Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? fórum

Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)


96. savona
2009. márc. 28. 16:23

Sziasztok!


Én már kb 2 hónapja csíráztatok. A retek ízlik a legjobban, a búzacsíra nekem sem jött be. Valaki csíráztatott már brokkolit, vagy mustármagot?

95. Szilvia.... (válaszként erre: 94. - Csera)
2009. márc. 28. 12:40
Igen, de én írtam az elején, hogy még csak most kezdtem :) 73.bejegyzés
94. csera (válaszként erre: 93. - Szilvia....)
2009. márc. 28. 10:30
Na ez, "vak vezet, világtalant!" szindróma. Majd csak ráérzünk :)
2009. márc. 28. 10:22
Ha jól belegondolok, szerintem valamit rosszul csinálhattam, mert azt mondták 1-2 nap után a szezámmag kicsírázik. Hát..........az enyém semmi jelet nem ad, hogy ki akarna csírázni. Megpróbálok jobban utána olvasni és elkezdem elöről.
2009. márc. 28. 10:18

Húúúúúúúú........ nem is tudom: 12 órát szabad áztatni és utána csak napi 3x átmosni!!!!!

1/2 nap áztatás után, ha jól emlékszem már 2 nap csírázási idő eltelt. De lehet, hogy három is. Nekem semmi. :(

91. csera (válaszként erre: 90. - Szilvia....)
2009. márc. 28. 09:59
Oké, ma elkezdem! Neked hány napja ázik?
90. Szilvia.... (válaszként erre: 89. - Csera)
2009. márc. 28. 09:12

Én is vettem lenmagot, de még nem csírázott ki nekem. De még van pár napja, mielőtt kiönteném. :)

Próbáld meg te is!

89. csera
2009. márc. 28. 09:03
Szerintetek az a lenmag, amit enni vettem, kicsírázik?
88. Vámpír (válaszként erre: 84. - Gaby70)
2009. márc. 28. 07:48
A búza nekem nem izlik, olyan fűize van.:-(
87. Szilvia.... (válaszként erre: 85. - Vaczila)
2009. márc. 27. 18:59
Kíváncsi vagyok, hogy jó lesz-e? Én sem tudom.
86. vaczila (válaszként erre: 84. - Gaby70)
2009. márc. 27. 17:01
Milyen búzacsírát vettél? Mert a múltkor én is azt vettem, de búzafű lett belőle és az nem volt jó.
85. vaczila (válaszként erre: 81. - Szilvia....)
2009. márc. 27. 17:00
Nem pucoltam meg. Szerintem majd ha kicsírázik akkor kell, habár nem is tudom. Majd kiderül és referálok.
84. gaby70
2009. márc. 27. 11:59
Én most próbáltam először,búza csirával kezdtem.Nagyon jól sikerült,finom,édeskés az íze.
2009. márc. 27. 07:26

Itt az oldal amit m.gery-től kaptunk.


Itt minden le van irva:

[link]

82. Vámpír (válaszként erre: 73. - M.gery)
2009. márc. 27. 07:24

várom a képeket.


Édesapám a héten Békéscsabára utazott, az otthani bio boltban elég nagy volt a választék, nem úgy mint itthon Pesten.

81. Szilvia.... (válaszként erre: 80. - Vaczila)
2009. márc. 27. 06:26

Hogy csinálod?

Megpucoltad a magot, vagy nem? :)

2009. márc. 27. 06:01
Most napraforgó csírát kezdtem csinálni.
79. Szilvia.... (válaszként erre: 75. - C3e28a071f)
2009. márc. 26. 21:32
Köszönöm a válaszod:) Puszi.
78. Szilvia.... (válaszként erre: 76. - 15ed6b0320)
2009. márc. 26. 21:31

Igen mindegyik másra való.

Úgy olvastam a minap, hogy

- a lencsíra vérnyomáscsökkentő, vérképző.

- a szezámmagcsíra gátolja a daganatok kialakulását, erősíti a csontokat és serkenti a vérkeringést.

huuuuuuuuu.... puskáznom kell:)) eddig azért tudom, mert ezt a kettőt vettem, de mindjárt előkeresem az újságot amiben olvastam....

.......

.....

- a búzacsíra serkenti az emésztést, méregtelenítő, tisztítja a májat, jó hatása van az idegrendszerre és a számomra a legfontosabb gátolja a rákos sejtek kialakulását.

- a rozscsíra segíti a bélműködést és enyhíti az aranyeres panaszokat.

- a kölescsíra erősíti a körmöket, a hajat az izmokat és lassítja a sejtek öregedését.

-a napraforgómag-csíra segíti a vörösvérsejtek képződését, táplálja a bélflórát, vízhajtó, javítja az emésztést és a pajzsmirigy működését.

- a zsázsacsíra értágító, véralvadásgátló és immunerősítő.

- a lucernacsíra fokozza az ellenálló képességet, gyulladáscsökkentő, lúgosító és segít a mellrák megelőzésében.


Hát.... nagyjából ennyi. Én még kezdő vagyok. Még nem készítettem soha csírát. De ha most elsőre nem sikerül, biztos, hogy fogok még próbálkozni vele.

:)

Puszi mindenkinek.

2009. márc. 26. 12:03
A vitaminok ásványianyagok koncentrátumba vannak és könnyebb a felszívodás a hasznosulás a szervezetnek nincs mellék hatása mint a vitamin készítményeknek.
2009. márc. 26. 12:00
Tulajdonképpen miért fogyasztják az emberek ezeket a csírákat?Mire jók?Mindegyik valami másra való?
2009. márc. 26. 11:57
A lenmag mindenkinek nyálkás,joghurtba is érdemes tenni 1 evőkanállal,ez olyan mint egy kéményseprö,kipucolja a beleket mert megduzzad nagyon...búzát érdemesebb vagy lencsét csiráztatni.
2009. márc. 26. 11:50

Tegnap vettem len- és szezámmagot. Még kezdő vagyok a csíráztatásban, így szeretném, ha hozzáértők írnának nekem, hogy mit csináljak.

A szezámmagot tudom, hogy 6 órán át kell áztatni, majd befőttes üvegbe tenni (tetején anyag, géz; én függöny darabot tettem rá) folyamatos napi 3xori átmosással 2 nap alatt kicsírázik. -Ezzel nincs is eddig baj. :)

De a lenmagot 12 órát áztattam, és már átmostam egyszer és túl nyálkás. Mindenkinek ilyen nyálkás? Le kell mosni a nyálkás réteget, hogy ki tudjon csírázni?

73. m.gery (válaszként erre: 71. - Vámpír)
2009. márc. 26. 08:44

Én is pollenallergiás vagyok, de a csírától nem volt eddig panaszom.

Én most áztattam be a lucernát. Majd rakok fel róla képeket a hétvégén!

72. 8ef78160df (válaszként erre: 71. - Vámpír)
2009. márc. 26. 07:34

Én vettem lucernát, de nekem nem ízlik.


Én allergiás vagyok a fűfélékre stb., de a csírára még nem volt panaszom.

71. Vámpír (válaszként erre: 70. - M.gery)
2009. márc. 26. 07:24
Lucernát nem mertem venni. Egy kérdés mindenki felé, aki allergiás a fűfélékre, pollen, széna..stb, annak nem árthatnak a csíramagok??
70. m.gery (válaszként erre: 67. - Vámpír)
2009. márc. 25. 15:31
Egészségetekre! :) Én még a lucernát, és lenmagot ajánlom!
69. Vámpír (válaszként erre: 66. - M.gery)
2009. márc. 25. 15:05
Megnéztem a képeket, Jók lettek :-)
68. Vámpír (válaszként erre: 66. - M.gery)
2009. márc. 25. 15:02
A retek már ehető is? Hát ma mind megettük :-/
67. Vámpír (válaszként erre: 65. - Csera)
2009. márc. 25. 15:01
A búza ize semmilyen, fű izű. A retek, csípős retek, ha magában eszed. Ha szendvicsben, nem érzed, hogy csípős. A Vöröshere csírának zöldborsó íze van. Ajánlom mindenkinek. Ha még találok más milyen magot megírom nektek. Már a kolléganőimet is megfertőztem velük :-)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook