Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
910. 244ed1c739 (válaszként erre: 906. - Borsi :-))
2008. dec. 16. 17:55
kenyér??még sosem hallottam
2008. dec. 16. 17:54

A múlt héten az Ádám volt beteg,nagyon köhögött.

A dokinőnk Kalciumot írt fel neki!!??Szerintetek miért?

Hétfőn ment az oviba amire meg a Sára lett beteg.Ő be is lázasodott és azóta is nagyon beteg,levert.

Sajnos már idén nem mehet az oviba.Így a karácsonyi ünnepségre sem szegény pedig nagyon várta.

908. 244ed1c739 (válaszként erre: 904. - Mtt80)
2008. dec. 16. 17:50

Szia!


Én is így jártam,mi még az ügyeletre is elmentünk.

Tanács:öltöztessd fel és vidd a nyított ablakhoz.A hideg levegő jót tesz.És tényleg.

És nyugtassd meg mert a végén már az ijedtségtől köhög.

907. b59d693a46 (válaszként erre: 904. - Mtt80)
2008. dec. 16. 17:10

Vegyél Robikának köptetőt. Biztos éjszaka lecsorog a váladék a torkába. Szabadon is lehet kapni a gyógyszertárban. Szirupot is használtunk már, port is, amit vízben kell feloldani. De ne közvetlenül lefekvés előtt adjál neki, mert akkor azért fog köhögni éjjel.


Annáéknál ma volt az ünnepség, kapott a csoportjuk sok szép ajándékot. Olyan édesek, amikor szépen, ünneplőbe fel vannak öltöztetve. :)

2008. dec. 16. 13:55

Sziasztok!


Tomika is köhög megint,egy picit z orra is folyik.Én is a lándzsás útifű szirupot adom,egyszer már segített.Nála is előfordulz ez a görcsös köhögés és olyankor a víz nem segített.Olyankor egy-két falat kenyeret adok neki,az jót szokott tenni.

2008. dec. 16. 12:39

Sziasztok!


Mi már jól vagyunk. Az egész család beteg volt, de remélem, hogy így karácsony már nyugiban fog eltelni.


Mi lándzsás útifűt ettünk köhögésre. Nagyon jó volt.


Mi is nagyon készülődünk. Már csak egy-két ajándékot kell megvenni, meg a persze a kaját. Ja és a fenyőfát.....


De szép lassan haladunk. Most megyek még ez a hét robot, utána pihi január 5-ig.


Mindenkinek szép napokat.

904. mtt80
2008. dec. 16. 09:28

Szisztok!


Hogy vagytok? Nagyon el van veszve mindenki! Gondolom megy a készülődés ezerrel.

Megkérdeztem az oviban, és nálunk nem lesz karácsonyi ünnepség. A héten amolyan készülődés lesz (díszítés, karácsonyi dolgok készítése, stb.), de más nem.


Az éjszaka Robika úgy köhögött, hogy alig bírta abbahagyni. Annyira rájött a köhögőgörcs, hogy majdnem hányt is már szegénykém. Úgy volt, hogy ma délután viszem a dokihoz, erre reggel szólt a főnököm, hogy délután be kellene mennem dolgozni. Tegnap még azt mondta nem kell. Jó, mi? Szóval így nem tudom elvinni, de ha még köhögni fog, akkor holnap elviszem.

Az az érdekes, hogy napközben nem is köhögött, csak éjszaka. Ilyenkor mit lehet tenni? Nem igazán tudtam éjszaka sem mit csinálni vele, csak itattam egy kicsit.

903. mtt80
2008. dec. 14. 10:58

Sziasztok!


Mi is a jövő héten vásároljuk meg a karácsonyi ajándékokat. Már megpróbálom a hétközben is elkezdeni, de a javát szerintem majd hétvégén vesszük meg, akkor van tervbe véve egy kis vásárlókörút. Szegedre megyünk vagy Kecskemétre. Kecskemétre az Auchan miatt mennénk, Szegedre meg a Cora miatt, de persze nem megyünk mindkét helyre, szerintem elég lesz bőven az egyik is. Tesco meg van mindkét városban, úgy hogy lehet, hogy még esetleg oda is benézünk. Bár az is igaz, hogy Tesco van itt Szentesen is, de az nem valami nagy, és alig van benne értelmes dolog. Persze leginkább a játékok miatt megyünk. Hétközben meg szétnézek itthon, hátha találok valamit itt is.


Én nem is tudom, hogy nálunk mikor lesz karácsonyi ünnepség az oviban. Egyáltalán lesz-e. Ha lesz is, akkor biztosan zárt lesz nálunk is. Bár lehet, hogy lemardunk róla, mert még mindig köhög Robika. Ha nem javul, akkor a jövő héten doki lesz.


Tegnap én is dolgoztam délelőtt, annyian voltak, mint szerdán és pénteken együtt véve. Teljesen elfáradtam. Ezt nehéz elhinni, hogy ebben is el lehet fáradni, pedig így van. Bár ülhetnék is, de nekem most még könnyebb állva kezelni a gépet és mivel mindig voltak, így szinte végig álltam. Meg is fájdult a hátam, a lábam. Sajnos nagyon nem bírom az állást. Na de majd csak megszokom, és akkor ülve is megy majd a kiszolgálás.

Hétfőn délután kell mennem, utána meg még nem is tudom, hogy mikor megyek a héten. Szerintem biztos nem kell egész héten mennem, bár a pénz és a gyakorlás miatt jó lenne minél többször. Szerintem egyre jobban megy! :)


Remélem senki nem beteg és jól vagytok!

2008. dec. 14. 10:43

Sziasztok!


A karácsonyi ajándékokkal még mi is el vagyunk maradva sajnos. Talán a jövő héten lesz annyi időnk, hogy beszerezzük, ami kell. Tegnap szalagavató volt nálunk, alig voltam itthon. Délelőtt színházi főpróba volt, este meg a műsor. Alig láttam Annát. Ma igyekszem minden munkát megcsinálni.


Szerencsére karácsonykor megyünk anyuékhoz, így ezen nem kell idegeskednem. Mivel még 20-án is munkanap van, alig marad időm készülődni. De így szerencsére legalább a főzéssel nem kell bajlódnom. :)


Nálunk kedden lesz az ovis karácsony, nem tudom, miért ilyen korán. A legtöbb ünnep zárt, így nem mehetnek a szülők. Nem bánom, mert nem nagyon tudtuk volna megoldani, az meg biztos rossz lett volna Annának, ha a többi szülő ott van, mi meg nem. Nálatok zártak az ünnepek?

901. mtt80
2008. dec. 10. 18:45

Sziasztok!


Egyelőre még mi sem vagyunk betegek, bár Robika elkezdett köhögni. Nem tudom mennyire megy bele, de remélem azért kihúzzuk már ezt a hetet.


Ma megvolt az első igazi munkanapom. Elég tűrhető volt. Szerencsére nem volt semmi gond. Tegnap is voltam már, de akkor még a főnök is ott volt velem, viszont ma már nem. Holnap nem kell mennem, majd pénteken és szombaton megyek. Ez sajnos vagy nem sajnos, így is lesz, hogy hol kell mennem, hol nem. Hol 4 órában, hol egész nap, de akkor nem egész héten. Igazából gyerek mellett ez így tökéletes, viszont pénz szempontjából nem valami sok. Na de hát örüljünk ennek is.


Robika viszont nem alszik bent az oviban. A múlt héten, amikor tanfolyamon voltam, hétfőtől szerdáig egész napos volt, de nem aludt egyáltalán és csak sírdogált. Így utána csütörtökön és pénteken már elhozta anyósom ebéd után. Egész héten ő ment érte, úgy hogy lehet, hogy egy kicsit már sok is volt Manónak. Mármint az, hogy kevesebbet volt velem. Amikor meg itthon voltam, akkor is tanultam. Most a héten elég nehezen is ment az oviba, tegnap még sírt is, hogy ne menjek el. Pedig a héten már hazahoztam mindig ebéd után. A szünetig már így lesz, hogy nem alszik bent, mert meg tudjuk oldani.

Remélem majd azért januárban már ott tudom altatni, addig hátha megnyugszik. Érzi, hogy valami változás van, hogy dolgozni kezdtem. Talán addig megszokja.


Én spec. a karácsonyi ajándékokkal még sehogy sem állok. Főzni, sütni még nem tudom, mit fogok, de a töltött káposzta az biztos.

Robika szerintem kukás autót fog kapni, vagy valami autópályát, autót. Most az autó a minden.

Eddig mi is úgy csináltuk, hogy valami nagyobb értékű dolgot vettünk magunknak közösen. Szerintem most is úgy lesz. Esetleg valami kis apróságot kap mellé meglepinek.

2008. dec. 9. 21:07

Sziasztok!


Boldog Mikulás napot így útólag mindenkinek!!

Jövő évre is kitart a sok csoki amiket kaptak a gyerekek.


Szerencsére nem vagyunk betegek,talán a szünetig már nem is lesznek.

Dejó, a bábszínházat biztos nagyon élvezték a gyerekek.


Tündi!

A Robika könnyen elalszik az oviban?

Jó munkát neked!


Készülődtök a karácsonyra?

Ajándékokkal hogyan álltok?Én már majdnem mindent megvettem.

Gyerkőcök mit kapnak?

Mit/miket süttök-főztök majd?


Ti a férjeteknek vesznek vmi meglepit?

Mi eddig mindig közös ajándékot vettünk magunknak de most ídén szeretnék vmi meglepetés ajándékot. Most dugi pénzem is van rá :-)

Szinte nem is jut egymásra ídőnk amióta dolgozom. Mire elalszanak a gyerkőcök már alig bírom fenntartani magam. Leteszem a fejem és már alszom is.

2008. dec. 9. 17:46

Sziasztok!

Megint járunk oviba egy hét után.A kis verekedős fiú megint bekattant,tegnap egy játék vasaló zsinórjának a végével vágott oda egy másik kicsnek,tiszta lila lett a szeme alatt...Most izgulok,hogy nehogy a kicsiben kárt tegyen.Kaptam ma egy tészta láncot,azt fűzték ma,és állítólag élvezte a Tomi nagyon.Nem is sírt ma reggel,remélem megszokja és nem lesz több sírás.

Bábszínházasok is voltak ma az oviban,Habakukk volt a mese címe amit előadtak.Jövőhéttől advent hét lesz,mindennap buliznak egy kicsit,sütivel,üdítővel,stb.Ezeket a szülőknek kell bevinni és elosztják a hétre.Holnap Luca-napi játszóház lesz,de délután,amikor aludna...De lehet kihagyjuk az alvást,és bemegyünk.

És Ti hogy vagytok?Lurkók jól vannak?Remélem senki nem beteg!

898. mtt80
2008. dec. 8. 09:04

Sziasztok!


Hogy vagytok? Remélem senki nem beteg!

Nálunk ma az oviban összvissz 3 gyerek volt a 12-ből, mert a többiek betegek. Jó mi? Remélem mi már kihúzzuk ezt a 2 hetet valahogy, mert utána meg már úgy is szünet lesz.

897. b59d693a46 (válaszként erre: 896. - Mtt80)
2008. dec. 7. 20:34
Hát igen, ma Anna sem evett normális kaját...tegnap is keveset. De ma anyuékhoz mentünk, ott is megkapta a csomagot. Na, mindegy, ez az 1-2 nap erről szólt. :)Azért rendszert nem csinálunk belőle.
896. mtt80
2008. dec. 6. 20:36

Köszi szépen a gratulációkat!

Így utólag már azt mondom, hogy nem volt annyira nehéz, persze előtte nem ez volt a véleményem. Ráadásul annyira be voltam tojva, hogy a nevemet is alig tudtam megmondani. :)


Hozzánk is ma reggelre érkezett meg a Mikulás, de az oviban már tegnap volt. A mamától is tegnap kapta meg a csomagot, a városi ünnepségen meg már csütörtökön. Ma pedig délután megkapta a többiektől (dédi, keresztszülők, unokatesómék stb.). Szóval gondolhatjátok, hogy Robika ma még csokin, cukron, narancson, mandarinon, banánon kívűl semmit nem evett. Na de hát gondolom ez mindenhol így van.

Most én is hízok egy pár kilót. :)


Egyébként először tényleg biztosan furcsa lesz dolgozni újra, de hát majd csak megszokom. Nagyon izgulok és talán félek is egy kicsit, mert nem olyan egyszerű ám, mint ahogy kívűlről látszik. Nagyon észnél kell lenni a gép használatánál.

Na de valahogy majd csak lesz!


Mindenkinek kellemes hétvégét!

2008. dec. 6. 15:32

Sziasztok!


Gratulálok, Tündi, nagyon ügyes vagy. Biztos furcsa lesz először újra dolgozni, de meglátod jó lesz egy kis változatosság.


Anna is fel van dobva a mikulástól. Bátor volt az oviban, nem félt tőle. Egész nap az édességeket, mikulásokat teszi-veszi. :)

2008. dec. 6. 09:41

Sziasztok!


Gratulálok a vizsgához. Ügyes vagy.


Nálunk ma reggelre érkezett meg. Délután megyünk az anyukámékhoz mikulásozni, holnap meg az anyósnál lesz mikulás. Az óvodában tegnap volt. A pici nagyon fel van dobva, talán idén értékeli úgy igazán. Annyi éneket énekel szinte egész nap be sem áll a szája.


Mindenkinek boldog mikulást...

893. Borsi :-) (válaszként erre: 892. - Mtt80)
2008. dec. 5. 17:15

Szuper!Gratulálok!

Nehéz volt a vizsga?

Hozzánk nem sokára érkezik,még várjuk apát és a papát.Mama már itt van,hatlmas játék megy a szobájában.Holnap is jön hozzánk megint a Miku,mert holnap a másik mamáék jönnek és a nagynénik is.Tegnap az oviban volt,úgyhogy jönnek-mennek a Mikulások...:o)Sőt az utcán is találkoztunk vele...

892. mtt80
2008. dec. 5. 15:12

Sziasztok!


Sikerült a vizsgám!!!

Úgy hogy a jövő héttől dolgozó nő leszek! :) Persze most még csak részmunkaidőben, de az is jobb, mint a semmi!

Egyelőre a jövő héten keddtől szombatig megyek délelőtt! Azután majd meglátjuk. Mindig majd megbeszéljük előre és így tök jó lesz szerintem. Szerencsére a téli szünetet is meg tudjuk oldani úgy, hogy Manót ne kelljen oviba vinni, mert csak egyszer kétszer kell bemennem dolgozni, akkor meg majd vigyáz rá a mama.


Most viszont vár rám mindenféle házimunka, ugyanis a héten nem csináltam semmit! :( Pl. a szennyes halomban áll a fürdőszobában! Gondolhatjátok!


Hozzátok mikor megy a Mikulás? Hozzánk szerinem holnap reggelre. Az oviban ma volt, a városi télapó ünnepség meg tegnap volt, és nagyon tetszett Robikának.

891. mtt80
2008. dec. 2. 19:04

Sziasztok!


Köszönöm szépen a gratulációkat!

Ma tudtam meg, hogy pénteken is lesz még egy tesztes vizsga + még a gyakorlati vizsga! Szóval attól most még inkább félek, mert most nem úgy tudok rá tanulni. Minden nap 5 körül érek haza tök fáradtan és még utána tanuljak. :( Na meg hát ugye ott a család, háztartás stb. Szóval nem tudom mi lesz. :(


Krisz:

Igen, csak ilyen karácsonyi fényképek készültek, na meg még egy nagyobb naptár, és egy picike. Csak azokat nem tettem fel. Na meg persze nem csak ez a 3 lett, de nem akartam már az összeset feltenni. Persze, ha gondolod majd felteszem a többit is.


Én annyira azért nem várom a karácsonyt. Most lesz az első karácsonyunk anya nélkül, és nem is tudom elképzelni, hogy milyen lesz. :( Ő volt mindig, aki összetartotta a családot, hozzájuk mentünk mindig szenteste vacsorára. Most az idén a nővérem azt mondta, hogy ő vállalja a szentestére való főzőcskézést, úgy hogy hozzájuk megyünk. Én nem is tudnék olyan jókat főzni, de persze olyan jót, mint anya, senki nem tud.


Vásárolni sem vásároltam semmit még. Majd az utolsó pillanatban, mint mindig. :)

Sütni sem igazán szoktam, talán csak mézeskalácsot. Ezt is mindig anya vállalta. Ő olyan finomakat szokott sütni! Én nem is tudok. Na mindegy. Valami majd csak lesz.


Na most megyek is egy kicsit tanulni. :(

890. Borsi :-) (válaszként erre: 886. - 244ed1c739)
2008. dec. 2. 15:31

Szia Krisz!

Egy Toyota Hiluxunk volt és tényleg csak volt,mert sokba kerül megcsináltatni,így vennünk kell egy másikat,mert ez a férjem egyik munkaeszköze.A biztosító remélem fizet,casconk van,így muszály lesz neki...

2008. dec. 2. 15:27

Sziasztok!


Most már kezdünk visszazökkenni,bár a férjem elég bánatos még.Remélem túlteszi magát a baleseten.


Én még semmit nem vettem karácsonyra...A kicsinek csak interneten tudom megrendelni,mert ott eddig a legolcsóbb a fűtőház és a Mack is.Bár vasárnap vásárolgatós napot tartunk a barátnőiommel,lehet akkor látok még olcsóbban is.

Én is nagyon várom a karácsonyt,a takarítás már szinte kész,díszitgetünk is,és jövőhéten sütünk mézeskalácsot.A kicsi imádja.

Ti miket süttök karácsonyra?Nekem van egy tuti süti receptem,esetleg ha érdekel vkit leírom.ISTENI!

2008. dec. 2. 10:25

Sziasztok!


Tündi gartulálok én is, de hát tuduk, hogy siekrülni fog.

Hát pénteken nagyon ügyes volt a kiscsaj. Nekem is sikerült "meghatódnom"


Borsi! Még szerencs, hogy ti nem mentettek, és hogy párodék így megússzták.


Mi nekünk a karácsonyi kivánság az a tűzoltó kocsi volt. Azt már be is szereztük. Már csak apróságok vannak hátra, meg persze a nagy fiam, aki minden nap valami mást szeretne.


Én már nagyon várom a karácsonyt. Ti hogy vagytok ezzel? Én már a mézes puszedlit is megcsináltam.

887. b59d693a46 (válaszként erre: 886. - 244ed1c739)
2008. dec. 1. 23:23

Sziasztok!


Gratulálok, Tündi, nagyon ügyi vagy. :)


Krisz, hol vettétek a laptopot és mennyibe került? Én csak pici babáknak valót láttam, ami csak zenél. Valami olyasmire gondoltam én is, amit írtál.


Borsi, nagy szerencsétek van, tényleg.

2008. dec. 1. 19:10

Sziasztok!


Tündi!

Nagyon jók lettek a képek a Robikáról.Nagyon ügyesen és aranyosan pózólt.Csak karácsonyi felíratosak készültek vagy csak ezeket raktad fel ide nekünk megnézni?

És NAGYON ÜGYES voltál a teszten a 98% nagyon szép teljesítmény.


Borsi!

Szerencse,hogy nem ültettek az autóban és hogy a fiúknak sem lett semmi bajuk.Milyen autótok volt?Biztosító fizet vmit?


Pédé!

Mi barbies laptopot vettünk a Sárának mikulásra,olyat amit 4 éves kortól ajánlják.Ő már "megérett" az ilyen játékra és érdekli is.Biztosan leköti majd.Először biztos sokat kell segíteni neki majd megtanulni kezelni de én jobb ajándéknak tartom mint mondjuk ha kapna már 10, babát vagy bármi mást.


Mostanában nagyon sokszor olyat játszik,hogy ő az ovónéni.Fegyelmezi,eteti... a "gyerekeket" a szobában.Annyira aranyos ilyenkor.

A másik kedvenc játéka a főzés.Megteríti az asztalt,kimeri az ételt stb.Akkor mondja,hogy ő a dadus vagy a napos.


Az Ádám kedvenc játékai továbbra is a Thomas,autók,repülök.Ő egy fából készült emeletes parkolóházat kap.

885. mtt80
2008. dec. 1. 16:53

Sziasztok!


Sikerült!!!

Köszi a drukkokat! Sikerült a vizsgám! Ez egy terminálkezelői tanfolyam, ahová ez a vizsga volt a beugró.

Egy lottózóban fogok dolgozni, ha minden jól megy, és oda kell ez a tanfolyam.

Akinek ez nem sikerült, holnap már nem is mehet. A héten még tanulás lesz, pénteken pedig újra vizsga gyakorlatból!

18-an voltunk és ebből 5-nek nem sikerült!

Nekem 98%-os lett a tesztem, vagyis csak 1 kérdést rontottam a 60-ból. :)


Borsi, tényleg jó kis hétvégétek volt! Még jó, hogy a férjedéknek nem lett semmi baja! Az meg külön szerencse, hogy ti nem voltatok a kocsiban!


Többiek? Hogy vagytok?

2008. dec. 1. 12:24

Sziasztok!

Hajrá Mtt!Milyen tesztet töltöttetek?Drukkolok nagyon!

Tomcsi tiszta nátha,így itthon maradt,remélem csütörtökre meggyógyul,mert oviba érkezik a Mikulás.Remélem most nem húzódik el.

A kívánság lista nálunk is megvan már,Thomasos fűtőház,Mack a kamion(a verdákból),traktor(kb.a 88...).Ezeket szeretné...

Izgalmasan telt a hétvégénk, a férjem totálkárosra törte az autót, de Ő szerencsére egy karcolással megúszta, a srác akivel utazott, az öv megrátotta és az fájt egy kicsit neki. Megcsúszott egy kanyarban és felborultak. Ahol a kicsi szokott ülni, ott az autó teteje beroppant, ha mi is mentünk volna, akkor. . . nem is mondom mi történt volna. De hála az istennek nem történt semmi baja a férjemnek sem és a srácnak sem és mi sem mentünk, mert a mamám beteg és nem akartuk, hogy elkapja esetleg a kicsi. Szóval izgi volt. . .

883. mtt80 (válaszként erre: 882. - B59d693a46)
2008. nov. 30. 20:54

Jobbulást kívánok! Csak lázad ne legyen, mert akkor még rosszabb lesz!


Nekünk nincs laptopunk, de már Robika is mondta, hogy szeretne olyat. Az unokatesójának van, meg az újságokban látta és nagyon tetszett neki. Persze ez nem mérvadó, mert mostanában mindenre azt mondja, hogy ilyet vegyünk, meg olyat vegyünk! Amilyen reklámot csak lát a tv-ben, minden kellene neki! A Barbie babától a Legókon át, a különböző társasjátékokig minden! Szóval még mi sem tudjuk, mit hozzon a Jézuska, bár szerintem valami autós dolog lesz. Vagy kukásautó (ez a sláger), vagy valamilyen autópálya (vagy garázs, vagy ilyesmi).

Csak ott a probléma, hogy amilyen kukásautót ő kinézett magának, az ott van 10.000 Ft körül. :( Az meg hát nagyon sok!


Na mindegy megyek is, elteszem magam holnapra!

Holnap drukkoljatok nagyon!!!!!

882. b59d693a46 (válaszként erre: 881. - Mtt80)
2008. nov. 30. 13:44

Nálunk lesz pótfényképezkedés, de Anna kijelentette, hogy akkor sem megy be. De azt nem árulja el, hogy mi az oka. :(


Hát nem vagyok túl jól, fáj a torkom, rossz a közérzetem. Utálok így dolgozni, nem könnyű így normális órát tartani.


Semmi ötletem Annának karácsonyra. Gyerek laptopon gondolkodom. Nektek van? Érdemes már venni?

881. mtt80 (válaszként erre: 880. - B59d693a46)
2008. nov. 30. 10:42

Sziasztok!


Köszi a biztatást!

Remélem tényleg sikerül, de most még nagyon be vagyok tojva! :) Mi lesz még holnap? Az a baj, hogy én nagyon izgulós vagyok, és még azt is elfelejtem, amit azelőtt tudtam. :(


Remélem azért nem leszel nagyon beteg! Nálunk már csak Robi van benne, de már ő is kifelé halad.


Köszi, szerintem is jók lettek a képek. (Nem is vagyok ám elfogult!) Mondjuk vele ált.-ban soha nem volt ilyen szempontból gond! Nem egy szégyenlős fajta! :)

Nálatok nem volt pót fényképezkedés? Nálunk volt másnap is, és akkor is lehetett menni, aki előző nap nem tudott, vagy a gyerek nem akarta.

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook