Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával recept

Roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával recept

A Roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával hozzávalói:
1 nagyobb kínai kel,
4 dl tejszín,
20 dkg gorgonzola sajt,
2 dl olívaolaj,
só,
darált bors,
3 gerezd fokhagyma,
15 db nagyfejű barna csiperkegomba,
4 ág friss kakukkfű,
olívaolaj,


A Roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával elkészítési módja:
A kínai kelt vágjuk kisebb falatnyi darabokra. Az öntethez tegyük egy edénybe a sajtot, a fokhagymát és a tejszínt. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és csorgassunk rá olívaolajat. Kézi mixerrel turmixoljuk simára. Ha szükséges vízzel hígítsuk fel, majd ezzel csorgassuk meg a salátát. A gombák szárait törjük ki, majd a külső felületét mossuk meg. A belső felületére daráljunk borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat, majd süssük mindkét oldalát pár percig pirosra.


Kategória: Egytálételek receptjei


A roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook