Főoldal » Klubok » DUKAN RECEPTKLUB klub

DUKAN RECEPTKLUB (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6 7 8
2012. júl. 12. 13:18

Joghurtos-citromos fagyi


• 1 tojásfehérje

• kevés tej (kb. 50-100 ml, ízlés szerint)

• 4-5 evőkanál Joghurt

• 1 púpozott e.k. sovány túró

• édesítő (legjobb a folyékony)

• citromaroma

• néhány csepp citromlé



Elkészítés:

Tojásfehérjét a citromlével, édesítővel és az aromával felverjük.Tejet, joghurtot és a túrót hozzáadjuk, krémesre keverjük.

Egy órára fagyasztóba tesszük. Ezután botmixerrel átkeverjük, (ne lepődj meg,össze fog esni) ,majd még egy fél órára visszatesszük. Még egyszer átkeverjük,és megint egy fél órára a fagyóba tesszük. Ha krémesebben szereted, rövidítheted az időt, ha keményebb állagúra szeretnéd, akkor tovább hagyhatod. De a keveréseket nem szabad kihagyni, különben nagyon durva kristályos állagú lesz!

148. szemmelver (válaszként erre: 147. - Szemmelver)
2012. júl. 11. 19:07
az előbbi Dzsulajla receptje!!
2012. júl. 11. 19:06

700g halfile

1 tojásfehérje

2ek sovány túró

1ek zabkorpa

1ek hagymagranulátum(friss aprított is jó)

1ek fokhagymagranulátum

kapor

só, bors, chili


kb 10-15percig főzzük a halat, majd kézzel kicst szétszedjük, hogy biztosak legyünk affelől, hogy nincs benne szálka. Robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és azokka is összekeverjük.


Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180fokon kb 25-30percig sütjük.


Kb 30db gombocka lesz belőle.

146. Mona6908 (válaszként erre: 145. - Dalit)
2012. júl. 11. 12:00
Minden le van írva részletesen, olvasd végig. Ott van.
145. dalit (válaszként erre: 142. - Mona6908)
2012. júl. 11. 10:53
És ezt hogyan sütöm meg, milyen formában, hány fokon?
2012. júl. 11. 10:06

Főtt perec!!!


Tészta hozzávalói:


- 250 g darált zabkorpa

- 125 - 200 ml víz

- 1/2 cs. szárított élesztő

- 1/2 teáskanál só

- csipet cukor

- 2 k.k olívaolaj


a főzővízbe:


- 1 1/2 e.k. szódabikarbóna

- 200 ml víz

- 1 t.k só

összekeverni,felfőzni!



kenéshez ( igény szerint):


- 1 tojássárgája

- néhány szem durva só


Elkészítés:

Az élesztőt kb. 40 C fokos vízben feloldjuk,hozzákeverjük a darált korpát,cukrot és a sót,összegyúrjuk.

A tésztát nem kell keleszteni,pereceket formázunk, és egyenként kifőzzük a forrásban lévő keverékben.

Rövid ideig "fürdetjük" a pereceket ( nem írja hogy meddig,gondolom néhány másodpercig, vagy amíg feljönnek a víz tetejére )

Kiszedés után lecsepegtetjük, bevont tepsire helyezzük ( sütőpapírra? )

Megszórjuk sóval, és most 15 percig kelesztjük.

Kb. 200 C fokon sütjük 20 percig. Sütés után bekenhetjük tojássárgájával, nem fontos, de szebben néz ki!

2012. júl. 11. 10:06

süti (Cookies)


előkészület: 10 perc

elkészítés: 20 perc


Hozzávalók:


2 tojás, szétválasztva

1/2 teáskanál folyékony édesítőszer

20 csepp vaniliakivonat

2 evőkanál zabkorpa


Sütőt melegítsük elő 180 C-ra.


Egy edényben keverjük össze a 2 tojássárgáját az édesítővel , a vaniliával és a zabkorpával. Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá, majd finoman forgassuk bele a zabkorpás keverékbe majd az egészet öntsük be egy vékony tortaformába. Tegyük be a sütőbe és süssük 15-20 percig.

2012. júl. 11. 10:04

Anzac (keksz) (P 1)

1 tojásfehérje

3 evőkanál zabkorpa

1 evőkanál zsírszegény joghurt

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 teáskanál fahéj

édesítőszer

1 csipet sütőpor

141. szemmelver (válaszként erre: 140. - Lycopersicon)
2012. jún. 28. 18:49
ez isteni lehet:) vasárnap ki is próbálom!!
2012. jún. 27. 17:57

Sziasztok!

Ez egy kicsit időigényes étel, de legalább, lehet mellette ezt-azt csinálni.


Rakott karalábé

II-IV szakasz


Hozzávalók:

Csirkemell kb. 250g

Karalábé kb. 0,5 kg.

Sovány sonka kb 250g.

Paradicsom 2 db.

Paprika (TV-vagy egyenértékű) 2 db.

Grill fűszersó + esetleg vegeta.


Elkészítési idő: 2,5 óra


Felszeleteljük, majd a fűszer sóval beszórjuk a csirkemell szeleteket.

Karalábét megpucoljuk, kétfelé vágva megfőzzük (kb 1,5 óra).

Jénaiba kis vizet töltünk, majd beleszeleteljük (karikázzuk) a megfőtt karalábé egyik felét. Majd rászeleteljük a befűszerezett csirkemellet, rászeleteljük a sonkát, majd a paradicsomot és a paprikát.

Tetejére, rákarikázzuk karalábé másik felét, majd megbolondíthatjuk egy kis vegetával.

Egy órát sütjük.


Éccsanya találmánya. :-)

139. 9c8432d068 (válaszként erre: 138. - 9c8432d068)
2012. máj. 20. 15:14
A zsemlemorzsát kihagytam a fasírozottból,a zabpelyhet viszont leforráztam,állni hagytam,és utána kevertem a sárgarépához.Búzakorpába hempergettem,nem morzsába. Nagyon finom,különleges lett,nekünk nagyon ízlett.Tepsiben is meg lehet sütni.
2012. máj. 19. 16:14

ZABPELYHES RÉPAFASÍRT HAGYMÁSAN


30 dkg sárgarépa

10 dkg zabpehely

1 db tojás

1 kis fej vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

2-3 ek zsemlemorzsa

ízlés szerint só

bors

pirospaprika

zsemlemorzsa a hempergetéshez

olaj a sütéshez


A megtisztított répákat almareszelőn lereszeljük, lesózzuk, és állni hagyjuk.

Ez idő alatt felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát.

Hozzáadjuk a répához a hagymákat, a zabpelyhet, a tojást, a zsemlemorzsát. Megborsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával.

Jól összekeverjük (én még egy kicsit állni hagyom, hogy a zabpehely magába szívja a répa levét), majd gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsába meghempergetjük, és bő olajban kisütjük.

137. erus_78
2012. máj. 14. 14:34

Zabos almás pite (3. szakasztól)


• 8 dkg zabpehely

• 8 dkg zabkorpa

• 1 cs sütőpor

• 2 tojás

• 2 dl tej

• 2 dl natúr joghurt

• fahéj

• 70-80 dkg reszelt alma

• olaj a tepsi kikenéséhez


1. A zabpelyhet, zabkorpát és a sütőport szárazon összekeverjük, és felét beleszórjuk egy kiolajozott tepsibe (talán egy kissebbe, mint a gáztepsi).

2. Az almát fahéjjal ízesítjük, majd a tepsibe simítjuk és tetejére rászórjuk a zabos keverék másik felét.

3. A tojást és a joghurtot kikeverjük, hozzákeverjük a tejet, és az egészet a pite tetejére öntjük.

4. Előmelegített sütőbe tesszük, körülbelül 30-40 perc a sütési ideje, akkor jó, mikor barna foltos lesz a teteje. Melegen nem túl jól szeletelhető, de ha kihűlt, akkor szépen szelhető. Nem tartalmaz cukrot, ezért ha savanyú almából készül, akkor lehet tenni bele egy keveset, de cukor nélkül is elég édes, és így ráadásul kalóriaszegény.

sütési hőfok: 180°C

136. erus_78
2012. máj. 14. 13:09

Zabtej


0,5 dl zabpehely, 1,5 l víz


A zabpelyhet öntsük fel 0,5 l vízzel, és a legkisebb lángon főzzük (folyamatosan kevergessük). Fedő alatt addig főzzük, amíg teljesen szétfő a pehely (kb. 1/2 h).

Botmixerrel turmixoljuk össze a szétfőtt pelyhet a tejfehérré változott főzővízzel.

Szűrjük le sűrű szűrővel, majd tegyük vissza a tűzre. Öntsük fel annyi vízzel, hogy tetszés szerinti sűrűségű legyen (nálam 1 l), és egyszer forraljuk össze.

Hűtsük le, adagoljuk üvegbe, és hűtőben tároljuk.

135. erus_78
2012. máj. 14. 13:08

Zabtej


Hozzávalók: 1 csésze zab, víz, himalaya só, méz


Elkészítés: A zabot megmossuk, átöblítjük, majd egy napra beáztatjuk vízbe. Következő nap leöntjük róla az áztató vizet és összeturmixoljuk tiszta vízzel jó alaposan. Ha hígabb tejet szeretnél, akkor több vízzel, ha krémesebbet, akkor kevesebb vízzel. Turmixolás után szűrd át az egészet egy sűrű szövésű textílián vagy textilzsákon, ízesítsd mézzel és himalaya sóval. A mézet és a sót ne hagyd ki belőle, mert így lesz igazán olyan íze, mint a bolti társának. Így lesz kellemesen iható, csökkenthető vele az íztelensége.


A zabtejszín ugyanígy készül, mint a zabtej, viszont jóval kevesebb vízzel turmixoljuk össze. A zabtejszín használható ugyanúgy, mint a sima, hagyományos, tehéntejből készült tejszín. Teheted nyers levesekbe, gabonakávéba …stb .

134. erus_78
2012. máj. 14. 13:07

paleo kenyér:


150 gramm őrölt lenmag

100 g őrült szezámmag

1 sárgarépa és 1 retek reszelve

2 tojás

olasz fűszerek ízlés szerint

tengeri só

snidling apróra vágva

pici mandula olaj

1 sütőpor

napraforgó, tökmag a tetejére


Két kisebb cipót formáztam és kb 30 perc alatt először sütőpapír alatt készre sütöttem. Picit nedvesebb kenyér, ezért fontos, hogy letakarjuk az elején, hogy jól átsüljön.

133. erus_78
2012. máj. 14. 13:07

Zabos puding zabtejből (kihagyva a diót és cseresznyét I szakasztól)


Hozzávalók:

• 300 ml zabtej (de bármilyen növényi tej használható hozzá, sőt szerintem kókusztejjel, diótejjel vagy mandulatejjel is határozottan izgalmas lehet

• 100 g darált dió

• 50 g zabpehely

• 3-4 csepp bio citromolaj

• 1 késhegynyi vanília kaparék

• 1 evőkanál méz

• őrölt fahéj ízlés szerint

• cseresznye a díszítéshez


Elkészítése:

1. A hozzávalókat még hidegen csomómentesre keverjük

2. Majd lassú tűzön addig főzzük, míg be nem nyákosodik (kb. 5-10 perc)

3. Még melegen pudingos kelyhekbe töltjük, és a tetejét magozott meggyel vagy fél diókkal díszítjük.

4. Hűtőszekrénybe tesszük, mert hidegen a legfinomabb (bár néha nálunk nincs ideje teljesen kihűlni)

5. Fogyasztás előtt férfi vendégeinknek egy kis valódi rummal meglocsolhatjuk a tetetjét.

2012. ápr. 29. 14:20

I - IV.szakasz


habcsók:


- 5 tojás fehérje

- 35 dkg cukornak megfelelő édesítő

- 1 kknaál citromlé


kemény habbá vered és szárítod (picit a sütő ajtó nyitva marad egy fakanállal)

131. puro54
2012. ápr. 25. 13:21

III. szakasztól


Zöldséges fasírt


1/2 kg darált hús /az enyém sertéscomb volt/, 2 tojás, só, bors, kevés ételízesítő. Belereszeltem 6 szem gombát és egy kisebb cukkinit, kis fej hagymát. Aprítottam bele medvegyamát, és sok petrezselyemzöldet. Teljes kiőrlésű áztatott zsemlével összedolgoztam, sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem.

2012. ápr. 23. 15:14

Hamis francia krémes



Hozzávalók:


A tésztához:


7 tojás sárgája

körülbelül 3 evőkanál édesítőszer, vagy 6 evőkanál nyírfacukor

10 evőkanál meleg víz

20 dkg zabkorpa

1 egész csomag sütőpor


A krémhez:


7 tojás fehérje

kevés édesítő vagy nyírfacukor

7,5 dl víz

3 csomag cukormentes vaníliás pudingpor


A tetejére:


3deci tejszín habbá verve édesítővel vagy nyírfacukorral

kevés kakaópor


Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra keverjük az édesítővel vagy a nyírfacukorral és a vízzel. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert zabkorpát. Kidolgozzuk, majd tepsibe öntjük és közepes lángon félig megsütjük. Ez körülbelül tíz percig tart, de mivel minden sütő más, figyeljünk oda sülés közben a tésztára.


Eközben a krémhez a tojásfehérjét habbá verjük, a vízben pedig a pudingport az édesítővel vagy nyírfacukorral felfőzzük, majd a forró krémbe keverjük a tojáshabot.

A tészta tetejére kenjük, és 10 percig a legkisebb fokozaton sütjük.

Amikor kihűlt, a tejszínhabot/hulala/ rákenjük a süteményre, és végül kakaóporral megszórjuk.

129. Vica-35
2012. ápr. 21. 18:56

Dzsulajla naplójából:


Svéd gombasaláta

fél kg csiperkegomba

1 hagyma

5 ek sűrített paradicsom

fűszerek ízlés szerint


Megpárolom az aprított hagymát, felszeletelt gombát, amikor kész hozzáadom a ppürét, vuzet, hogy szósz sűrűségűvé váljon. Fűszerezem sóval borssal, petrezselyemmel, pár csepp édesítővel, bazsalikommal, kakukkfűvel és pár csepp citrommal is.


Majd tovább vittem a maradékot!


Csirkemájas Svéd gombasaláta

Megpároltam a kisebb drabkákra vágott csirkemájat. Amikor már majdnem kész volt hozzáadtam a másnapról megmaradt gombasalátát és még kb 2 dl paradicsompürét! és így együtt főztem még egy darabig. Tartalamasabb étel a fentinél.


És mivel még mindig csak én ettem ezt is, így még maradt belőle, de mivel utána többen szerettünk volna enni belőle továbbfejlesztettem --->


Zöldbabos csirkemájas svéd gombás egytálétel


Megpároltam a zöldbabot. Vegetásztam, majd hozzáadtam a csirkemájas gombasalit és együtt összefőztem.

128. Vica-35
2012. ápr. 21. 18:26

dzsulajla: Hús-sajt.


A megfőtt húst kisebb kockákra vágtam. Elkevertem darált csirkehússal, 2 főtt felkockázott tojással, 2nyers tojással, zöldhagymával, petrezselyemmel, fokhagymával és sütőben megsütöttem.

2012. ápr. 9. 18:34

Narancsos süti - avagy fanta szelet kicsi másképp.


Hozzávalók:


Tésztához:

-6 egész tojás

-8 ek. zabpehely liszt (lehet helyettesíteni zabkorpával abból csak 5-6 ek. kell vagy tk. liszttel abból szinték 8 ek)

-3 ek. natúr kakaópor (én CBA-sat használok)

-kb 3 ek. folyékony édesítő (porból 2 púpozott ek.)

-2 ek. zsírszegény tejföl (10 vagy 12%-os) vagy natúr joghurt esetleg kefir.

-egy cs. sütőpor

-4 ek. meleg víz

-2 ek. olívaolaj


Krémhez:

-2 cs. 250 g-mos túró (ha lehet akkor zsírszegény)

-egy kis pohár zsírszegény tejföl vagy natúr joghurt (kb 2 dl)

-ízlés szerinti édesítőszer

-egy teáskanál vanília aroma (esetleg vanília rúd belseje)

-egy fél csomag zselatin


Gyümölcszseléhez:

-5 dl narancsos üdítő vagy szörpös víz (édesítőszeres szörpöt használok hozzá)

-2 cs. tejszín vagy vanília ízű pudingpor

-ízlés szerint édesítőszer


Elkészítés:

Tészta:

A tojások sárgáját elkeverjük az alapanyagokkal, a fehérjékből habot verünk, a végén ezt is hozzáadjuk és kb. 20 percig sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben közepes fokozaton (kb 170 fok) A sütő ajtaját ne nyitogassuk!


A krémhez valókat egy tálban jól összedolgozzuk, a zselatint az utasítás szerint elkészítjük, a krémhez adjuk és egy fél órára hűtőbe tesszük.


A zselé:

Az üdítőből kiveszünk kb egy dl-t és ezzel csomómentesre keverjük a pudingport, a többit felforraljuk és a kikevert pudingporos cuccal összefőzzük, hagyjuk jól besűrűsödni.


Összeállítás:

A tésztáról óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt és rácson hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt megkenjük a túrós krémmel, erre kerül a kicsit kihűtött, de még kenhető narancsos zselé. Végül a sütit hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen a narancsos zselé.


Tanácsok:

Ha zabkorpából készítjük el a tésztát akkor gyorsan dugjuk sütőbe (fontos, hogy előmelegített legyen a sütőnk) mert a tészta aljára gyorsan lesüllyed a zabkorpa. Zabkorpából azért kell kevesebb mint lisztből mert a zabkorpa ügyesen megszívja magát nedvességgel.

Darált zabpehelyből is elkészíthető, ami nem ugyan az mint a zabpehely liszt.



A receptet beküldte: nita1417 NAGYON FINOM!!!

126. Vica-35
2012. ápr. 6. 20:07

Pipsann receptje:

TEAKENYÉR /bármelyik fázisban, 4napra

Hozzávalók:


- 100 g finomra őrölt zabkorpa

- 100 g sovány tejpor

- 1 csipet só

- 1 kávéskanál fahéj

- 1 citrom vagy narancs reszelt, vagy apró kockákra vágott héja

- fél csomag sütőpor

- 3 tojás

- 2 ek túró

- 125 ml erős tea (2 teafilterből)

- darabka vaníliarúd

- édesítőszer tetszés szerint


Megfőzzük a teát, a vaníliarudat félbevágjuk és beleáztatjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A száraz hozzávalókat a citrushéjjal egy keverőtálba tesszük, összekeverjük. A 3 tojást felverjük, majd hozzákeverjük a túrót és a teát a vaníliarúd kikapargatott belsejével. Ezután a folyékony hozzávalókat elkeverjük a száraz hozzávalókkal, majd édesítjük. Őzgerinc, vagy torta, esetleg muffin formában sütjük, kb. 25 percig.


A tea lehet a kedvenc teánk, vagy aromás, pl. karamelles-vaníliás, epres, stb. A koffeintartalmat ne hanyagoljuk el, ha ez zavaró, koffeinmentes teát vagy zöld teát is tehetünk a süteménybe.


Bármelyik fázisban fogyasztható. A recept forrása a www.dukanaute.fr oldal, ahol 3, konszolidációban 2 napi adagnak jelölik a fenti mennyiséget, de szerintem 4 napra is bőven elegendő a süti, nem csak a zabkorpa mennyiségét figyelembe véve!


A süti kb 1000 kcal, ha pl tortaformában sütöttük és 8 nagy szeletre vágjuk, 1 szelet 125 kalória.

2012. ápr. 3. 17:02

"3 evőkanál zabkorpa, 2 evőkanál édesítőszer, 1 kávéskanál szódabikarbóna

- 1 kávéskanál gyömbérpor, 1 kávéskanál vanília aromás joghurt, fél tojásfehérje

- 3 csepp vanília aroma


A sütőt 180 fokra melegítsd elő. A hozzávalókat egy kanállal egy tálban jól elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl folyós. 2-3 kekszet tudsz elkészíteni, kanálnyi mennyiségekben adagolva a tepsire helyezett sütőpapírra. 10-15 perc sütés után forrón is fogyaszthatod a puhább kekszeket. Amennyiben hűlni hagyod, a kekszek ropogóssá válnak."

124. 3da8f53e4a (válaszként erre: 123. - Loca34)
2012. ápr. 3. 15:18
Keressetek már vissza, mert lehet készíteni zab-pudingot is a mikróban. ... és inkább azt mint a boltit.
123. loca34
2012. márc. 30. 15:25

Csak egy észrevétel....

Személy szerint én senkinek nem ajánlom pudingot....még régebben kipróbáltam, és nem voltam túl elégedett a másnapi mérlegelésnél.

122. 9c8432d068 (válaszként erre: 120. - Erus_78)
2012. márc. 29. 12:59

Ezt a részt elfelejtetted átmásolni a recepthez:


A máz tulajdonképpen lehetne csak natúr kakaópor, de szerintem így még finomabb! Minden hozzávalót egy edénybe helyezünk, és vízfürdő felett folytonos kevergetés mellett csomómentes mázzá főzzük.

A picit kihűlt piskótára helyezzük a krémet, majd a tetejére öntjük a csokimázat, és a hűtőbe rakjuk legalább egy órára.

121. erus_78
2012. márc. 29. 12:35

Pudingos süti


Hozzávalók a piskótához:

4 tojás

2 púpozott evőkanál zabkorpa

fél csomag sütőpor

1 kk fahéj

édesítő


Hozzávalók a krémhez:

1 csomag szamócaízű pudingpor (pl. Haas)

0,5 liter 0,1%-os tej

200g sovány túró

édesítő


Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egyesével a tojássárgákat is belekeverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a sütőport és az édesítőt. Végül a két púpozott evőkanál zabkorpát beleforgatjuk a habba. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt készre sütjük. Az én tepsim mérete: 23*33 cm.

A pudingport a tejjel elkeverjük, felforraljuk, sűrűsödésig főzzük. Amikor langyosra kihűlt, belekeverjük a túrót és az édesítőt.

Szükségünk lesz egy süteményformára, vagy magasabb falú műanyag dobozra, pl. püspökkenyér forma, vagy pástétomos tál is lehet. Ebben fog a süti megdermedni. Az enyém 10*24 cm hosszú, 8 cm magas. A piskótalapból 3 doboz méretű lapot vágunk. Belerakjuk az első lapot a dobozunkba, ráöntjük a pudingos krém felét, majd ráteszünk egy piskótalapot, a maradék krémet és befedjük az utolsó piskótalappal. Alufóliával beborítjuk, akár még langyosan és ha kihűlt, mehet a hűtőbe. Akkor a legfinomabb, ha 1 napot már állt, mert a süti jól megpuhul, de ettől függetlenül pár óra múlva már megdermed és fogyasztható.

120. erus_78
2012. márc. 29. 12:35

DIÉTÁS CSOKIS TÚRÓKRÉMES SÜTI

Mindenestől, a lentebb írtak alapján elkészítve 8 szeletre vágtam a sütit.

Egy szelet 237 Kcal-ra jött ki. :)


A piskótához:

3 tojás, szétválasztva

14 ek zabkorpa

10 ek víz

1 kk szalakáli

édesítőszer (nálam 1/2 kk sztívia por)

2 ek kakaópor

kevés vanília aroma (én ehelyett csokis-meggy aromát használtam)

néhány csepp napraforgó olaj


A krémhez:

1 cs vaníliás pudingpor (főzős)

4 dl tej

25 dkg sovány túró

citromhéj

3-4 ek kókuszreszelék

1 ek folyékony édesítő


A mázhoz:

2 ek kakaópor

1 ek folyékony édesítő

3-4 ek víz

1 ek margarin (én ilyet nem eszek, úgyhogy olívaolaj vagy vaj lesz helyette)


Elkészítése:

A piskótába való alapanyagokat, kivéve a tojásfehérjét, mind egy nagy tálba helyezzük, és alaposan összekeverjük őket.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Ezt egy vékonyan kiolajozott tepsibe vagy tortaformába öntjük, és megsütjük.

Ez idő alatt a krémet elkészítjük. A vaníliapudingot megfőzzük a tejjel és az édesítőszerrel. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjával összedolgozzuk, majd az elkészült pudingot is hozzáadjuk.

1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook