Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen fórum

Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
33. 3d0696d927 (válaszként erre: 31. - 3b1a5ec920)
2013. aug. 24. 18:58
Nálunk sem jellemző a korai halálozás, de személy szerint én nem használok cukrot. A gyümölcs csodafinom! Nem kell nekem hozzá répacukor. Sót és természetesen csípőset is eszem, tehát nem divatból mellőzöm a cukrot, szükségtelen a számomra. Nem ez édesíti az életemet, no, vagy hogy mondjam... :)
32. 3d0696d927 (válaszként erre: 30. - 2104cc91e8)
2013. aug. 24. 18:53

hja, hogy ez ilyen kis léha, magától vetkőzik?! akkor megnyugodtam, köszönöm! Jövő héten megküzdöm vele! :)


Előbb le kéne győznöm itt négy kakast... nyisssz! :)

2013. aug. 24. 17:58

egyedul a paradicsomlet tudom a'la naturan eltenni;

nalunk a befott legyen edes, az uborka-paprika savanyu-sos-eros; idoseim osszeletkora 170 felett van :)

30. 2104cc91e8 (válaszként erre: 29. - 3d0696d927)
2013. aug. 24. 17:37

A paprikát és a padlizsánt is feketére kell sütni

parázson, vagy sütőben, aztán folpack-kal befedni, és a saját gőzében leveti a bőrét :)

29. 3d0696d927 (válaszként erre: 28. - 2104cc91e8)
2013. aug. 24. 17:33

Ugye hogy?! :)


Más téma: van valakinek ötlete, hogyan lehetne megbírkózni az ajvár okozta pucolásos kínokkal?


A paprikát és a padlizsánt is meg kellene pucolni, de én nem akarom ezt kézzel, mert sem időm, sem kedvem magamért ennyit játszani.


És esetleg valami nagyon- nagyon bevált ajvár recept? :) Ami jól ki van próbálva?

28. 2104cc91e8 (válaszként erre: 26. - 3d0696d927)
2013. aug. 24. 17:20

Hogy ezt milyen ízesen-szépen írtad le, már megéri idejárni, csak az olvasgatás kedvéért is :))


Köszönöm :) :) :)

27. 2104cc91e8 (válaszként erre: 11. - 3d0696d927)
2013. aug. 24. 17:17

Titokban Én is erre tippeltem, de megkérdeztem, hátha valami újdonság, és ha nem tudom meg, bután halok meg :D


Na szóval, akkor is ügyes vagy, és a tartósító a celofánon arra szolgál, hogy ne romoljon az eltett

ennivaló, és mégse kerüljön bele az ételbe!


Sok sikert kívánok minden ügyes kis kreatív háziasszonynak :) !!

2013. aug. 24. 15:56

Más! Szilvát tettem el a héten bodzabogyóval!


Méghozzá rém egyszerűen:


Nem magbaváló a szilvám, ellenben nagyon finom. Leszedtem, mostam erőst, bele a fazékba zsupsz, és nekiláttam csiholni alatta a tüzet a dűzniben! Mikor megfőtt, kipaszíroztam a magról szegénykémet a legnagyobb réssel fenyegetve. Aztán egy másik edényben feltettem úgy annak 10%-a bodzabogyót, mikor az is megfőtte magát, a kisebb lyukún átkérleltem. A két paszírmányt összeönve is rottyantottam és a szokásos mód dugig-üvegbe raktam duzzogni! :) Őrült zamatos!

25. Roza78 (válaszként erre: 24. - 3d0696d927)
2013. aug. 24. 15:26
:-D
2013. aug. 24. 15:15
Juppppi!!! Hoxa kijavította a címet!!! :)
23. 3d0696d927 (válaszként erre: 19. - 117b1693d0)
2013. aug. 24. 15:14
Én elkezdem főzni, mert mikor megpuhul nagyon könnyű paszírozni! :) Megszerettem!
2013. aug. 24. 15:12
Közben írtam Hoxának, hogy segítsenek kijavítani az elírt címet... remélem lehetséges... :(
21. maya52 (válaszként erre: 19. - 117b1693d0)
2013. aug. 24. 15:11
utána a levet is főzöm..addig még elég sürű lesz.ne vízet rakjak el.
20. maya52 (válaszként erre: 9. - Roza78)
2013. aug. 24. 15:10
nem tudom..de én is így csinálom.
19. 117b1693d0 (válaszként erre: 16. - Maya52)
2013. aug. 24. 15:09
Jé, előtte főzöd? Én mindig úgy láttam, hogy az átpasszírozott levet forralta fel anyukám.
18. 3d0696d927 (válaszként erre: 14. - 3b1a5ec920)
2013. aug. 24. 15:08
Igen, évek óta így csinálom! :)
17. 117b1693d0 (válaszként erre: 12. - 3d0696d927)
2013. aug. 24. 15:07
Nem kellett volna a páleszt elővenni, amíg netezel :D
16. maya52 (válaszként erre: 13. - 3d0696d927)
2013. aug. 24. 15:07

ez a cserélhetőség zavart meg.

nekem 1, 100 éves kézzel hajtós van.amit tekerni kell.a parit összevágva megfőzöm.utána a tekerőkart levesszük,arra felszereli a férjem a furógépet./így gépesítettük/én öntöm felül a főzeményt...ö nyomja a furógépet.1/4 óra 30-40 kg paradicsom.

15. 3d0696d927 (válaszként erre: 9. - Roza78)
2013. aug. 24. 15:05
Semmi más értelme nincs szerintem, csak megerősíti a gondolatom, hogy nem romlik meg! Soha semmim nem romlik meg, és nem merek változtatni. Viszont nem akarok tartósítót enni. Soha.
2013. aug. 24. 15:04

nem tudom, hogy semmi nelkul el lehet-e tenni?

se so, se cukor, se ecet, se szalicil/benzoat?? :(

13. 3d0696d927 (válaszként erre: 7. - Maya52)
2013. aug. 24. 14:50

az az ócska fém, ami olyan, mint egy kis fazék, és egy fém lapot tekergetsz benne a kis karral.


alul pedig a lyukacsod lapok cserélhetők

2013. aug. 24. 14:49
félrehord az ujjam... :(
2013. aug. 24. 14:48
Stelázsi!! ha mondom!!!
10. 3d0696d927 (válaszként erre: 4. - 2104cc91e8)
2013. aug. 24. 14:48

elírtam! :( a "t" a "z" mellett van elütöttem


Jaaaaaaaajjjj, lehet javítani?


Vagy írni kell a modinak? Szelázsi, természetesen!!! :(

9. Roza78 (válaszként erre: 3. - 3d0696d927)
2013. aug. 24. 14:45
Mi haszna van a tartositonak a celofan tetejen?
8. Roza78 (válaszként erre: 4. - 2104cc91e8)
2013. aug. 24. 14:43
arra en is kivancsi lennek? :-)
7. maya52 (válaszként erre: 2. - 3d0696d927)
2013. aug. 24. 14:33
milyen paszirozod van?
2013. aug. 24. 14:32

sziasztok.

jó ötlet a forum.

5. 2104cc91e8 (válaszként erre: 3. - 3d0696d927)
2013. aug. 24. 14:32
Ügyes vagy :)
2013. aug. 24. 14:29
Mi az, hogy Szelázsi???
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook