Főoldal » Klubok » DUKAN RECEPTKLUB klub

DUKAN RECEPTKLUB (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6 7 8
2012. jan. 23. 10:14

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Padlizsánkrém


2 padlizsánt megmostam, megszurkáltam és be a sütőbe. Nem kell rá semmi. Amikor puhára sült, kimagoztam, leszedtem a héját és összepépesítettem 1 gerezd fokhagymával, sóval és borssal. A padlizsán annyira krémes, hogy nem is hiányzik belőle semmilyen zsíradék.


Ebédre szelet sonkákra ropogós jégsalátát tettem és paradicsomkockákat, feltekertem és padlizsánkrémet ettem hozzá. Nagyon finom.

2012. jan. 23. 10:12

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Spenót főzelék


1 zacskó mirelit spenót

tej

fokhagyma, só, bors

1,5 dl natúr joghurt

4 kanál zabkorpa


A spenótot felöntjük a tejjel, belerakjuk a sót, borsot, zúzott fokhagymát. Ha felforrt, összekeverjük a joghurtot a zabkorpával, és belekeverjük sűrítésként. Addig főzzük, amíg a zabkorpa meg nem főtt.

2012. jan. 23. 10:05

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Rakott karfiol/brokkkoli:


egy kisebb fej karfiol/brokkoli,

30-40 dkg darált, marhahús (sovány),

4 dl natúr joghurt,

fokhagyma, só, bors, pirospaprika,

1 db tojás.


A megmosott, rózsáira szedett karfiolt/brokkolit tepsibe rakom, sózom, a darált húst a fűszerekkel összekeverem, ráadagolom a karfiol tetejére. Felöntöm 3-4 deci vízzel, és fólia alatt, sütőben megpárolom. Majd a kefirt összekeverem a tojással, sózom, borsozom, és a megpárolódott ételre öntöm. Visszarakom a sütőbe és 15 percig még fólia nélkül sütöm. (3-4 étkezésre elég)

2012. jan. 23. 10:02

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Nokedli recept


15 dkg zabkorpa

1 tojás

1 csöpp olivaolaj (elhagyható)

1, 5 dl tej

csipetnyi tengeri só.


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük (a tojást felvertem előtte) és 25-30 percig állni hagyjuk a masszát. Eközben egy fazékban elkezdhetjük a főzővizet melegíteni. 25-30 perc múlva a masszát nokedli szaggatóval a lobogó sós vízbe szaggatjuk, megfőzzük, leszűrjük. Nem fog összetapadni, ha a frissen kiszedett nokit jég hideg vízben leöblíted!

2012. jan. 23. 10:01

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Túrós tiramisu


- 25 dkg túró

- édesítő ízlés szerint

- 2 tojás

- rumaroma

- fahéj

- kakaópor (cukrozatlan)

- kávé (ez nélkül is csuda fincsi)


A tojásokat ketté választjuk, a sárgát összekeverjük a túróval, a rumaromával, a kávéval és az édesítővel. A fehérjét kemény habbá verjük, majd lágyan belekeverjük a túrós masszába. Ezennel kész is, már csak a tálalás a feladat, a kehelybe teszünk egy réteget, megszórjuk fahéjjal és kakaóval, még egy réteg, még kakaó és fahéj, és így tovább. . . :)

2012. jan. 23. 09:53

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Balzsamecetes salátaöntet


5 evőkanál balzsamecet,

1 evőkanál minőségi mustár,

1 kávéskanál dióolaj vagy olívaolaj,

8 friss bazsalikomlevél,

1 gerezd felaprított fokhagyma

2012. jan. 23. 09:49

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Vaniliás tej shake


1 csésze zsírmentes tej,

3 evőkanál vaníliaaromás joghurt

3 csepp vanília aroma,

1 marék jég


Minden hozzávalót összeturmixolunk. Addig keverjük, míg habos nem lesz. Lehűtött, hideg pohárban, leheletnyi szerecsendióval meghintve, szívószállal tálaljuk.

2012. jan. 23. 09:44

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Dukán nutella krém (palacsintára)


1 tojássárgája,

1 kávéskanál kakaópor

2 evőkanál édesítőszer,

kevés víz


A hozzávalók alapos összekeverésével a Nutella el is készült.

2012. jan. 23. 09:42

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Maya salátaöntet


egy evőkanál mustár,

5 evőkanál balzsamecet,

1 kávéskanál étolaj,

1 gerezd fokhagyma,

7-8 apróra vágott zöld bazsalikomlevél

Só, bors


Fűszertörő mozsárban összetöröd a zöldfűszert és fokhagymát, majd a többi hozzávalóval elkevered. Natúr joghurttal tálalhatod.

2012. jan. 23. 09:40

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Dukan majonéz


1 tojássárgája,

1 evőkanál mustár,

só és bors

1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, vagy metélőhagyma/snidling

3 evőkanál zsírmentes vagy minimális zsírtartalmú túró


Egy kis tálkában keverd össze turmixbottal a mustárt és a tojást. Majd sózd, borsozd, zöldfűszerezd. Fokozatosan, kis adagokban add hozzá a túrót. Az elkészült majonézt hűtve tárold.

2012. jan. 23. 09:39

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Holland mártás


1 tojássárgája,

1 kávéskanál mustár,

2 evőkanál citromlé,

fél deci felmelegített sovány tej,

só és bors



Alacsony láng fölött kis edényben a tojássárgáját, mustárt, citromlevet elkeverjük. Pár percig sűrítjük a szószt – de nem forraljuk. Lassan hozzáöntjük a meleg tejet, s addig keverjük, míg a szósz besűrűsödik. Végül sózzuk, borsozzuk.

Halakkal, tojással tálalható.

2012. jan. 23. 09:36

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Mustáros csirkecomb négy személyre


8 bőrnélküli egész csirkecomb,

100 gramm mustár,

1 kávéskanál növényi olaj,

2 deci zsírmentes joghurt vagy túró,

1 kávéskanál kakukkfű


A sütő előmelegítése 200 fokra, vagy a gáz 6-os fokozatára.


Mustár és kakukkfű keverékével kenjük be a csirkehúst. Helyezzük egy alufóliázott nagy tepsibe, majd alufóliával fedjük be. Tokot képezve göngyöljük össze a felső és alsó fólia széleit. 45-60 percig süssük.


A mártás úgy készül, hogy összekevered az olajat, joghurtot/túrót, csipetnyi borsot, sót. Ha a csirke megsült, távolítsuk el a fóliát, s öntsük rá a mártást.

2012. jan. 23. 09:33

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZHATÓ


Sült csirke portugál módra


4 bőrnélküli csirkemell vagy 8 bőrnélküli csirke alsócomb

Egy fél citrom leve

2 darab fokhagymagerezd felaprítva

2 kávéskanál összetört csilipaprika

1 kávéskanál paprika és egy kávéskanál oregánó

Egy evőkanál balzsamecet

Só és bors



A citrom kivételével minden összetevőt összekeverünk, és a csirkét az így elkészített szószban legalább egy éjszakán át állni hagyjuk. A csirkéket barbeque sütőn 25-30 percen át, időnként megfordítva megsütjük. Amint megsült, fél citrom levével meglocsoljuk. Sovány joghurttal fogyaszthatjuk, de magában is ízletes.

2012. jan. 23. 05:52

Hú Lányok, mennyi recept, nekem hagytatok? :D

Na mindjárt vissza olvasok.

15. loca34
2012. jan. 22. 20:14

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Húsgombócok pikánsan paradicsomos, oregános szószban.

Nekem ízlik, ma találtam ki. :-)


Hozzávalók:

70 dkg darált marhahús

1 tojás

2 evőkanál zabkorpa

fűszerek: oreganó, kakukkfű, petrezselyem (tetszés szerint variálható)

Összegyúrom, ahogy a fasírtot, minél kisebb annál finomabb gombócokra.

Köménymagos vízben kifőztem.

Paradicsomos szósz:

Paradicsompüré + friss paradicsom 2 darab apróra vágva, összefőzöm, pici só, pici ecet, pici édesítő, oreganó, 1 kanál zabkorpa. A zabkorpa jól megdagad, az első rottyanásig.

Húsgombócok a tányérra paradicsomos szósszal leöntve. Nekem ízlett, mára dugig vagyok és még holnap is fogom enni, csak akkor már paradicsom nélkül.

14. loca34
2012. jan. 22. 20:01

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


"Intelligens" krémes Dukan-ra módosítva:


Hozzávalók: édesítőszer, 8 tojás, 150ml 0%-os joghurt, vanilia aroma, pici só, 1 liter tej, 9 kanál zabkorpa. Elég tetemes mennyiség, 4-5 napig is édesség nekünk diétázóknak. Hűtőben tárolva.

A tojásokat szétválasztom.

A tejen kívül mindent elkeverek, majd az elkeverés után öntöm bele a tejet, úgy, hogy az csomós ne legyen.

8 tojás fehérjét habnak felverem, majd óvatosan a fent leírtakhoz fokozatosan belekeverem. Eléggé folyékony állagú ilyenkor. Sütőpapíros tepsibe beleöntöm. 10 percig erős lángon, majd 1/2 óráig közepes lángon sütöm. Ha megsült remegős lesz! Teljesen ki kell hűlni, csak azután lehet szeletelni.

Isteni finom!

13. loca34
2012. jan. 22. 19:55
II-IV
2012. jan. 22. 19:46

II-IV szakaszban fogyasztható


Hagymás sütőtökpüré



Hozzávalók:


kb. 1,5 kg sonkatök /vagy más sütőtök/ megsütve

1nagyobb fej vöröshagyma

csipet bors

csöpp olaj


Elkészítés:

A tököt megsütöm /mikróban is lehet/

A hagymát apró kockákra vágom,kevés olajon/vízen megpárolom.A hagymába belekanalazom a tök belsejét,sózom,borsozom,és jól összekeverem,majd lassú tűzön összefőzöm.


Ez egy családi adag,lehet kevesebbet is készíteni. Mindenféle húshoz finom.



.

2012. jan. 22. 19:32

II-IV. szakaszban fogyasztható



Joghurtos padlizsán saláta



Hozzávalók:


1 padlizsán

2 kis doboz joghurt /zsírszegény/

1 gerezd fokhagyma

bors

olaj



Elkészítés:


A padlizsánt megmosom, 2 végét levágom, majd héjastól felkockázom. Sütőpapirral bélelt tepsibe teszem,olajjal gyengén megspriccelem és előmelegitett sütőben 20 percig sütöm.

Közben a joghurtokat egy tiszta konyharuhába teszem és lecsöpögtetem. Sózom, borsozom, belereszelem a fokhagymát. Végül hozzákeverem a padlizsánkockákat. Hűtöben pihentetem fél órát, hogy az izek összeérjenek.

2012. jan. 22. 17:58

II-IV. szakaszban fogyasztható


KELBEN PÁROLT SERTÉSSZELET


Hozzávalók :


-8 szelet sovány sertéshús (comb, v. karaj kb. 60 dkg) -80 dkg kelkáposzta -10 dkg sárgsrépa -2 teáskanál só -1 teáskanál őrölt kömény -2 gerezd fokhagyma .


Elkészítés :


A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, forró vízzel leöntjük, majd leveleire bontjuk. Egy sütőtál aljára rétegezzük a kelleveleket, felváltva a kivert,besózott szeletelt hússal , a karikára vágott sárgarépával. Az egyes rétegeket őrölt köménnyel, reszelt fokhagymával ízesítjük.

Tetejére sovány tejfölt vagy joghurtot kenünk,és 180 fokra melegített sütőben pirulásig sütjük,kb 50 perc alatt.


Csirkemellből is elkészíthető

2012. jan. 22. 17:33

II-IV. szakaszban fogyasztható


LUCSKOS KÁPOSZTA /diétás/


Hozzávalók:


sovány hús /sertés,csirkemell,pulyka,stb./

fejes káposzta

vöröshagyma

csipetnyi olaj/de el is hagyható/

kaporlevél /szárított is jó/

ételízesítő

bors

sovány tejföl,vagy joghurt


Elkészítés:


A húst felkockázom apróra.

A káposztát szálasra gyalulom,vagy szelem

A vöröshagymát szálasra vágom.

A főzőedénybe teszem a hagymát,csipetnyi olajon /vagy vízen/ üvegesre párolom,hozzáadom a húst,fehéredésig pirítom,majd felöntöm annyi vízzel,hogy bőven ellepje.

Ételízesítővel és borssal ízesítjük,és háromnegyed részig puhára főzzük a húst.Hozzáadjuk a káposztát,és "ropogós-puhára " főzzük. Hozzáadjuk a kaporlevelet és a tejfölt/joghurtot,egyet forralunk rajta,és tálaljuk.


Az egyik kedvenc ételem,rengetegszer főzöm,mert kellemes ízű,és laktató.

Ha 1 kanálnyi zabkorpát is keversz a habarásba,akkor még finomabb,krémesebb lesz.

2012. jan. 22. 17:15

I-IV. Szakaszban fogyasztható


SÓN SÜLT CSIRKE


Hozzávalók:


csirkecomb /bőr nélkül/

1 kg asztali só

ízlés szerinti fűszerek


Elkészítés:


A megtisztított,lebőrözött combokat enyhén besózzuk,fűszerezzük.

Egy tepsibe beleöntjük az 1 kg sót,hogy kb. 1-1,5 cm vastagon legyen.

A sóra ráhelyezzük a csirkecombokat,és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt pirosra sütjük.


Fűszeres joghurtöntettel fogyasztjuk

2012. jan. 22. 14:19

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


JOGHURT KÉSZÍTÉSE HÁZILAG /eredeti recept/


Két alapvetően fontos dolgot kell betartanunk. Teljes tejből – sok piacon kapható –, házi tejből, vagy a lehető legmagasabb zsírtartalmú, de minimum 3, 5 százalékos, és ne magasan hőkezelt tejből készítsük. Ha nem tudunk teljes, házi tejhez jutni, akkor a boltban vásároltak közül a legegyszerűbb, pár napig eltartható, zacskós tejek a legalkalmasabbak erre.

/én 1, 5%-os tejet használok/



Továbbá a natúr joghurtok közül oltóanyagnak olyat válasszunk, amely élőflórás, élő joghurtkultúrát tartalmazó felirattal van ellátva, és eltarthatósága rövid idejű.


1 liter tejhez oltóanyagként 2-3 evőkanál joghurtra lesz szükségünk. A tejet lassú, 20-25 perces főzés után forraljuk fel. /ÉN AZONNAL FORRALOM, NEM FŐZÖM/ Ha felforrt, azonnal vegyük le a tűzről és hűtsük vissza 40-50 fokra. Nem árt, ha van hőmérőnk, de ha nincs, akkor ez gyakorlatilag a már nem forró, hanem kézmeleg tejet jelenti. Ezután a tejet töltsük egy üveg vagy nem mázas kerámia edénybe, és adjunk hozzá 2-3 evőkanál joghurtot , jól keverjük el. A joghurtbaktériumok 30-40 fok között szaporodnak a legjobban, így ezt a hőmérsékletet próbáljuk meg hosszabb ideig megtartani.


Állítsuk az edényt pár órán át egy pereméig forró vízzel töltött tálba. A másik módszer, hogy 5-6 órára, 35-40 fokra programozva, a sütőbe tesszük. Szintén jó megoldás, ha az edényt lefedjük, és száraz dunsztba tesszük, azaz pokrócba, paplanba bugyoláljuk.

/Én hűtőtáskába teszem, és betakargatom ruhával, másnap veszem ki/


Meleg nyári napokon még erre sincs szükség, az ablakpárkányon, erkélyen is kitűnő helye lesz. 5-6 óra után már kissé sűrűsödnie kell a tejnek, és ha belekóstolunk, éreznünk kell a savanykás ízt. Ha 18-20 óra után sem sűrűsödik be és savanyodik, akkor vagy a tej vagy a joghurt nem élő – de legalább tudni fogjuk, milyet nem szabad a jövőben vásárolni. Ha elkészült a joghurt, akkor 3-4 napig hűtőben tárolhatjuk. Ez idő alatt még tovább érik. Természetesen ez a joghurt használható oltóanyagnak is a következő adag házi joghurt elkészítéséhez. Ha szeretnék kicsit ínyencebb változatot készíteni, akkor a tejhez adhatunk tejszínt.


Igazi gyümölcsjoghurtot pedig, hogyan is készíthetnénk másképp, mint házi joghurtból és valódi gyümölcsből. Érdemes a gyümölcsöt villával összetörni és úgy a joghurthoz adni, majd összekeverve pár órát állni hagyni, hogy a gyümölcsös íz átjárja. De ha a sűrű, görög joghurtra vágyunk, akkor nincs más dolgunk, mint egy tiszta, sűrű szövésű gézdarabba vagy fehér konyharuhába önteni a joghurtot. Kössük össze a négy sarkát, akasszuk egy fakanál nyelére, fektessük keresztbe egy lábasra a fakanalat, és várjuk meg, amíg a bugyorból szép lassan kicsöpög a savó, és sűrű, krémes joghurtot kapunk. Ha még türelmesebbek vagyunk, akkor akár egy éjszakán át is hagyhatjuk a joghurtot kicsöpögni, akkor savanykás krémtúrót kapunk. A joghurt nemcsak magában finom, de készíthetünk belőle üdítőitalt, salátaöntetet, hűsítő leveseket, szószos ételeket, desszerteket.



Egyszerűsített leírás a következő:



A joghurt készítése:


Én két liter tejből készítek joghurtot egy-egy alkalommal, ami kb. egy hétig elég és eltartható.


Először kell venned egy pohár (natúr!) joghurtot, amivel beoltod a tejet. Én két ismert márka ízét szeretem, ezeket használtam felváltva előtte is, így azt használtam oltóanyagként most is.

A tejet felforralom és picit hagyom hűlni. Addig, hogy a kezemnek már bírható legyen a hőfoka, de még ne legyen kéz-meleg.

Majd 2-3 evőkanál joghurtot teszek a már nem forró tejbe, és egy jól zárható -én kelesztőtálnak hívom- műanyagtálba teszem. A lezárt műanyag tálat „bedunsztolom”, vagyis egy hungarocel (EPS) dobozba teszem, hogy minél tovább megőrizze a hőfokát. A lényeg, hogy lassan hűljön ki. A hungarocel doboz helyett, nyugodtan használhatod a nagyanyáink dunsztolási technikáját, a működési elve ugyanaz.

Gyümölcsjoghurt készítése:


A natúr joghurtba olyan összeturmixolt gyümölcsöt, mézet, zab vagy búzakorpát tehetsz bele, ami a saját ízlésednek megfelel Ezzel biztosíthatod a család számára, hogy a joghurt tejből és a gyümölcs gyümölcsből készül, nem pedig fűrészporból, vízből és aromaanyagokból…


Sok sikert az elkészítéshez.

2012. jan. 22. 14:15

III SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Sajt készítés házilag



Ez egy roppant egyszerű és könnyen elkészíthető recept.



Hozzávalók:


Lehetőség szerint FRISS HÁZI TEJ, de legalábbis nem hőkezelt, nem tartósított,

5-10%-os biológiai erjesztésű ecet,

fokhagyma, vagy más kedvelt fűszer ízlés szerint (petrezselyem, snidling, kömény, bazsalikom, zsálya, stb. )


Elkészítése:


Vegyünk kb. 1 liter tejet, amit egy lábosban forralni kezdünk. Amikor gyöngyözve forr, reszeljünk bele kevés fokhagymát, vagy tegyünk egy keveset a kedvenc fűszerünkből. (pl. kömény).

Ezután húzzuk le a tűzről, és keverjünk el benne kb. 2 evőkanálnyi ecetet. Ha elég volt ennyi ecet bele, akkor az edény szélén kezd kiválni az iró (erre is számos recept található más oldalakon), és középen pedig összesűrűsödik a sajtnak való rész. Ha ez nem történik meg, tegyünk hozzá még egy kanál ecetet.

Ezután egy függöny-, tüll-, vagy gézdarab segítségével öntsük le az irót, és a szűrőként használt gézdarabon fennmaradó sajtot, kis gömböcként lógassuk fel úgy, hogy a maradék iró is ki tudjon csepegni belőle. Kerek szitában is le lehet csepegtetni, és akkor henger formája lesz.

Néhány óra elteltével a kis gömböc megkeményedik, és már ehető, szeletelhető is.


Az állaga kb. mozzarella - feta sajt között van valahol, és szerintem isteni finom. Természetesen kecsketejből az igazi, de ha csak tehéntej van, és az megfelelő forrásból származik, az is megfelelő, én is gyakran készítem abból.


Ja, még valami: sózni csak utólag, készen érdemes, mert hiába tesszük bele főzés közben, az íze nem marad meg.

2012. jan. 21. 21:11

I-II SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Túró készítés házilag:


Ha szeretitek a túrót nem javaslom, hogy keveset csináljunk belőle, ezért én hat liter tejből készítem. (itt van 1% alatti tej is, ezért nekem ez nem jelent gondot, de ha nálatok csak 1,5%-os van, mit van mit tenni)

A hat literből kb. 80-85 dkg túró lesz és minden része felhasználható.

Biztos találtok vagy tudtok más receptet is, én az egyszerűség híve vagyok és utálok pepecselni bármivel ezért ez nekem bejött.

Szóval beleöntöd a tejet egy lábosba és vagy kirakod a napra, vagy olyan helyre egy két esetleg három napot, ahol szépen megalszik. Amikor megaludt (az tudjuk milyen) lassú tűzön felteszem forrni. Ilyenkor elég vészjóslóan néz ki és én magam nem gondoltam, hogy túró lesz belőle, aztán mégis.:-)

Ez kb. fél óra. Aztán egyszerűen csak le kell szűrni. Én ezt úgy csinálom, hogy a szűrőbe beleteszek egy olyan konyharuhát aminek az anyaga kicsit gézre hasonlít. A mosogató tálcába teszek egy műanyag edényt amibe a tejsavó kerül ahogy szűröm az egészet. Miután leszűrtem ott hagyom hogy jól lecsöpögjön. Kb. 1 óra alatt prímán lecsöpög.A tejsavót beteszem a hűtőbe, és bármikor fogyasztható hidegen, nagyon egészséges!

A túrót is beteszem, már a konyha ruha nélkül a hűtőbe és bármikor fogyasztható felhasználható, úgy mintha boltba vettük volna.

Egy apró megjegyzés, ha túrógombócot csinál valaki belőle, ne fagyassza le, mert később amikor újra előveszi, nem maradnak egybe a gombócok a főzésnél.

Sajna én így jártam. Puszi mindenkinek.

2012. jan. 21. 21:06

I-II SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Palacsintához:


1 tojásfehérje, vagy egy egész tojás

1 és fél vagy 2 evőkanál zabkorpa, vagy zabpehelyliszt

2 evőkanál sovány joghurt

1 kávéskanál édesítő az édes palacsintához.


Mindenki a saját szakaszához mérten tegyen bele zabkorpát vagy zabpehelylisztet!

2012. jan. 21. 20:35

I-II SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Kenyér recept


1 tojás

1 evőkanál natur 0%-os joghurt

2 evőkanál zabkorpa

fél csomag élesztő por

csipet só

Az egészet össze kell keverni, hogy egy állagú legyen. A mikróba be kell tenni egy darab folpack-ot és arra rá kell tenni ezt a csodamasszát.Olyan formája lesz a kenyerednek ahogy ráraktad a folpackra. 3 perc a legmagasabb fokozaton. és kész. Ezután hagytam kihülni 10 percig kb, majd beraktam a sütőbe 200 C -ra, hogy megpiruljon egy kicsit. Csak az illúzió kedvéért, mintha lenne héja.

Minden várakozásomat felülmúlta ez a kenyér.

Bár a kezdetekben, nem gondoltam volna, hogy ehető lesz, de végül is egész jó. Szóval a kenyér elkészítése nagyon egyszerű(ami nekem tetszik) és hamar készen is van. Képet raktam fel róla.

Egész finom lett. A változatosság kedvéért lehet néha belerakni egész köménymagot is. Akinek nem ízlik, szidjon bátran! :-)

2012. jan. 21. 20:31

I-II SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Protein napra édesszájúaknak süti recept:


3-4 tojás(így is úgy is jó, sárgájával együtt)

8 evőkanál zabkorpa

2 db natur 0%-os joghurt (125 gr/db)

édesítőszer tetszés szerint

én szoktam bele rakni fahéjat is, mert szeretem és mert lehet!

1 sütőpor (de volt már hogy csak felet raktam bele, úgy is jó volt)

Az egészet összekeverni. Én a tepsibe rakok egy sütőpapírt és egy tortaformába öntöm aminek nincs alja, ezért kell a sütőpapír. 35-40 perc sütés alatt elkészül és ha kihűlt 8 egyenlő részre vágom. Mivel a második szakaszba 2 evőkanál zabkorpa ehető ezért én kettőt megeszek belőle naponta. Egyet reggel egyet délután. Van hogy nyakon öntöm még egy édesítőszeres fahéjas joghurttal. :-) fincsi

2012. jan. 21. 20:03
Pierre dukan francia orvos által kifejlesztett diéta egyes szakaszaiban engedélyezett élelmiszerekből készített ételek sokasága. Levesek, főételek, édességek, mind kipróbált receptek alapján azoktól akik maguk is diétáznak. Házi praktikák, avagy hogyan készítsünk zsírszegény túrót, joghurtot, sajtot, otthon, egyszerűen. :-)
1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook