Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tökös gibenyica. recept

Tökös gibenyica. recept

A Tökös gibenyica. hozzávalói:
(Szerb tökös pite)

1 kg liszt
25 dkg margarin

2,5 dl langyos víz (ha kell még adok hozzá vizet, hogy jó ruganyos tésztát készítsek)

Töltelékhez:
kb. 2 kg sütőtök
kb 10 ek cukor
1- 2 dkg fahéj


Tökös gibenyica.

A Tökös gibenyica. elkészítési módja:
Jól nyújtható tésztát gyúrok. Két részre osztom. Az egyiket kinyújtom, és vajazott tepsibe teszem. Rárakom a reszelt tököt. Megszórom fahéjjal és cukorral, majd betakarom a másik kinyújtott lappal. Villával megszurkálom, és előmelegített sütőben kb 1 óra alatt készre sütöm.

A sütőből kivéve nedves konyharuhával letakarom, hogy kicsit puhuljon.
Porcukorral szórva, kockákra vágva tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tökös gibenyica. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook