Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


116553. Bözsi néni (válaszként erre: 116545. - Anyagi)
2019. szept. 29. 17:48
Köszönöm, te rendbejöttél már teljesen? Csak módjával terheld magad, nehogy visszaess.
116552. Anyagi (válaszként erre: 116399. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 17:47
Mondjuk egy rétesboltba merész dolog bemenni... 250-300 forintot is elkérnek egy darabért, ami azért rengeteg... :(
116551. Bözsi néni (válaszként erre: 116544. - Lávli)
2019. szept. 29. 17:47
Köszönöm.
116550. Bözsi néni (válaszként erre: 116543. - Lávli)
2019. szept. 29. 17:46

Egyáltalán nem, a piskóta felszívja a nedvességet,emiatt és a tejszínhab miatt olyan lesz, mint egy finom, könnyű krémtúró.


Mikor a kollégáknak vittem a melóhelyre, azt hitték, túró van a krémben.

116549. Anyagi (válaszként erre: 116398. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 17:45

A banánhoz a merülő turmix is tökéletes!

Olcsóbb is és nem kell annyit mosogatni! :)

116548. Bözsi néni (válaszként erre: 116541. - Anyagi)
2019. szept. 29. 17:44
Hmmm, ez nagyon fincsi lehet.
116547. Anyagi (válaszként erre: 116393. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 17:42
:))
116546. Anyagi (válaszként erre: 116390. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 17:41

Idén, nyár közepén eltűnt a kedvenc fagyasztott borsóm a Lidlből. :(


Nemrég előkerült, de 500 forint felett volt kiírva az ára - az üres , kifosztott polc alatt! :(

116545. Anyagi (válaszként erre: 116539. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 17:38
Jobbulást és gyors gyógyulást kívánok neked!
116544. Lávli (válaszként erre: 116531. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 17:36
Jobbulást kívánok!
116543. Lávli (válaszként erre: 116517. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 17:35

Én szeretem a kihívásokat, szeretek sütni :)

A tejfölt sokallom nagyon.

Hogyismondjam ... Nem hajt meg?

116542. Anyagi (válaszként erre: 116541. - Anyagi)
2019. szept. 29. 17:30

De mostantól indul a sütögetés!

Egy adag kelt tésztához alig kell valami alapanyag, de egy bögre tejjel remek vacsora vagy második féle a leves után.


A legtöbb kelt tésztát keleszteni sem kell, elég ha hideg sütőből indítom. Teljesen tökéletes lesz úgy is!

116541. Anyagi (válaszként erre: 116505. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 17:20

Tegnap én is sütöttem sütit! :)


Csak olyankor szoktam begyújtani a sütőt amikor nincs nagyon meleg. Szóval nyáron sosem!


De most úgy ítéltem meg, hogy eljött az ideje egy jó kis joghurtos-bögrés kevert sütinek, meggyel. A meggykompót levét + víz felfőzöm egy vanília pudinggal ebből lesz az finom öntet a sütire. ( a fantás süti inspirálására)

116540. forrest2010 (válaszként erre: 116538. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 16:56
...nem is szabad túl forrón !!! mert irritál a túl forró is :(
116539. Bözsi néni (válaszként erre: 116537. - Icuska538)
2019. szept. 29. 16:55
Köszi, ha a gyömbér nem hat, akkor holnap bevetem azt is.
116538. Bözsi néni (válaszként erre: 116536. - Guruljka)
2019. szept. 29. 16:55
Már megittam:-) Kicsit hagytam állni, mert olysn tűzforron úgyse tudtam meginni:-) köszi
116537. Icuska538 (válaszként erre: 116529. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 16:39
A hagyma héjaból teát főzzél....náthára kiváló....
116536. Guruljka (válaszként erre: 116531. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 16:26

Pár percet hagyd állni azért. :D


A méz hatásfokát kicsit rontja a forró víz, azt talán később tedd a teához, ha már hűlt egy kicsit.

De ha édesítetlenül iszod a teát, akkor a mézet eheted előtte-utána, bármikor.

116535. Napsugár8 (válaszként erre: 116533. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 16:18

Nem igazán tudok sütni, de a piskótát igen, én is így tanultam, és tökéletes. Nagyon szépen felkel. Valóban a hab keménysége, és a kellően előmelegített sütő a titka.

No + hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert csak kihűtjük, és összeesik szegény.

116534. Bözsi néni (válaszként erre: 116532. - Fincsi5)
2019. szept. 29. 16:11
A youtube-on biztos van videó is a piskóta készítésről:-)
116533. Bözsi néni (válaszként erre: 116532. - Fincsi5)
2019. szept. 29. 16:09

À, a piskóta is egyszerű.


Én azt szoktam sütni, hogy 6 tojás és ahány tojás, annyi evőkanál cukor meg liszt.

A tojás ne legyen jéhideg.


A tojás sárgáját-fehérjét szétválasztod, a sárgáját a cukorral fehéredésig jól kikevered (ez a titka, hogy jól ki legyen keverve) szépen adagolva belekevered a lisztet, majd a keményre vert tojáshabot óvatosan,hogy ne nagyon törd össze.

Keményre akkor lehet verni, ha a sárgájából egy csepp se kerül bele és vagy egy csipet sót, vagy pár csepp citromléz adsz hozzá. A habot már nem robotgéppel, hanem fakanállal, nagy fékörös mozdulatokkal, csak ne keverd túl sokat, hogy a habban lévő levegő benne maradjon, attól lesz szép levegős, magas a piskóta.


Rögtön sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd, 180 fokra előmelegített sütőbe rakod, nem nyitogatod,mert összeesik. Kb. 12-15 perc múlva 170 fokra mérsékeled a hőmérsékletet, 10-15 perc múlva kb. kész, ha aranybarna a teteje.


Nem veszed ki rögtön, hanem félig nyitott sütőajtónál hagyod hűlni kicsit előbb.

116532. fincsi5 (válaszként erre: 116518. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 15:48

Én 2 hete ettem először, hát alig tudtam abbahagyni. S ha már ilyen sütés nélküli, szerintem télen is imádni fogom.

Csak kell egy sós és egy édes nagyi-süti.:)


Még nagy álmom a piskótasütés, de tartok tőle, soha semmi ilyesmit nem próbáltam, nem is láttam, hogy készül.

116531. Bözsi néni (válaszként erre: 116524. - Semleges)
2019. szept. 29. 15:25
Köszi, így csinálom, remélem nekem is beválik.
116530. Bözsi néni (válaszként erre: 116525. - Guruljka)
2019. szept. 29. 15:24
Köszönöm. Én sem cukrozom a teát.
116529. Bözsi néni (válaszként erre: 116522. - Globus)
2019. szept. 29. 15:23
Tormám sajnos nincs itthon, viszont ettem egy sültzsíros kenyeret egy nagy fej vöröshagymával:-)
116528. forrest2010
2019. szept. 29. 15:12
:) :) :) nem feloldódik , de kioldódik belőlük az íz , az aroma , :) a szufla :) :) ami aztán ízest , aromásít , gyógyít ...
116527. Guruljka (válaszként erre: 116524. - Semleges)
2019. szept. 29. 14:53
Miért gondolod, hogy feloldódik? Egyáltalán, fel szoktak oldódni a fűszerek?
116526. Guruljka (válaszként erre: 116524. - Semleges)
2019. szept. 29. 14:52
Eszébe sincs feloldódni.
116525. Guruljka (válaszként erre: 116521. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 14:51

Használd bátran.

Nálam mindig őrölt gyömbér szokott itthon lenni, abból forráztam le egy mokkáskanálnyit egy bögre lobogó forró vízzel.

Én minden teát édesítetlenül iszom, így ezt a gyömbért sem kellett leszűrnöm, mert nem kavargattam. De ha mézezed, akkor finom szűrőn szűrd át, vagy kávéfilteren.

116524. semleges (válaszként erre: 116521. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 14:50
Az igazi jobb lenne, de ha por van akkor por van. Forró vízzel leöntöd, elkevered, szerintem feloldódik, ha nem leszűröd, méz, citrom és jó forrón megiszod. Javulást neked:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook