Tésztakészítés! Mit ronthatok el? (beszélgetős fórum)
Na azt láttam:-)Megpróbálom abból!
Na de a nagyikák sem szarakodtak ilyen meg olyan lisztel és ahogy nézem a videókat rendesen a kisujjban van!
Néztem/kerestem a tes@ba,madarasba,spar,lidl,aldi!
Vagy nem a liszteknél kell keresnem?
A szárítás egyáltalán nem szükséges, ha jó a tészta. Ezer éve készítettem, de soha nem eset szét. Szerintem csak az lehet a baj, hogy nem gyúrod eleget (esetleg rossz lisztet használsz, de gondolom, azokat már váltogattad). Egészen gumisnak kell lennie, mint egy agyonrágott rágónak, akkor tuti nem fő szét.
Én régen a Jamie Oliver féle arányban készítettem. Már nem emlékszem rá, de a neten biztosan megtalálod.
Az a fura,hogy beledobom és plötty!
Nagy tésztás vagyok,de istenemre kezdek megundorodni a tésztától:-(
Viszont elszeretném kápráztatni a gyerkőcömet!
Őszintén szólva, még kimért adagokat sem használok. Fél kg liszthez teszek 3-4 tojást, sőt kevesebbel is működik, ha éppen nincs.
Rendesen forr a víz, amikor beleteszed?
Mi a recepted?
Már sok videót megnéztem és pont olyan a tésztám!Beleteszem a vízbe és annyi neki:-(
Én csak metéltet és kockatésztát gyúrok, levesbetétet nem. Előbbiekbe egész tojást teszek, pici sót is, és keményre gyúrom. Pár percet pihentetem, mert így könnyebb nyújtani. Elsodrom, általában két cipóban, az egyiket ruhára terítve kicsit szárítom, a másikat a deszkán. Sodrófára feltekerem, hosszában kettévágom, aztán keresztben is, egymásra teszem. Kb. 5 cm-es darabokra szelve csíkokra vágom. Csak akkor ragadhat össze, ha túl puhára sikeredik.
Kockatésztát vékonyabbra sodrom.
Osztom a nézeteid szerintem te irod jól.
.
Érthetetlen hogy miért fő szét.
Nincs gépem,soha nem rakom bele a tojás fehérjét,különben az keményíti a tésztát.
De a derelye tésztájába nincs semmi tojás,és nem fő szét.
Itt mondott valami kis okosságot a pacák,hogy ne tegyek bele sót!
Raktam amikor már elromlott!És az egyik műsorba azt is láttam,hogy olíva olajat tettek bele!Azt is tettem!
durumlisztet nem, a OO-ás jó erre vagy a sima bl80as búzaliszt
Én 2 tojáshoz kb. 30 dkg lisztet teszek, kis löttyintés vzet. Sót nem!
Lisztezem a felületét és lisztes gyúrótáblára terítem ki, mindig kicsit megszórom, hogy a gépbe bele ne ragadjon. Nem igaz, amit hópihe ír, hiszen mindig lisztes kívülről a tészta, különben a gépre ragadna.
Lobogó sós vízben főzöm ki. Tényleg csak pár perc.
Nekem Marcato Atlas [link] olasz tésztagépem van.
Durmtésztát még nem próbáltam.