Főoldal » Klubok » DUKAN RECEPTKLUB klub

DUKAN RECEPTKLUB (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6 7 8
119. erus_78
2012. márc. 28. 09:15

Dukan kenyér: II. szakasztól (a zabkorpa mennyiség miatt)


Az elkészítése mindössze 5 perc.


Hozzávalók:

- 2 ek zabkorpa

- 1 ek búzakorpa

- 1 tojás

- 1 ek natúr joghurt vagy sovány túró

- 1 kk sütőpor (az eredeti receptben fél csomag van)

- pici só (eredeti receptben nincs benne)


Mindezeket összekeverjük és egy kisebb mikrózhatú műanyag tálban 750 W-on 4 percig melegítjük. Kifordítjuk a tálból és kész!

2012. márc. 26. 20:15

Joghurtos jégkrém házilag!



Hozzávalók:


2 kis pohár natúr joghurt

méz/ helyett édesítő

1 lime

gyümölcsszörp (házi, persze, de lehet kísérletezni cukorszirup/édesítővel + gyümölcs keverékével is)

valamilyen gyümölcs (jelen esetben málna)botmixer, műanyag eszpresszós poharak és faspatulák



A joghurtokat összekeverem a lime levével, valamint ízlés szerinti mennyiségben mézzel. A formák/poharak aljába adagolom egy vékony rétegben. A gyümölcsszörpből öntök rá. A maradék joghurtot összekeverem/turmixolom a gyümölccsel.


Belenyomom a pálcikát és irány a fagyasztó. Egy óra múlva pedig kész az ellenállhatatlanul pikáns, hűvös házi jégkrém!

117. 3da8f53e4a (válaszként erre: 101. - Puro54)
2012. márc. 24. 10:03
Én joghurt+zabpehellyel szoktam behabarni, ettől sokkal "krémesebb" lesz. Keresd vissza az én káposztás csirkémet is.... :)))
2012. márc. 24. 09:20

Rántott karfiol:


Rózsákra szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük a víztől, majd ízlés szerint fűszerezzük: só,bors.


Tojás, zabkorpa/ledarált zabpehelyből készül a bundája.


Forró sütőben (sütőpapírral bélelt) pár perc alatt megsütjük.

2012. márc. 24. 09:15

I - IV.szakasz



Máj falatkák:


A májat elkaparom és ütök hozzá 1 db egész tojást. 2 csokor zöldséget apróra vágok, só, bors, hagymakrém, és darált zabpehely, vagy zabkorba (kinek mije van) összekeverem.


Gerinc forma vagy kuglóf formában kibélelt sütőpapírral kisütöm.

2012. márc. 3. 16:59

Fűszeres mustáros csirkemáj recept


hozzávalók 4 főre

• 60 dkg csirkemáj

• 4 ek mustár

• 4 ek olaj / olívaolaj

• frissen őrölt bors

• kb 1 tk majoranna

• kb 1 tk borsikafű

• kb 1/2 tk bazsalikom

elkészítés

1. A májakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé.

2. A mustárt, az étolajat és a fűszereket jól eldolgozzuk egy tálban, majd rákenjük a májra. Sózni nem kell, ill. nem szabad.

3. Kb. 20 perc alatt a sütőben készre sütjük (amíg meg nem pirul kissé a teteje). Ne süssük túl, mert a máj kiszáradhat, akkor finom, ha jó szaftos.

sütési hőfok:

180°C

2012. márc. 3. 16:20

Nagymama zöldséges csirkéje recept


hozzávalók 4 főre


• 4 csirkecomb / 2 nagyobb csirkemellfilé

• 40 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller)

• 1 közepes fej hagyma

• 1 zeller zöldje

• 1 nagy csokor petrezselyem

• 1 csipet őrölt tárkony

• 1 dl félédes fehérbor

• só

• bors

• 1-2 ek olaj


1. Először is megtisztítjuk a zöldségeket, majd a répákat karikákra, a zellert és a karalábét kockákra vágjuk.

2. A húsdarabokat megmossuk, megtöröljük, a felesleges zsírtól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés felhevített olajon hirtelen elősütjük.

3. A pecsenyelében megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk és kicsit megpirítjuk a zöldségeket.

4. Visszahelyezzük a húsdarabokat a zöldségágyra (a combot lehetőleg kettévágva), az egészet meghintjük tárkonnyal, mellé helyezzük a csokorba kötött zeller- és petrezselyemzöldet (ezeket a végén eltávolítjuk), és alá öntjük a bort.

5. Szelíd tűzön, fedő alatt, néha megkeverve puhára pároljuk a húst és a zöldségeket. Nem baj, ha közben a hús kerül alulra, legalább jobban puhul. Ha szükséges, öntünk még hozzá bort, annak híján vizet.

112. 9c8432d068 (válaszként erre: 111. - 9c8432d068)
2012. márc. 1. 13:17
Azt elfelejtettem jelezni,hogy sajt nélkül is nagyon finom.
2012. márc. 1. 12:24

Sajtos-mustáros halfilé


Elkészítése:

60 dkg mirelit tengeri halfilét kiolvasztok, besózom, borsozom, egy fél citrom levét rálocsolom és 1 órát állni hagyom. A halszeletek mindkét oldalát kevés olajon megsütöm és egy tűzálló tálban egymás mellé fektetem. 2 tojás sárgáját simára keverem 1 evőkanál mustárral, 1 dl kefirrel vagy joghurttal,1 evőkanál zabkorpával, kevés sóval, borssal és 5 dkg reszelt sajttal. A tojások fehérjéjét közben egy csipet sóval kemény habbá verem,majd hozzá öntöm a mustáros-sajtos egyveleghez. Ha kész a mártásunk ráöntöm a halszeletekre és 200 C-n 15 percig sütöm.

2012. márc. 1. 09:06

Most találtam ezt a receptet,ha nem e3sszük meg a bőrét,akkor kis változatosságnak ez is jó.



Répás, töltött csirkecomb


Hozzávalók:


30 dkg sárgarépa

4 db főtt tojás

60 dkg csirkecomb (4 db)

3 dkg vöröshagyma

bors

szerecsendió vagy fokhagyma

citromlé

petrezselyem


Elkészítés:

A sárgarépát lereszeljük, eldolgozzuk a finomra vágott kemény tojásokkal és a petrezselyemmel. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval,(én helyette zúzott fokhagymát teszek) citromlével és reszelt vöröshagymával ízesítjük. Ezután a csirkecomb bőre alá töltjük. Tűzálló tálban, lefedve alufóliával,pici zsiradékon,1 dl vízzel,vagy húsleves alaplével nyakon öntve, előmelegített sütőben puhára sütjük.

Jó étvágyat!

2012. febr. 28. 13:03

Sárgarépás vagdalt recept


hozzávalók 4 főre



• 50 dkg darált hús

• csipet só

• 1 tojás

• 2 sárgarépa , lereszelve

• kevés szezámliszt (szezámmag ledarálva) /vagy zabkorpa/

• petrezselyem ízlés szerint

• bors ízlés szerint

• 1 pici fej vöröshagyma, lereszelve



1. A répát megpucoljuk, és lereszeljük, a vöröshagymát is lereszeljük.

2. A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt répát, a lereszelt vöröshagymát, kicsit összekeverjük.

3. Majd megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a petrezselymet, pici borsot, szükség szerint a szezámlisztet, hogy kicsit jobban összeálljon a massza. Jól összegyúrjuk.

4. Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral. Belehelyezzük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük.

5. Lehet cipót formálni belőle, pici vizet önteni egy tepsi aljára, és úgy megsütni, csak akkor pótolni kell alatta folyamatosan a vizet. (Én inkább a sütőpapíros változatot használom, a család így szereti.)

2012. febr. 27. 18:22

Joghurtos vitaminsaláta


sárgarépa

zeller

fehér káposzta

lila káposzta

joghurt

citromlé

fokhagyma/f.hagymapor



A zöldségféléket lereszeltem,a káposztákat hajszálvékony szeletekre,a sárgarépát,zellert pedig gyufaszálra.

A joghurtot összekevertem az ízesítőkkel,és belekevertem a zöldségféléket.


mindenféle húshoz,főtt tojáshoz nagyon finom.

2012. febr. 27. 14:14

Tejbezabi receptek,van,ami csak III.szakasztól.


Ma kakaósat készítettem,de 7 dl tejhez 4 evőkanál zabkorpával 2 fő részére. Nagyon finom volt.



Tejbezabi alap recept (1 főre)


1 bögre tej

5 evőkanál zabkorpa

6db édeske (tabletta)


A tejet felforralod, zabkorpát beleöntöd az édeskékkel, majd 1 percig főzöd. Ekkor még elég híg, de ha 5 percet állni hagyod megszívja magát, és olyan jellegű lesz, mint a tejbegríz.

Ezt már ízlés szerint ízesítheted, fahéjjal, kakaóval, reszelt almával stb.


Tejbezabi recept pudinggal (1 főre)


1 bögre tej

4,5 evőkanál zabkorpa

1 lapos evőkanál pudingpor (mindegy milyen ízű)

kis főzős kakaópor

6db édeske (tabletta)


A tejet felforralod, zabkorpát beleöntöd, majd 1 percig főzöd az édeskével együtt. A végén beleöntöd a pici tejben feloldott pudingport. Kiöntöd tányérba, hűlni hagyod, és megszórod főzős kakóval.


Extra finom, csúcs tejbezabi recept (1 főre)


1 bögre tej

4,5 evőkanál zabkorpa

1 lapos evőkanál pudingpor (vanília)

kis főzős kakaópor

fagyasztott update1-es gyümölcs (lévén tél van, friss update 1 gyümölcsöt nem kapok)

6db édeske (tabletta)


A tejet felforralod, zabkorpát beleöntöd, majd 1 percig főzöd az édeskével együtt. A végén beleöntöd a pici tejben feloldott pudingport. A fagyasztott gyümölcsöt egyszerűen tedd a tányérba úgy, mélyhűtött állapotban. Öntsd rá a forró tejbezabit, szórd meg kakaóporral, hagyd hűlni, és kebelezd be.

Én először a fagyasztott meggyet beledobtam a fővő tejbezabiba, és összerántotta a tejet, szóval jobb a békesség. Főzés nélkül is isteni a gyümölcs, és még hamarabb is kihűl az egész.



Tejbezabival könnyebb a fogyókúra, mert kielégíti az édesség utáni vágyat,írja a szerző.

106. erus_78
2012. febr. 27. 13:42

III. SZAKASZTÓL (AZ ALMA MIATT)


Zabpelyhes-almás süti


hozzávalók 8 főre

• 500 g apró szemű zabpehely

• 1 kg savanykás alma

• 100 g durvára vágott dió

• 100 g vaj

• 2 tk őrölt fahéj

• csipetnyi só

• zsemlemorzsa (a tepsi hintéséhez)


1. Az almákat megmossuk és héjastul a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.

2. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az olvaszott vajjal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük. (Legegyszerűbb kézzel "összegyúrni".)

3. Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával hintünk. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk.

4. 180 C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaljuk.

105. erus_78
2012. febr. 27. 13:40

III. SZAKASZTÓL: (AZ ALMA MIATT)


kókuszgolyó (hozzávalók 4 főre)

• 10 dkg zab pehely

• 30 dkg reszelt alma

• 10 dkg kókuszreszelék

• 2 kk natúr kakópor

• 6-8 csepp rum aroma

• őrölt fahéj

• folyékony édesítő

A zabpelyhet, a reszelt almát, a kakaót jól összekeverjük, rumaromával, fahéjjal és ízlés szerint édesítőszerrel ízesítjük. Megforgatjuk a kókuszreszelékben, hűtőszekrénybe tesszük. Jól lehűtve kínáljuk.

104. erus_78
2012. febr. 27. 13:39

II. SZAKASZTÓL


Zabpelyhes-túrós muffin (hozzávalók 4 főre)


• 30 dkg zabpehely

• édesítőszer (por alakú) - nem mérem, ízlés szerint mehet bele, kb 10 g

• 1 cs sütőpor

• 4 db tojás

• 1,25 dl tej

• 25 dkg túró

• 10 dkg olvasztott vaj / helyette: 4 kanál joghurt


1. Keverjük össze a tojást, tejet, túrót, margarint - a túró miatt én robotgéppel keverem össze, így homogénebb a keverék.

2. Keverjük össze a zabpelyhet, édesítőszert, sütőport, majd öntsük hozzá a nedves keveréket

3. Hagyjuk állni kb. 15 percig, hogy a zabpehely megpuhuljon a nedves keveréktől

4. Kanalazzuk a muffinformákba, majd előmelegített sütőben süssük (kb. 14 adag).

sütési hőfok: 190°C sütési mód: hőlégkeveréses

103. erus_78
2012. febr. 27. 13:35

II. SZAKASZTÓL


kókuszkocka (hozzávalók 2 főre) - Mikrós


• 2 tojás

• 8 ek aprószemű zabpehely

• 6-8 ek tej

• 2 mk sütőpor

• édesítőszer ízlés szerint (én kb 10-12 szem tabit oldok fel 1 ek vízben, úgy keverem a tésztához)

• esetleg 1 ek natúr kakaópor


A "tésztát" mikróban készítjük el. Ehhez veszünk egy lapos, szögletes jégkrémesdobozt. Ebben összekeverjük a tészta hozzávalóit. Tej annyi kell hozzá, hogy kb piskótatészta állagú legyen, de ne híg. A mikróban kb 700 W-on 3-4 percig "sütjük".


Addig felolvasztjuk a vajat (3-4 dkg) kis lángon, hozzákeverjük a kakaót, az édesítőt, és annyi kanál tejet, hogy kb tejszín állagú legyen, összefőzzük. Ha kész a tészta, borítsuk ki egy tányérra, ha még maszatos-lágy az alja, akkor még tegyük vissza kicsit a mikróba. Vágjuk fel kis kockákra, villával beleforgatjuk a szószba, majd a kókuszba.


Van vaj a receptben. Ez miatt 3. szakaszos, de ha nem tesszük rá az öntetet, vagy nem ilyen formában, akkor simán lehet 2. szakaszban enni.

102. erus_78
2012. febr. 27. 13:33

I. SZAKASZTÓL


Túrós élvezet (hozzávalók 4 főre)


• 25 dkg zsírszegény tehéntúró

• 7 ek zabpehely

• 3 dl 10%-os tejföl vagy natúr joghurt

• 10-12 szem édesítő, ujjnyi vízben feloldva vagy 4 ek édesítőpor

• 4 dl áfonyás light joghurt vagy ízlésnek megfelelő

• ízlés szerint citromhéj

• vanília aroma


Az áttört túrót, a tejfölt, az édesítőt, a vanília aromát és a citromhéjat jól összekeverjük egy tálban. Előveszünk egy műanyag mikrós edényt vagy bármilyet, aminek teteje van, ez az adag 15x15 cm-es edénykéhez van.

Rétegezés: 2 ek zabpelyhet eloszlatunk egyenletesen az alján, majd erre rakjuk a massza harmadát. Megint 2 ek zabpehely, majd a második harmadnyi massza, majd harmadszorra is 2 ek zabpehely, és az utolsó rész massza. A tetejét pedig megszórnjuk a maradék 1 ek zabpehellyel. A dobozt lefedve hűtőbe rakjuk legalább 6-8 órára vagy egy éjjelre. Ez idő alatt a zabpehely jól megszívja magát, így könnyebb adagolni.


Tetejére 1-1,5 dl áfonyás joghurtot önthetünk. De ez opcionális szerintem. Akár natúr joghurtos-édesítős-fahéj dolog is megteszi. :)

101. puro54
2012. febr. 24. 18:09

II.szakasztól


KÁPOSZTÁS CSIRKE


Hagyma, fokhagyma, egy paradicsom, apróra szelt paprika. Pörköltalapot készítek, pirospaprikát, sót, kevés ételízesítőt és valami erőset adok hozzá, majd a husit /én csirkenyakat és combot vegyesen főztem/. Amikor jól összefő, hozzáteszem a felszeletelt káposztát, még kevés vizet öntök rá és készre főzöm. Hagyományosan tejfölös habarással készítettem, most viszont még joghúrtot sem tettem hozzá. Azzal vagy anélkül más-más az ízhatás.

2012. febr. 24. 17:34

Ez egy érdekes recept:


Vegiburger


Hozzávalók: 1 pohár zabpehely, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, olaj, víz


A hagymát vizes olajon megpárolom, utána zabpelyhet és fokhagymát, sót hozzáadom és vízben 5-8 percig főzöm. Majd a tűzről levéve a pirospaprikát is hozzákeverem. Hagyom kihűlni, lapos pogácsaformákat készítek és kiolajozott tepsiben sütöm.

2012. febr. 24. 17:32

Répafőzelék


Hozzávalók négy személyre: 25 dkg sárgarépa, 25 dkg fehérrépa, 1,5 dl tej, 1 ek. zabkorpa, víz, só, kis bors, petrezselyemzöld


A répákat lereszeljük teflonedénybe tesszük, és a vizet ráöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Tehetünk bele vegetát is. A zabkorpát elkeverjük a tejjel, és felengedjük vele a répát. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, és néhány perc alatt összeforraljuk.

2012. febr. 24. 17:29

Zöldbabpörkölt tojással


Egy nagyobb fej hagymát apróra vágunk, üvegesre pároljuk, rádobunk 1kg 2 cm-re felvágott zöldbabot, 1 szép karikára vágott zöldpaprikát, 1 paradicsomot, 1 szál zellerzöldet, csipet borsot. Megsózzuk, és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Közben kevergetjük. Személyenként 1-1 kemény tojást nagy kockákra vágva a párolt babhoz keverünk. Majd 1 teáskanál pirospaprikát 1 tejföllel/joghurttal összekeverünk, és egyet forraljuk, majd finomra vágott zöldpetrezselyemmel tálaljuk.

2012. febr. 23. 16:55

Joghurtban sült csirkemell(mikrohullámon)


Hozzávalók: 4 személyre:

2 csirkemell

2 dl joghurt

2 fokhagymagerezd

őrölt bors

1 mokkáskanál gyömbérpor

1 mokkáskanál pirospaprika (lehet csípős is)

1 késhegynyi kurkuma.

Elkészítés: A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük.

Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon - 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk - is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg.

Elkészítési idő: 15 perc

Kalóriatartalom: 152 kcal

2012. febr. 23. 16:54

KAKAÓS PISKÓTA akár szív alakú tortához


20 szeletes, szív alakú tortaformában


Hozzávalók a tésztához:

7 tojás

zabpehelylisztet használtam, 8, 9 dkg

2 evőkanál kakaópor

1 cs. sütőpor

édesítő (7 evőkanál cukornyi)

1-2 gramm ráma a tepsi kikenéséhez


Elkészítése:

A szív alakú tortaformát vékonyan kivajazom és egy lehetnyi zabpehelyliszttel hintem.

7 tojásfehérjét kemény habbá verek, félreteszem.

Összekavarom a lisztet a sütőporral és a kakaóporral. A 7 tojássárgáját az édesítővel felverem (amíg "fehéredni" kezd), majd apránként hozzáadagolom a lisztes keveréket.

Majd a kakaós keveréket apránként összeforgatom a felvert tojásfehérjével.

Szépen a tepsibe öntöm, 180 fokon készre sütöm.


Ha kihűlt ketté lehet vágni és tetszőlegesen krémezni.

2012. febr. 23. 11:40

Vicától:


DIÉTÁS TÖLTÖTT PAPRIKA


Hozzávalók 4 főre:

1/2 kg zsírszegény darált hús

jó 2 maréknyi zabpehely

1 kisebb hagyma

1 fokhagyma

bors

őrölt pirospaprika

8-10 db tv-paprika

2-3 db paradicsom

7-8 dl házi paradicsomlé vagy házi üveges lecsó télen (ennek hiányában paradicsomsűrítmény)

édesítő

zabliszt

víz


Elkészítése:

A darált hússal összedolgozzuk a zabpelyhet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket.

A tv-paprikának kivágjuk a csumáját, és szépen belenyomkodjuk a tölteléket. Ha több a töltelék, mint amennyi paprikánk van, gombócokat formálunk a maradék húsból.

Egy nagy lábosba tesszük, öntünk rá 2-3 dl paradicsomlevet, hozzáadunk felkockázott paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje. Ha nincs paradicsomlevünk, ráboríthatunk 1 üveges lecsót is, ekkor nem muszáj hozzáadni a felkockázott paradicsomot.

Főzzük, míg megpuhul a hús.

Külön tálba kiszedjük a töltött paprikákat, majd a paradicsomos levet behabarjuk. A habarás: zabliszttel, a maradék hideg paradicsomlével és egy kis őrölt pirospaprikával készítjük el.

Amikor szépen besűrűsödött, édesítjük ízlés szerint, majd visszarakjuk a mártásba a töltött paprikákat, és kicsit összeforraljuk.

2012. febr. 23. 11:39

Ez is Vicától:


Zab-puding mikróban


Hozzávalók: -Zabliszt (vagy ledarálhatod a zabpelyhet)

-Folyékony édesítőszer

-Víz (Illetve tetszés szerint tej)

-vaníliás aroma, kis fahéj

-(tetszés szerint rumaroma és mazsola)

Elkészítés:

-Egy nagyobb bögrébe tegyél fele-fele arányban vizet és zablisztet (vagy zabpelyhet).

(Ha több a zab, keményebb az állag:)

-Keverd bele az összes többi cuccot.

-Rakd mikróba kb. 1 percre. (Vagy ameddig neked megfelel- minnél tovább, annál sűrűbb, keményebb)

- Szórhatsz a tetejére kakaóport,

Tanácsok:Tejérzékenyeknek is kíváló, diétázóknak még inkább :)

Elkészítési idő: 2 perc

2012. febr. 20. 13:45

VICA MIKRÓS SÜTIJE



4 ek. kanál ZABKORPA vagy zabpehelyliszt



folyékony édesítőszer ízlés szerint,vagy porédesítő


1 púpos kávéskanál keserű kakaópor


1 ek. ecet 10 %-os


4 ek. víz


2 ek. étolaj helyett 2 ek. joghurt


1 egész tojás


1 kávés kanál sütőpor.


1. A hozzávalókat egy mikrózható, műanyag edénykében teljesen simára, krémesre keverem.

2. Ugyanebben az edénykében teszem a mikróba: 700 W-on négy percig "sütöm". Akkor jó, ha már a közepe sem lágy (úgy sül, mint a hamis túrógombóc, kintről befelé) és ha elválik az edény falától. Azonnal tényérra (rácsra) borítom, kis hűlés után felszeletelem és máris fogyasztható!


Tippek: a még nyers tésztába tehetünk egy kanál darált kókuszreszeléket vagy mézeskalács fűszerkeveréket, vagy pár szem mazsolát, és ha nem este esszük, akkor néhány kocka apróra vágott diabetikus csokit. A mindenféle "adalék" nélkül kisütött tésztát megkenhetjük még melegen diabetikus vagy hamis lekvárral, meghinthetjük mandulaforgáccsal és így tovább.


Ez az egy adag egész napra elosztva, ha semmi mást nem tud enni az ember, akkor szerintem simán megehető.


ÉN A JÉNAI TÁLAMAT,AMIBEN SÜTÖTTEM VÉKONYAN KIOLAJOZTAM. Célszerű külön edényben keverőgéppel vagy habverővel kikeverni.

2012. febr. 20. 12:14

II. szakasztól


Tonhalas tzatziki(szerűség:))


300g gyalult kígyóuborkát ízlés szerint sóval, tört fokhagymával ízesítünk, 1 pohár joghurtot és 150g sós vízben eltett tonhal konzervet keverünk hozzá.

2012. febr. 19. 14:40

II.szakasztól


ZSELÉS NASI:


- 3 tojás fehérjét 3 ek. cukornak megfelelő édesítővel kemény habbá felverek, majd hozzá öntöm a tojások sárgáját is.


- 2 1/2 ek. zselatint felolvasztok 2 dl vízben, majd picit felmelegítem és hozzá öntöm a habhoz.


(vagy tepsibe öntöm, vagy poharakba tálalom ki)


A 2. réteg: ugyanaz mint az első, csak 2 ek. kakaóport is hozzá öntök, így ez a réteg barna lesz.

Ehhez is elkészítjük a zselatint és ráöntöm az addigra már megdermedt első réteghez.


A 3. réteg:

- 2 pohár joghurt

- 3 ek. mennyiségű cukor pótló

- és szintén a felolvasztott zselatin.


Ezt is ráöntjük a 2. megdermedt barna réteg tetejére.


Aki még szeretne még egy réteget, az önthet még rá valamilyen gyümölcs kocsonyát is, ami még plusz színt ad az egésznek.


Én most csak poharakba öntöttem (lsd, fényképeknél)

2012. febr. 14. 13:07

II. szakasz


Sült cékla:


Tojás nagyságú céklákat meghámozunk és egy tepsibe (előtte alufóliát terítünk a tepsibe)tesszük.

Gazdagon megszórjuk apróra vágott fokhagymával, sóval és borsozzuk (1 csipet majorannát is szórunk rá)

Meglocsoljuk balzsamecettel, ráhajtom a fólia másik felét és kb.60 perc alatt puhára sütjük.

1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook