Nullás hónap-klub:D (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
sziasztok!
hogy vagytok?
Letelt az első hónap, sikerült elég jól kiürítenem a fagyasztót, és sokat spórolnom rajta.
Most a július is húzós lesz!!!
sziasztok!
fél hónap telt el a júniusból, és eddig még megy a 60-40 %-os arány tartása!!!!
A másik, a cseh specialitás, a zeml baba.
2 száraz zsemlét vagy pár szelet kenyeret darabokra vágva beáztatok egy bögre tejbe, majd egy jénaiba teszek egy réteg zsömlét, egy réteg reszelt almát, fahéjjal megszórom, kis mézet rá, és így tovább míg el nem fogy minden, a tetejét megszórom dióval és 230 fokon kb 35 percig sütöm.
Szerintem más gyümölccsel is finom, pl el tudom képzelni barackkal, meggyel és cseresznyével vagy szilvával. Egy tipikus spórolós étel tehát minden évszaknak a maga gyümölcsét használhatjuk:)
Szóval a french toast az nagyon hasonlít a bundás kenyérre de édesen és sósan is lehet csinálni, plusz nem olajban úszva sütik:)
Száraz kenyeret szeletekre kell vágni, 2tojást és 1,5 deci tejet egy villával jól felverek, és itt jön a variálás: ha édesen akarom akkor mehet bele fahéj, vagy kakaó és egy kanál méz. HA viszont sósan akkor csak egy kis só.
A kenyérszeleteket beletunkolom, hogy jól megszívják magukat és közben felmelegítek egy diónyi vajat, mindkét oldalukat 1-2 percig sütöm, míg aranybarna lesz.
A sós változathoz 2 ilyen sült kenyér közé teszek egy szelet sonkát és egy szelet sajtot még amíg meleg és így tálalom.
Az édes változathoz összekeverek egy kis túrót tejföllel, édesítővel, és rákenem a kisült kenyerekre majd idénygyümölccsel díszítem, leginkább az eper, banán, málna, barack illik hozzá, az alma nem annyira.
Nyamm:)
Talaltam 2 receptet szaraz kenyer felhasznalasahoz, bar mi nem eszunk soha kenyeret de ez a 2 reci olyan guszta volt, hogy emiatt vettem:)
Az egyik a french toast de egy kicsit maskepp, a masik meg egy cseh kaja
Kesobb gepkozelben leszek es leirom bovebben
Sziasztok! Nem voltam netközelben a hétvégén most meg sok dolgom volt. Egyenlőre haladok a nullás hónap nálam úgy lesz, hogy egy héten 2x megyek a boltba és ragaszkodok a listához és a heti menühöz.
Úgy tervezem, hogy dzsemet csinálok, amikor olcsóbb lesz az eper. De azért pakolom ki a mélyhűtőt. :-)
Holnap lesz vizsgalat:)
Koltozes meg mindig nem mert varjuk a butorokat.
En is ma salataztam, es mostanaban leginkabb cseresznyet es gorogdinnyet eszem amig van szezon, sajnos nalunk a gorogdinnye mar juliusban kasas lesz ugyhogy igyekszem teletomni magam belole amig meg fini:)
Cseresznye ugy szinten, kicsit korabban erik de korabban is lesz vege a szezonnak
szia!
Jó neked, hogy babát vársz, én is úgy szerettem velük otthon lenni, gondoskodni róluk, most tiszta rohanás a nap. Jó egészséget!
Én is úgy akarom, hogy kifogyasztok itthon minden régi dolgot, és nem nagyon akarok halmozni.
A fix menüt úgy állítom össze, hogy a már otthon lévő dolgokat kombinálom. De hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kitalálni, már előre felírom, így nem kell rajta gondolkozni. És azért heti szinten is felcserélhető egyik, vagy másik, lényeg, hogy semmi "külső" kaja, amíg van az otthoniból.
Most hogy terhes vagyok, nagyon lecsökkent az étvágyam is a hányinger miatt, szóval ezek a kicsi adagok is kitartanak 2-3 napig, meg egy csomó kaját nem kívánok, de legalább nincs késztetés sem, hogy nagyon mellévegyek. Múltkor láttam egy receptet, hát ahhoz mindent meg kellett vennem, de csak azért mert már szinte semmit nem tartok itthon:DDDD
Szóval savanyúkáposztával töltött sonka volt, tejföllel, reszelt sajttal.
Nem volt itthon semmi a hozzávalókból! Csak reszelt sajt:)))
Így vettem káposztát és sonkát, meg tejfölnek való és megcsináltam, de maradt káposzta, úgyhogy azt elhasználtam köretnek.
Tegnap csináltam töltött cukkinit, és pl ma este és holnap délben is azt eszem, pont csak kettőt csináltam, ha a férjemnek van kedve azt enni, akkor ma este elfogy, ha nincs, akkor én eszem 2x. Neki meg kitalálok valamit, de ő sokszor csak tésztát kér paradicsomszósszal és parmezánnal, az meg mindig van itthon
mit értesz azon, hogy fix menüzni szoktál?
kb. 2 napra gondoltam az előre főzést, mert dolgozok és nem akarok minden este a konyhában lenni, mert úgy nagyon fárasztó lenne.
En sem kivanom nagyon a hust most.
Inkabb a gyumolcsot es becsuszik a gyumolcsfagyi es a hust inkabb csak "disziteskent":)))
De ezt betudom a mostani hanyingernek is
Andika bar en fix menuzni szoktam amikor sporolok de kicsi adagokat fozok altalaban, valaki mar mondta, de megerositem, hogy mondjuk ha attol felsz hogy rajtad marad, akkor ne pontosan a naphoz ragaszkodj hanem heti 3 foetelt kitalalsz es csak akkor csinalod a kovetkezot amikor az elozo mar elfogyott:)
En utalok etelt kidobni de tartogatni sem szeretem ezert mindig kicsi adagokat csinalok. Ha nagyobbat, azt rogton lefagyasztom, nem 3 nap mulva, es csak 1 adagnyit hagyok kint amit rogton meg is eszunk