Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Házit vagy boltit? fórum

Házit vagy boltit? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
45. nagyreni (válaszként erre: 23. - Micimacko72)
2009. szept. 29. 20:43
Ha a gugliba beírod azokat a szavakat, hogy margit és kenyér, az első találatok között kiadja E.Margit oldalát. Én onnan válogattam a recepteket és "hajlítottam" a saját sütőmhöz, mert még két kenyérsütőgépben sem ugyanúgy készül el a tészta. És ezen az oldalon aztán van minden, amit el tudsz képzelni és meg lehet sütni:-)
44. mommy (válaszként erre: 30. - E799f80651)
2009. szept. 29. 20:24

Megkaptam! Nagyon szépen köszönöm!

A lángost holnap ki fogom próbálni. Majd referálok, hogy ízlett a családnak.

43. micimacko72 (válaszként erre: 38. - E799f80651)
2009. szept. 29. 19:50

Igen, köszi szépen én megkaptam!


Jó kis receptnek tűnik, minden érthetően leirva

:-))

42. Gy.Ibi
2009. szept. 29. 19:28
Két sor keksz közé is lehet tenni ezt a krémet,szögletes,nem túl nagy jénaiba elég a fele krém.Másnapra megpuhul a keksz.Ajánlom mindenkinek.
41. e799f80651 (válaszként erre: 39. - 00346cf747)
2009. szept. 29. 19:23
mire jó még nem hallottam róla
40. Gy.Ibi (válaszként erre: 33. - 5bbbcb438b)
2009. szept. 29. 19:23
Itt a Hoxán írd be a keresőbe:krémes A legelsőnél ott van,hogy (Cukrászi).Az én receptem nagyon hasonlít rá,és olyan mint az igazi.Érdemes kipróbálni.
39. 00346cf747 (válaszként erre: 32. - E799f80651)
2009. szept. 29. 19:18
Geránium olaj?
2009. szept. 29. 19:14
lányok megkaptátok?
2009. szept. 29. 18:38

Az idén rengeteg piros paprikát tettem el. De nem por alakban, hanem párolva, sóban, hasonlít a bolti Piros Aranyra. Főzéshez nagyszerűen lehet használni, sőt zsíros kenyérre kenni sózás helyett :) Befőztünk sok sárgabarackot, meggyet lekvárnak, kevesebb cukros változatban. Fagyasztottunk spenótot, sóskát, borsót, epret, zöldbabot, hátravan még a cékla kiszedése. Uborka, csalamádé, almapaprika, káposztával töltött paprika vödrökben, ecetes lében. Feltöltöttem a polcot őstermelői akácmézzel.

Tejet nem tudok beszerezni, de húst, tojást igen.

36. Sirga
2009. szept. 29. 18:32
Tejet vegyesen használok boltit és házit. Pirospaprikával szerencsém van: anyósoméknál terem, így általában nem kell vennem. Idényzöldség -gyümölcs terem a kertünkben. A többit boltból szerezzük be.)Illetve most tervezem kipróbálni a kovászos kenyér sütését ...)
35. e799f80651 (válaszként erre: 33. - 5bbbcb438b)
2009. szept. 29. 18:29
oké
2009. szept. 29. 18:29
nemrég ettem krémest egy cukiba és olyan volt mint ha 2 lap közt lett volna 1 kocka margarin
33. 5bbbcb438b (válaszként erre: 25. - E799f80651)
2009. szept. 29. 18:24
Én is elfogadnék fincsi Krémes receptet! Ma már nagyon nehéz olyan igazi házias jellegűt találni a cukrászdákban...
2009. szept. 29. 18:05

nekem a házi szappan nagyon bejön, mindent kivisz, a munkás ruhából a zsírt, meg az olajos zsíros kézról, pikk pakk leviszi

csak egy baj van vele, az hogy nem illatos

hallottam már olyat hogy lehet tenni bele valami illatanyagot, erről tud valaki valamit?

31. e799f80651 (válaszként erre: 27. - Micimacko72)
2009. szept. 29. 18:03
ez a krémes, nagyon finom, és a lényeg az hogy nagyon egyszerű megcsinálni
30. e799f80651 (válaszként erre: 29. - Mommy)
2009. szept. 29. 18:02
fogom küldeni csak kell egy rár perc
29. mommy (válaszként erre: 25. - E799f80651)
2009. szept. 29. 17:56

Kérem szépen én is a lángos és a bukta receptjét!


Előre is köszi!!!!!

Jónak ígérkezik a fórum!

28. Brad (válaszként erre: 19. - E799f80651)
2009. szept. 29. 17:54
dehogy is! :) Tökéletesen meg vagyok elégedve a bolti szappannal! :D habár ebből is a rendes szappant szeretem, nem pdig a folyékonyat! Azzal valahogy nem tudom tisztára mosni a kezem...
27. micimacko72 (válaszként erre: 25. - E799f80651)
2009. szept. 29. 17:49

most a terhesség végén vagyok kívánós nagyon.

Már napok óta a krémesről áhítozom, pedig nem vagyok édesszájú.

De a bukta receptje is jöhet! Megköszönöm


vig-bea@freemail.hu

vagy ha ide irod az sem gond.


Köszi :-)))


Szeretem a kipróbált és bevált recepteket, sokszor nekikezd az ember valaminek s egyáltalán nem is jó a recept, sajnos.

26. mommy (válaszként erre: 21. - Nagyreni)
2009. szept. 29. 17:48
Megnéztem az adatlapod, klassz dolgokat csinálsz! tetszenek!:)Ügyes vagy!!!
25. e799f80651 (válaszként erre: 23. - Micimacko72)
2009. szept. 29. 17:46

lángos, túrósbukta lekváros bukta receptet adok ha kell

ja és van krémes receptem

2009. szept. 29. 17:45
szombaton én is megyek szüretre majd gondolok rátok mikor iszom a friss mustit:)
23. micimacko72 (válaszként erre: 21. - Nagyreni)
2009. szept. 29. 17:44

Szívesen fogadnék péksüti recepteket. Nekem is van kenyérsütőm de eddig még nem találtam rá a tökéletes receptre.


Szerintem a bolti zsir nem is félig szappan, talán 99 %-ig :-)))

22. mommy (válaszként erre: 11. - Smudlaagi54)
2009. szept. 29. 17:42

Igazad van, ha igazán jót akarunk enni, azt magunknak kell elkészíteni! Mi is falun lakunk (bár városnak nevezik) amit csak lehet megtermelünk a kertben.Így legalább tudjuk mit eszünk meg. Gyerekkoromban nem is hallottunk az allergiáról, pedig még hűtő sem volt. Ez most nem a "bezzeg a mi időnkben" akar lenni, de nem etettek meg velünk ennyi mű vackot, mint mostanában.

A csirkét háztól vesszük (több éve ugyanonnan) ledaraboljuk és be a fagyóba.Húst ritkán, de szoktunk boltba venni is.

2009. szept. 29. 17:38

A fűszerpaprikát mi is háztól vesszük.

Évekig vágtunk disznót is, anyósomékkal együtt, mindenki a saját ízekre esküdött. De mindenkinek egyre kevesebb ideje és kedve volt az ilyesfajta macerához és találtunk a környéken egy húsboltot, akik nemcsak húst árulnak, hanem maguk fel is dolgozzák, ők nagyon eltalálják az ízeket, azóta tőlük veszünk mindent.

Zsírt itthon készítek, veszek zsírszalonnát és kisütöm, mert a boltinak sem az állagát, sem az ízét nem szeretem.

Kenyeret, zsömit is gyakran sütök itthon, csak ha nagyon szorít az idő, akkor megyek a pékségbe péksütikért.

2009. szept. 29. 17:37

olyan finom a frissen sült kolbi, nyam nyam

mi most csak kb 150 kg-osat vágunk

19. e799f80651 (válaszként erre: 14. - Brad)
2009. szept. 29. 17:36

érdekel?

már mint a szappan főzés?

18. e799f80651 (válaszként erre: 13. - Brad)
2009. szept. 29. 17:35
meg tele van téglaporral
17. e799f80651 (válaszként erre: 11. - Smudlaagi54)
2009. szept. 29. 17:34
ez a krémsajtos dolog érdekelne
16. e799f80651 (válaszként erre: 10. - Micimacko72)
2009. szept. 29. 17:33
bizony ám hogy fini
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook