Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Ez így igaz!
Mi a rántott húst is - amit ritkán csinálunk - tarjából.
Na meg ugye a hagymás rostélyost is, mert az tarjából nagyon finom!
Örülj neki! Mikor elkezdtem főzni, büdös lett, kidobtam az egészet! :(
Üzleti csomagoltat vettem.
Igen, pác.
Én egyszer reklamáltam a boltban, hogy a kolbászt a fűszerezése ehetetlenné tette. Erre közölték, hogy mások meg ezt a fajtát keresik, de amúgy is ugyanaz a cég gyártja, és hol ilyen, hol olyan.
Vagy inkább gyors pácolású. Már találkoztam vele...
Kaptam is kártérítést! :D Mert szóvá is tettem.
No igen. Mi is hétvégenként pár szeletet veszünk, és annyi bőven elég is. Nem szeretem, ha muszájból kell enni.
Amúgy mi tarját veszünk, mert az nem olyan száraz.
Akkor tégy legjobb belátásod szerint! :)
De vedd meg, ha szereted!!!
Nem érzem fontosnak, hogy sonka-féleség után szaladgáljak.
Semmi vallási oka nincs egyébként sem, csak szokás.
Vagyis veled akart menni mindenáron! :DDD
Akkor vinni kell!
Én már senkit sem várok sonkával. Ha hozzánk jönnek mást készítek, meg sütök.
Évek óta nem vettem sonkát, se ilyet, se olyat, mert szinte mindig csalódok benne, amikor a szeletésre kerül a sor.
Éveken át egy ilyen fehér tálcán árult minőségi szalámit, nagykiflit, vagy francia kenyeret felszelek, azt rakom össze vendégváró falatkáknak, ha mégis beesne az ajtón valaki olyan, akit nem akarok megbántani azzal, hogy elzavarom...
Leginkább megörülnek neki, hogy végre nem sonkát kell ismét csak enni, de ez a kis gömböc most olyan szépen mosolygott rám...
Igen, ez így van.
Szívem szerint én csülköt sem vennék, de hát ha ez kérés, teljesítem. :D
Mi majdnem minden hétvégén húsvéti reggelit eszünk. :DDD
Lágy tojás, pár szelet főtt tarja.
Mert szeretjük! ;)
Legyél erősebb a lustaságnál, addig vásárolj, míg nem állnak sokan sorba!
A csülök pár napig elég neked, akkor azért már megéri, nem? :)
... én füstölt főtt tarját vennék :) még az is jobban ízlik , mint a sima füstölt , igaz , h a főttet is átfőzöm , mert puhábban szereti Bundy , érdekes , h a sima füstöltből mégse olyan finom ha a nyerset főzöm meg :)
... sütöttem olyan lassan egybesült " Anyagi " féle tarját jó sok hagymát + fokhagymát tettem mellé , de a lényeg a zsír :) lesz nekem jó kis zsírosdeszka alapanyag / nem mintha hiányozna rám az a néhány deka :( :( /
Húsvétkor mit készítesz a csülökből?
Ajándékozd meg magad!!!
Kívánságra csülöksonkát csinálok...amúgy eszembe sem jutna! ;)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)