Főoldal » Klubok » Nullás hónap-klub:D

Nullás hónap-klub:D (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
297. Drienke (válaszként erre: 295. - Andika751)
2011. aug. 10. 14:28
Így nagyon nehéz. Főleg ha svájci frank alapú a hitel.
2011. aug. 10. 13:24

köszönöm a recepteket, nagyon jók, a babos tészta szárazbabból van ugye, nem zöldbabból?


A zöldségekre tett szósznál, konkrétan hogyan készíted el a zöldséget pl. a cukkínit, padlizsánt,stb.?


Meg még húsos ételt nem nagyon esztek/esznek a mediterrán konyhában? Mit tudom én sült/rántott hús? Ezekhez milyen köretek vannak?


Az a baj, hogy én nem sok zöldséges receptet tudok.


Ja meg a rakott zöldséges-húsos ételek, ezek is jók?


bocsi a sok kérdésért!

295. andika751 (válaszként erre: 284. - F758a7200f)
2011. aug. 10. 12:48

nekem a 60 %-ba a hitel+rezsin kívül csak a kaja fér bele, és az alap vegyi árú. a ruha már nem.


ilyenkor mi van?

2011. aug. 10. 12:45

még valami...


pl. az autó műszakija és zöldkártya is a vésztartalék terhére megy, vagy az a fix. költségek közé, ami 2 évente 1* merül fel?


Pl. nekem ez több, mint 1 havi vésztartalékot fog kitenni.

2011. aug. 10. 12:43

nekem 3,5 évig kellene fizetnem a vésztartalékot, hogy 6 havi kigyűljön!!! de már az is jó, ha van valamennyi, ha váratlan dolog jön, egyébként ez akkor 3,5 év, ha soha nem jön váratlan, de persze az mindig lesz, így több is.


Magyarul egy jó pár évig nem árt erre is kalkulálni.

292. Drienke
2011. aug. 10. 11:02

Most eszembe jutott az egyik tippem! Nálunk is van tartalék, amihez nem nyúlunk, csak ha baj van. Mi fél évre előre tervezünk. Tehát év elején lecsípünk valamennyit a fizuból és az megy egy borítékba amin egy napocska van. Vagy havonta elteszünk egy ezrest egy másik borítékba amire egy karácsonyfát rajzoltam. Az az egy ezres nem hiányzik, de decemberben nagyon jól jön. Igaz Gribedli is ezt csinálja, ha jól emlékszem, csak másként szelektál. Emlékszem amikor suliba jártam ( ált. , gimi.) nem augusztusban vásároltunk a szüleimmel, hanem minden hónapban egy keveset. Főiskolásként már más volt a helyzet, mert gyakorlatilag 1-2 csomag fénymásoló papírt kellett vennem ill. lefűző tasakokat.


Igazából a baba dolgot nem vertem nagy dobra, a naplómban nem is írok róla, hanem az itthon naplómban írok a babámnak. Pár hete csatlakoztam a egy- két babás fórumhoz. :-)

2011. aug. 10. 10:42

Egyébként amikor fogyizol, akkor is elkészítheted ezeket a szószokat, csak a család többi tagja a tésztával eszi, magadnak meg zöldségre teszed.


Pl. én leggyakrabban cukkini, sárgarépa, brokkoli, padlizsán, spenót, spárga vagy ami idény, ami olcsó stb. ezeket előre lefőzöm 3-4 napra. Amikor kajálunk, csak kiveszek egy adagot magamnak és erre teszem a szószokat, ha nincs kedvem külön főzni, de mondjuk szívesen enném én is az ő cuccaikat, hát valamennyire kárpótol:)))))


Mindenképpen időt spórolok vele

2011. aug. 10. 10:38

JA, a babos tészta!


Tulajdonképpen elkészíted a babfőzeléket de csak saját magával, ne liszttel sűrítsd. Annyi leve maradjon, amiben megfő a tészta, és a forró főzelékbe belefőzöd a durumtésztát. Reszelt parmezánnal megszórod.


fejenként 200-300g főtt babot számolok, ez 100g nyersből lesz, és száraztésztát nyersen 50-60g-ot.



Hát, most tésztából asszem betankolhatsz:DDDD

2011. aug. 10. 10:35

HÚSOS TÉSZTARECEPT:


kolbászos gyors ragu, sima ragu (bolognai)


A kolbászos hamarabb kész:) A sima ragut én 3 óráig főzöm, és lefagyasztom kis adagokban. De mondjuk erre mindenkinek megvan a saját receptje, szóval már gondolom írtam a naplómban is, nem írom le még egyszer, a kolbászost leírom:


1 ek olívaolaj, 5deka nyerskolbász, hagyma, paradicsomszósz. A hagymát megdinszteled a kolbásszal együtt, és ráöntöd a paradicsomszószt, összeforralod, tészta belekever, reszelt parmezán rá.

2011. aug. 10. 10:32

NYERS PARADICSOMMAL TÉSZTASALÁTA:


sima: olívaolaj, paradicsomkockák, fokhagyma, reszelt parmezán, bazsalikom, tészta belekever


gazdag: olívaolaj, pár db ringli (szardella), mozzarellakockák, paradicsomkockák, olívabogyó, kapribogyó, reszelt parmezán.


olívából én 4-5 db-ot számolok fejenként, kapribogyóból szintén, aki szereti. Ecetes kaprit használok. HA viszont sósat találsz csak, azt le kell öblíteni vízzel.

2011. aug. 10. 10:30
jaj egy angyal vagy, nagyon köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. aug. 10. 10:29

PARADICSOMOS TÉSZTA RECEPTEK:


A paradicsomosak alapja a PASSATA, amit vehetsz készen is, csak paradicsompüré, vagy elkészítheted házilag és befőzöd, nem muszáj lefagyasztani, amelyikben csak zöldség van, az eláll, sterilizálod és kész.


Paradicsomszósz alaprecept:

1 kg hámozott paradicsom, 1 hagyma, 1 ek olívaolaj. Az olívaolajon megdinszteled a hagymát és rádobod a kockára vágott paradicsomot, addig főzöd míg egyharmadára lecsökken. Ezt, ha áttöröd, akkor PASSATA, de van aki kimondottan szereti a darabosat, szóval hagyhatod így is. Viszont ha nem akarod meghámozni akkor át kell majd törni, mert a héjat senki sem szereti.


Ezzel a kész szósszal bármilyen paradicsomos receptet elkészíthetsz:


1. paradicsomos tészta: olaj, hagyma, passata. Hagyma dinsztel, paradicsomszósz bele, összeforralod, és kész. Összekevered a tésztával, parmezánnal megszórni


2. ugyanez, csak vajjal. Ettől kicsit tejesebb íze lesz, esetleg belekeverhetsz egy evőkanál tejszínt is.


3. arrabbiata: olaj, fokhagyma, paradicsomszósz, csípős paprika


4. amatriciana: olaj, hagyma, szalonna, paradicsomszósz, pecorinóval megszórni a végén


5. zöldséges: olaj, hagyma, fokhagyma, zöldborsó, paprika, paradicsomszósz.


6. puttanesca: olaj, fokhagyma, tonhalkonzerv, paradicsomszósz, petrezselyem. Lehet bele olívabogyót vagy kapribogyót is tenni


7. marinara: olaj, fokhagyma, szardellapaszta (3-4 centis csík), olívabogyó (fekete), kapribogyó, petrezselyem


8. bazsalikomos: olaj, paradicsomszósz, bazsalikom


9. boscaiola (erdei): vaj, hagyma, gomba, sonka, paradicsomszósz, tejszín (esetleg zöldborsó is, de nem kötelezŐ)


Egyszóval ezeknek is százezer variánsa van, amiben van tonhal vagy más hal, arra nem kell reszelt sajt. A többire lehet, akkor is, ha nem írtam oda:)

2011. aug. 10. 10:18

Tészta alapreceptek:


fehér, paradicsomos, húsos, pesztós


A fehér az azt jelenti, hogy nincs paradicsom, csak olaj-vaj és fűszerek, reszelt sajt.


Ezt variálhatod:

fokhagymás-olajos (1 ek olajon egy gerezd fokhagymát, egy 3-4 centis csík szardellapasztát megdinsztelsz, rászórsz egy kis csípős paprikát, kész). Tálaláskor megszórni parmezánnal, kiskanálnyi elég. A lényeg a fokhagyma és az olaj, szóval a csípős nem kötelező.


hagymás-olajos-szalonnás (szalonnát, olajat megdinsztelsz és ebbe forgatod a tésztát, reszelt sajttal megszórod)


sonkás tejszínes (főtt sonkát kockára vágva olajon megpirítod fokhagymával, pár ek tejszínnel összeforralod, tésztával összekever, kész)


lazacos tejszínes (olaj, fokhagyma dinsztel, pár kocka füstölt lazac, pár ek tejszín, megszórod petrezselyemmel, és összekevered a tésztával, kész)


fehér tészta: olaj, vagy vajjal összekeverni a tésztát és megszórni parmezánnal (ezt minden gyerek szereti, és amikor betegek, olyankor eszik)


zöldséges fehér szószok: a tetszés szerinti zöldséget megdinszteled, és összekevered a tésztával, megszórod parmezánnal. Példa: cukkini/szalonna, hagyma/cukkini/tejszín, brokkoli/sonka/tejszín, brokkoli/sárgarépa/hagyma, stb. Szóval a zöldségesek alapja mindig az olaj, zöldség, sajt, nem kell túlvariálni, de mindenféle zöldséget használnak, padlizsán, zöldborsó, cukkini, édeskömény, sütőtök, stb.


Azért nem írtam számokat, mert azért kábéra szoktuk, de én egy kiskanál olajat számítok minden főre, és 1 ek tejszínt ha kell bele, a szalonna, sonka minimális, tényleg 4 emberre elég 10deka összesen, és egy 1ek parmezánnal szórjuk meg, amikor kell a receptbe. Ezek a legalapabb fehér szószok, a többi mindig vagy paradicsomos, vagy húsos lesz.


Amíg felteszed a vizet, megtisztítod a hozzávalókat, amíg fő a tészta, megfő a szószod is, nagyon gyorsak, és szinte alig van hozzávaló, olcsó ételek és laktató

284. f758a7200f (válaszként erre: 278. - Andika751)
2011. aug. 10. 10:03

Vésztartalékot jól leírtad, pont ez tartozik oda, munkanélküliség, váratlan betegség, és javítások. Én ide teszem a suliköltségeket is, és majd apránként visszateszi az ember, mert a sulikezdés az mindig drága, és a havi budgetet egyébként elcsúfítaná, szóval megy a vésztartalékból, de vigyázni, hogy minden hónapban rakosgatni kell azt a vésztartalékot. Mindig törekedni, hogy legyen 6 havi tartalék, nem úgy, hogy minden hónapban az arra szánt összeget elkölteni valamire, van olyan hónap amikor nincs javítanivaló, és nincs egyéb váratlan költség, de amikor van, akkor sem biztos, hogy az egész vésztartalék pénz rámegy.


Minimum vésztartalék az az egy hónap, azoknak akik még az elején vannak és sehogy sem megy, aztán törekedni a 6havira és akkor lehet nyugodt az ember, ha 1 évi összegyűlik.


A ruha az a ruhapénzből és nem a szabadon elkölthetőből megy, így része kell, hogy legyen a 60%-nak. A 10% szabadon elkölthető, az az olyan, amiket mondtál korábban, hogy avonos akció és társai. De a 10% az annyi legyen és ne több. És emiatt, ha a többi pénzt jól beosztottad, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, csak pl el kell dönteni, hogy most abban a hónapban vettél krémet, de akkor a mozi vagy a könyv ugrik. Sőt, én a krémeket valahogy betuszkolom a 60%-ba is, mert nem veszek márkásakat, a gyógyszerésszel kevertetek ki mindent.

283. f758a7200f (válaszként erre: 277. - Andika751)
2011. aug. 10. 09:56

Ez olyan, hogy pl. én is szeretek húst enni hússal és sok zöldséggel, egyszerűen nálam a mediterrán étkezés nem működik, évekig ezt ettem, de nem működik. Amúgy meg biztos, hogy egészségesebb mint a cupákos husik stb. csak azért nekem mégis túl kevés benne a fehérje. Ha nem sportolnék ennyire, lehet, hogy ennyi fehérje elég is lenne, így viszont több húst-tojást rá kell ennem, és sokszor a tésztás dolgokat egy hétig is kihagyom.


nagyjából egy tipikus mediterrán étkezés az így néz ki (ez most első kézből, nálunk a csapból is ez folyik, az olaszok büszkék rá:DDD) még mielőtt megvennéd a könyvet, ízelítő:


A reggeli az rendszerint édes, és legtöbbször legyen egy pohár tej, vagy joghurt, mellé szárazkeksz, ami lehet tetszés szerinti, teljes kiőrlésű is, de azért a legtöbben még ragaszkodnak a linzerszerű vagy háztartási keksz jellegűhöz. Ezt megkenik lekvárral, vagy üresen. Másik alternatíva a müzli tejjel, egyszóval reggeli az mindig édes és mellé bevágnak egy eszpresszót.


Tízóraira és uzsonnára vagy-vagy, egy pohár gyümölcslé, vagy joghurt, vagy egy darab gyümölcs.


Az ebéd és a vacsora úgy alakul, hogy azért ők is mondják, hogy legyen ebédre a szénhidrát és este a fehérje, de a legtöbben fordítva teszik.


Szóval ebéd vacsi egyik legyen egy tésztás dolog, vagy rizses. A másik pedig hal-husi-tojás-sajt bármelyike de zöldségkörettel. Az olaszok nem esznek pl tésztát vagy rizst köretként soha. Aztán amikor valaki diétázik, az náluk úgy zajlik, hogy az estét egy minestroné-val zárja (13 zöldségféléből zöldségleves) a hús helyett.


Ha meg el akarod túlozni, akkor első fogás ebédre és vacsorára is egy rizses-tésztás dolog, és mellé választasz egy másodikat, fehérje-zöldség kombó, de ez a változat már kalóriadúsabb lesz.


Emellett javasolt, hogy heti 2-3x a húst helyettesítsd hüvelyessel, mert a hüvelyes és gabona együtt komplett fehérjét ad, szóval ilyenkor irány a babos tészta (pasta e fagioli), vagy az említett minestrone-ba aprótészta.


Amikor betegek, akkor csak üres levest esznek, benne aprótésztával, és mindent, a leveseket is, tésztát, zöldségköretet, egyszóval mindent megszórnak parmezánsajttal (mondjuk ezt nemcsak amikor betegek, hanem egyébként is).


Másik, hogy hetente szintén 2x legyen hal, tehát a vacsi az egy halas kaja legyen. A többi napokon meg rotációban beosztod a többi fehérjét. Szóval ha 2x eleve hüvelyes lesz, és 2x hal, akkor a többi 3 az tojás, csirke, marha lesz.


ja, ebédre, mivel ők mindig dolgoznak és ebédszünetben nem mennek haza, sokan a szendvicset vagy salátát választják, a saláta az legtöbbször vegyes sali (sali, ubi, pari) és benne egy mozzarella. Ez hordozható is, és kényelmes.

2011. aug. 10. 09:51
de jó nektek babáztok....
281. f758a7200f (válaszként erre: 276. - Drienke)
2011. aug. 10. 09:40

Drienke, ezt nem is mondtad, hogy te is terhes vagy!! vagy visszanézzek, rosszul emlékszem?:)


Gratula, hát akkor neked előbb lesz az öröm, enyém januári lesz:)


Nekünk minden megmaradt, kettő után örököl, úgyhogy én még semmit sem vettem, sőt a neme is meglepi lesz (így akarjuk), mert úgyis van fiú és lánycucc is mindenből. Ha nem terveztek másikat, legjobb megoldás a használt, mert a mai árak tényleg húzósak, én emlékszem még, mekkora befektetés volt a fiam, babakocsival, kisággyal stb... Szerencsére már a lányommal kevesebb kiadás volt, inkább ruhák, mert ő lány, de ruhát is sokmindent használtam a bátyustól, és a mostaninak meg már tényleg játék az nuku, mert az is van, igyekeztem mindenre vigyázni abból is.

280. andika751 (válaszként erre: 279. - Drienke)
2011. aug. 10. 08:43

hát ő úgy szokta, hogy reggel sajnos nem eszik, csak ha hétvégén itthon van. Ebédre hideget, mert nem tud hazajönni, és délután eszik meleget.


én viszont délben tudok meleget enni, a gyerekek 3x bennt esznek.

279. Drienke (válaszként erre: 277. - Andika751)
2011. aug. 10. 06:38

:-) Mi meg délben eszünk főtt ételt. Este mindig hideget, de nem is kívánjuk, mivel délben megesszük a magunkét. :-) Írtad, hogy a férjed fizikai munkát végez, gondolom neki nem elég két szelet toast kenyér sovány sonkával + sajttal, mert kell neki az energia.


Sokkal könnyebb dolgom lenne, ha a férjem szeretné a főzelékeket, de a szülei sem eszik. Már az nagy eredmény, hogy a zöldséges dúsítás bejön. :-)

2011. aug. 10. 06:36

még egy kérdésem lenne:


most elkezdtem egy táblázatot vezetni, és komolyan kitartással akarok spórolni, szóval elkezdtem felírni a kategóriákat:


-hosszútávú ez oké,


viszont a vésztartalékhoz összetudnád nekem szedni, hogy mi tartozik:

-pl. ha munkanélküli lesz valaki/betegség

- ha elromlik valami és meg kell javíttatni

ezeken kívül mi van még?


Nálam az is volt a baj, hogy eddig mióta elkezdtem volna, mindig elromlott valami, és ekkor adtam fel, mert nem gyűlt a pénz.


A másik, hogy pl. a gyerekek költségei hová tartoznak? pl. a menza az a szükséglet (tehát a 60 %-ba) ez tiszta.


de pl. a ruha nekik a 10% szabadon elkölthetőbe?

vagy itt van a beiskolázás: tanszerek és könyvek, ez is ide megy?

előre is köszi, hogy időt szánsz rám!

2011. aug. 10. 06:31

Jó reggelt!


Akkor várom a recepteket!


Akkor mi nem is panaszkodhatunk, a férjem is és én is 4, illetve fél ötre itthon vagyunk mindennap, pénteken meg rövidebb nap van fél kettőig.


Mindig is érdekelt az egészséges táplálkozás és a mozgás, viszonylag sokat mozgok én is, de nálam ez időszakos, amikor rám jön akkor egy hosszabb ideig hetente többször is edzek, utána van, hogy egy ideig kimarad, ezen szeretnék változtatni, hogy rendszeresebb legyen.


Nekem a végzettségemből adódóan van valamennyi rálátásom a táplálkozásra, és van is egy pár ilyen könyvem, amit nagyon szeretek.


Na most egy ilyen sorozatból jelent meg egy olyan, hogy a Mediterrán táplálkozás, vagy valami hasonló a címe, nem rendeltem meg, de nagyon érdekelne,azt tudom, hogy nagyon egészséges ez a fajta táplálkozás.


Sok a zöldséges étel, gondolom a gabona félék (tészta), illetve gyümölcs, jó lenne beállítani ilyen fajta étkezést fokozatosan, igazából a zöldségek arányában nézve nem drágák, ha összeveted a hússal.


Nálunk is van olyan kolléganőm, aki húst eszik hússal, ez nagyon egészségtelen.

Szóval próbálok több viszonylag egyszerű/olcsó zöldséges alapú ételt, kevés hússal megtanulni, én eddig inkább a hagyományosabb magyarosabb konyha receptjeit alkalmaztam.


A férjem nekem is szendvicset eszik délben, mert nem tud most hazajárni, és este eszik főtt ételt.


Jaj nagyon sokat írtam, bocsi.

276. Drienke (válaszként erre: 272. - Andika751)
2011. aug. 10. 06:05

Igazából leülök lapozgatni a szakácskönyvet. Így tervezek meg mindent. A férjem a munkája miatt haza tud ugrani ebédelni, én meg magammal vittem a munkahelyemre. Igazából van hogy két féle kaját készítek, a lisztérzékenységem miatt. Magamnak hetente csinálok főzeléket-ha hüvelyesből csinálom,húst nem is teszek hozzá ill. krumplival sűrítem. Ekkor a férjemnek tésztás kaját csinálok, már megtanultam úgy főzni, hogy fixekre, rafinériákra ne legyen szükség.


Gyerek? Már költök rá :-) novemberben fog megszületni. Tehát kismama vagyok.Mivel első baba nincs a tesótól megmaradt dolog. Használtan vesszük meg a dolgokat, ill. a barátnők látnak el több mindennel.

275. f758a7200f (válaszként erre: 271. - Drienke)
2011. aug. 9. 20:21
En is azert a futes es villany volt, amin aranylag a legkevesebbet tudtam megtakaritani, kb csak 10% korul a regi szamlahoz kepest. De most telen mar mas lesz mert napelemes es ezek utan sem meleg viz, sem futes szamla, marad a villany, hat az tobb lesz de nem lesz tobb a total a mostaninal (csak kert vilagitas miatt stb)
2011. aug. 9. 20:16

Ma nem volt nagyon idom, de irok majd tesztahoz alap szoszokat (gyerekek is es felnottek is szeretik). Most attol fuggetlenul hogy szenhidratban eleg gazdag, szoval mondjuk fogyinal vigyazni kell vele de speciel sokkal laktatobb mint egy szendzso es a mediterran etkezes szerint egeszseges (marmint a durumteszta).


Az utobbival nem ertek 100% egyet de ennyire nem mehetek a ferjem kulturaja ellen, szoval megtehetem hogy en nem eszem, de tole nem tagadhatom meg:)))) bar o is inkabb husos de azert megy a teszta is, rizs.


Irok olcso szoszokat holnap! Vagyis a legtobb alapszoszt de ezek nagyjabol mind olcsok


Nalunk a legtobb ember este 7-kor, fel 8-kor er haza, az olasz munkaido mar csak ilyen, ezert valami gyorsat osszekapni, hat ok a mesterei! Szendvicseket csak delben esznek (lasd ferjem a munkahelyen), de van egy csomo gyors kaja am:)


Es rakerdeztem dolgozo barinoimnel, ok is sokszor foznek szombat vasarnap egesz hetre hogy hetkozben mar csak melegiteni kelljen. Sok zoldseges torta meg ilyenek, amit le lehet fagyasztani

2011. aug. 9. 18:56

Gribedli írtad, hogy sokszor van nálatok tészta szósszal, (raguval), mert azt szeretik a gyerekeid, már többször akartam kérdezni, hogy hogyan készíted a ragukat/szószokat, tudnál írni egy párat?


A tésztát a férjem is nagyon szereti, talán ez a legnagyobb kedvence!

272. andika751 (válaszként erre: 271. - Drienke)
2011. aug. 9. 18:46

na a két hétre előre tervezett menüre nagyon kíváncsi vagyok? le tudnád írni?


gyerekek is vannak?

271. Drienke
2011. aug. 9. 17:55

Én a főzésre tudok odafigyelni és ott úgy kalkulálni, hogy jó is legyen de spóroljak is. Illetve a maradékból csodát varázsoljak. Már - már tudatos vásárló vagyok, két hétre előre tervezek és azt veszem meg ami kell. Egy - két plusz dolog kerül a kosárba. Ill. már elég fegyelmezetten tudok vásárolni mondjuk ruhákat, régen fix összeg volt nálam és a bankkártyát otthon hagytam. Ma már elég fegyelmezett vagyok, és ha van is pénz nálam az ott marad.


Sajnos van amin képtelenség spórolni, ilyen a távfűtés. Hogyan? Átalány fizetés? Ha használod, ha nem fizetned kell. Elszámoló számlákról nem is beszélve. Tehát mi a panelban az áramon és a vízhasználaton tudunk spórolni. Az árammal azóta jobb a helyzet, hogy mindent le tudtunk cserélni. De idén nyáron bizony többet kapcsoltam fel a villanyt olvasáshoz, míg a ventilátort a hűtéshez.

2011. aug. 9. 15:38
nekem viszont, ha azt akarom, hogy több mindenre jusson, és legyen félre téve is, spórolnom kell, mert bár a tavalyi évhez képest jobb , hiszen dolgozok én is, nem gyesen vagyok, de lehetne a bérünk több is egy kicsit, de most ez van, és amíg nem lesz jobb lehetőség, addig ezt kell megpróbálni jól!!!! beosztani.
269. andika751 (válaszként erre: 268. - F758a7200f)
2011. aug. 9. 15:31

értem, köszi, hogy leírtad.


Azt akarom még kérdezni Tőled és mástól is, hgy mit javasolsz, hogyan tudnák úgy főzni, hogy a spórolás is működjön (tehát házilag elkészített ételek), és ezt úgy, hogy hétfőtől csütörtökig 4-ig dolgozok, tehát fél öt mire hazaérek?


Mikor otthon voltam volt mindenre idődm.


A másik, hogy egészségesen táplálkozol és mozogsz, több az energiád? Jobb a közérzeted ? Mert én, sokat vagyok fáradt, mivel ülő munkát végzek.


Szeretném tudatosan átreformáni a táplálkozásomat, tornázni ( ezt már elkezdtem), és a másik hogy a férjem fizikai munkát végez, neki mit adjak, hogy jól lakjon?? Sokszor veszek neki felvágottat, kolbászt és csinálok belőle szendvicset, de ugye beszéltük, hogy ez nem olyan egészséges.

2011. aug. 9. 13:24

Szia, Andika, sztem azert lankadnak le sokan mar a legelejen mert nincs turelem es rogton varjak az eredmenyeket. Viszont ha megnezzuk, azert ha elotte sem volt sok penz, es ennek is csak kis szazaleka lesz felreteve vagy megsporolva, logikus, hogy nem fog senki meggazdagodni 6 honap alatt, de nem is emiatt kell csinalni, egyszeruen nem dobalni penzt ki az ablakon, az mar eleg ok, nem?:)


Nalam a kaja dolog mar evek ota megy, vagyis mar koleszos koromban is sporoltam a kajaval, de amugy meg amiota egyutt elunk a ferjemmel, egyertelmu hogy fozok mindent, mondjuk ez szemelyes paranoiakent is kezdodott, nem sporolaskent, de kozben persze mar kevesebbet koltottunk.


Az, hogy igy nezem az arakat, marmint a nyersanyagoket is, az ujevi fogadalmamnak koszonheto de mar elotte is osszehasonlitgattam masok kajapenzevel a mienket, hat az volt hogy egyforman koltottunk de mi jobban ettunk mert en csak nyersanyagokban gondolkodtam nagyjabol es itt a minoseg jobb.


Nem azt nezem hogy egesz pontosan mennyit rakunk felre, mert elotte is raktunk felre, inkabb, hogy minel kisebb budgetbol megoldani, szoval latom, hogy lehet mindent fokozni. Pl attol fuggetlenul hogy nalunk azert jutott elotte is dolgokra, soha nem neztem igy nagyito ala teve hogy megvan-e az egyensuly (60/40 vagy mas besorolas), es nyilvan ez most meglatszik majd a jovoben, hogy most mar ezt is figyelem. A nullas honap meg eszembe sem jutott volna regen:))) de most mar egyre gyakrabban elek vele, marmint az elv maga is, hogy hany napig/hetig birom hogy ne menjek a bolt kozelebe, ne koltsek stb.


Nem olyan nehez most sem mert mas dolgom van, nem jutok el a boltok kozelebe sem a gyerekek miatt ugyhogy szeptemberig tudom, hogy ez egy jo honap:)))))


Lasd, lanyom eleg hisztis es tok ego vele bevasarolni, ergo sokkal kevesebbszer jarok, sot, most meg a learazott nyari cuccokat sem neztem es nem is veszek semnit mert szinten a hisztis gyerekekkel eg a pofam bemenni barmelyik uzletbe...

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook