Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csokis-karamellás pite recept

Csokis-karamellás pite recept


Elkészítési idő 60 perc

A Csokis-karamellás pite hozzávalói:
Tészta:
12 dkg liszt
5 dkg őrölt sós mogyoró
6 dkg hideg vaj
5 dkg cukor
1 tojás
csipet só

Karamellás réteg:
16 dkg cukor
1,5 dl meleg habtejszín
6 dkg vaj
1 csapott tk só

Csokis réteg:
18 dkg csoki (fele lehet étcsoki)
1,5 dl habtejszín


Csokis-karamellás pite

A Csokis-karamellás pite elkészítési módja:
A tésztához késes aprítóban megőröljük a mogyorót, majd hozzátesszük a kockára vágott hideg vajat, a cukrot és a lisztet. Darabosra keverjük. Áttesszük egy tálba és a tojást hozzáütjük, majd gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Hűtőben pihentetjük fél órát. Kinyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát, úgy hogy az oldalára is jusson. Megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Kihűtjük. A cukrot zománcos lábasban karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a meleg tejszínt és tovább kevergetjük kis lángon, amíg besűrűsödik. Sózzuk, a vajat is hozzákeverjük és ráöntjük a pitetésztára. 1 órára a hűtőbe tesszük. Végül a csokis réteghez a tejszínt felforraljuk és beletesszük a kockára vágott csokit. Ha kicsit hűlt, akkor a karamellás réteg tetejére öntjük és elsimítjuk. Újabb 1-2 órát érdemes a hűtőben tartani, hogy áthűljön.

A karamelles lábast vízzel megtöltjük, az 15 perc alatt kioldja belőle a cukrot, könnyen mosogatható.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csokis-karamellás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook