Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi készülődés fórum

Karácsonyi készülődés (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Karácsonyi készülődés

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
2009. nov. 3. 13:07
Azért is jók ezek a süti készítések, mert a gyerekeket is be lehet vonni.
814. Marcipan2003 (válaszként erre: 813. - Benny hill)
2009. nov. 3. 13:06

Szívesen:)

Amit meg nem akarsz a fára tenni, meg lehet kenni finom házi lekvárral:)

813. benny hill (válaszként erre: 812. - Marcipan2003)
2009. nov. 3. 13:01
ez még eszembe sem jutott,hogy ilyet készitsek a fára.de most hogy ezt megirtad azt hiszem meglepem magam vele,hogy mégis csak valamit egyek.mig mások kalácsoznak.köszönöm
812. Marcipan2003 (válaszként erre: 811. - Benny hill)
2009. nov. 3. 12:53
Aki nem szereti a mézeskalácsot, nagyon jó a linzer is helyette. Azt is lehet mindenféle formára készíteni, díszíteni. És sokáig eláll. Mi ezért készítünk azt minden évben. Mert a család jobban szereti. (Én speciel imádom a mézeskalácsot, az az egyik kedvenc édességem.)
811. benny hill (válaszként erre: 808. - Kata75)
2009. nov. 3. 12:48
igen!a mézeskalács nálunk is mennő,bár én csak csinálni szeretem és az illatát.amugy meg nem eszem mert nem vagyok édes száju.
810. tavaszilány (válaszként erre: 807. - Kata75)
2009. nov. 3. 12:42
Köszi :)))
809. Kata75 (válaszként erre: 802. - Agis)
2009. nov. 3. 12:23

Már mentettem is!:)

Karácsonyra a málnás helyett sokkal stílszerűbb.

808. Kata75 (válaszként erre: 806. - Benny hill)
2009. nov. 3. 12:20

Idén én is szeretnék a fára tenni, meg mézeskalácsot is:)

Nem csak szép, de milyen fincsi illata is lesz!:)

807. Kata75 (válaszként erre: 805. - Tavaszilány)
2009. nov. 3. 12:18

Igen, csak valahol nagyon mélyen van, és meg kell keresnem:)))


A müzlisre viszont van egy leegyszerűsített változatom: vegyél a kedvenc gyümölcsös/mézes műzliszeletedből párat, egy kis tálkában melegíts fel a mikróban, majd formázz belőle kis golyócskákat, és mártsd bele olvasztott csokiba. Ha változatosabban szeretnéd, akkor utána míg meg nem dermed görgesd bele kókuszreszelékbe, vagy darált dióba, mogyoróba.


Kipróbáltuk, és nagyon finom!:)

A képen pont az a márványos csokis, amit pár forintért félkészen vettem, és simán rácsorgattuk.

806. benny hill (válaszként erre: 795. - Marcipan2003)
2009. nov. 3. 12:13
szia.igen ugy csak ne tul vékonyra mert akkor a száradás miatt felkunkorodik a széle.de a fán is szokott ilyen nekem lenni és gyönyörű ahogy megvillágitják az égők
805. tavaszilány (válaszként erre: 803. - Kata75)
2009. nov. 3. 12:12
Szuper ötlet! leírod a másik két desszert receptjét is? Közben megnéztem a naplódban a képet, hát, csorog a nyálam :))
804. Kata75 (válaszként erre: 801. - Marcipan2003)
2009. nov. 3. 12:12
Őszinte leszek: fogalmam nincs..... ezt csak úgy hallottam egy ismerősömtől, hogy így is lehet.
803. Kata75 (válaszként erre: 798. - Tavaszilány)
2009. nov. 3. 12:10

:)

Viszonylag könnyen/hamar elkészíthető, és az íze......mint az eredetié.

Ha ajándékba most csak azt csinálnék, akkor kis celofánba csomagolnám, szalaggal kötözném és úgy tenném a dobozkába.

802. agis
2009. nov. 3. 12:08
Most határoztam el, hogy csokis-naracsos trüffelt fogok gyártani,ha másnak is van hozzá kedve, recept a naplómban:)
801. Marcipan2003 (válaszként erre: 799. - Kata75)
2009. nov. 3. 12:08
Hány fokon?
800. Marcipan2003 (válaszként erre: 797. - Fiatal nő)
2009. nov. 3. 12:07
Képben vagyok, mi? :)
799. Kata75 (válaszként erre: 795. - Marcipan2003)
2009. nov. 3. 12:07
Igen, de ha gyorsabb megoldást szeretnél, akkor sütőben is lehet szárítani a gyümölcsöket.
798. tavaszilány (válaszként erre: 789. - Kata75)
2009. nov. 3. 12:06
Nyami :)). Ezeket tuti kipróbálom! A Raffaellót imádom nagyon! Jöhet a többi recept is!
797. Fiatal nő (válaszként erre: 793. - Marcipan2003)
2009. nov. 3. 12:00
Már legalább 2 órája. :-P
796. Kata75 (válaszként erre: 792. - Kattyus)
2009. nov. 3. 12:00
Persze mindenképp, és akkor ide írom, hogy esetleg akit még érdekel lássa!:)
795. Marcipan2003 (válaszként erre: 794. - Benny hill)
2009. nov. 3. 11:58
Az almát is úgy kell szárítani, mint a narancsot és citromot?
2009. nov. 3. 11:52
sziasztok.narancs,citrom,alma.száritva gyönyörüen mutatnak a csomagolásokon.én rengeteget készitek igy ünnepek fele.lányomnak mikrofont,táncszőnyeget,sellő babát és még valami apróságot kap maj.fiam legot minden mennyiségben,repűlőt,autókat .férjemmel pedig olyasmi dolgot veszünk mindig közössen magunknak a mi kell az új otthonunkba.és mivel nagy a család nekik saját készitésű dolgokat szoktam csinálni.virág kötő és dekoratőr a szakmám és imádok mindig valamit mindig késziteni...
2009. nov. 3. 11:41
Nocsak! Összevontak 2 fórumot...
792. kattyus (válaszként erre: 786. - Kata75)
2009. nov. 3. 11:38
Ezt a receptet jószívvel venném ha leírnád.
791. Kata75 (válaszként erre: 790. - Marcipan2003)
2009. nov. 3. 10:30
Az is szuper lehet:))
790. Marcipan2003 (válaszként erre: 788. - Kata75)
2009. nov. 3. 10:27
Az én férjem meg cukrász:) De ő sem a szakmájában dolgozik.
789. Kata75
2009. nov. 3. 10:26

Amit most hírtelen megtaláltam 2 legegyszerűbb bonbon recept, hátha valakinek megtetszik:


Raffaello: kb. 20db

*

* - 200gr (2 tábla) fehércsoki (Tibi)

* - 1dl tejszín

* - kókuszreszelék

* - dúrvára darált ostya

* - natúr törökmogyoró

*

* A fehércsokit a tejszínnel felolvasztjuk, de nem forraljuk, majd szórjunk bele kókuszreszeléket. Az állagától függ, hogy mennyit, de számoljuk még hozzá a kb 1 nagy marék dúrvára darált ostyát, illetve ha a csoki kihűlt eleve sűrűsödik.

* Ezután tegyük a hűtőbe, majd kis golyókat formázzunk belőle, és a közepébe nyomkodjunk 1-1 db natúr törökmogyorót.

*

*

*

* Málnás csokis trüffel:

* - 25 dkg 70%-os kakaótartalmú étcsoki

* - 12 dkg málna

* - 1/2 dl málnaszörp

* - 1 dl tejszín

* - 3 evőkanál prcukor

*

* A szörpöt, cukrot, tejszínt és az átpaszírozott málnát jól ki kell keverni, majd lassú tűzön 10 percig főzni. Ebbe beletörni a csokit és addig melegíteni/kevergetni, míg teljesen felolvad, majd érdemes botmixerrel is "átmenni" rajta, aztán mehet a hűtőbe. Miután lehűlt, kis papírkapszlikba kell nyomni.


A naplómban lévő dobozokban ezek voltak, meg műzlis szelet és Mozart golyó.

788. Kata75 (válaszként erre: 787. - Marcipan2003)
2009. nov. 3. 10:24

Köszi:)

Már nem a szakmájában dolgozik, de egyébként szakács, így még könnyebb dolga/dolgom van:) Főként mert szereti is csinálni.

787. Marcipan2003 (válaszként erre: 786. - Kata75)
2009. nov. 3. 10:21

Azt nagyon megköszönném!

Nagyon ügyes férjed van! Bár én sem panaszkodom... nálunk övé a sütés:) Én csak a "kiskukta" vagyok olyankor, amikor sütit készít:)

786. Kata75 (válaszként erre: 780. - Marcipan2003)
2009. nov. 3. 10:14

Narancslekvár recept: a férjem szokta csinálni, de azért kuktáskodom mellette:) Én inkább a dobozokat/üvegeket szoktam.

Annyi megmaradt, hogy mi az egyszerűbbet készítettük, meg olyat is ami felesben almás volt.


Ha holnap hazajön a melóból, akkor elkűldöm priviben, okés?

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook