Mitől barna a kenyér és honnan tudjuk, hogy az tényleg egészséges? (tudásbázis kérdés)
írok ma receptet
eddig nem volt időm, de megpróbálok többet is
Azt elfogadom!:)
Már olvastam tőled receptet és nagyon tetszett!:)
De ne priviben küld, lehet, hogy itt mást is érdekelne.:)Ebbe a topikba is írhatod, de nyithatsz is egyet!
Nagyon várom!:)
Köszönöm!:)
Jobb ha kettéveszed a tésztát.
200-220 fokon, légkeverésesen szoktam és akkor kapcsolom be mikor beteszem a tésztát. pirosra kell sütni. Az időt nem tudom megmondani.
Már rendbejött.
Nem kell méregdrága gép. Nekünk hauser van. A célnak megfelel.
Kapok a páromtól egy kenyérsütő gépet!:)
Nektek milyen van? Kell, hogy márkás legyen, vagy jó az olcsó is?:)
szóval megdagasztom, formázok egy jó nagy cipó alakot, azt rárakom egy nagy tepsire és beteszem sülni.
Villanysütőm van, hány fokra kell tenni és meddig sütni?
Ezt nem is tudtam. Érdekelnének a címek!
Köszi
Én ezt a kenyeret római tálban sütöttem meg, az aljában és a tetejében. Ketté vettem a tésztát. Amúgy, csak simán rá kell tenni a sütőlapra. Én lágynak ítéltem egy kissé és féltem, hogy nagyon szétterül a pihentetés alatt. Pihentetni már ott kell amiben sütöd. De meg fogom csinálni forma nélkül is, kicsit több lisztet dagasztok hozzá, h. ne legyen lágy. De amúgy ált. bagetteket vagy zsömléket sütöttem eddig.
De tervben van,h. a szomszéd falu keramikusával csináltatok egy formát, amiben kenyeret tudok sütni.:)
jaaaaaaaaaaaajjjjj és milyen formában sütitek a kenyeret?
Mármint milyen "tepsiben"
Azt már láttam, hogy az anyósom hogyan dagassza a kelt tésztát kézzel.
De nekem van olyan szerkentyűm, amire az van irva, hogy dagasztani lehet vele és elektromos.
Az jó?
További ajánlott fórumok:
- Tényleg sokba kerül az egészséges táplálkozás?
- Mi számít ténylegesen egészséges táplálkozásnak?
- Honnan tájékozódsz az egészséges táplálkozásról (ill. a helyes fogyókúrázásról)?
- Mit jelent a graham liszt és a tönkölybúza liszt? És tényleg egészségesebb?
- Tényleg egészséges az "egészséges életmód?"
- Szerintetek melyik az egészségesebb? A graham lisztből vagy a teljes kiörlésű lisztből készült kenyér?