Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 2014 Esküvő fórum

2014 Esküvő (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2013. júl. 9. 13:24
sziasztok! Gabi vagyok és 2014 május 10-ére tervezzük az esküvőnk! remélem sok hasznos tanácsot fogunk tudni adni egymásnak ;) egy kérdéssel kezdeném: mennyi idővel az esküvő előtt lehet időpontot kérni az anyakönyvvezetőnél?
2013. jún. 24. 14:46

Nem hallottam még egyáltalán róluk. Nekem amúgy így első hallásra ez az esküvőszervezős téma kicsit luxusnak tűnik. Persze még sosem jártam ennek utána, hogy mennyivel lehet így drágább, mint ha magunk szerveznénk.

Az viszont tény, hogy ötletben valószínű, hogy gazdagabbak lehetnek, mint az ifjú pár. :)

2013. jún. 19. 12:11

Igazából nem tudom. A helyszínválasztásnál nagy bajban lennék. :)


Az étteremmel sincs bajom. Csak pl. az első esküvőn, ahol voltunk, ott az ital az volt, ami az éttermi választékban szerepelt. Akadtak is gondok abból, hogy a pincér többet húzott be (mert ugye strigulázták a fogyasztást), mint amennyi valóban fogyott.


A második lagzinál viszont maguknak gondoskodtak az italról. (Az elsőnél az étterembe nem engedték pl. hogy vigyenek házi pálinkát, csak bolti volt, és az borzasztó volt, nem finom).


Amúgy meg nekem kézenfekvőbb, ha helyben van az esküvő és a lagzi. Úgy értve, hogy ott van helyileg, ahol lakom is. :)


Egyik ismerősöm augusztusban megy férjhez és túl van bonyolítva az egész. (pl. Isaszegen lesz a polgári esküvő, Dányban a templomi szertartás és a lagzi pedig Veresegyházon). Borzasztó lehet ez a felhajtás, kocsikázni innen oda- onnan ide.


Illetve ha nem a lakóhelyemen lenne, akkor a lagzi helyszínére kérném az anyakönyvvezetőt, hogy ott az étteremben adjon minket össze. ÍGy nem kéne utazgatni még városon belül sem.

Mondjuk az étterem kertrészében lehetne a szertartás.


Valamint a hagyományos sátras lagzik is tetszenek. :) Csak ott még több az előkésület, mint étterminél. :)

6. 06187e8c3d (válaszként erre: 5. - Szeplakisz)
2013. jún. 19. 11:28

Én is valami rózsaszín színt szeretnék belecsempészni az esküvőmben nem túl sokat de azért látványos legyen. Lehet,hogy csak Én vagyok ilyen de olyan koszorúslány ruhát választanék színben is meg fazonba is hogy azért jól nézzenek ki. Szerintem is elég a vacsora.Nagyon szép lehetett mindkét esküvő :)

Teljesen egyetértek veled. A 4 órai kezdés bőven elég.

Hogy képzeled el az esküvődet? Milyen helyszínt választanál?

2013. jún. 13. 19:10

Annyi talán pont elég is. Én most a hétvégén voltam lagziban, mint vendég. :) Meg voltam áprilisban is egyen.


A mostani az elég nagyszabású lakodalom volt, 150-en biztos, hogy voltunk. Étteremben volt, és minden díszlet pink-fehér volt. Mikor először hallottam, gondoltam is, hogy te jó ég, hogy fog az kinézni. De végül azt kell, hogy mondjam, hogy tényleg gyönyörű volt a díszítés. Nem annyira a pink-en volt a hangsúly. Nagyon vagány volt, és stílusos is.

A koszorúslányok ruhája is pink volt. (Na ez már amúgy nem tetszett.) :) Nem állt jól minden lánynak. Persze a fazon az mindenkinek más volt, csak a szín volt egyforma. De pl. volt egy vöröshajú koszorúslány (ilyen narancsos vörös) na és neki aztán végképp nem ment a hajához ez a szín.

6 tagú zenekar volt.

13-tól volt a vendégvárás, svédasztalos ebéd volt. Aztán 4-kor polgári és 5-kor templomi esküvő, majd megint vissza az étterembe. 8-kor meg vacsora.


A másik lagzi, amin áprilisban voltam, az kisebb szabású volt. Ott kb. 40-50-en voltunk, "szűk" család és barátok.

Ott nem volt akkora felhajtás, egyszerűbb díszítés volt. Nem zenekar, hanem csak egy énekes.

Nem volt ebéd, hanem a polgári esküvőn volt a "gyülekező", majd átmenünk a templomba, és csak ezek után mentünk az étterembe.


Amúgy, ha én a magam lagziját tervezném, szerintem nem csinálnék ebédet. Csak nyűg volt, nekünk is vendégként, hogy ilyen korán kellett indulni. 11-re mentem a fodrászhoz, nem is tudtam reggelizni aznap, kapkodás volt az egész reggel.

Szerintem a 4 órai kezdés a szertartásokkal bőven elég, és majd csak utána étterem és vacsora. Aztán jöhet a buli. :)

4. lara87 (válaszként erre: 2. - Szeplakisz)
2013. jún. 13. 12:32
50-60 fővel tervezzük a lagzit :)
2013. jún. 13. 12:32
Köszönöm szépen :)
2013. jún. 10. 12:09

Bár nekem még nincs tervezve a közeljövőben esküvő, de érdekel a téma. :)


lara87, hány fővel tervezitek a lagzit?

2013. jún. 5. 18:52

Kedves Menyasszonyok!


1 év múlva lesz az esküvőm és már most tervezem nagyon izgulok,hogy milyen lesz mindenből a legjobbat szeretném mint minden menyasszony :)


Azért csinálom ezt a topicot hogy aki készül az esküvőjére mint jelen esetben Én vagy már megtartotta, meg tudja velünk osztani információit rossz vagy jó tapasztalatait helyszínnel,ceremóniamesterrel,étel szállítókkal stb. kapcsolatban.:)

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook