Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis kérdés)
A csalánból ugyanúgy csinálod mint a spenótot?
Már én is nézegettem ezt a szép nagy csalánbokromat hogy talán másképp is hasznosíthatnám mint tea.
Régebben megpróbáltam, de nekem nem megy. Kettőnkre főzök a fiam velem él. Neki a fehérjéhez mindig kell szénhidrát.
Időnként készítettem magamnak külön, sőt a mai napig is, de nem mert a diétát akarom követni, csak mert szeretem.
Nincs bajom ha együtt eszem, akkor se ha külön.
Te szétválasztó étrenden vagy?
Régen én is készítettem a labodából "spenótot". Ízre ugyanolyan volt. Mostanában csalánból készítem, meg persze spenótból :)
A laboda vadon termett az anyósom kertjében, de aztán valahogy eltűnt :(
bjudit.Neked mi a véleményed a szétválasztó étrendről?Nem mint fogyókúra érdekel, hanem az együtt ehetőség szempontjából.Szoktál ilyesmire figyelni?
A tyúkhúr valójában nem gyomnövény, hanem gyógynövény. Ehető, teája iható. :)
Szia! Ha felmagzik a madársaláta simán kikel a kertben,nekem mindenhol van még a virágoskertben is!
Jókat csemegéznek belőle a nyuszik!:)
Tanács:
Ha olyan az ízlésed mint az enyém, akkor messzire kerüld el! :)
Még meg is borzongtam, mikor olvastam hogy tömény zöldet ittál. :)))
van hogy ihatóra készül, de azért szeretem sűrűbbre, mert akkor a mixer teljesen homogénre zúz mindent. Finom krémes. Ilyenkor utólag adok hozzá kevés ásványvizet, hogy iható legyen.
Először édes gyümölccsel próbáld. Ha bírja a géped, lehet hozzá adni diót, mandulát vagy amit szeretsz. Én barna köleslisztet teszek 3 dl-hez 2 teáskanállal. Ma vettem sörélesztő pelyhet, azt is teszek.
Az egy dolog hogy cigizel. Valamikor én is nagyon szerettem cigizni, de ha van elég motiváció, le lehet azt tenni. :)
Igazad van.Tényleg csak tömény zölddel próbáltam.Ez úgy jól hangzik ahogy leírtad.Mennyire sűrű ez amit csinálsz?Kanalazod vagy iszod?
Te szoktál pitypangvirágból olyan mézszerűt főzni.
Az egészséges életről annyit, hogy elég jól pofán vágom azzal hogy cigizek.
A vad zöld ízt én sem szeretem, ezért nem is olyat készítek. Szerintem olyat kóstoltál elsőre, azért nem ízlett.
Ha adnál magadnak még egy esélyt, akkor elmondom hogyan csinálom:
Először almát, banánt érdemes használni a levelekhez, ha megszoktad mást is lehet. Először legyen 2/3 rész gyümölcs, 1/3 zöld levél. Ennél csak a színét látod, de csak a gyümölcs ízért érzed ha spenóttal kezded. A kelkáposzta is jó.
Ha már 2/3 zöld levelet használsz, akkor is egész enyhén érzed a levelek ízét. Viszont a gyümölcs miatt finom lesz. A lényeg, hogy ne intenzív ízű zöldekkel kezdjed. Nem is hinnéd milyen hamar megszokod, és kívánni fogod.
Ha nincs a megszokott leveles zöldségekből, felszedem a kertből az ehető gyógy-és gyomnövényeket is. Pl. a csalán is gyenge ízű. a kövér porcsin és a tyúkhúr is.
Itt a tavasz, legyen kísérletezős kedved!
Éljünk egyre egészségesebben! :)
Az indexen olvastam róla, spenót helyett fogyasztják, de csak tavasszal fogyasztható, mert nyáron már kesernyés-savanykás. van aki jobban szereti a spenótnál. tavasszal ez korán van, nyár elejétől meg az újzélandi spenótot érdemes, azt fagyokig lehet szedegetni.
laboda magot az ősszel kaptam, a pirosat el is szórtam, zöldet pedig most akarnám, de nem lehet a kertre menni. Szerintem cserepes lesz, aztán majd kiültetem.
Így tényleg nem lesz levéltetves.Néztem a labodát,furcsa,olyan gyomnövény kinézetű.Az íze is olyan mint a spenótnak?
Hát én nem tudom mi lesz már ebből az időből.Lehet hogy átmegyünk esősévszak-szárazévszakba.Mondjuk még ez is jobb mint a sivatag.
Ősszel vetettem kerti labodát, fórumtárstól kaptam magot. Úgy kell használni mint a spenótot, de a tavaszi vetésű spenótnál hamarabb van, és sokáig szedhető.
Ma megint elázott a kert rendesen.