Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? fórum

Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
186. vaczila (válaszként erre: 184. - Vámpír)
2009. ápr. 1. 18:56
Nekem most csírázott ki a napraforgóm. Igaz hogy a héját le kell pucolni ami elég babra munka, de nagyon finom íze van. Érdemes foglalkozni vele.
185. 2d5a00656a (válaszként erre: 184. - Vámpír)
2009. ápr. 1. 18:51

Nagyon hamar,ha megjelenik a kis csíra/és kettényílik a mag mint egy virág/már egyétek is mert utána barnul éés keseredik.

Ez a hántolt változatra vonatkozik.

184. Vámpír (válaszként erre: 182. - 8ef78160df)
2009. ápr. 1. 14:56

Szia fogyika!


Napraforgót most próbálom csiráztatni, csak megmostam, nem áztattam. Kiváncsi vagyok mi lesz belőle.

183. 2d5a00656a (válaszként erre: 180. - Zsuzso100)
2009. ápr. 1. 14:04
csíratálban.
2009. ápr. 1. 13:57

Sziasztok!


Jó sokat írtatok!

a napraforgó csira nagyon finom, tényleg nem kell beáztatni, de ha beáztatod, úgy több bújuk ki- Legalábbis én ezt tapasztaltam, de még csak két-három hete csiráztatok :/ , de napraforgót mindig . Szóval ennyi idő alatt én ezt vettem észre.

Most vöröskáposztát és rozsmagot csiráztatok, meg természetesen naprafogómagot.

Én is lucernával kezdtem, de az nem ízlett.

2009. ápr. 1. 13:11

És köszi az infókat/segítséget, remélem sikerrel járok!

Tényleg olyannal kell kezdeni, ami tuti, nehogy elmenjen a kedvem!

2009. ápr. 1. 13:10
Te edényben csíráztatod?
2009. ápr. 1. 13:10
Lehet ,nem csíráztattam még szűrőben:)A pára és az átmosás lehet hogy elég neki.
178. zsuzso100 (válaszként erre: 175. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 1. 13:09
Ok, körülnézek bioboltokban! Pl. amit belinkeltem boltok.
177. zsuzso100 (válaszként erre: 176. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 1. 13:09
Ha kicsi víz van a szűrő alatti edényben az nem jó?
176. 2d5a00656a (válaszként erre: 174. - Zsuzso100)
2009. ápr. 1. 13:05
Kell nedves kzegnek lenni/Szilvia/ törlőkendő nedvesen/ pl.de az amúgy is a legjobb barátnő nem?:)/
175. 2d5a00656a (válaszként erre: 173. - Zsuzso100)
2009. ápr. 1. 13:04

Általában csíramagot kell venni mert a vetőmag csávázva/kezelve/ van.

De a sima bab vagy borsó meg nem csíranövény/nem jó enni/A mungóbab aza bizonyos szójacsíra.

De kezdd lucernával vagy vörösherével azok tutira kijönnek.Bioboltban vagy nagyobb áruházakban kapható.

2009. ápr. 1. 12:52

Még egy kérdés:

Most kell alatta nedves közegnek lenni (mondjuk szűrő alatt) vagy elég az a nedvesség amikor átmosom?

2009. ápr. 1. 12:48

Valahol le van írva (itt a neten), hogy melyik magot meddig kell csíráztatni?

Csak a csíráztató mag jó, vagy a hétköznapi mag is?

Babnál,lencsénél a szemet kell áztatni?


Bocsi...kicsit sokat kérdezek!

172. zsuzso100 (válaszként erre: 171. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 1. 12:46
Hoppá....akkor jóba fogtam....nem baj kezdők szerencséje...lehet.
171. 2d5a00656a (válaszként erre: 169. - Zsuzso100)
2009. ápr. 1. 12:37
Az itteni versenyzőknek még nem sikerült kicsíráztatni a szezámot.
170. 2d5a00656a (válaszként erre: 167. - Zsuzso100)
2009. ápr. 1. 12:36
Hát ennyi:)
2009. ápr. 1. 12:20

Szezámmagot meddig kell áztatni?

Sima szezámmag jó hozzá, meg úgy általában a sima magok, vagy külön csiráztató mag is van?

2009. ápr. 1. 12:18

Boltok:

[link]

2009. ápr. 1. 11:35
Most akkor úgy működik a dolog, hogy áztatom a csírát (melyiket meddig), aztán berakom szűrőbe natúr, és naponta 2x mosom, és egyszercsak kicsirázik? És ahogy már nagyobb a csira, eszem?
166. 2d5a00656a (válaszként erre: 163. - Zsuzso100)
2009. ápr. 1. 11:33
ja én nem áztatom be éjszakára csak úgy natúr tolom be a számba:)
2009. ápr. 1. 11:23

Szóval minden magnak rá van írva a csomagolására, hogy meddig kell áztatni?

Ezek és hatásai voltak benne abban a cikkben. Szilvia, nem emlékszel milyen újságban volt?

164. zsuzso100 (válaszként erre: 162. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 1. 11:20
:-D
2009. ápr. 1. 11:19
Ezt a lenmagos tisztítást én is hallottam, ki is próbáltam. Elég gusztustalannak tűnt az éjszakás áztatás után az a nyálkás cucc, de a hatása jó volt! Mégse csináltam belőle rendszert...ahogy a legtöbb dologból sem...sajnos.
162. 2d5a00656a (válaszként erre: 161. - Zsuzso100)
2009. ápr. 1. 11:19
Nem vagyunk mi tesók??
2009. ápr. 1. 11:18
Jó fej vagyok, mert lefénymásolok mindenfélét, aztán utána fogalmam sincs, hogy hova is tettem, ez így van most a csirás cikkel is. :-(
160. 2d5a00656a (válaszként erre: 157. - M.gery)
2009. ápr. 1. 10:59
Én bedobom aszámba,nem rágom egyszerűen leöblítem a vízzel.
159. Vámpír (válaszként erre: 155. - M.gery)
2009. ápr. 1. 10:42
Rászorhatod szendvicsre, vagy salátába teheted.
158. Vámpír (válaszként erre: 152. - Zsuzso100)
2009. ápr. 1. 10:41
Én először szűrőben csiráztattam, szuperul bevált. Most vettem egy csiráztató tálat, hát ugyanaz a mag nem nagyon csirázik. Maradok a szűrőnél.
157. m.gery (válaszként erre: 156. - 2d5a00656a)
2009. ápr. 1. 09:49

Csíráztattam már, ha jól emlékszem, a zsázsa is ilyen nyálkás nekem is.

Egy kanállal rágjak szét, és igyak rá, vagy már rögtön a vízbe szórjam?

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook