Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok (beszélgetős fórum)
Finom lehetett, ami majonézes az nekem csak jó lehet! :)
Én is ma alkotni szeretnék, mégpedig mirinda szeletet. Csinált már valaki olyat? Az itteni recept szerint. Csak szerintem én úgy fogom csinálni, hogy a tésztáját kihagyom :D Azt amúgy sem szeretem nagyon, meg nem tudom, hogy munka után kapok-e valahol zabkorpát. Mirindás túródesszert lesz belőle :)
Szia! Én úgy gondoltam, hogy az itteni recept alapján reszelt citromhéjat, édesítőt meg egy kis fahéjat teszek bele (de lehet azt csak rászórni kellene a végén), meg joghurtot, ami összefogja.
Mit teszel bele a túrón kívül? Egyszer csináltam, de nem lett jó az ízesítése.
Nem levest csináltam, mert elcsesztem az időt, úgyhogy csak salátát. Nyers zöldségek, plusz a lencséből egy adag, plusz icipici Norbi majonéz + Norbi virsli magában sütve, ez volt az ebédem.
Hát akinek anélkül is megy :-)
Attól függ előmelegíted-e, ha iden gondolom nem, bár sosem nézek órát :o)
Köszönöm! Hétvégén alkotni szeretnék, és nem tűztem ki nagy konyhaművészeti célokat, de ezt a sült almát csak megcsinálom :-) De akkor ennek úgy tippelem nem fog kelleni 10-15 percnél több...
Addig, amíg mikor beleszúrsz egy villát/kést, már könnyen belemegy. Igazából az a lényeg, hogy megpuhuljon...
Sziasztok lányok! Én túróval töltött sült almát akarok csinálni, az egyik topicban (talán ebben? nem tudom...) belelkesítettek. Mivel konyhatudományom a nullával egyenlő, nem tudná valamelyikőtök megmondani, hogy kb. meddig kell sütni az almát? (gáztűzhely sütőjében...tehát ne mondjátok, hogy x fokon...)
Nagyon rákattantál :) Én annyira nem ugráltam érte eddig, de lehet kipróbálom, amit írtál. Holnap várjuk a beszámolót a levesről :)
...és holnap paradicsomos lencselevest főzök. Maradt még lencsém az előfőzöttből, ugyanis. Nagyon rá vagyok cuppanva most a lencsére, láttam már vörös- és zöld lencsét is bioboltban. Mondjuk nem tudom, mi a különbség, de rossz nem lehet egyik sem.
Tudom tudom :) Amióta odafigyelek, hogy mit eszem, azóta elég sok csirkét benyeltem már :) Jó kis kajákat lehet csinálni belőle. Csirkés lecsó, jajj tényleg az de finom :)
Kóstold meg, nagyon fincsi :o)
Pedig tessék azt is enni mert tele van fehérjével,csirkemell,marhahusi!!estére nagyon is jó salival.Tésztát meg ebédre,ahogy eddig is szoktad...
Még a balzsamecetet sem próbáltam ki. Szóval tényleg van mit tanulni :)
Nem láttam a Norbit. Amúgy nem vagyok valami nagy húsevő, hús nélkül meglennék, viszont tészta nélkül, főleg pizza nélkül már annál nehezebben :D
Szia,szia!Ma szabadnapos vagyok,így van időm.Képzeld a párom azt mondta hogy ő is akar velem este kíméletesen vacsizni.Na tegnap tonhalas salátát vacsiztunk,és úgy befalta.Elővettem egy üveg ajándékba kapott olasz balzsamecetet,és azt is és light majonézt is raktam rá.Sok fekete olivabogyóval,hát vmi óriási volt.Én szeretem a balzsamecetet használni nagyon salira.Ha jó minőségű,nagyot dob rajta az biztos.Ehetsz vacsira szalámit meg felvágottakat meg szalonnát is,csak kenyér nélkül!Nem láttad tegnap este a Norbit hogy ette?
Szia Edina, régen láttalak itt.
Hú, olyan fűszereket soroltok itt, amikről még nem is hallottam. Na igen, van még mit pótolni a konyhaművészetemben :)
Nem tudom még mit kellene vacsorára ennem ma, de legrosszabb esetben valami fullos tojásrántotta lesz :) Rákrudacskával :) Most van egy jó pár, voltunk a Metroban, ott csak 100 Ft-ért adták.
Én is imádom az indiai jellegű fűszereket,és pláne az ételeket.A tandori masalát nem ismerem csak a garam masalát.Csillagánizs,koriander..
Nálam a curry, a tandori masala, és a római kömény is ilyen fűszerek...
Pedig ez olyan jól nézett ki: sokszínű, szép zöldségek, nekem bejön az ilyen kaja. Ja, és cayenne borssal és bazsalikommal mindent fel lehet dobni.
Ezzel már én is voltam így a párommal kapcsolatban :D Szoktam is neki mondani, ha valamire csúnyán néz, hogy ne is egyél belőle, mert a végén megennéd mindet :D
Egyszer majd úgy is kipróbálom.
Én zabpehellyel szoktam helyettesíteni a rizst benne...
Néha én kimondottan örülök, hogy nem esznek belőle, mert még rájönnének, hogy milyen jó, és elennék előlem :o)
Én már mostanában minden rakott, töltött cuccot rizs nélkül csinálok. Finomabb is szerintem úgy, meg aki nem akar spórolni a kalóriákkal még mindig ehet hozzá kenyeret. Vagy van úgy, hogy külön főzök hozzá rizst a többieknek.
Nagyon fincsit csináltam ma lencséből. Újhagymát, paprikát, mexikói zöldségkeveréket megpároltam, befűszereztem kicsit csípősre, tettem bele előfőzött lencsét, csíkokra vágott sonkaszeleteket (alacsony zsírtartalmút) és nyers paradicsomot. Nagyon-nagyon fincsi volt, én ezzel voltam úgy, hogy legszívesebben felfaltam volna mindet. De hagytam vacsira is egy zóna adaggal. Családnak volt más kaja, különben sem tartottak rá igényt. Pedig ha megkóstolták volna...:)
Sziasztok!Most néztem hogy a kelkáposzta is igen jó fehérje forrás,és kevés a szénhidrát tartalma.Lehetne ebből is jót csinálni.Én megtölteném a leveleket,egymás mellé a jénaiba a tekercseket,és nyakon önteném egy csomó zsírszegény tejföllel.Jó téli kaja.De rakottan is rizs nélkül el lehet készíteni,mondjuk főtt tojást is lehet még belekarikázni.
Salátába beletéve talán még finomabb, mint töményen. Úgyhogy akkor ezt a megoldást választom, köszi.
Hát attól függ, mennyire veszed komolyan a fogyózást. Elvileg tele van jó növényi fehérjékkel, és nagyon egészséges, meg vitamindús... de azért van benne szénhidrát elég, így ha szigorú vagy magadhoz, akkor meghagyod másnap ebédre. Egyébként ha csak a salátába raksz egy kisebb mennyiséget, azzal nem követsz el nagy hibát :o)
Hűűű,ez nagyon jól hangzik!!
Köszönjük.Én feltétlen kipróbálom.
Még az édesség utáni vágyamat is enyhiti,tök jó.
További ajánlott fórumok: