Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen (beszélgetős fórum)
3. 3d0696d927
2013. aug. 24. 14:20
Pesto alapot készítettem reggel! Hát az egy élmény! :) Mángold és bazsalikom illetve mángold és petrezselyem típusúakat. Oliván megszottyasztottam a közepétől megtisztított mángold leveleket és a bazsalikomot, bele a fél literbe úgy öt gerezd fokhagyma botmixelve, meg só. Újraforraltam, most az üvegben a takarók között duzzognak! Én mindig csurig töltöm az üvegeket, rá a celofán, nulla levegő, a celofánra egy lehelletnyi tartósító, ami nam érintkezik az élelmiszerrel, rá a kupak, fejtetőn tárolom.
2. 3d0696d927
2013. aug. 24. 14:15
Most épp paradicsomot főzök be és évek óta küzdök vele, mert sem időm, sem kedvem sokat szüttyögni ezzel egész nap, próbáltam botmixelni is, de nagyon szöszös volt, idén két fázisban paszírozom. Na, ez bejött! Először a legnagyobb lyukon, aztán a kicsin. Így igazán gyorsan túlesek rajta az eredmény pedig tiszta! A paszírozás pedig a két fázis miatt nem küzdelmes egyáltalán! :)
1. 3d0696d927
2013. aug. 24. 14:11
Annyi jóság jut eszünkbe, amikor befőzünk és annyi sokéves tapasztalat, meg nagyanyáink öröksége, szalicil meg nem tudom milyen három az egyben porok nélkül, természetesen!
Osszuk meg egymással! Nyitott vagyok a tanulásra. Csak az nem tanul, aki azt hiszi, már mindent tud. ;)
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Van valaki, akinek 2 vagy több vetélés után természetes úton, orvosi segítség nélkül sikerült egészséges picurkát a világra hoznia?
- Tud valaki ajánlani olyan "diétát" ami babavárás előtt, vagy közben csinálhatok, és természetesen egészséges is?