Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? fórum

Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)


2009. márc. 15. 08:06

Mikor kell megenni a csírát és minden mely csírák ehetőek? Elég megvárni, migy 1 cm csira lesz és már ehető is, vagy nőjjön meg 10 cm-re a növény és akkor egyben megehető? Segítsetek kérlek.

Ja és hol lehet kapni magokat?

2009. márc. 15. 08:06
Egyszer megpróbálkoztam a napraforgó csírával, de nem sikerült. Igaz nem szűrőben volt, csak egy műanyag tányérban. De nagyobb volt a gyökere, mint a csíra. Aztán vártam, hátha nő még, de közben el kezdett penészedni és kidobtam.
4. csera (válaszként erre: 3. - A9e1c02a7b)
2009. márc. 15. 08:01
az mit jelent, hogy nagyon erős lesz a retekcsíra? Olyankor nem ehető, vagy csak rossz az íze?
2009. márc. 15. 07:57
Amit én szoktam: lucerna, retek, lencse, mustármag. Nem szükséges speciális edény, csak egy kislyukú műanyag szűrő. Először egy edénybe be kell áztatni a magokat, hogy megduzzadjanak. Rá szokott írva lenni a papírra, hogy ez hány órahossza. Utána beleteszed a szűrőbe és naponta kétszer átmosod. 2-4 nap a csírázási idő, azt is rá szokták írni a papírra, meg azt is, kb. hány cm-es csírák lesznek. Nekem a retekmag-csíra nem mindig sikerül, van úgy, hogy nagyon erős lesz.
2009. márc. 15. 07:39
Arra lennék kíváncsi milyen magokat használtok, szokott -e sikerülni a csíráztatás, mekkora csírákat fogyasztotok, csak speciális edényben oldható-e meg , és úgy általában milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?
2009. márc. 15. 07:36
Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook