Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Elképesztő!
20 éve meg én csodálkoztam, hogy a németek nem ismerik a petrezselyemgyökeret, csak a pasztinákot, de ha jól tudom, ez most is így van.
Csak megemlitem:
a magtalan, uborka izu dinnyek mar a boltokban vannak, persze clon-ok, pirosbeluk, de nem eppen magtalanok, hanem a magok feherek benne. Az arai $3,99 persze nem $4! :-)(ami az ittenre jellemzo, darabra aruljak, nem sulyra, mert mind egyformak...)Megvarom a magvasat!
Edes csoves kukoricat is vettem ma (8 cso volt $2-ert).
Ami meg erdekes, magyar wax csoves paprkat is talaltam, (4db.$3.99 ert)
Ami meg erdekesebb Karalabet lattam itt eletemben eloszor! A kulonleges gyumolcsok osztalyan volt es [harom darab volt $5.99]
Ki kellene találni valami ételt a hétvégére.
Már megint...
Ezzel nem csak az a baj, hogy a zöldpaprika lényeges elem benne, de az elejében az "annyi olajat öntünk a krumplira, ami ellepi" - határozottan borzasztó.
Köszi, akkor majd ügyelek!
Az itteni coopban a vecsési szokott lenni.
Ez is vecsési, ha egyre gondolunk Guruljkával.
El kell hinni, ami a dobozán van, mert szerencsére egyre szigorúbb a NÉBIH.
Szoktam járni a Nagyvásárcsarnokba, ott látok olyan guszta házi savanyúkat is, hogy mosolygó arcok néznek ránk az üvegből :)
Kíváncsiságból vettem persze, nem éreztem finomabbnak az addig beváltnál.
Pedig a házi befőttesüveghez hasonlóan működik, csak nem törékeny.
A forrón való légmentes lezárás az alapelve, manapság már ólom sincs benne.
A konzerv nem tartalmaz mást.
"Termékleírás:
Fehérboros, savanyított káposzta, pasztőrözött.
Nettó tömeg: 810 g.
Energiatartalom: 22 Kcal/100 g
Zsírtartalom: 0,3 g/100 g
A konzerv savanyúkáposzta nem tartalmaz mást.
"Tárolási információ: száraz, hűvös helyen, felbontás után hűtőben tárolva 48 órán belül elfogyasztandó!
Származási hely: EU
Összetevők:
káposzta, 2% fehérbor, étkezési só.
Allergének: - "
Én ha valamihez kell, ilyet veszek, mert nincs piac a közelemben.
A csomagolásán rajta van, hány % a hús benne, nagy része olcsó panír.
Szeleteket vagy csíkokat még csak-csak húsból készítenek, de a "csibefalatok" már csak feljavított és ledarált hulladék.
Már húsvét óta rakosgattam a kapott angolszalonnát, mert nem szoktam venni. Ma rakott tésztát készítettem belőle, és nagyon finom lett.
Valahogy eddig sosem csináltam, nem is ismertem egy receptet sem. :)
Na de ezután, bekerül a menübe! (csak nem angolszalonnával):DDD
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)