshagyma apróra vágva,
2-3 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
pirospaprika
Az olajat pirosparikát,hagymát összekeverjük,
hozzáadjuk a tejfölt,és azzal is jól elkeverjük.Végül a savanyúkáposztát adjuk hozzá.Elkeverjük,és hagyjuk összeérni.(de mi rögtön neki esünk)
Én elolvastam!
Köszi. :)
Almás répasaláta:1/2 dl joghurt,10 dkg alma,só
5 dkg sárgarépa,1/2 evk. cukor,őrölt fehér bors,
citrom
Az almát kockákra vágom,a répát lereszelem.A joghurtot elkeverem sóval,cukorral,a citrom levével és a borssal.Ebbe beleforgatom az almát és a répát, és hűtőbe rakom 1-2 órára.
Savanyú káposzta saláta:50 dkg savanyú káposzta
1 nagy fej lila hagyma,2-3 gerezd fokhagyma,
2 evk olívaolaj,1 kk pirospaprika
A hagymát felkarikázom, fokhagymát szétnyomom, majd összekeverem a hozzávalókat.Fél órára hűtőbe teszem.
Almás céklasaláta:1 közepes nyers cékla,1-2 db alma,6 evőkanál majonéz,6 evőkanál mustár
A céklát megmosom,meghámozom, majd lereszelem(legnagyobb lyuk a reszelőn).Az almát meghámozom,és szintén lereszelem.A két reszeléket a majonézzel és a mustárral összekeverem.
Hogy én is hozzátegyek, bemásolok egy téli salátareceptet a receptgyűjteményből:
Péter téli salátája
20 dkg savanyú káposzta
2 fej lilla hagyma
2 főtt tojás
1 aktivia kefir
2 dkg pucolt reszelt fokhagyma
só
bors
petrezselyem
A savanyú káposztát átmosóm ( nem kimosóm ) lecsöpögtetem. Lila hagymát megpucolom és vékony félkarikára vágom. A főtt tojásokat megpucolom és nagylyukú reszelön lereszelem. A egy tojáshéj felét apróra zuzom. Az egészet összekeverem, ráöntöm a kefirt ízesitem fehér törött borssal,megfelelő mennyiségű sóval és végül hozzáadom a finomra vágott zöldpetrezselymet. Hűtőben hagyom állni egy félórát, majd piritott szeletelt magos kenyérrel fogyasztható.
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- Atkins - Tippek a kezdéshez
- Pumanyuszi sikerdiétája, receptek, tippek
- Rafinált, okos tippeket várok, avagy hogyan szerezzem vissza a férjemet?
- Ízletes salátareceptek vacsorára vagy talan ebédre is
- Kedves kutyatartók, tudnátok tippeket adni abszolút kezdőknek, ha kutyaiskolára nem telik?