Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
2008. nov. 29. 13:32

Sziasztok!


Ne izgulj, Tündi, biztos menni fog.


Nagyon jók lettek a képek Robikáról! Hogy pózolt. :) Nagyon ügyes. Sajnálom, hogy Annát nem tudták beráncigálni a fényképészhez, nem lesznek ilyen aranyos képei. :(


Na, most nekem fáj a torkom...minden bajom van. Nálunk is átvonul a családon úgy látszik.

879. mtt80
2008. nov. 29. 11:33

Sziasztok!


Kellemes hétvégét mindenkinek!

Hétfőn pedig nagyon drukkoljatok nekem, mert akkor megyek a tanfolyamra, és mindjárt egy jó kis tesztes vizsgával kezdünk! Nagyon izgulok, de remélem sikerül. Ha meg nem, hát így jártam.

878. mtt80
2008. nov. 27. 21:57

Ja, azt elfelejtettem, hogy készen lettek a fényképek Robikáról! Délután adták oda, amikor mentem érte! Nagyon jók lettek!

Tettem fel egy párat, nézzétek meg!

877. mtt80
2008. nov. 27. 21:55

Sziasztok!


Köszi szépen, most már tényleg jobban vagyok.

Képzeljétek ma már aludt délután Robika az oviban! Azt mondták nem volt vele semmi gond, egyedül elaludt! Nagyon örültem neki! :) Remélem a jövő héten sem lesz vele semmi baj. Holnap nem alszik bent, elhozom ebéd után.


Borsi:

Nálunk is így volt egy időben, hogy reggel az elválásnál egy kicsit nyafizott Robika, hogy maradjak én is, ne menjek el, de utána semmi baj nem volt. Csak addig, amíg én is ott voltam. Utána elfoglalta magát. Hidd el nálatok is jobb lesz hamarosan!


Nem semmi, hogy 3,5 órát kellett várnod a dokira! A Closti a teherbeesést könnyíti meg, ugye? Bocsi, de nem vagyok otthon ebben a témában. Remélem hamarosan tényleg sikerül! :)


Malacka:

Elhiszem, hogy büszke vagy Ginára! Én is az lennék! Akkor biztosan nagyon ügyes, ha őt választották ki! Milyen hosszú a vers?

2008. nov. 27. 16:47

Sziasztok!


Ne aggódj, Tündi, eleinte Anna sem aludt. Sajnálta rá az időt. Aztán megszokta és azóta nincs gond. Biztos Manó is megszokja az új helyzetet.

2008. nov. 27. 15:02

Sziasztok!


Képzeljetek nálunk nem lesz óvoda mert nevelés nélküli munkanap van. De nem ez az érdekes, hanem, hogy Ginát azért be kell vinni, mert az óvoda 35 éves és lesz valami ünnepi megemlékezés, és a kis csoportból 3-an verset mondanak, köztük Gina is. Tök "büszke sas" vagyok.


Én is örülök, hogy Tündi jobban vagy. Robi meg majd megszokja az ott alvást, nem sírt és ez azért nagyon jó jel.


Szép napot mindenkinek.

2008. nov. 27. 11:10

Sziasztok!

Örülök,hogy jobban vagy Mtt!Szerintem megszokja majd az ott alvást és ha nem is alszik,legalább pihen egy kicsit a Robika.


Hát nehéz ügy ez az ovi,úgylátom nemcsak nálunk...Hétfőtről megint jár,és először nagyon sírt,aztán mindennap egy picivel jobb volt,ma meg nem sírt "csak" könnyes volt a szeme és nem akart bemenni,úgy raktam be szegénykémet.De utána vitte a barátnőm a kislányát és direkt kértem nézze meg mit csinál és akkor már festett.Ez van,hogy az elválásnál sír,utána meg játszik szépen,délben meg mosolyogva jön ki.

Jövőhéten mikulás ünnepség,de nem lesz Miku,csomagot kapnak 500Ft értékben.

Nálunk nem volt még fényképezés,remélem lesz.Tomi nagy mosolygós...:o)

Voltam dokinál és képzeljétek három és fél órát vártam...Két szülése is volt a dokinak,így elcsúszott az egész nap.Mindegy.Írt fel Clostit,remélem meglesz az eredménye...:o)

Most szaladok fugát takarítani...

873. mtt80
2008. nov. 27. 10:34

Borsi, veletek mi van? Hogy megy az ovi?

Dokinál voltál azóta? Mit mondott?

872. mtt80
2008. nov. 27. 10:30

Ja, azt el is felejtettem írni, hogy tegnap aludt ott elsőre Robika az oviban. Vagyis hogy "nemaludt". Ugyanis képzeljétek nem aludt egy percet sem. :) :( Nem is tudom, hogy nevessek-e vagy sírjak. Én számítottam rá, hogy nem fog aludni, mert még soha nem aludt idegen helyen, főleg nem nélkülünk. Szóval nem tudom mi lesz később, fog-e aludni. Ma is bent alszik, és remélem már aludni is fog tényleg.

Egyébként nem volt vele gond, nem sírt, szépen feküdt a helyén, de nem aludt. Hiába símogatták, meg adtak neki játékot, hogy altassa el, nem tudott elaludni.

Így meg még inkább lelkiismeret furdalásom van vele szemben, hogy bent kell neki lenni még délután is az oviban. Annyira sajnálom, de hát muszáj!

871. mtt80 (válaszként erre: 870. - B59d693a46)
2008. nov. 27. 10:27

Sziasztok!


Örülök, hogy nem lett beteg Anna! Nálunk is szinte minden gyerek köhög az oviban. Robika szerencsére már nem.

Már én is jobban vagyok szerencsére, de az biztos, hogy ennyire még nem voltam megfázva soha, mint most. :(


Az érdekes, hogy nem szóltak a fényképezkedésről! Pedig hát a fényképészek sem úgy mennek, hogy csak gondolnak egyet és már ott is vannak! Azt meg szokták előre beszélni. Nem?

Nálunk is voltak olyan gyerekek, akiket nem lehetett lefényképezni, mert sírtak. Hát Robikánál ilyen gond nincs.

Még nincsenek készen a mi képeink sem, de remélem a jövő héten már kész lesznek!

2008. nov. 26. 21:43

Sziasztok!


Jobbulást, Tündi!


Megvagyunk, csak kevés az időm sajnos. Anna köhög egy kicsit, hétvégén hőemelkedése is volt, de szerencsére nincs semmi komoly baj. Remélem, így is marad.


Ma fényképezkedtek az oviban, amit reggel tudtunk meg. :( Nem szóltak előre, állítólag az óvónők sem tudták. Annnáról nem sikerült képet készíteni, mert sírt. Állítólag nem volt kedve fényképezkedni, játszani akart. :(

869. mtt80 (válaszként erre: 868. - 244ed1c739)
2008. nov. 25. 18:59

Sziasztok!


Remélem igazad lesz és nem lesz semmi gond az alvásnál! Nálunk is mesél az óvónéni, és mostanában én is szoktam neki mindig, hogy szokja. Régebben nem nagyon engedte, hogy meséljek, de mostanában egyre jobban tetszik neki!


PÉDÉ!

Mizújs veletek? Rég jártál erre! Remélem nem beteg Anna és te sem!


Majd holnap megírom, hogy mi volt az alvással!

868. 244ed1c739 (válaszként erre: 867. - Mtt80)
2008. nov. 25. 17:25

Ne aggódj hogyan alszik el!

Itthon ők is úgy alszanak el,hogy ott vagyok viszont az oviban csoportosan úgy hogy mesél az ovónéni nem lesz gond.

867. mtt80
2008. nov. 25. 09:49

Sziasztok!


Köszi szépen!

Csak nem akar jobb lenni! Még mindig nagyon folyik az orrom! Ez már nem is igaz, komolyan mondom! Borzasztó! Ma reggelre meg már Robinak is fájt a torka. Szóval úgy néz ki végig megy az egész családon! :(


Igen, úgy mondtuk neki, hogy örüljön, és egyelőre örül is! Holnap és holnapután fog ott aludni. Én azért egy kicsit félek tőle, hogy hogy fog elaludni ott, mert itthon mindig velem vagy az apjával alszik el, és még így is csak nagy nehezen sikerül.

Amúgy már nagyon várja régóta!

2008. nov. 24. 16:39

Tündi,jobbulást kívánok neked.

A Robikának biztosan nagyon fog tetszeni,hogy már ő is az oviban alhat.Mondd neki úgy,mintha ez vmi jutalom lenne,szuper dolog hogy együtt alhat a társaival.

2008. nov. 24. 12:09

Szia!


De azt akartam, csak nem tudtam pontosan mi neve, és nem volt otthon, hogy megnézem. Remélem azért jövőhétig meggyógyulsz, hogy tudj meni a tanfolyamra.

864. mtt80
2008. nov. 24. 11:07

Sziasztok!


Sajnálom, hogy ilyen sírósan kezdődik a hét! Reméljük holnap azért már jobb lesz.

Majd írd meg milyen volt a napja!


A héten már egy-két nap Robika is bent fog aludni az oviban, mert a jövő héten indul a tanfolyam, és akkor meg már muszáj lesz neki. Szóval kíváncsi leszek rá, hogy fog neki tetszeni! Remélem nem lesz vele gond!


Én még mindig ugyanolyan sz@rul vagyok! :( Egyszerűen nem akar szűnni az orrfolyás! Már 3. napja! Máskor csak 1 vagy max 2 napig folyik ennyire, utána szép fokozatosan elmúlik. Remélem azért holnaptól jobb lesz!

Szedem a Coldrex-et és a Strepsils (bár a torkom már nem is fáj annyira), de semmi javulás! Ti mit szoktatok ilyen esetben szedni?


Vettem egy orrkenőcsöt, remélem jó lesz. Köszi azért a tanácsokat, malacka neked is köszi! Nem neogranormont akartál írni?


Krisz, készítettél már azóta muffint?

2008. nov. 24. 09:49

Sziasztok!


Hogy vagy Mtt?Én az Alsol krémet szoktam ilyenkor használni,reggelre rendbehozza az orrodat!


Nagyon nagy sírás volt az oviban...Már reggel nem akart menni Tomi,itthon elkezdte mondani,hogy de ugye nem hagysz ott...szívem megszakadt,de kemény voltam és amikor kijöttem az oviból csak akkor pityeredtem el...nagyon rossz ez neki is,nekem is.Aztán egy óra múlva felhívtam az ovónőt és nem sírt,azt mondta néha elkezdi aztán megnyugszik,de ez szerinte hiszti,mert toporzékol kezével,lábával és sehol egy könny...dehát mit is csinálna mást,ha nem tetszik neki?Most diáznak,remélem eltereli a figyelmét.

Megírom,hogy mi volt.

2008. nov. 23. 16:50

Szia!


Próbáld meg a neogromant. Nem biztos hogy jól irtam le. Jobbulást neked is.

861. mtt80 (válaszként erre: 859. - Borsi :-))
2008. nov. 23. 14:02

Sziasztok!


Úgy néz ki egyre náthásabb leszek! Percenként kell fújni az orrom, már nagyon elegem van belőle! Nincs valami jó ötletetek, hogy mivel kenhetném be az orrom környékét, mert tiszta piros az egész, és nagyon ég a sok orrfújástól.


Remélem ti nem vagytok betegek!


Azt én is furcsállottam, hogy felhívott az óvónéni, hogy vidd haza a kicsit, mert annyira sír. Nálunk ilyen nincs. Legalábbis megtesznek mindent, hogy megnyugtassák a kicsit. Amikor még Robikát beszoktattam és még én is ott voltam, volt nem egy olyan gyerek, aki nagyon sírt mert hiányzott neki az anyja, de akkor addig ott volt az egyik óvónéni ölében, amíg meg nem nyugodott. Játszottak vele, mondókáztak, énekeltek neki.

És ha mondjuk dolgoznál, akkor szaladj a munkahelyedről, mert nem tudják megvígasztalni?!

860. Borsi :-) (válaszként erre: 857. - 244ed1c739)
2008. nov. 22. 16:07
Ja!És jobbulást a kicsiknek!:o)
859. Borsi :-) (válaszként erre: 857. - 244ed1c739)
2008. nov. 22. 16:05

Szia Krisz!

Nem hoztam szóba eddig az ovit neki,mert nagyon kerülte a témát,de volt aki helyettem megtette(a mama :os)...Azt mondta kicsi,hogy hiányzotam neki.Most már mondogatom,hogy hétfőn megyünk,és nem tiltakozik ellene,bár ez majd ott fog kiderülni...Én szerintem nem volt meg az átmenet a beszoktatásnál,hanem ott maradt egyből délelőttönként és ami betehette neki az a szerda volt,hogy nem én mentem érte,hanem a mama és velem este találkozott csak.Nagyon szorította a kezemet egész csütörtökön,szeretgetni kellett,puszilgatni,annyira igényelte.Én is vaciláltam a pénteken,hogy mégis elviszem,de így láttam jobbnak,pedig általában következetes vagyok mindenben,de azt sem szeretném,ha utálna oda járni.

Egyébként ami fura volt,hogy az ovónéni hívott,hogy vigyem a kicsit haza,mert sír,Ő nem tudja megvígasztalni,mert elutasítja magától...Hát nem tudom.Egyébként aranyosak az ovónénik,de a váltótársát jobban szereti a kicsi.Lehet ez is baj volt.

Kíváncsian és izgatottan várom a hétfőt...

858. mtt80 (válaszként erre: 857. - 244ed1c739)
2008. nov. 22. 15:43

Sziasztok!


Jobbulást kívánok a gyerkőcöknek! A Nasivint már mi is használtuk, tényleg jó.


Bocsi, hogy így rákérdezek, ha nem akarsz nem válaszolsz. Az ikrek nálatok természetes úton fogantak?


Leírok 3 muffin receptet. Az első az, amit én is szoktam csinálni, de a másik kettőt is kipróbáltam már. A gesztenyés jó lett, de a banános nekem valamiért túl híg lett. Azért próbáld ki te is, hát ha neked jobb lesz.


Csokidarabos muffin:

Hozzávalók:

20 dkg liszt

1,5 kk. sütőpor

1 kk. szódabikarbóna

5 dkg csoki (összevágva apró darabokra)

1 csomag vaníliás cukor

0,5 dl olaj

1 tojás

10 dkg cukor

2 dl tej


Gesztenyés muffin:

Hozzávalók:

10 dkg cukor

10 dkg margarin

3 tojás

25 dkg gesztenyemassza

10 dkg olvasztott csoki

5 dkg liszt

1 kk. sütőpor

1 ek. kakaópor


Banános-csokidarabkás muffin:

Hozzávalók:

1 nagy érett banán

250 ml tej

1 tojás

60 g olvasztott margarin

180 g liszt

2 tk. sütőpor

120 g cukor

120 g törtcsoki


Itt a banánt előbb pürésíteni kell egy tálban, majd a nedves hozzávalókkal összedolgozni, és utána kell hozzáadni a száraz hozzávalókat. Óvatosan összekeverni és kész. 200 fokon kb. 20 percig sütni, de szerintem azért néha nézz rá.


Egyébként a másik kettőnél úgy szoktam, hogy összedolgozom a száraz hozzávalókat, majd után teszem hozzá a nedveseket.

200 fokon kell sütni, de az idő a másik kettőhöz nincs leírva nekem, mert én mindig szoktam nézni, hogy mikor jó. Esetleg beleszúrsz egy kést és ha már nem tapad rá, akkor jó. Azért szerintem kb. 15 perc minimum kell nekik (vagy több). Ezt sütője is válogatja. Nekünk elektromos sütőnk van.

2008. nov. 22. 13:56

Sziasztok!


Tündi írd le légyszi a muffin receptedet.

Gyógyuljatok meg minél elöbb!


Az enyémeknek most az orra folyik és tüsszögenk.Az Acc100-t adom nekik és a nasivin adagolós orr sprayt.Most használjuk előszőr az orr sprayt de csak ajánlani tudom mert az orr dugulásukat is szinte azonnal megszűnteti.


Borsi!

Nem lehet,hogy vmi negatív dolog érte az oviban és azért sír?

Én mostanában az ovistársuktól főleg a nagyobb lányoktól szoktam megkérdezni,hogy miért sírt a gyerekem vagy ők elszokták mesélni mit csinálnak az ikrek az oviban.

Én az ovónőtől már nem kérdezek semmit mert sosem tudott válaszolni semmire eddig.


Én nem tartom jó ötletnek ha nem viszed az oviba mert akkor nem tanulja meg,hogy ő neki oda kell mennie minden hétköznap és majd kitalál mindent csak hadd maradjon otthon.Én ezért is járattam őket az őszi szünetben is és jól tettem mert már nem sírnak és sok barátot szereztek.


Ismerős nekem is a "nem esek teherbe" gondja.

Sok sikert,majd meglátod ha nem akarjátok minden áron ,görcsösen akkor fog összejönni.

856. mtt80
2008. nov. 22. 10:32

Sziasztok!


Remélem mindenki jól van! Most a változatosság kedvéért én is lebetegedtem. Folyik az orrom, fáj a torkom (de nagyon), na meg egy kis hőemelkedés. Tuti a gyerekorvosnál fertőződtem meg! Nem is csoda! Csak abban bízom, hogy Robika nem lesz újra még betegebb. Tegnap azt mondta a dokinéni, hogy még egy kicsit piros a torka, de hétfőn már mehet oviba. Erre most meg még jobban köhög, mint előtte. :( Na de remélem nem lesz rosszabb.


Mindenkinek szép hétvégét!

855. mtt80 (válaszként erre: 854. - Borsi :-))
2008. nov. 20. 21:34

Szia!

Nagyon sajnálom! Az orvos nem mondott semmit, hogy vajon miért nem sikerül és miért történhettek a vetélések? Nem küldött esetleg valami kivizsgálásra? 2 év azért már tényleg nagy idő!

Én is ettől félek, hogy esetleg a második majd nem jön olyan könnyen össze, mint az első.


Szerintem is jól teszed, hogy holnap nem viszed Tomit. Jobb lesz most egy kicsit otthon. Robika is akkor kezdett nagyon érdeklődni újra az ovi iránt, amikor volt az őszi szünet, majd utána hamarosan újra sokat volt otthon a betegsége miatt. Az őszi szünetben is már hiányolta. Szóval ha van, az a baj, ha meg nincs, akkor meg az. :) Várd meg, hátha ő is majd hiányolni fogja.


Robika már jobban van. Holnap viszem vissza a dokihoz. Már nem is volt láza. Hétfőn már biztosan mehet oviba. Nálatok is olyan sokat kell várni a dokinál? Mert mi pl. szerdán 1,5 órát voltunk, mire sorrakerültünk. Már előre félek a holnaptól!

854. Borsi :-) (válaszként erre: 853. - Mtt80)
2008. nov. 20. 17:30

Szia mtt!

Mi már két éve próbálkozunk a kistesóval.Ezalatt kétszer elvetéltem,nem tudni miért.Tomi elsőre jött,most meg vmi miatt várat magára a kicsi...

Most úgy döntöttem holnap itthon maradunk,nem viszem oviba és a hétvégén sokat játszunk,megpróbálom így közlésre bírni.Oviról most nem beszélünk egyenlőre,mert látom rajta,hogy kerüli a témát...nem erőltetem.Viszont lehet a fáradtság miatt volt az egész,mert du aludt 3órát.Meg arra is gondoltam,hogy a tegnapi kiruccanásom is felzakklatta,mert annyira igényli a szeretgetést ma.

Remélem visszaáll majd a rend...Ti jól vagytok?Robika?

853. mtt80 (válaszként erre: 851. - Borsi :-))
2008. nov. 20. 16:24

Sziasztok!


Gondolom, hogy ideges lettél, mikor rákészültél az egészre és akkor nincs is dokid. Na de majd a jövő héten.

Mennyire régóta próbálkoztok a kistesóval? Egyébként mi is szeretnénk hamarosan egy kistesót Robikának, de még konkrétan nem próbálkozunk. Igazából a munka miatt jobb lenne még vele várni leg. egy fél évet, de a korkülönbség miatt viszont jobb lenne már minél hamarabb. Hiszen már így is leg. 4 év lenne köztük. Szóval nem tudom, de az biztos, hogy szeretnénk hamarosan.


Ez az ovis dolog nálunk is úgy volt, hogy első két hétben semmi gond nem volt, a harmadik héttől kezdve viszont minden reggel alig akart elengedni. Sírni nem sírt (talán egyszer egy kicsit), de nagyon nehéz volt, és sokat kellett neki beszélni, hogy elengedjen. A múltkori mandulagyulladása óta viszont, amikor először ment, csak adott egy puszit és már ment is játszani. Szóval azóta meg megint nincs semmi gond. Nem tudom meddig lesz ez így.

Szerintem nekik az lenne az ideális, ha mondjuk 1 v. 2 hetet járnának oviba, utána meg 1 hetet otthon lennének velünk. :)

2008. nov. 20. 11:29

Sziasztok!

Képzeljétek,eddig tartott a lelkesedés az ovi iránt.Már reggel is eléggé nyűgösködve akart csak indulni,ott meg nagyon sírt.Egy kicsit még szeretgettem,de utána beadtam úgy hogy sírt.Szívem megszakadt.Aztán hívtam az ovónőt,hogy mi van vele és mondta,hogy ok minden játszik...rá fél órára szól a telóm,menjek érte,mert 20 perce vigasztalhatatlanul sír...Így most itthon vagyunk,nem tudom hogy beteg lesz e,vagy fáradtságtól volt ez,de azt hiszem holnap itthon marad velem...

851. Borsi :-) (válaszként erre: 850. - Mtt80)
2008. nov. 20. 11:24
Nem titok,rákszűrésre mentem volna,illetve már régóta próbálkozunk a kistesóval és nem hozza a gólya...ezt szeretném vele megbeszélni.De!Nem Ő volt,hanem helyettesítette egy hapsi,így jövőhéten megyek hozzá.Nem voltam ideges...
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook