Házit vagy boltit? (beszélgetős fórum)
Megkaptam! Nagyon szépen köszönöm!
A lángost holnap ki fogom próbálni. Majd referálok, hogy ízlett a családnak.
Igen, köszi szépen én megkaptam!
Jó kis receptnek tűnik, minden érthetően leirva
:-))
Az idén rengeteg piros paprikát tettem el. De nem por alakban, hanem párolva, sóban, hasonlít a bolti Piros Aranyra. Főzéshez nagyszerűen lehet használni, sőt zsíros kenyérre kenni sózás helyett :) Befőztünk sok sárgabarackot, meggyet lekvárnak, kevesebb cukros változatban. Fagyasztottunk spenótot, sóskát, borsót, epret, zöldbabot, hátravan még a cékla kiszedése. Uborka, csalamádé, almapaprika, káposztával töltött paprika vödrökben, ecetes lében. Feltöltöttem a polcot őstermelői akácmézzel.
Tejet nem tudok beszerezni, de húst, tojást igen.
nekem a házi szappan nagyon bejön, mindent kivisz, a munkás ruhából a zsírt, meg az olajos zsíros kézról, pikk pakk leviszi
csak egy baj van vele, az hogy nem illatos
hallottam már olyat hogy lehet tenni bele valami illatanyagot, erről tud valaki valamit?
Kérem szépen én is a lángos és a bukta receptjét!
Előre is köszi!!!!!
Jónak ígérkezik a fórum!
most a terhesség végén vagyok kívánós nagyon.
Már napok óta a krémesről áhítozom, pedig nem vagyok édesszájú.
De a bukta receptje is jöhet! Megköszönöm
vig-bea@freemail.hu
vagy ha ide irod az sem gond.
Köszi :-)))
Szeretem a kipróbált és bevált recepteket, sokszor nekikezd az ember valaminek s egyáltalán nem is jó a recept, sajnos.
lángos, túrósbukta lekváros bukta receptet adok ha kell
ja és van krémes receptem
Szívesen fogadnék péksüti recepteket. Nekem is van kenyérsütőm de eddig még nem találtam rá a tökéletes receptre.
Szerintem a bolti zsir nem is félig szappan, talán 99 %-ig :-)))
Igazad van, ha igazán jót akarunk enni, azt magunknak kell elkészíteni! Mi is falun lakunk (bár városnak nevezik) amit csak lehet megtermelünk a kertben.Így legalább tudjuk mit eszünk meg. Gyerekkoromban nem is hallottunk az allergiáról, pedig még hűtő sem volt. Ez most nem a "bezzeg a mi időnkben" akar lenni, de nem etettek meg velünk ennyi mű vackot, mint mostanában.
A csirkét háztól vesszük (több éve ugyanonnan) ledaraboljuk és be a fagyóba.Húst ritkán, de szoktunk boltba venni is.
A fűszerpaprikát mi is háztól vesszük.
Évekig vágtunk disznót is, anyósomékkal együtt, mindenki a saját ízekre esküdött. De mindenkinek egyre kevesebb ideje és kedve volt az ilyesfajta macerához és találtunk a környéken egy húsboltot, akik nemcsak húst árulnak, hanem maguk fel is dolgozzák, ők nagyon eltalálják az ízeket, azóta tőlük veszünk mindent.
Zsírt itthon készítek, veszek zsírszalonnát és kisütöm, mert a boltinak sem az állagát, sem az ízét nem szeretem.
Kenyeret, zsömit is gyakran sütök itthon, csak ha nagyon szorít az idő, akkor megyek a pékségbe péksütikért.
olyan finom a frissen sült kolbi, nyam nyam
mi most csak kb 150 kg-osat vágunk
érdekel?
már mint a szappan főzés?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet csinálni 2 liter megsavanyodott házitejből?
- Csevegünk? Ettetek már Kinder szeletet? Házit.
- Milyen idős kortól lehet adni a gyermeknek forralt házitejet?
- Mézes krémeshez a tésztát meg kell sütni, vagy lehet kész boltit is venni?
- Mit süssek pástétomokhoz? (pirítós kenyér már unalmas, és valami házit szeretnék)
- Mit lehet készíteni a "romlott" házitejből?