Főoldal » Klubok » DUKAN RECEPTKLUB klub

DUKAN RECEPTKLUB (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6 7 8
2012. febr. 14. 12:45

II. szakasz


Céklafőzelék:


7-8 db tojásnagyságú cékla

Meghámozzuk,felkockázzuk és feltesszük főni annyi vízben, hogy épp ellepje. A végén megtörjük mint a krumplit.

Ső,őrölt kömény

1 pohár joghurtban elkeverjük a zabpelyhet és behabarjuk vele a céklát.

88. 9c8432d068 (válaszként erre: 87. - 9c8432d068)
2012. febr. 13. 13:40
Elfelejtettem a citromos fasírthoz írni,hogy beáztatott zabpelyhet /kb. 3 evőkanállal / teszek 0,5 kg pulykahúshoz.Tojás is kell bele 2 db
2012. febr. 13. 13:38

II.szakasztól


Citromos fasírt


Hagyományos módon fasírtmasszát gyúrunk, de a fűszerezése az, amitől diétás és különleges. Óvatosan sózzuk, reszelt citromhéjjal, a citrom levével és zöld fűszerekkel ízesítjük. Az illatos füvek jók bele igazan: citromfű, kakukkfű, stb. Egy pici fehérborsot is szoktam tenni hozzá, de elhagyható. Cipóvá formázva, egyben sütjük meg, így jobban érvényesül az íze, mint pogácsákban. Az áztatott zsemlét (kenyeret) jól helyettesíthetjük szójagranulátummal, kötöttebb lesz, de finom. Készíthető disznóhúsból, marhából vagy vegyesen, de az egyik legjobb a darált pulyka felsőcomb filéből.

2012. febr. 13. 10:36

II-IV. szakaszban fogyasztható


Karfiolkrém / Brokkolikrém / padlizsán


Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol / brokkoli / padlizsán

1 dl joghurt

1 tk mustár

2 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors, ételízesítő

apróra vágott zöldhagyma, petrezselyem


Elkészítése:

A karfiolt/brokkolit kevés ételízesítős vízben puhára pároljuk. A puha karfiolt/brokkolit pépesítjük, hozzákeverjük a joghurtot, ízesítjük sóval, borssal mustárral, fokhagymával és az apróra vágott zöldfűszerekkel.

2012. febr. 12. 12:21

I-IV.szakasz


Borsos tokány



Csirkemelleket csíkokra szelem,a hagymát-fehér paprikát is felszelem és együtt felteszem párolni őket. Később pici vizet öntök rá és hagyom főzni.

Fűszerek: só, bors


Ha elkészült vagy magába, vagy egy brokkoli főzelékkel vagy csak savanyú uborkával fogyasztható.


Jó étvágyat hozzá:)

2012. febr. 10. 17:17

II.szakasztól



Mona zöldséges levese



Írnék nektek egy nagyon finom leves receptet, igazából a minestrone levest dukanosítottam. Répát, gyökeret, zellert, póréhagymát, egy marék zöldbabot pici vízben párolunk. Felöntjük vízzel, lehet ízesíteni natúr vegetával, de amilyen sok zöldség van benne, szerintem nem kell, még rakunk bele kockára vágott cukkinit, ízesítjük sóval, fehér borssal, oreganoval és bazsalikommal. ha van friss avval, ha nincs akkor szárított is jó. Amikor puhák a zöldségek én öntök bele egy kb 3 dl-es paradicsomlét, házi készítésűt, de szerintem bolti is jó, ha nem cukrozott, és evvel picit főzzük. Tálaláskor lehet bele rakni a családnak reszelt sajtot, a III szakasztól mi is tehetünk bele. ha raktok bele egy kis joghurtot tálaláskor kellemesen savanykás lesz. Nálunk a család is rákapott, jó nagy fazékkal főztem ilyet a hétvégén:)

83. puro54
2012. febr. 10. 15:25

II-IV. szakaszban fogyasztható


Brassói apró husi


Én darált pulykahússal készítettem.

Egy fej hagymát, sok fokhagymát kiolajozott serpenyőben dínsztelem, pici vízzel párolom. Hozzáteszem a husit, fehéredésig pirítom. Fűszerezem só, bors, majoranna, esetleg csepp ételízesítő. Mire összesül szinte készen is van. Salátával, vagy protein napon ízesíett kefírrel tálalom.

2012. febr. 9. 18:07

II. szakasztól


Citromos joghurttorta


6 tojás szétválasztva

6-7 evőkanál zabkorpa /esetleg őrölve/

6-7 evőkanál porédesítő /vagy folyékony ízlés szerint/

1 evőkanál víz.


Krémhez:

5-6 dl kefir vagy joghurt /ami éppen van/

édesítő ízlés szerint

1 citrom héja és leve /vagy amennyit szeretsz bele/

2 evőkanál zselatin 1,5 dl vízben feloldva


A piskótát a szokásos módon elkészíted tortaformában sütve.

Ha megsült kihűtöd és kettévágod.


A joghurtot összekevered az édesítővel,citromlével és a héjjal,majd belekevered a kihűtött zselatint.


A piskóta alját visszateszed a tortaformába,majd fele krémet ráöntöd.Ráteszed a tetejét,és erre öntöd a többi krémet.

Elég folyékony a krém,de a hűtőben megdermed szépen másnapra.

A piskóta hűlés után kissé összehúzza magát,de ez jó,mert így a tetejére öntött krém körbefolyik a piskóta oldalán is,és teljesen bevonja azt.


Nagyon finom és kiadós.

2012. febr. 9. 14:48

Spenótfözelék

II. szakasztól


egy csomag mélyhűtött spenótot hagyunk kiengedni. 2-3 cikk fokhagymát lereszelek, a spenóttal és ízlés(vagy sűrűség) szerint felforralunk. A tejet addig adjuk hozzá, amíg a főzelék sűrűségét megtartja. Só, kevés édesítő megy bele, természetesen ez is ki-ki ízlése szerint. Én botmixerrel picit még pürésítettem, és tökéletes lett az állaga.

Fasírttal, grillezett hússal, főtt- vagy tükörtojással tálaljuk.

2012. febr. 7. 13:38

II.szakasztól


Paradicsomos káposzta hússal 2-3 főre


Hozzávalók:


0,5 kg sovány sertéshús

1 kg fejes káposzta

1 nagy fej vöröshagyma

bors

őrölt kömény

0,5 l sűrített paradicsom

édesítő

őrölt zabkorpa kb. 1-1,5 evőkanál

esetleg 1 evőkanál étolaj



Elkészítés:


A húst feldarabolom kockákra. A hagymát szálasra szelem,kevés vízen/olajon kicsit párolom,majd ráteszem a húst.Összepirítom,felengedem vízzel,beleteszem a fűszereket,és félig puhára főzöm.

A fejes káposztát laskára vágom/gyalulom,hozzáteszem a húshoz.Mielőtt összekeverném a hússal,a káposzta tetejét megszórom a zabkorpával,és felöntöm annyi vízzel elkevert paradicsommal,hogy kb. 3/4 részéig érjen a káposztának.Teszek hozzá édesítőt,ha kell utánaízesítek,majd puhára főzöm.

2012. febr. 6. 12:41

II.szakasz:


Brokkoli főzelék:


- brokkoli

- zabpehely

- joghurt

- só,bors


A kívánt mennyiségű brokkolit rózsáira szedem,pici sós vízben pár perc alatt megpárolom. Amikor kész, natur joghurtban 1 kanál zabpelyhet lekeverek picit borsozom és ráhabarom a brokkolira.

Pár percig még összefőzöm és kész a főzelék".

2012. febr. 4. 13:12

II.-IV. szakaszban.


Párolt cékla


Hozzávalók:


cékla /1 főre kb.30 dkg./

bors

őrölt kömény

fokhagyma/fokhagymapor

1 evőkanál olaj /elhagyható/


Elkészítés:


A céklát meghámozom,majd gyufaszál vastagságúra gyalulom vagy vágom. Le lehet reszelni a reszelő durva fokán is,amin káposztát reszelünk.

Az edénybe teszek kicsi olajat,vagy olaj helyett csak vizet.Beleteszem a céklát,sózom,szórok rá köményt,fokhagymát és fedő alatt puhára párolom.

Szükség esetén öntök alá kevés vizet,amíg el nem készül.


Mindenféle húshoz/halhoz /sült,rántott,grillezett stb,/nagyon finom

2012. febr. 3. 13:17

I-IV. szakaszban


Párizsi csirkemell/comb dukanosan.



Hozzávalók:


csirkemell/comb

tojás /kettőt használtam/

zabkorpa kb. 4 evőkanál

szárnyas fűszerkeverék /vagy csak só/

búzakorpa

tej

bors

fokhagymapor

sütőpapír



Elkészítés:


A csirkedarabokat beszórtam a szárnyas fűszerkeverékkel,félretettem.

2 db tojásból,4 evőkanál zabkorpából és annyi búzakorpából,hogy megfelelő sűrűségű és mennyiségű legyen a massza,tej hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítettem.Sóval,borssal,fokhagymaporral ízesítettem.

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral.Sütőt előmelegítettem 180 fokra.

A csirkedarabokat beleforgattam a sűrű tésztába,és a sütőpapírra fektettem.

Lefedtem fóliával /de szerintem jobb egy méretben hasonló tepsi a tetejére/és kb. 30 percig sütöttem.Utána levettem a fedelet,és még pirulásig tovább sütöttem.


Ízesített joghurttal tálaltam.


Egy egész mellből és 2 db combból készítettem.

2012. jan. 31. 18:15

Török joghurtos padlizsán


Hozzávalók:


2 közepes padlizsán

fél citrom leve

5 dl joghurt

fehér bors

édeskömény

oregánó

kapor



Elkészítés:


Két közepes padlizsánt héjastól karikára vágunk, megsózzuk, szűrőre tesszük, és hagyjuk lecsöpögni a levét. Közben egy fél citrom levével meglocsoljuk. Utána 2-4 darabra vágjuk a szeleteket, és olívaolajon, oregánóval megszórva, megsütjük. Ezután még egy kis citromlével meglocsolhatjuk a sült padlizsándarabkákat. Fél liter joghurtba egy kevés édesköményt, fehér borsot és kaporlevelet elkeverünk. Egy gerezd fokhagymát összezúzunk, és azt is a joghurtba keverjük, majd 2 evőkanál olívaolajat is belekeverünk. Ebbe a joghurtos masszába a padlizsándarabokat beleforgatjuk, hűtőszekrénybe tesszük, és akár kenyérrel magában, vagy bármihez köretként fogyasztható. Másnapra még finomabb lesz, ha az ízek összeérnek.


Én tepsiben sütöttem meg a padlizsánt olajjal vékonyan megkenve a tepsi alját és a padlizsán tetejét is.

Édesköményem nem volt,de nem hiányzott.

2012. jan. 30. 18:29

Citromos túrótorta


6 tojás

16 evőkanál zabkorpa megdarálva

2 db natur 0%-os joghurt (125 gr/db)

édesítőszer tetszés szerint

1 sütőpor

A tojás fehérjét felverni kemény habnak, a sárgáját az édesítővel fehéredésig kikeverni, bele a zabkorpa, joghurt, sütőpor, és óvatosan a hab.

Én a tepsibe rakok egy sütőpapírt és egy tortaformába öntöm aminek nincs alja, ezért kell a sütőpapír. 45-50 percig, vagy tűpróbáig sütjük

Teljes kihülés után ketté vágjuk


töltelék

1/2 kg zsírszegény túróhoz kb 2,5 dl joghurt, édesítő, és egy citrom lereszelt héja és leve. Érdemes habverővel, vagy botmixerrel habosítani.

Egy cs. ( én 10 gr-ost használtam) étkezési zselatint kb. 1,5-2 dl vízben felmelegítünk, majd ha langyosra hűlt, belekeverjük a krémbe.

Betöltjük a tortát, díszítjük.

Nálunk a gyerekek megették róla a málnát:)


Finom lett:)

2012. jan. 29. 18:22

II. szakasztól


Kelkáposztafőzelék.


Ötlet: mivel a burgonya tilos élelmiszer sokáig, ezért a kelkáposztát a hagyományos módtól eltérően készítem. A kelkáposztát megmosom, felaprítom és egy edényben a sóval, köménnyel, majorannával és fokhagymával, vízben megfőzöm. Mikor puha, valamennyit kiszedek a léből, botmixerrel pépesítem és visszaöntöm az edénybe. Sült pulykahússal, sonkával fogyasz

2012. jan. 29. 18:21

II szakasztól


Töltött karalábé: 2012-01-29 18:20

Hozzávalók: 2 db zsenge karalábé, 10 dkg pulyka hús, 2 dl kefir, 1 evőkanál zabkorpa, hagyma, só, bors, esetleg pirospaprika, majoranna.


Elkészítés:


A leveleket szárakat leszedni, majd meghámozni a karalábét. Egy éles késheggyel, kiskanállal, kikaparni a belsejét. A húst a hagymával gyors aprítóval összedolgozni, fűszerezni. Majd betölteni a karalábéba. Egy kisebb edényben elférnek, 2-3 dl vízzel felönteni, és belerakni a kikapart karalábé darabokat is. Megfőzni, kb 20 perc alatt megpuhul a karalábé és a töltelék is. Ekkor kivesszük a karalábékat, a levet az apró karalábédarabkákkal együtt botmixerrel pépesítjük, és besűrítjük a zabkorpával (ha szükséges), dúsítjuk kefirrel. Tálaláskor a szószt megfelezzük, hogy a második étkezésre is fogyaszthassuk.

2012. jan. 29. 13:13

II-IV. szakaszban fogyasztható


/most találtam a hoxás receptek között/


Zabkorpás csirkefasírt


Hozzávalók 2 személyre:


25 dkg darált csirkemell

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál zabkorpa

joghurt

bors


Elkészítés:


A darált csirkemellhez hozzáadom az apróra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát, 2-3 evőkanál zabkorpát, sót, borsot és annyi joghurtot, hogy formázható masszát kapjak. Hosszú rúddá formázom, zabkorpával meghintem, és egy pici olajjal megkent alufóliába csomagolom. A csomagot kisebb tepsibe rakom, és egy pohár vizet öntök alá. Kb. 30 perc alatt sütőben készre sütöm, félidőben kinyitom a fóliát, hogy a teteje megpirulhasson.



Elkészítési idő: 50 perc

2012. jan. 29. 06:57

I-IV szakaszban fogyasztható


Hamburger husi


50 dkg darált marhahús 10% alatti zsírtartalommal

1 tojás

1 nagyobb fej lilahagyma

2 duci gerezd fokhagyma

fél kiskanál kakukkfű (én máskor kihagyom)

1 kiskanál bazsalikom

só, bors


A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd egy vékonyan kiolajozott sütőpapírra tetszés szerinti nagyságú, pogácsákat formázunk. Alufóliával letakarjuk, kis időre a hűtőbe tesszük, akkor jobban összeáll, nem esik szét sütéskor. Kb. fél órára a sütőbe rakjuk, majd grillserpenyőben kisütjük. Akinek nincs, jó a sima teflonos is.

II szakasztól hamburger jellegűen, salátával, hagymával, parika, paradicsommal, retekkel fogyasztható. Csinálhatunk hozzá dukan majonézt, és ketchupot (házilag, édesítővel)

70. Mona6908 (válaszként erre: 68. - Vica-35)
2012. jan. 29. 06:48
Maradhatsz, de akkor is zabkorpát ír a diéta.
2012. jan. 28. 18:28

II-IV. szakaszban fogyasztható


Ínyenc pulykafasírt



-Fél kiló pulykadarálék, 1 durvára reszelt vöröshagyma, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma,

1 teáskanál oregánó, 1 tojás, só és bors

-Natúr sovány joghurt


Grillsütő begyújtása az első lépés. A pulykadarát egy tálban a reszelt hagymával, fokhagymával és fűszerekkel, sóval összekeverjük, majd beleütjük a tojást is. Burger fasírtokat formázunk úgy, hogy azok 2 centiméter vastagok legyenek. Az előmelegített grillben 20-25 percig sütjük. Natúr joghurttal tálaljuk.

2012. jan. 28. 14:13

Szerintem én maradok a zabpehelynél, csökkentem az adagot, bár az 1 és a másfél evőkanál messze van a 100 grammtól :)))


100 g kj kcal fehérje zsír

Zabpehely 1621 386 14,4 6,8


CH rost koleszterin

64,3 13,8 0


100 g kj kcal fehérje zsír

Zabkorpa 1318 314 9,5 4


CH rost koleszterin

58 27,8 0

2012. jan. 27. 13:47

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Muffinok


fél kanál sütőpor

1 kanál kakaópor

1 kanál étkezési keményítő (kukorica)

2 kanál zabkorpa

2 tojás

3 kanál édesítőszer

150g joghurt

vanilia aroma


Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd össze az édesítő felével és az aromával. A sárgának a harmadát keverd össze a kakaóporral, és tedd félre. A többi részt keverd össze a joghurttal, zabkorpával, sütőporral és keményítővel.


A fehérjét verd habbá a maradék édesítővel, és óvatosan keverd össze a masszával.


2 kanállal tegyél bele egy muffinformába, és a közepébe tegyél a kakaós masszából.

Kb. 20 percig kell sütni 170 fokon.


[link]

2012. jan. 27. 13:29

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Zabkorpás sütike (muffinformában)


1 tojás

3 kanál zabkorpa

1 kanál édesítőszer

2-3 kanál joghurt

1 teáskanál sütőpor


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, keverd össze a hozzávalókat, és süsd 15 percig.

(Ez a mi palacsintánk, csak muffin formában. Nem tudom, hány adag lesz belőle.)

2012. jan. 26. 14:10
Annyi, hogy én tortaformában fogom megcsinálni.
64. Mona6908 (válaszként erre: 63. - Erus_78)
2012. jan. 26. 14:10

Hát ha nem túl puha a lányok piskótája, akkor még azt is alá lehetne tenni:)

Na ez teljesen jó ötlet, Dóri lányomnak hétfőn lesz a szülinapja, lehet megpróbálom ezt megcsinálni, akkor nem esünk Nikivel semmilyen kísértésbe:)

2012. jan. 26. 14:06

II-IV szakaszban fogyasztható


Túró torta (őzgerinc formában)


fél kg túró

2 dl natúr joghurt

2 evőkanál zselatin

1 citrom (leve, héja reszelve)

édesítőszer


A zselatint a leírtak szerint elkészítjük. Kicsit kihűtjük, majd a túrót a joghurttal, citrommal, és az édesítőszerrel összekeverjük, ráöntjük a zselatint, beleöntjük az gerincformába, vagy tortaformába, és hűtőbe tesszük.


A hátránya: várni kell, amíg megdermed, inkább készítsd el este, és másnap már eheted is.


3. szakaszban gyümölcs is tehető bele (pl.: meggyel nagyon finom).

4 szakaszban tortabevonót is tehetsz a tetejére :)

2012. jan. 26. 13:23

Értitek Ti ezt a dolgot? Egy Dukan receptes oldalról másoltam be:


"Némely helyen a zabkorpát csillagászati árakon mérik. Ha van otthon elektromos kávéőrlőd, a Lidlben pár forintért vásárolt, kék papírzacsis zabpelyhet ajánlom helyette. 500 grammos, a márkája Nordwaldtaler. A barna, “teljes kiőrlésű” Lidles zabpehelyből otthon elkészítheted kisebb, napi adagokban a zabkorpádat. "


Én így készítem a zabpehelylisztet,meg amikor nem volt korpám,így próbáltam korpát gyártani,de én úgy tudom,a kettő nem ugyanaz.

61. 9c8432d068 (válaszként erre: 60. - Mona6908)
2012. jan. 26. 13:19

Gondolom,a vesepecsenye. :) Az a legzsírtalanabb rész szerintem.Ja,és a legdrágább is.


Nem nagyon vagyok jártas a marhahúsok terén,mert nem csípem a marha húsát,max. a lábszárat pörköltnek.

Na de az nem ide való.

2012. jan. 26. 11:01

Akkor én is idézek

"Hát először is: mi az a steak? Gyorsan megsütött szép darab hús, eredetileg csak marha, manapság már disznó, bárány és egyéb hús."

Akkor most melyik része is?

1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook