Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Házit vagy boltit? fórum

Házit vagy boltit? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
75. 62ffba3b4b (válaszként erre: 74. - Gy.Ibi)
2009. okt. 1. 19:00
..és milyen igazad van!! Ügyes vagy :))))
74. Gy.Ibi (válaszként erre: 71. - 62ffba3b4b)
2009. okt. 1. 18:56
Én fordítva csinálom.Amikor kimarad tojásfehérje,beteszem a fagyasztóba tejfölös pohárba.Ráírom hány tojásból van,aztán amikor összegyűlik,akkor sütök krémest.
73. e799f80651 (válaszként erre: 71. - 62ffba3b4b)
2009. okt. 1. 13:39

igen nagyon sok


háát esetleg kuglófba bele

vagy néha csak rántottát csinálok belőle

2009. okt. 1. 13:38
nemsoká küldom a torta receptet
71. 62ffba3b4b (válaszként erre: 50. - E799f80651)
2009. okt. 1. 11:31
A rengeteg kimaradt tojássárgájával mit csináltok? Van erre is valami bevált ötlet?
70. mommy (válaszként erre: 67. - E799f80651)
2009. szept. 30. 19:17
Ide vele!!!:))
69. mommy (válaszként erre: 64. - Pista55)
2009. szept. 30. 19:14
Csakis!!!
2009. szept. 30. 19:05
házira esküszök
2009. szept. 30. 17:48
van sacher torta receptem is
2009. szept. 30. 15:07

lángos


hozzávalók:

1 kg liszt

1 csomag élesztő

fél liter tej

1 dl olaj

5 szem közepes burgonya

1 tk só

3 tk cukor


A lisztben a sót, a főtt áttört burgonyát elmorzsoljuk.

1 dl langyos lejben egy kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk.

A maradék cukrot és tejet, olajat a felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, amit beleteszünk a kenyérsütő gépbe, és a 8-as programot elindítjuk.

mikor letelt a 1,5 óra és megkelt a tészte a gyúródeszkára kiborítjuk, és 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd nagy szaggatóval kiszaggatjuk.

kicsit széthúzgáljuk és bő forró olajban megsütjük.


jó étvágyat


lehet tölteni sajtal sonkával kolbásszal, vagy gombával, vagy amibel akarod

65. e799f80651 (válaszként erre: 62. - Mommy)
2009. szept. 30. 15:05
ne ez az igazi tudás
2009. szept. 30. 15:04
Házit, de csak megbízható helyről.
2009. szept. 30. 15:02
Én is szeretném elkérni a lángos receptet! Köszönöm!
62. mommy (válaszként erre: 60. - E799f80651)
2009. szept. 30. 14:59

Semmi baj, ennyi évesen ezt már kapásból tudnom kell!

A paradicsomleves az a múltkori töltött paprika maradéka. Kiették belőle a tölteléket a maradék mártást nem öntöttem ki, hanem be a fagyóba. Ma kivettem és durvára reszelt sajttal leves lett belőle.

2009. szept. 30. 14:47
a paradicsom leves az finom
60. e799f80651 (válaszként erre: 59. - Mommy)
2009. szept. 30. 14:46
ne hari elfelejtettem mondani hogy nagy adag:)
59. mommy (válaszként erre: 38. - E799f80651)
2009. szept. 30. 14:40

Szia! Ma paradicsomleves és lángos volt az ebéd:

Angi a lángos recepted fantasztikus! Csak megadott adag felét csináltam meg és normál szaggatóval szaggattam ki és így is lett belőle 30 db.A te adagodból egy 5-6 tagú család simán jól lakik. (mi 3-an vagyunk) Köszi a receptet, a hét végén megsütöm a buktád is.

2009. szept. 30. 13:52

bocsi

nem azért mondtam mert .....

hanem csak azért mert már kérdezték tőlem, hogy azt elírtam vagy tényleg víz kell hozzá?



kérdezném hogy a lángos hogy sikerült?

57. Gy.Ibi (válaszként erre: 56. - E799f80651)
2009. szept. 29. 22:31

Elhiszem,legközelebb kipróbálom.

A (Cukrászi)Krémes is vízzel van,mint a Tied.Úgy még olcsóbb is.)))

2009. szept. 29. 22:22
én nem írtam rosszul a vizet azért kell vízzel csinálni, mert sokkal magasabbra lehet a krémet csinálni, és rugalmas lesz tőle
55. Gy.Ibi
2009. szept. 29. 22:19

Az én krémesem:

A tésztához 30dkg liszt,25dkg margarin,2dl tejföl,1 evőkanál 10%-os ecet.Összegyúrni,1 éjszakát pihentetni a hűtőben.Másnap két lapot nyújtani,megsütni.

A krémhez 1,5lt tejet 4csomag vaníliás pudingporral,15dkg cukorral összefőzünk,majd óvatosan belekeverjük az előzőleg 10dkg cukorral keményre felvert 8tojás fehérjét.Pár percig főzzük.Jó nagy edény kell hozzá.

Melegen rákenem az egyik lapra a krémet,a másik lapot feldarabolom négyzetekre,és úgy teszem a krém tetejére.Így könnyű lesz szeletelni pár óra múlva.

54. mommy
2009. szept. 29. 21:40
Jó éjszakát mindenkinek!!!!
2009. szept. 29. 21:05
szivesen
52. Butaszőke (válaszként erre: 50. - E799f80651)
2009. szept. 29. 21:00
Köszönöm!
2009. szept. 29. 20:57

bocsi gyerekek már olyan fáradt vagyok mindedj mostmár ide tettem nem tudom innen törölni

bocsi a hibákért is már 2-s látásom van:)

50. e799f80651 (válaszként erre: 47. - Butaszőke)
2009. szept. 29. 20:55

krémes


hozzávalók:

tészta:ez lehet duplán is csinálni mert lehet alacsonyan is megtölteni a krémmel de akkor viszont nagyobb tészta kel, az sose baj ha nagyobb mert azt le lehet vágni olóval akkorára mint a keret

amúgy szűkösen elég szokott lenni


25 dkg liszt

15 dkg margarin

1 tojás sárgája

1 csipet só

1 dl tejföl


krém:

40 dkg cukor

9 db tojás fehérje

1,8 liter VÍZ

7 csomag vaníliás pudingpor


ketet a krémnek: le van írva hogy hogy kell csinálni


tészta elkészítése:

a margarint a lisztel elmorzsoljuk, hozzá adjuk a tojás sárgáját csipet sót és a tejfölt,

ezeket összedolgozzuk és 1 órát pihentetjük,vékonyra nyújtjuk, majd 2 lapot sütünk belőle, VIGYÁZZZ mert nagyon örik, majd ha a krém belekerül, és kihült akkor az majd megpuhítja.



forma készítése:

kell egy forma amibe beletesszük a krémet, és hogy amíg ki nem hül addig ne folyon szét.

karton lapból csinálj egy 4 szögletű keretet, amit tűzőgéppel megtüzöm.esetleg betekerjük alufóliával hogy ne ázzon el a karton, én néha betekerem néha nem, az a lényeg hogy legalább 10 cm magas legyen a keret


krém:

a cukorból 9 kanál cukrot a 9 tojás felvert habjába beletesszük és tovább verjük.

vízben megfőzzük pudingokat és a maradék cukrot(úgy mint a rendes pudingot)

a habot a még forró pudingba keverjük, nem verjük csak szépen kavargatjuk, és (fontos hogy a puding tényleg forró legyen ).

tehát a tepsi aljára teszem az 1 tészta lapot, ráteszem a keretet, és beletöltöm a krémet, ezt elegyengetem, majd rárakom a 2. tészta lapot

ka nagyobb a lap mint a keret én ollóval levágom.

a tésztát kicsit lenyomkodom, de csak annyira hogy jól össze ragadjon.

ha reggel csinálod akkor már este lehet enni, de jobb ha 1 napot vársz, addigra a tészta is megpuhul és szépen lehet szeletelni, porcukorral kínáljuk

49. 00346cf747 (válaszként erre: 41. - E799f80651)
2009. szept. 29. 20:52

Általános erősítő, bőrregeneráló, élősdi pusztító, fájdalomcsillapító,fertőtlenítő, csíraölő, gyulladáscsökkentő, -gátló, illatszer,méregtelenítő, tisztító, nemivágy növelő, nyugtató, összehúzó hatású,relaxáló, rovarűző, sebgyógyító, vérzéscsillapító.

A gerániumolaj jó az alábbi tünetekre:

félelem, klimax, menstruációs panaszok, pattanás, stressz, száraz bőr,terhességi csíkok, zsíros haj.

A gerániumolaj enyhít az alábbi betegségeken:

általános gyengeség, bélférgek, bélgyulladás, bőrgyulladás, acne,cukorbetegség, depresszió, ekcéma, elhízás, felfúvódás (gyomor, bél),

hajhullás, herpesz, idegesség, korpásodás, menstruációs görcsök,narancsbőr (cellulitis), szájzug herpesz, torokgyulladás.

Ezt találtam róla, számomra is újdonság, de abban biztos vagyok, hogy patikában is használják krémekbe, ettől rózsaillatú.

48. e799f80651 (válaszként erre: 47. - Butaszőke)
2009. szept. 29. 20:49
oké
47. Butaszőke (válaszként erre: 25. - E799f80651)
2009. szept. 29. 20:46
A lángos és a krémes receptjét elküldenéd nekem is?
46. nagyreni (válaszként erre: 26. - Mommy)
2009. szept. 29. 20:44
Köszönöm szépen!:-)
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook