Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
fagyaszt le ha van hejed!
Egyszer azt csináltam nagy kínomba, hogy a meg maratt lencsefőzeléket leturmixoltam. Tettem bele párizsit meg fokhagymát meg kis margarint és rákentem kenyérre és be a sütőbe nagyon finom lett. Ezt szinte minden főzelékkel meg lehet csinálni.
Sziasztok!
Nagyon megörültem a ennek a fórumnak, én is spórolás nagymestere kell legyek hamarosan, na nem mintha eddig nem lettem volna rászorulva...
Három gyermekünk van, mind a ketten eü. dolgozók vagyunk (persze nem orvosok), és jövő hónapban lejár a GYES. A Kicsi 1 éves kora óta dolgozok, jól jött az a plusz 25E Ft.
Kölcsönünk is van bőven, úgyhogy szépen el kezdem olvasni a fórumot elölről (persze már belenéztem), és ha van olyan ötletem amit még nem írtatok, akkor én is beszállok.
Lenne még mit írnom, de elküldöm így félbehagyva a hsz.-st, mert mennem kell a Kicsiért az oviba, és félek eltűnik amit írtam.
Huhhhhh, erre napok óta vágyom. Pont mondtam tegnap a Zuramnak, hogy milyen jól esne.
Köszönöm az ötletet :)
Rizset vagy kukoricakását teszel bele?
Akár le is fagyaszthatod, nem lesz baja, aztán meg jó töltött káposztába, vagy egy újabb adag rakott karfiolba.
A lecsót már mondták - az a szívem csücske.
Talán ez egyszerűbb:RizskrokettÍrta: nagyi• 2008, október 03, péntekHozzávalók: 2 deka vaj, 2 deka liszt, 1 deci tej, 15 deka rizs, 2 egész tojás, zsír, amelyben kisütjük, só, szerecsendió és zsemlyemorzsa.
A 2 deka vajat és 2 deka lisztet habzásig hevítünk, hozzáteszünk 1 deci tejet és az egészet sűrű tejmártássá főzzük. 15 deka riszt előre megfőzünk, abba 1 egész tojást ütünk s beleöntjük a sűrű tejmártásba. Megízesítjük s jól elkeverjük s hüvelykujj vastagságu rudacskákat formálunk belőle. Azután a lisztbe mártjuk a rudacskákat, bebundázzuk tojásba és zsemlyemorzsába, azután kisütjük forró zsírban.
Rizskrokett
Hozzávalók:párolt rizs besamel tojás reszelt sajt szerecsendió bors só zsemlemorzsa olaj
A rizshez adj annyi besamelt, hogy összefüggő masszát kapj. Sózd, borsozd, ízesítsd reszelt szerecsendióval. Keverj hozzá egy-két elhabart tojást, majd annyi szikkadtabb reszelt sajtot, hogy a keverék jól formázható legyen. A masszát jól hűtsd le, majd formázz belőle kis rudakat, vagy lapos pogácsákat, s azokat panírozd lisztbe, tojásba, valamint finomra szitált zsemlemorzsába. Addig süsd ki, amíg a massza hideg. Süthető bő forró zsiradékban is, de biztonságosabb olyan kevés olajban sütni, ami nem fedi el a kroketteket. a Konyhamester.hu-ról való
Rizseslecsó!De jó ötlet. Csinálok valamelyik nap.
Megkívántam nagyon.Hiába,aki kismama..... :-D
Mi is szoktunk csinálni lebbencstésztát (a slambuc is abból készül) és csuszának valót is (laskatészta a neve?)
10 tojás és 1 kg liszt kell hozzá, utána meg a tésztagépen kinyújtjuk, éjjel meg is szárad a ruhaszáritón :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)