Tökfőzelék, tejjel, tejföllel, cukor..ecet.. (beszélgetős fórum)
Kevés vízbe főzd puhára a gyalult tököt kis apróra metélt kaporral, csipet sóval!
Majd kis lisztet keverd el egy pohár tejfellel őntsd a már megpuhult tökre és megfelelő mennyiségűre hígítsd fel, vizzel vagy tejjel!
cukrot izlés szerint kell bele tenni, van aki édeseben szereti, de van aki csak sóval készíti és csipet ecetet, ezt összeforralod és kész!
Személy szerint én édesen szeretem!
Jó főzést!!
Én 2 féleképpen készítem:
Ahogy én szeretem: vízben főzöm meg a tököt (azért ne leves legyen), kaporral, sóval majd tejfölös habarást (kispohár tejföl + 2 evőkanál liszt)készítek és behabarom, pici ecettel ízesítem.
A párom rózsaszínen szereti, de ez alá hagymát kell fonnyasztani, majd mintha pörköltet csinálnék, bele a tök, vízzel felengedni, kapor és szintén tejfölös habarás. Ici-pici ecet, nehogy észrevegye.
Soha nem csunáltam még tökfőzeléket és most szeretnék. Az otthon rég bevált "mama" féle receptem volt cukor,ecet,tejföl,tej,liszt.
De sajna nem tudom,hogy miből mennyit és hogyan? Légyszi segítsetek!
Hagymát nem szeretnék bele tenni..
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a habarást, úgy, hogy ne legyen csomós (pl tökfőzelékhez)?
- Szeretem a Haluskát!Lepirítom, és túróval, tejföllel,...
- Savanykás, paprikás és hideg tökfőzelék volt a reggelim...
- Ki, hogy csinálja a tökfőzeléket?
- Készítettetek már tökfőzeléket úgy, hogy kevertétek cukkinivel?
- Szerintetek mennyi kcal és ch van a kefíres lángosban kis tejföllel és sajttal?