Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 februári gyerkőcők fórum

2007 februári gyerkőcők (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2009. szept. 28. 20:03
Szia Denny. GOndolok majd rátok is. Remléem nem allergiás egyik gyerkőc sem.
737. 7e167fe911 (válaszként erre: 734. - Gabi0630)
2009. szept. 28. 20:03

Szia Gabi. Hát nem könnyű az tény meló mellett. Nekem ilyenkor szerencsére mesét néz és tudok írni meg ANdrás is itthon van.

De Dávid is nagyon későn alszik el. Napközben tény hogy sokat alszik de este meg fél 10 körül és hatkor már kel.

Majd írd ám meg hgoy mi volt a pszichologusnál.

2009. szept. 27. 20:45

Sziasztok!

Előszöris az allergia-teszteknél drukkolok,hogy ne legyen semmi baj,meg hogy a gyerekek is jól viseljék!

Gabi!Janka is fél 10 körül alszik el este,viszont reggel is fél 10 körül ébred!Ez azóta van,mióta nem fektetem le délben.Először sajnáltam,hogy kimarad a déli alvás,de egész jól birja igy is,úgyhogy mostmár kezdek hozzászokni.Főleg,hogy mióta ilyan "hamar" elalszik este,tiszta hawai az életem.Végre nyugodtan megnézhetek egy filmet,ha úgy tartja kedvem,vagy netezhetek,olvashatok,stb.

Holnap megyek beiratni az óvodába,hogy jövő ősztől járhasson.Illetve megnézem az egyik óvodát,beszélek az óvónővel,és ha tetszik,beiratom.

2009. szept. 27. 16:33

Sziasztok!

Velünk nincs semmi különös.2 hete átestünk 1 kis náthán,az egész család.Persze amíg mi csak taknyosak voltunk addig Hannának hörghurutja lett megint+mandulagyulladás.

Holnap megyünk allergia vizsgálatra,de mozgósítottam apát is mert én már a pocakommal nem tudom lefogni a Hannát hogy meg tudják vizsgálni.Na meg a vérvételről ne is beszéljek.De hát át kell esnie ezen hogy kiderüljön mire is allergiás ill.allergiás-e valamire egyáltalán.

2009. szept. 27. 14:01

Sziasztok!


Zsuka, nagyon örülök hogy lett időpont, ez szuper, és nagyon drukkolok hogy ne legyen semmi baja se!

Kaka...jajaajjj! 1 hete elértünk odáig, hogy végre nem tartja vissza, de most kezdi újra. Ugyanis most meg mindent simán eszik, azaz vaj nélkül, és akkor mibe tegyem a zabkorpát? Joghurtba észre veszi, és nem kell neki, anélkül meg olyat kakil mint régen, hagyján hogy nagyon kemény, el is akad, fáj is, és újra jön a visszatartás.

Pszichológushozhoz kedden megyünk, de szerintem nem tud segíteni:(((

Hogy bírom? Nagyon nehezen. Szalad az egész ház, nincs időm semmire, és állandóan fáradt vagyok. Estére már hulla vagyok, és alig várom hogy aludjon a gyerek, hogy valamihez hozzá foghassak. Csakhogy Dominik új hobbija, hogy nem alszik, kb 1/2 10-ig, 5-10 percenként menni kell hozzá, vagy ő jön ki....és ha 10 percet, ha 3 órát alszik délben, ugyanez van. És mire kb 1/2 10-re már csend van, örülök ha alhatok, mivel reggel 1/2 6-kor már fent van. És délután kell mindent megcsinálni, mikor 6fele nyúz a gyerek is, hogy legyek vele. SZóval Isteni!

Gabi, DEnny,Katica?

733. 7e167fe911 (válaszként erre: 732. - Gabi0630)
2009. szept. 22. 10:10

Sziasztok


Jövöhéten szerdán viszem a Dávidot Tatára allergia vizsgálatra. Tegnap felhívtam a dokinőt és már tudja is fogadni. Nagyon örülök neki. KIváncsi leszek hogy mi van. Bár lehet hgoy nem is allergiás, de jobb utánajárni.

Gabi most mi is kínlódunk a széklettel, igaz van neki majdnem minden nap, de nagyon kemény. Pedig eszi a főzeléket is bölcsibe, úgyhogy nem tudom mitől.

Hogy bírod a melót meg hogy szakdogát is kell írni?

2009. szept. 21. 21:05

Sziasztok!


Hol van tőlünk 2 órára doki? Lemaradtam?

Zsuka! Próbáld ki a Sedatif Pc-t. SZerintem jobb, vagy csak bebeszéltem magamnak hogy jó?

Nyugi a szobatisztasággal! Dominik is egyik napról a másikra kezdte el a wc-t és bilit használni. DE csak ha nincs kaka baj, de ennek mikor lesz vége?? Addig szobatiszta se lesz. Bölcsibe se veszik le róla soha hiába mondjuk....

Majd legközelebb részletesen, csinálnom kell a szakdogám, várja a tanár az első részét!

SZiasztok!!!!

731. 7e167fe911 (válaszként erre: 730. - Gabilive)
2009. szept. 21. 10:05

Szia. Asszem akkor kipróbálom inkább a homeosat. Tesómnak se vált be a magne b6.

Nemsokára megyek elkérni a Dávid kartonját aztán az új dokinőnket megkérdezem hogy tud-e valakit aki maszek. Mert már megint köhög a kis manóm és láza most nincsen. Az orra is folyik

730. gabilive (válaszként erre: 729. - 7e167fe911)
2009. szept. 20. 21:07

Sziasztok!

Zsuka,én magne B6-t szedtem régebben,mikor tiszta ideg voltam.Nekem háziorvos irta fel,de én nagy hatást nem éreztem.

Állitólag minden évben kéne csinálni egy ilyen kúrát annak,aki ideges fajta.Sajnos én az vagyok.

Allergia teszttel kapcsolatban már akartam irni,hogy hozzánk is át lehetne jönni vizsgálatra.Itt maszek dokinál már egy hét múlva fogadnak,és azonnal megvan az eredmény.Ha vér is kell,akkor egy hét múlva.Akinél Jankával voltunk,az gyerek allergológus,nagyon jó doki,és magyar.Mi beutalóval voltunk,úgy ingyenes,de van magánrendelője is,ott persze fizetni kell(a vérvizsgálat mindenhogy pénzbe kerül).

Mondjuk hozzátok egy kicsit messze van,de egy nap alatt meg lehet járni.Gabiéktól viszont csak kb 2 óra autóval.

2009. szept. 20. 20:12

Sziasztok.


GAbi beszéd témába mi sem állunk valami jól. Sokszor szótár kell a Dávidhoz. de azt mondta a védőnő hogy négy éves korig nem gond, a lényeg hogy beszél. NÉgy éves kor után már logopédus kell

Mi szobatisztaság téren állunk carul. Nem akar ráülni még mindig. Nem akarom erőltetni, csak sokszor úgy érzem hogy sose lesz szobatiszta

Keresek maszek dokit aki végez allergia vizsgálatot. Nem várok novemberig mert már megint köhög és náthás.

Csajok én kifogom próbálni a homeos szedatif pc-t. Iszonyat idegbajos lettem mostanában. Vagy a magne-b 6kéne?

728. gabilive (válaszként erre: 726. - Gabi0630)
2009. szept. 19. 22:18

Szia!

Szerintem az ő korukban még teljesen normális.Nemrég kezdett beszélni,szóval még egyáltalán nem gond,hogy nem beszél helyesen.Janka sem tud még minden hangot kiejteni,söt a nehezebb szavakat sem,pedig ő már 2 éves korára folyékonyan,mondatokban beszélt.De a távirányitót még most is távinyójó-nak mondja:)Az r hangot nem tudja kiejteni,és az ő hangot is inkább ó-nak ejti.

Szóval,nyugi!Majd szépen alakulgatni fog az még.

2009. szept. 19. 19:22
Sziasztok. Jövök majd ide is ám. Olvasok vissza
2009. szept. 19. 07:28
És egy kérdés! Normális ha úhy beszél, hogy sokszor nem érteni, és sok szót szinte ugyan úgy mond????
2009. szept. 19. 07:18

Sziasztok!


Gabi! Egyik megoldás sem jó. Volt, hogy nem evett semmit, fekete volt a torka, szenvedett, de nem volt láza, amit még a doki se akart elhinni, de nem kapott gyógyit.

A dokink a természetes gyógynövényes gyógyszerek mellett van,és tudod mit ad neki megfázásra? Hihetetlen, de Fenistil cseppet, ami allergiára való szerintem. És tény és való hogy használ. JÓ, nagyon indokolt esetben azért láz nélkül is ad gyógyszert, de akkor se bivalyerőset. Nagyon figyelembe veszi a gyerek korát és súlyát. És súly alapján kaphatna erősebbet, de mégis kor miazz a gyengébbeket szokta adni, és az is jó, használ, helyre hozza.

Ha közösségbe megy, előtte adj neki vitaminokat, multit meg C vitamint, és Te ismered hogy milyen, de Dominik a megfázásokat elég hamar elrúgja. MOst is szinte kutya baja már. És mivel nem nagyon lázasodik be, ami tudom nem jó, de ő ilyen, azt nézem, milyen. Ha elesett és fekszik akkor persze doki. MOst vitamint kapott, Fenistil cseppet, és köptetőnek a lándzsásat, meg 3 este kapott elalvás előtt Nurophent, orrdugulásra meg Baby Luuf Balzsamot, és semmi baja.Holott az egész csoport beteg, többen lázasak.

Az biztos, hogy mindenre ha antibigyót kap, az se jó. DE ha meg lázas, akkor viszont indokolt. Vagy megpróbálod ha neadj isten beteg lesz, és nem tűnik olyan betegnek, otthon köptetőt adni neki, C vitamint, lázra Nurophent, és csak néhány nap múlva dokihoz vinni. Viszont magas láznál ez sem működik. SZóval nem tudom.

724. gabilive (válaszként erre: 723. - Gabi0630)
2009. szept. 18. 22:20

Sziasztok!

Sajnos nálunk meg pont az ellenkezőjét csinálják a dokik.Mindenre egyből irják fel az antibiotikumot,ráadásul a legerősebbet.Ez se jó!Tény,hogy Janka még ahányszor beteg volt,másnapra már kutya baja sem volt,mert az antibogyó egyből hatott.De szerencsére még nem sokszor volt beteg!Mi lesz,ha közösségbe kerül,és sűrűbben megbetegszik?!Ha állandóan a legerősebb gyógyszert nyomják bele,egy idő után már semmire sem fog reagálni a szervezete!


Jobbulást Dominak!

2009. szept. 17. 21:47

Sziasztok!


Üdv Katica! NAgyon különleges neve van a kisfiadnak!


A változatosság kedvéért betegek vagyunk, tiszta takony, de a csoportjukban kb mindenki.MAjd látom hogy lesz, lehet holnap délután megyünk dokihoz.A Cebion tényleg jó, most azt veszek, most fogyott el a Vitacolon, kivételesen szépen megette. De nekünk bevált, nagyon jó. Meg azt olvastam, hogy az influenza legjobb ellenszere a C és a D vitamin!!! Erről még nem is hallottam.

Homeóról meg annyit, hogy talán akkor hat igazán, ha személyre szabottan írják fel. Én hiába írtam internetes dokinak, nem vált be. Kértem evésre, kakira, fogzásra, darázs ellen (Zoli allergiás rá!!), de.....A fogzás ellenitől éber lett, de olyan szinten, hogy éjjelente semmit nem aludt. És ezt hallottam mástól is. Homeós doki meg nincs a közelbe. NAgyon dicsérik a megfázás ellenijét is, de szkeptikus vagyok. Gabi! Vény nélkül, gyógyszertárban adják! Van gyerekeknek homeós könyv. Leírja részletesen a tüneteket, és hogy arra mi való. Egyszer láttam Tescoban! 4000 volt. De tényleg részletesen leír minden tünetet. Pl hasfájásra is kab 6 féle van. Mondjuk nekünk a házidokink olyan alapból, hogy nagyon alapos indok kell, hogy adjon antibiotikumot. Igaz, ennek is van hátránya!

Zsuka! Novemberre időpont???Hát igen, a magyar eü! De ha vérvételre küldd el, és abból csinálják? Tán abból is lehet több félét kimutatni, nem csak a kaját! Akkor is novemberre már kezedben az eredmény!


AMúgy jól vagytok??

722. gabilive (válaszként erre: 719. - Katica979)
2009. szept. 16. 18:36

Szia!

C-vitamint én is adtam Jankának,az is rágótabletta volt,de ő inkább lenyelte egészben:)A doki azt mondta,nem gond,lényeg,hogy valahogy a pocakjába jusson,csak nagyon csodálkozott,hogy ő még ilyen gyereket nem látott:)

Kálciumot addig kapott,amig allergiás volt,de már nincs rá szükség.

721. Katica979 (válaszként erre: 714. - 7e167fe911)
2009. szept. 16. 09:26
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye azon belül Nyíregyháza.
720. Katica979 (válaszként erre: 714. - 7e167fe911)
2009. szept. 16. 09:25

Szia!


Mi nem vagyuk még betegek,meg hát igazából az elmúlt 2,5 év alatt egyszer sem volt még beteg.Én is töltöm c vitaminnal.Jobb félni mint megijedni alapon.

Az én kisfiam Kolos.

Elektronikai szaküzletben hitelügyintéző-pénztáros voltam.Vagyis még mindig "állományban" vagyok,hogy ilyen szép kifejezéssel éljek,de közben egy banknak a termékeit kezdtem értékesíteni.Így rugalmasabb a munkaidőm és Kolos beszokatása is könnyebb.

719. Katica979 (válaszként erre: 712. - Gabilive)
2009. szept. 16. 09:19

Szia-szia!


Én eddig Kolosnak még csak Cebion csppeket adtam.Ez nálunk bevált.Most egy narancsízű rágótablettát eszeget,ami c vitamin.Egész ügyesen elfogadja.Ajánlottak még kalcium sandozt is,de ez nem ízlett neki,így az apukája fogyasztja el.Neki jó az allergiájára.

718. gabilive (válaszként erre: 717. - 7e167fe911)
2009. szept. 15. 21:09

Szia!

Van is egy gyógyszerész ismerősöm,megkérdem őt,mit tud ezekről a bogyókról.

Tulajdonképpen,mióta nem fektetem le napközben,azóta nincs nagy gond.12 órát alszik egyfolytában.Jó,van hogy 1-2-szer felébred inni,vagy pisilni,de ez szerintem normális,és egyből alszik is vissza.Gondolom,ha majd óvodába fog járni,és korán kell keljen,akkor igényelni fogja a déli alvást is.Most sajnálom felkölteni korábban csak azért,hogy délben meg lefektessem.

Dávidka hogy van?

717. 7e167fe911 (válaszként erre: 716. - Gabilive)
2009. szept. 15. 20:25
Szia. Gyógyszerészt is megkérdezhetsz, mert általában vannak vény nélküliek is.
716. gabilive (válaszként erre: 715. - 7e167fe911)
2009. szept. 14. 21:12

Szia!

Az a baj,hogy én ezekhez a homeos bogyókhoz egyáltalán nem értek.Nálunk ez nem divat,legalábis én még senkit nem hallottam,hogy ilyesmit használna.Nem is tudom,hogy kihez kéne fordulni,hogy felirjon valamit.Orvos szokta adni,vagy gyógyszerész?

2009. szept. 14. 19:25

Sziasztok.


Hát igen, sajnos vannak ilyen szülők akik nagyon spórolnak, bár nem értem mire ez a nagy spórolás. Most motort vett az illető. Jó mi? GYerekét meg nem viszi orvoshoz.

Jól vagytok?

Hát GAbi nem is tudom mit lehetne Jankánál az alvással csinálni. Szerintem próbálj meg valamileyn homeos bogyót. Hátha

714. 7e167fe911 (válaszként erre: 711. - Katica979)
2009. szept. 14. 19:20
Szia. Hát igen nálunk is elég döcögösen indult a bölcsi szoktatás. Állandóan betegek vagyunk, most a béres cseppet adom neki c vitaminnal, de kell pár hónap mire rááll a szervezete. Dávidnak hívják a kisfiamat. És hol dolgoztál elötte? Merre laktok?
713. gabilive (válaszként erre: 711. - Katica979)
2009. szept. 14. 15:54
Most olvasom,hogy még szopizik a kisfiad.Az én lányom is kb. 2 hónapja szokott le,teljesen simán,magától.Szóval én azt ajánlom,hogy ne erőszakkal próbáld leszoktatni,ahogy egyesek ajánlják,hogy el kell venni tőle,mert magától is le fog szokni,mikor eljön az ideje.Én sem hittem volna,hogy igy lesz,de mostmár tapasztalatból mondhatom.
712. gabilive (válaszként erre: 711. - Katica979)
2009. szept. 14. 15:48

Szia Katica!Örülök,hogy csatlakozol,úgyis olyan kevesen vagyunk.

Én ma vettem Jankának egy multivitamint,de nem tudom,hogy fogom beadni neki,mert narancsizű szirup formában van,és a gyümölcsös izű dolgokat nem szereti.Ezért nem vehettem rágótablettát vagy pezsgőtablettát sem.

Úgy gondoltam,ebből 1 kiskanálnyit csak le tudok valahogy nyeletni vele,de az első adagnál rendesen tiltakozott,miután megkóstolta.

2009. szept. 14. 13:07

Sziasztok Lányok!


Én még csak most találtam rátok,az én Kolos fiam is 2007/02. havi kölök.Így hát csatlakozok hozzátok és tanulok tőletek:-D.

Mi most kezdjük a bölcsit és elég döcögősen megy.Látom másnál is van ez így.

Most engem is a vitaminkérdés foglalkoztat úgyhogy olvasgatok-olvasgatok.

710. gabilive (válaszként erre: 709. - Gabi0630)
2009. szept. 13. 21:36

Szia!

Az alvással most úgy állunk,hogy mióta nem fektetem le délután,azóta este fél 10-10 körül beviszem aludni,és 2 perc alatt beájul.És alszik reggel 9-10-ig.(Éjjel azért fel-felébred,hogy szomjas vagy pisilni kell,de egyből alszik is vissza).

Amúgy nagyon jól birja napközben alvás nélkül,semmivel sem nyűgösebb,mint máskor.

Valószinű,ha reggel korábban kelne,akkor a déli alvás is beleférne,de magától nem ébred fel,én meg sajnálom felkölteni hajnalban.

Most dilemmában vagyok,hogy hagyjam igy télre,legalább a nappalokat ki tudnánk használni,úgyis olyan rövid télen,vagy mégis inkább költsem fel korábban,és délben is fektessem le?!Csak mert,attól félek,ha egyszer leszokik a déli alvásról,többet nem tudom visszaszoktatni,és azért nyáron meg jó lenne.

Ti hogy álltok az evéssel,meg a kakaüggyel?Jártok még a pszihológushoz?

2009. szept. 13. 20:58

Sziasztok!


Hú Gabi, bárcsak tudnék valami okosat mondani janka alvására, de nem megy. AZ biztos, hogy csak következetesen és fokozatosan lehetne, de hogyan, azt nem tudom. Dominik sose volt jó alvó, de azért ilyen gond nem volt, bár hetek óta ő is kezdi az esti időhúzást, reggel meg 6-kor fent kukorékol!

Zsuka! Jobbulást Dávidnak, nagyon jól tettétek, hogy váltotok dokit. Az aki meg a gyereke egészségén spórol, az elmehet a ....nem folytatom inkább. DE sajnos mindig is voltak felelőtlen emberek. Tudnék példát sajnos ismeretségi körből.Ajjaj.....Nálunk is volt persze, hogy mind a 3-an betegek voltunk, ráadásul csak a gyes volt. DE ilyenen eszembe se jutott spórolni. Mikor januártól hetente jártunk dokihoz hónapokon át, akkor is mentünk, pedig tudtam hogy újabb 10-es alatt nem ússzuk meg! De nem a gyerekemről van szó? KI a fontos, ha nem Ő?

DE épp így hülyét kapok a rinyálok, mert nincs pénzem emberektől, akik a valóságban azt se tudják hogyan költsék el a rengeteget. Egy másik ismim ilyen. Az 1 hónapos fehér kovácsoltvas kerítést, ami több százezer volt, most cserélte le feketére, mert a fehéren nagyon látszik a légypiszok.....DE az életmódja se semmi, de rosszul vagyok, mikor elkezd nyafogni.

DEnny! Jól vagytok? Gyerekek? Pocaklakó?

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook