Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtkrémes minifánk recept

Sajtkrémes minifánk recept

A Sajtkrémes minifánk hozzávalói:
A tésztához:
2,5 dl víz
csipetnyi só
7,5 dkg vaj
15 dkg liszt
3-4 tojás
A krémhez:
30 dkg krémsajt
1,5 dl tejföl
5 dkg kockára vágott sonka
petrezselyemzöld vagy metélőhagyma

bors
köménymag


A Sajtkrémes minifánk elkészítési módja:
A tésztához a vizet, a sót és a vajat felforraljuk, és hozzáadjuk a lisztet. Tűzről levéve addig keverjük, míg el nem válik az edény oldalától, közben egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Töltsük a masszát csillagvégű nyomózsákba, és kikent sütőlapra egymástól kb. 4 cm-re nyomjunk belőle kb. 40 db halmocskát. Süssük 12 percig 200 fokon. Közben a sütőt ne nyissuk ki. (Hasonló a képviselőfánk tésztához.) A töltelékhez a krémsajtot a tejföllel habosra keverjük. Végül a sonkát, a fűszereket, az aprított zöldfűszernövényeket hozzáadjuk, s megtöltjük vele a félbevágott kis fánkokat.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtkrémes minifánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook