Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
970. mtt80 (válaszként erre: 969. - 244ed1c739)
2009. jan. 23. 10:54

Sziasztok!

Köszi szépen!

Igen, tudtam tegnap dolgozni, már jobban vagyok.

Viszont ma csak visszaviszem Robikát a dokihoz, mert még mindig nagyon csúnyán köhög (egyre jobban) és folyik az orra, de nagyon. Ja, és tegnap láza is volt. Úgy néz ki így még hétfőn sem mehetünk az oviba. :( Az egyik betegségből ki, a másikba be. A fülével már meggyógyult, most megint köhög. :(


Én nem tudom, hogy nálunk mikor lesz a farsang, de ha minden igaz, konkrétan farsangi ünnepség nem is lesz. Még év elején a szülőin azt mondták, hogy a kiscsoportban még nem csinálnak ilyen beöltözős mulatságot, max. annyi lesz, hogy készítenek valami állarcot, vagy kalapot vagy valami hasonlót. Persze mostanában nem beszéltem az óvónőkkel, úgy hogy fogalmam sincs, hogy tényleg hogy lesz.

Egyébként nekem sem lenne semmi ötletem, szerintem mi is valahonnan úgy szereznénk jelmezt, mert hát varrni én sem tudok.

2009. jan. 22. 20:02

Sziasztok!


Tündi neked é Robikának jobbulást kívánok!Tudtál ma dolgozni?

Mi is most gyógyultunk meg,ma mentek oviba 1 hét itthonlét után.Nagyon köhögtek.

És már itt az influenza is hamarosan.Biztosan nem úszúk meg.


Mikor lesz a farsang az oviban nálatok?

Van már ötletetek a jelmezre?

Mi valószínű kölcsönözzük mert se ídőm se tehetségem jelmezt varrni.

968. mtt80 (válaszként erre: 967. - Malacka33)
2009. jan. 21. 14:18

Köszi szépen!

Ma már azért egy kicsit jobb, bár még mindig nagyon fáj a torkom!

Robika meg igaz, hogy a fülével gyógyulgat, de megint úgy köhög, hogy nem is igaz + még folyik az orra is! :(

2009. jan. 21. 09:31

Sziasztok


Tündi neked is jobbulást, örülök, hogy Robika már jobban van.

966. mtt80
2009. jan. 20. 17:59

Sziasztok!

Ma voltunk a dokinéninél, és szerencsére már szépen gyógyul Robika füle, és nem kell mennünk a fül-orr-gégészetre. A héten nem mehet oviba, majd csak hétfőn.


Közben én is lebetegedtem, egy kissé megfáztam. Annyira fáj a torkom, hogy az már nem is igaz. Nekem állandóan a torkomra megy rá minden. Tegnap lázam is volt, de annyira azért nem vészes. Tegnap azért tényleg nagyon rosszul voltam, a végtagjaim is fájtak, úgy hogy egyből arra gondoltam, hogy influenza, de szerencsére úgy néz ki még sem az. Akkor magas lázamnak kellene lenni, és azért ma egy kicsit már jobban vagyok. Szerencsére csak csütörtökön kell mennem dolgozni, addigra majd csak kimászok a nagyjából.


Remélem mindenkinél minden rendben van!

2009. jan. 18. 20:40
Mármint orrspray-t fújunk.
2009. jan. 18. 20:39

Sziasztok!:o)

Köszi Mindenkinek!:o)


Én is nagyon félek az influenzától,főleg így terhesen.Igazából nem is tudom,hogy hogyan lehet kezelni(terhesen),ha véletlenül elkapnám.

A kicsinek mi beadattuk az oltást és megbántam,hogy magunkat nem oltattuk be...Most marad az izgalom,ami amúgy is fokozottan jelen van mostanában!


Robikának gyógyulást kívánok,remélem hamar rendbe jön.Szerintem tuti visszamaradt az előző náthából valami.


Tomika fújja az orrát,de le is szoktam szippantani,hogy semmi ne maradjon és utána fújúnk.

Szép estét mindenkiek!

2009. jan. 18. 15:54

Sziasztok!


Borsi neked gratulálok. Biztosan minden rendben lesz.


Robikának meg jobbulást kivánok. Mi sem oltottuk be a gyerekek sem és magunkat sem influenza ellen. De bizun benne, hogy kikerül minket.

Gina egész ügyesen fújja az orrát, bár néha vele is veszekdnem kell, hogy tényleg erősen fújja ki.


Mindenkinek további jó hétvégét.

962. mtt80 (válaszként erre: 961. - B59d693a46)
2009. jan. 18. 14:22

Sziasztok!

Nem tudom, hogy mitől alakult ez ki nála, mert elfelejtettem megkérdezni a dokinénit, de van egy olyan sejtésem, hogy a múlt heti gennyes mandulagyulladás is szerepet játszhatott benne. Majd kedden rákérdezek, ha el nem felejtem, hogy nem lehet-e esetleg annak a szövődménye.


Szerencsére Robika fújja az orrát rendesen, bár nem mindig sikerül teljesen. Mindig mondom neki, hogy erősebben fújja, és olyankor még a kezét is ökölbe szorítja. :)

Ha Anna is jújja valamennyire, vagy az orrszívóval kiszívjátok, akkor nem lenne szabad rámennie a fülére vagy az arcüregére. Reméljük nem is lesz ilyen gond!


Egyelőre velem lesz itthon Manó, mert még nem szóltak, hogy mikor kellene mennem dolgozni. Ha véletlenül közben mennem kell, akkor anyósommal, vagy Robival lesz. Csak abban bízom, hogy kedden délután nem kell mennem, mert a dokihoz szeretném én visszavinni, főleg ha esetleg még a fül-orr-gégészetre is mennünk kell.


Végül én sem oltattam be Robikát, most meg be vagyok sz..va, hogy ne hogy elkapja. Nagyon félek ezek után, hogy azt is elkapja. Az még nem is lenne olyan nagy baj, de ha még a szövődményekből is jut, akkor már ott gond van! Bízzunk benne, hogy mindannyian megússzuk.

Egyébként én is hallottam, hogy majd most jön a járvány, ráadásul a jövő hétre +10 fok körül mondják, az meg különösen jót tesz az influenzának. :(

2009. jan. 18. 13:53

Sziasztok!


Nahát, Borsi, de jó hír! :) Csak semmin se aggódj, pozitív legyél és semmi baj sem lesz! :)


Szegény Robika :( Mitől alakult ki a fülgyulladás? Én is ezzel riogatom Annát, mert végre megtanulta kifújni az orrát, de nem akarja. Folyik neki kicsit, nem vészes, de nem fújj aki, inkább elővetette az orrszívót, az meg nem annyira hatékony. Félek, hogy begyullad a füle vagy az arcürege, ha ennyire nem akarja kifújni az orrát.

És kivel lesz otthon Manó? Nem kell dolgoznod?


Hallottátok, h jön az influenza járvány? Én végül nem oltattam be Annát, bízom benne, hogy megússzuk.

960. mtt80 (válaszként erre: 959. - Borsi :-))
2009. jan. 18. 13:29

Sziasztok!

Nagyon örülök a jó hírnek! Elhiszem, hogy aggódtok, az előzmények miatt, de csak arra szabad gondolni, hogy most minden rendben lesz!

Az nagyon jó, ha már Tomi is barátkozik az oviban! Most már akkor majd csak megszereti!


Nekünk úgy néz ki, megint csak ennyi volt az ovi, mert a jövő héten megint nem megyünk. Tegnap ugyanis úgy elkezdett fájni a füle Robikának, hogy szegénykém egyfolytában csak sírt. Be is lázasodott, ma reggel meg ki is fakadt neki. Voltunk ma az ügyeleten (szerencsére most a mi dokinénink volt), és azt mondta, hogy gennyes középfülgyulladása van. Kedden kell visszavinni, de még lehet, hogy elküld minket a fül-orr-gégészetre is.

Amióta kifakadt, szerencsére már nem fáj neki annyira. Melegíteni kell és kapott persze megint antibiotikumot. Ez van!

Szóval valószínű a jövő hetet megint itthon tölti, bár pénteken egyébként sem ment volna, mert valami továbbképzés van az óvónőknek.


Remélem ti nem vagytok betegek!

959. Borsi :-) (válaszként erre: 958. - Mtt80)
2009. jan. 17. 19:36

Sziasztok!:o)Valóban régen voltam,ne haragudjatok!

Egy hete csináltam egy pozitív terhességi tesztet és POZITÍV lett!!!!Nagyon örülünk neki,csak hát az aggodalom is itt van,nehogy megint baj legyen.

Szerdán voltam dokinál,34mm petezsák van és 27mm sárgatest.Most szedek gyógyszert is,hogy beágyazódjon rendesen,remélem segít.

Járok angolra és tanulnom is kellene,de nem olyan egyszerű...Próbálkozom mindenesetre időt szakítani a tanulásra.Állandó álmossággal küzdök,ez is megnehezíti a dolgot.

Tomika is keddtől itthon volt,mert kicsit náthás volt,és inkább nem vittem,hogy ne húzódjon megint antibiotikumig.Szépen meggyógyult,hétfőn ovi.Már barátkozik is az oviban,nem csak az óvónéniken lóg.Így könnyebben is megyünk reggelente.

Röviden ennyi!

Remélem mindenki jól van és további kellemes hétvégét kívánok!:o)

958. mtt80
2009. jan. 16. 09:37

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van! Bírtatok közlekedni a csúszós utakon? Mi majdnem elcsúsztunk tegnap reggel Robikával, amikor mentünk az oviba. :) Neki viszont nagyon tetszett!


Borsi:-) mi van veled? Rég jártál erre!

Láttam az oldaladon a poz. tesztet! Nagyon-nagyon gratulálok! Remélem minden a legnagyobb rendben van veletek!

2009. jan. 15. 09:00

Sziasztok!


Mi hosszú pizsamában alszunk otthon, az oviban meg rövidben. Napközben vékony hosszú nadrág van rajta, erre adják rá az overált az óvi nénik. De felül mindig rövid ujjú volt eddig rajta. Szerencsére nagyon jó meleg van az óviba.


Én még nem voltam táppénzen, mert nálunk így egyszerűbb ha otthon maradok csak, mert igazából a szabadságot sem nagyon számoljuk. Kb. tudjuk kinek hány jár és beosszuk.


Remélem most már mindenki jól van és nem beteg. És, hogy nem csúsztok el ezen a jeges úton.

2009. jan. 14. 23:35

Sziasztok!


Anna még hálózsákban alszik, egy pizsi van rajta. Szerencsére kaptunk még ilyen nagy méretben is zsákot, ő nagyon szereti.


Az oviban eddig én rajta hagytam a harisnyát a benti nadrág alatt, de tegnap azt mondta, nem kényelmes és inkább vegyem le róla. Főleg azért nem vettem le eddig, hogy kevesebbet kelljen az óvó néniknek öltöztetni, épp elég 28 gyereket felöltöztetni, amikor mennek ki. De zavarja, így ma már nem adtam rá. A trikó fölött egy hosszúujjú pulcsi van rajta. Elég meleg van szobában, én is láttam, hogy van olyan gyerek, aki rövidujjúban van.


A táppénz a fizetés 70 százaléka, ha jól tudom. Sosem voltam igazán képben a rendeleteket illetően. :) Remélem, nem sokszor lesz rá szükség.

955. mtt80 (válaszként erre: 952. - 244ed1c739)
2009. jan. 14. 09:59

Sziasztok!


Én nem öltöztetem fel túlzottan éjjelre Robikát. Csak egy hosszúujjú, hosszúnadrágos pizsi van rajta.

Az ovival néha én is bajban vagyok. Úgy szoktam vinni, hogy adok rá egy nem túl meleg, de azért nem is túl vékony nadrágot és arra ráadom az overálját. Így megyünk reggel. Ott az oviban természetesen az overált leveszem és szólok, hogy ha kimennek játszani, akkor azt legyenek szívesek ráadni. Bent csak egy nadrág van rajta. Reggel még a pulcsit is rajta hagyom (alatta hosszúujjú pólóval) és szólok, hogy ha látják, hogy melege van vegyék le. Ennyi! Annyira nem kell beöltöztetni bentre, mert jó idő van, persze azért rövidujjút sem adnék rá.


A munával jól megvagyok, már tisztára belejöttem. Csak sajnos az a baj, hogy nem kell mennem minden nap és ha megyek is, van hogy csak 4 órában kell lennem, de olyan is van, hogy egész nap. Tegnap pl. egész nap voltam. Ma viszont nem is kell mennem és holnap sem. Szóval ez így elég kevés pénz. :( Na de hát a semminél ez is több!

Munkatársam nincs, mert egyedül vagyok. Rajtam kívül még a főnök szokott ott lenni és a felesége. Mármint egyszerre mindig csak egy valaki van. Ez egy magán lottózó és egy idősebb házaspár üzemelteti. Én csak amolyan kisegítő helyettes vagyok. Egyébként velük nagyon jó a kapcsolatom.


Mi sajnos olyan táppénzre nem mehetünk, mert olyanra csak azok a szülők mehetnek, akiknél mind a két szülő dolgozik. Na már most én hivatalosan nem dolgozom, mert én csak olyan am. kiskönyvvel dolgozom. Szóval ez van! Volt is már ebből gond, mert pl. most amikor nagyon beteg volt a múlt héten Robika, akkor volt egy nap, amikor nekem egész napra kellett mennem dolgozni, és Robinak akkor szabadságot kellett kivennie. Egész napra nem akartuk anyósomra hagyni.

2009. jan. 13. 17:04

Voltatok már gyerek-táppénzen?

Erre mennyit fizetnek,hogyan?Tudjátok?

953. 244ed1c739 (válaszként erre: 951. - Mtt80)
2009. jan. 13. 17:03

Megnéztem a képeidet.Robika is mennyit nőtt,van a régebbi képed na csak pár hónap telt el de mekkorra a változás.

Szuper a kukásautó!

Hogy bírod a munkát?Főnököd, munkatársaid milyenek?

Mit is csinálsz pontosan?

952. 244ed1c739 (válaszként erre: 950. - B59d693a46)
2009. jan. 13. 16:59

Müanyag ablakaitok vannak?

Nem párásitjuk a levegőt mi sem.Elég ha kiteregetek a szobába (majdnem minden nap)és már van pára elég.


Éjjelre mennyire öltöztetitek fel a gyerekeket?

És az oviban?

Nekem mindig gondot okoz mit adjak rájuk.Látom az oviban,hogy van aki polóban van de van olyan gyerek is akinek a nadrágja alá még harisnyát is adnak a szülei.

951. mtt80
2009. jan. 12. 16:06

Sziasztok!


Nekünk is az lenne a jó, ha valakitől kapnánk kölcsönbe korcsolyát Robikának, hogy kipróbálja. Mert ha nem is tetszik neki, vagy nem megy neki, akkor feleslegesen ne vegyünk. Csak hát sajnos nekünk nincs ilyen ismerősünk, akinek lenne. Lehet, hogy várunk még egy évet, és csak jövőre veszünk. Akkor már csak nagyobb lesz.


Tettem fel új képeket. Az egyiken rajta van az új szerelem, a kukásautó! Tudjátok mondtam, hogy karácsonyra ilyet szerettünk volna Manónak venni, de nem találtam sehol, az internetről meg már nem tudtam rendelni. Na szóval most január elején megrendeltem és a múlt héten meg is érkezett. Azóta csak ezzel játszik. Reggel ezzel ébred, este ezzel fekszik. Ma még az oviba is el akarta vinni, de hát nem engedtem, mert olyan nagy! :) Van neki kisebb is, és azt elvihette. Úgy látszik megérte kiadni érte azt a temérdek pénzt.

2009. jan. 11. 13:42

Sziasztok!


Nálunk állandóan 24-25 fok körül van. Új ablakok vannak, de nem párásodnak. Nem párologtatunk, azt mondták, ilyen ablakok mellett nem szabad. Krisz, ti párásítjátok a levegőt?


Most kipróbálásképpen kölcsönkaptunk egy korit Annának. Gondoltam, nem veszünk, hátha nem is tetszik neki. Egyélű és 28-30-as a mérete, tehát állítható. Ilyen korcsolyákat 3-4000 forint körül láttunk az áruházakban. Nekem is kéne egy új, én nagyon szeretek korizni. De amiket próbáltam,ezek a műanyagok, nagyon kényelmetlenek, merevek voltak. A hagyományos fehér korit nem is nagyon lehet kapni. Igaz, most minden ki van fosztva, mindenki korit akar venni. mi nem kaptunk, pedig több helyen néztünk.


Anna is köhög kicsit. Én mézet adok neki, meg Negrót szopogat. Szerencsére nem vészes, ahogy köhög. De most, hogy lefeküdt, bekentem egy kicsit a mellkasát meg a hátát kámforos kenőccsel, az bevált ilyen esetben.

949. mtt80 (válaszként erre: 946. - B59d693a46)
2009. jan. 11. 12:36

Azt el is felejtettem megkérdezni, hogy ti milye korcsolyát vettetek Annának? Olyan több méretre állíthatósat? Hol vettétek és mennyiért, ha szabad ilyet kérdeznem?


Ugyanis mi is szoktunk járni korcsolyázni a Holt-Tiszára. Az már nagyon jól be van fagyva! Majd teszek fel képeket. Persze én nem tudok korizni :), csak az apja. Neki van korcsolyája, és most azon gondolkodtunk, hogy vegyünk-e Manónak, vagy majd csak jövőre. Nem túl kicsik még ehhez?

A múltkor elvittük a szánkót is, és azzal húzgáltuk Robikát. Nagyon élvezte. Persze most, hogy beteg volt, nem tudtunk menni, de tegnap már azért lenéztünk egy kicsit, persze csak egy fél órát voltunk.

948. mtt80
2009. jan. 11. 12:27

Sziasztok!


Én most Sinecod-ot adtam a köhögésére, mert ezt mondta a dr.nő. Ha nem ennyire görcsös a köhögése, és hurutos, akkor Rhinathiolt szoktam.


Az ablakok nálunk is párásodnak egy kicsit, de nem vészes. Nem tudom mit lehetne tenni ellene.


Nálunk nincs ilyen meleg, ált.-ban 22 fok körül van. A 26-27 szerintem már nagyon sok!

Éjjel nem tudom hány fok van, de akkor valamennyivel kevesebb (talán 20-21), mert amikor lefekszünk mindig lejjebb csavarom a konvektort, mert ha nem teszem meg, akkor éjszaka melegünk van. Különösen most, hogy Manóra éjszakánként rájött a köhögőgörcs, így ez külön jó volt neki.

Azután persze reggel mindig fázunk, úgy hogy amikor felébredek gyorsan feljebb veszem. :)

2009. jan. 11. 11:49

Sziasztok!


Sajnos nagyon ritkán tudok már ide ülni a géphez,van hogy csak elolvasom amiket írtok és már mennem is kell.

Nálunk is mindenki köhög de azért az oviba még mehetnek.

Ti mit adtok a gyerkőcöknek ha köhögnek?


Nagy problémánk most a lakásban,hogy nagyon párásodnak az ablakaink.Ti hogyan védekeztek ez ellen??

Igaz,hogy nagyon régiek már az ablakok de amíg közpintifűtésünk volt és állandó meleg 26-27 fok addig nem párásodtunk ennyire.

Most meg hogy szabályozhatjuk és hát sporolásból nem fűtünk annyira csak max.24 fokra hát kezd a penész is kialakulni.

Nálatok hány fok van otthon?És éjjel?

2009. jan. 10. 13:14

Sziasztok!


Örülök, hogy jobban van Robika és mehet oviba.


Mi ma elmentünk egy közeli tóra korizni. Anna lábán először volt, de egész ügyes volt, egyszer sem esett el. Érdekes, hogy ilyen kis méretben is csak egyélű korcsolya van, azt gondoltam, kétélűt is lehet kapni, de nem. Remélem, nem fázott meg, elég hideg volt, majdnem 2 órát kint voltunk.


Ti szoktatok korcsolyázni?


Jó pihenést Mindenkinek!!

2009. jan. 9. 16:49

Szia!


Örülök, hogy Robika már azért valamelyest jöbban van. Szerencsére nálunk senki nem beteg, így a "szürke" hétköznapok szép gyorsan szaladnak. Mindenkinek jó hétvéget a hétvégére.

944. mtt80
2009. jan. 9. 13:04

Sziasztok!

Ma kellett visszamennünk a dokihoz. Úgy néz ki, hogy hétfőn már mehet oviba, mert már jobban van. Szerencsére már tegnap óta láza sincs, viszont még mindig köhög. Remélem hétfőig az is elmúlik. Ja, és még hasmenése is van, ha nem múlna el, akkor nem mehet hétfőn, hanem megint vissza kell mennünk a dokihoz.

Viszont most már a közérzete is jobb, csak az a fránya köhögés ne lenne. Esténként úgy alszunk el, hogy előtte jól kiszellőztetjük a szobát, mert ez így jót tesz neki. Azóta nem is hányatta meg a köhögés szerencsére! Igaz kicsit hideg lesz a szobában először, de muszáj.


Remélem hétfőn már tudunk menni, és ott is alszik Robika. Meg kell próbálnunk, de szereintem biztos sírás lesz belőle. Na de hát muszáj, mert kedden is egész nap kell mennem dolgozni, szóval nem tudom elhozni ebéd után. Tegnap is egész nap voltam, az apja volt vele itthon szabin.


Remélem sehol nem beteg senki!

943. b59d693a46 (válaszként erre: 942. - Mtt80)
2009. jan. 7. 17:09

Sziasztok!


Hát tényleg alig van időm megint. Olyan jó volt a szünet! Anna ráadásul alig akar reggel felkelni, van, hogy 8-kor ébresztem, de olyankor meg nyűgi. Mi lenne, ha 8-ra kéne mennem dolgozni?! Megszokta a szünetben, hogy tovább alszik, most nehezen kel fel. Így meg rohanunk reggel mindig.


Hát tényleg jól belekeveredett Robika. Ha kap akkor antibiotikumot, biztos már jobban lenne. Még jó, hogy elmentetek a saját dokitokhoz. Jobbulást neki!

942. mtt80
2009. jan. 7. 10:23

Sziasztok!

Jól el van veszve mindenki! Gondolom megy az újra beszokás a dolgos hétköznapokba!


Robika még mindig beteg. Azóta már voltunk a saját dokinknál is, és kiderült, hogy jó kis gennyes mandulagyulladása van. Kapott is antibiotikumot, meg normaflore-t (most már tényleg).

Ennyit az ügyeletes dokiról, aki szerint vírus! Már rég antibiotikumot kellett volna kapnia, akkor talán nem szenvedett volna már 5 napja! Na szóval most már bízom benne, hogy tényleg javulni fog az állapota. Eddig minden nap úgy ment, hogy délelőtt egy kicsit jobban volt, délután, este, éjszaka viszont szenvedett a láztól. Ja, és mellesleg annyira köhög, hogy még meg is hányatja néha. Szóval jól belekevergőzött most, de hát ha nem kap idejében gyógyszert, akkor ez van. :(


Remélem nálatok minden rendben van!

2009. jan. 4. 17:18

Sziasztok!


Mindenkinek boldog új évet!!!


Robikának jobbulást. Szerencse mi megúsztuk, így holnap mehetünk óviba. A kicsi már nagyon várja. Én is mert a Thomas a gőzmozdonyt már kivülről énekeljük és meséljük.


Mindenkinek még jó hétvégét és holnaptól szép napokat kívánok.

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook