Sajttorta (beszélgetős fórum)
A mi családi kedvencünk ez a recept, sokat kísérleteztem, míg (számunkra) tökéletes lett. :)
Sajttorta erdei gyümölcs szósszal
Hozzávalók:
Az alaphoz:
-1.5 csomag natúr Győri Édes Zabfalatok
-4 evőkanál keserű kakaópor
-kb.7 evőkanál olvasztott margarin (Rama)
A krémhez:
-2 doboz (2x225g) tejszínes krémsajt (Hajdúsági krémsajt)
-4 tömlős tejszínes Camping sajtkrém
-1 bögre kristálycukor (kb. 250 ml)
-1 bögre tejföl (kb. 250 ml)
-4 tojás
A szószhoz:
-mirelit erdei gyümölcs mix
-keményítő
-cukor
Elkészítés:
Az alaphoz valókat összekeverjük, majd a tenyerünkkel egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk, hagyhatunk neki kicsi peremet. Berakjuk a hűtőbe, míg a krémet elkészítjük.
A krémsajtokat kikeverjük a cukorral és a tejföllel, majd egyesével belekeverjük a tojásokat is. Ezután a kekszes alapra öntjük, és sütőben kb. 50-60 percen keresztül sütjük (légkeverésnél 160 fokon). Ha nagyon barnulna a teteje, alufóliával letakarjuk.
Kicsit rezgős lesz még a krém, de hűlés közben szilárdul. Először szobahőmérsékleten hűtsük ki, utána egy éjszakára (legalább 5-6 óra) rakjuk hűtőbe.
A szószhoz a mirelit gyümölcsöt felforraljuk a cukorral és annyi vízzel, hogy ellepje, majd vízzel elkevert keményítővel sűrítjük. Kihűtve kínáljuk a torta mellé.
Én ezt szoktam, teljesen jó és tök egyszerű:
Van kipróbált sajttorta receptetek? Ha igen, lécci osszátok meg velem! :)
Tudom, a net előtt ülök, de nem szívesen fogok neki netről leszedett recepteknek.