Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Mákos-szezámos sósrúd recept

Mákos-szezámos sósrúd recept

A Mákos-szezámos sósrúd hozzávalói:
40 dkg finomliszt

40 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

50 dkg sütőmargarin

2 tojás

5 dkg reszelt sajt

8 dkg mák



tejföl

a szóráshoz szezámmag


A Mákos-szezámos sósrúd elkészítési módja:
A kétféle lisztet elkeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozáadjuk a sütőport, 2 tojássárgáját, a sajtot, a mákot, ízlés szerint sót. Annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha a tészta elválik az edény falától és a kezünktől, akkor kész. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, derelyevágóval rudakat vágunk. Zsírozott tepsibe helyezzük, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

Szezámmag helyett reszelt sajtot is tehetünk a tetejére, úgy is nagyon finom. Kipróbáltam. Ezt a receptet ajánlom azoknak, akik csinálják a 90 napos diétát, mert nagyon megfelel a szénhidrát napra.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A mákos-szezámos sósrúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook