Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Porhanyós sajtos pogácsa recept

Porhanyós sajtos pogácsa recept

A Porhanyós sajtos pogácsa hozzávalói:
50 dkg rétesliszt
2 dkg szalakáli
25 dkg Rama margerin
szalakáli
15 dkg Pannónia sajt
2 dl tejföl
3 dkg vaj
1 db tojássárgája



A Porhanyós sajtos pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, a sót és a szalakálit szárazon csomómentesre keverjük. A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk és 20 percet pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a pogácsákat kiszaggatjuk, egyenként körbesodorjuk és egy vajjal megkent sütőlapra tesszük. Ne rakjuk túl sűrűn, hogy maradjon helyük a növekedésre. Bekenjük tojássárgájával és reszelt Pannónia sajttal megszórjuk. Közepesen meleg sütőben kisütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A porhanyós sajtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook