Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi receptek fórum

Norbi receptek (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
64. tina68
2007. júl. 9. 06:43
Sziasztok!! Nem vesztem el, csak a receptek itthon vannak, és itt ritkán jutok gépközelbe!! ( nyári szünet:-DD ).Írjatok üzit, ha úgy látjátok hogy elvesző félbe vagyok!! Bent meg tudom nézni, és reggelente ha nem alszom el:-DD, akkor pakolászom a reciket!!
2007. júl. 8. 14:03

Pikáns göngyölt csirke

Hozzávalók:


4 szelet csirkemell

1 szál póréhagyma

3-4 db csemege uborka

1 db mandarin

fél alma

olaj

fokhagyma

bors

paprikakrém

mustár

bazsalikom



Elkészítés: A csirkemelleket kiklopfoljuk. Elkészítjük a páclevet, ami olaj, só, bors, paprikakrém, mustár, fokhagyma és bazsalikom keveréke. Ebben a pácban pácoljuk a húsokat fél órán keresztül. A harminc perc leteltével kivesszük a pácból a csirkemelleket, és megtöltjük a csíkokra vágott uborkával, póréhagymával, almával és mandarinnal. A töltés után feltekerjük a húst, és fokpiszkálóval összetűzzük. Serpenyőben először kérget sütünk rá, utána sütőben sütjük úgy 20 percig. Ha elkészült, krumplipürével (U2-es lesz) tálaljuk vagy párolt zöldségekkel (U1)

2007. júl. 8. 14:00

Magyaros kapros pulykamell

Hozzávalók:


60 dkg pulykamell

10 dkg füstölt császárszalonna (ezt hagyjuk ki, vagy cseréljük fel valami U1-es kódúra)

20 dkg vajbab

10 dkg sárgarépa

2 db paprika

2 db paradicsom

1 csokor kapor

2 dl tejszín

2 evőkanál liszt/étkezési keményítő

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 evőkanál őrölt pirospaprika



Elkészítés: A finomra vágott szalonnát kiolvasztjuk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet. Ezt erős tűzön átforgatjuk, addig, míg kifehéredik a hús, ekkor meghintjük pirospaprikával. Hozzátesszük a vajbabot, a kockákra vágott répát, paprikát és paradicsomot. Bőségesen megszórjuk kaporral. Majd a tejszínnel elkevert liszttel/keményítövel besűrítjük. BarnaRizzsel tálaljuk.

2007. júl. 8. 13:58

következő


Citromos-paradicsomos hús

Hozzávalók:


30-40 dkg karaj vagy csirkemell

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 citrom leve

fél citrom karikára vágva

15 dkg gomba

3 evőkanál paradicsomkonzerv

bors

ételizesitő



Elkészítés: A hagymát, fokhagymát apróra vágom, és olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a húst, kicsit megsózom. Ha megpirult, hozzádobom a gombát, és tovább pirítom. Ha elfőtte a levét, belekerül a fakanállal darabolt paradicsom. Fűszerezzük, felöntjük 2 dl vízzel és a citrom levével. Amikor már minden megpuhult, beledobjuk a citromkarikákat. Úgy még 1 percig főzzük.


Megjegyzés:

Köretként barnarizs illik hozzá.

2007. júl. 8. 13:55

Ezt most találtam:)


Csirkés cukkínis egytál

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma

oliva olaj

30-40 dkg csirkemell filé

1-2 db cukkíni

1 dundi sárgarépa

2,5 dl maradék húsleves (vagy leveskockából készített)

bors

oregánó

borsikafű

kakukkfű

2 dl natúr joghurt vagy tejföl



Elkészítés: A hagymát apróra vágom, majd az olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, kevergetve fehéredésig pirítom, majd ha levet engedett, lefedve párolom. Közben a cukkínit megmosom, héjastul karikára vágom, a répát megtisztítom, és szintén felkarikázom. Mindkettőt a húshoz adom, felöntöm húslevessel, fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, borsikafűvel és kakukkfűvel. Ha minden megpuhult, egy pohár joghurttal vagy tejföllel dúsítom.


Megjegyzés:

Csirkemell helyett pulykamellel is készíthető.

59. andreamano (válaszként erre: 53. - Tina68)
2007. júl. 7. 20:49

Szia!



Nagyon jók a receptjeid!

Én is Norbizom,vagyis próbálkozom,szeretnék csatlakozni,ha jöhetek!

58. 6b94deaef4 (válaszként erre: 53. - Tina68)
2007. júl. 7. 11:48

szia tina,


nagyon jó kis recepteket tettél fel ide, ki is másoltam magamnak az 1-es kódat,köszi... még nem volt idöm végig olvasni a topikot, de potólni fogom.

57. dindin19 (válaszként erre: 56. - Chelsey24)
2007. júl. 7. 11:22
ezt a fórumot nem is ismertem, csak a többi norbisat olvasgatom. Tényleg jó kis receptek vannak...
2007. júl. 6. 19:43
Ennek a fórumnak is befellegzett.
2007. jún. 29. 22:02
Akkor egyedül maradtam ezen a fórumon? :O
2007. jún. 29. 07:08
Nem, nem, :-) Norbizunk mi is, csak mas forumokban csevegunk. Ide jarunk nézegetni a receptjeid :-)
53. tina68
2007. jún. 29. 06:35

Csirke cukkínivel (1)

A csirkemell szeleteket kevés olajon gyorsan átpirítom, majd takarékra véve kis tejjel felöntve sütögetem. Közben szórok rá pici sót, borsot, majd megkenem mustárral a húsokat. Amikor megfordítom, a másik oldalával is ugyanez. Amikor kész van, egy tűzálló tálba teszek cukkíni karikákat kb. egy centiseket, főtt tojás karikákat, uborkát és paprikát apróra vágva, a húsokat feldarabolva kis kockákra , majd cukkíni karikákká befedem az egészet. Tetejére tejföl, tojás, mustár, bors, só keveréket öntök. Ja majdnem elfelejtettem, hogy bele is csurgattam egy keveset ebből. Lehet egy kis sajtot is rá tenni, de csak később, mert kb. fél órát sült mire kész lett.


Csirke- vagy pulykamell szeletek fokhagymásan (1) A csirkemell szeleteket /pulyka fokhagymás tejbe áztatjuk ha nincs időnk rá fokhagymakrémmel bekenjük. Tepsibe tesszük majd reszelt sajttal felvert tojással leöntjük. Rétegezzük. Az a lényeg hogy tojásos réteg legyen a tetején. Addig sütjük kb. 160 fokon amíg a tojás aranybarna nem lesz


Csirkecombok ropogós bundában (2)

Alsó csirkecombokat besózzuk borsozzuk, fokhagymás joghurtba belemártogatjuk majd megforgatjuk kukorica pehelybe. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a combokat egymás mellé fektetjük, egyenletesen megfröcskölni őket olíva olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig aranybarnára sütni.


Csirkemell baconban (2)

Csirkemellet beletekert bacon szalonnába, azt lefektette tepsibe, úgy sütötte kb. 1 órát, majd megszórta sajttal és még kb. húsz percet sütötte.


Csirkemell filé mozzarellával (1)

Csirkemellet sózd borsozd. utána teflonban süsd meg egy kicsit. jénaiba rakd egymásmellé , kend meg egy kis ketchuppal, szórj rá oregánót, aztán szeld rá a paradicsomot, és a mozzarellát. tedd előmelegített sütőbe 35 perc alatt 200 fokon süsd meg. a fóliát vedd le róla és még 5 percig süsd. igaz hogy lesz egy kis szaftja de finom és minden nélkül is ehető.


Csirkemell tepsiben "rakottan" (1)

Pici olívára fektetem a csirkemelleket, rá hagyma sor, egy sor brokkoli, pulykasonka, ezt ismétlem két rétegben, a tetejére 2 kanál joghurtot 1 kanál sajttal elkeverek, ráöntöm, és tepsibe vele, ISTENI, így "magában" vagy egy paradicsom salátával


Csirkés recept (1)

A tepsit beolajoztam(olíva), csirkemellet sóztam, borsoztam, vöröshagyma karikákat raktam rá, majd paradicsom és paprika karikát is, a tetejére tejfölt raktam amibe tettem egy kis mustárt és fokhagymát (préselve) is. Alufóliával sütöttem, a végén a fóliát levettem, megszórtam reszelt sajttal és egy kicsit még sütöttem. Szerintem nagyon fincsi, én csak magában ettem, minden nélkül.


Édes-savanyú csirkemell (2)

Olajat forrósítok a Wokban, apróra vágott hagymát teszek bele, majd a csirkecsíkokat, ezt jól összedinsztelem, közben rázogatom, vagy kevergetem. Paprika és paradicsom kockákat teszek bele, tovább keverem. Só, bors, fokhagyma kerül még bele. Majd ananász és-vagy sárgabarackkockát teszek bele, és az ananászkonzerv levét. Tovább készre párolom. Barbecue fűszert is tehetsz bele. Lehet kapni pl. Tesco light cukormentes ananászkonzervet is. Finom pipiből és pulykából is.


Fabríciusz pulyka (1)

1 kg pulykamell, 10 dkg gépsonka, 2 db paprika, ecetes gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, reszelt torma- 1 teáskanál. 1 pohár sovány tejfel apróra vágott hagymát megdinsztelem, majd bele a husi, a paprikacsíkok, a gomba, majd a paradicsom - 20 percig párolom, fűszerekkel együtt- só, bors, fokhagyma, és ecetes torma. Legvégén a tejfellel behabarom. és kiforralom


Fácánsült (1)

Levesnek megfőzzük a fácánt sok fokhagymával mint a húslevest, utána fokhagymával megtűzdeljük. Bevagdossuk jó sűrűn, és fokhagymát teszünk bele. Olívával megkenjük, alufóliába tekerjük és sütőben jól megsütjük


Fasírt másképp (1)

1 adaghoz 10 dkg sovány husi (én csirkemellet daráltam), 1 ek sovány túró, fokhagyma, só, bors. Összekevered, félujjnyi vastag pogácsákat olívaolajon megsütöd.


Fitness rántott hús (1)

A szelet húst zabkorpával elkevert szezámmagba, majd tojásba forgatjuk, majd olívaolajban sütjük.


Fitness rántott hús (1)

Tojásba, zabkorpába forgatjuk a húst, és olíván kb. 1-2 dl-ben kisütjük. Lehet karfiol, sajt, gomba, hal is.


Fokhagymás csirke (1)

1 csirkemell, 3 fej fokhagyma, kevés olaj, kevés paprika, só, bors Forró olajon megpirítod a csirkét, amikor már szép pirosak feldarabolod, sózod, borsozod, nagyon kevés paprikával megszóród. Hámozatlan fokhagyma gerezdeket nagyon gyenge tűzre tesszük kevés olajjal megpirítjuk. Hozzáadjuk a csirkét és puhára főzzük. Héjába főtt burgonyával update 2-es, de ha zöld salátát eszel hozzá könnyű esti vacsi


Fokhagymás csirkemell (1)

Csirkemelleket beolajozzuk, majoránnával, fokhagymával, kis lilahagymával, sóval ízesítjük. Alufóliába csavarjuk. Egy éjszakán át hűtőben állni hagyjuk. Így fóliástól tesszük másnap a sütőbe, kb. 30 percre, majd kibontjuk, úgy pirítjuk. Fincsi!


Fóliás hal salátával (1)

A tonhalat a fagyasztóból este kiveszem, áteszem a hűtőbe, így félig felolvad reggelre. akkor bevagdosom, de nem darabolom fel, bedörzsölöm "sült hal fűszerkeverékkel", és citromlével, olívaolajjal meglocsolom, állni hagyom 1-2 órát. sütés előtt fokhagyma krémmel megkenem, alufóliába csavarom, tepsibe teszem, be a sütőbe. nem néztem, mennyi idő alatt, de elég gyorsan megpárolódott, kicsomagolom, meglocsolom tejföllel, pirítom egy kicsit.


Fóliás káposztás hús (1)

Alufóliába teszek: füstölt tarját, rá savanyu káposztát, káposztára nyers hús(én most tarját tettem mert az volt itthon) rá egy kis kolbi de ki is lehet hagyni, rá hagymakarika és be a sütőbe. ha kész megeheted.(fólia nélkül)


Fűszeres csirke (1)

Csirkemell /lehet pulyka de lehet disznóhús is/ olíva olaj kb. 1 dl. lehetőleg friss rozmaring, kapor és petrezselyem. A hús szeletekre vágom egy picit kiverem és tengeri sóval megsózóm. Amíg a szaft készül félre teszem. Az olíva olajba teszek egy maroknyi aprított rozmaringot, kaprot és petrezselymet /ha nincs friss jó a szárított is kb. 2-2 kk./ és ha elkezd forrni az olaj leveszem a tűzről. Ezzel a lével kenem meg a húsok mindkét oldalát, ha marad a léből még ráöntöm az egészet. Persze tűzálló tálba teszem és letakarom alufóliával úgy sütöm. A végén leszedem és a tetejét egy picit megpirítom.


Fűszeres pulykamell (1)

4 szelet pulykamellet beszóztam. Kicsit hagytam állni, addig megolvasztottam a Linco margarinból 2 ek.-al, tettem bele rozmaringot, kaprot és petrezselymet ezzel kentem be a hús mindkét oldalát, tűzálló tálba tettem és megsütöttem. Salátával tálaltam igazán nagyon finom. Isteni finom.


Gombás csirkemell (1)

Pici olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a csirkemell kockákat rádobjuk és egy picit átpirítjuk. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a husit, hozzádobunk egy húsleveskockát és egy picit átrotyogtatjuk, majd takarék lángon, fedő alatt puhára pároljuk(kb.45 perc). Ha elfőtte a vizet, pótoljuk. Friss csiperkegombát(jó a konzerv is) cikkekre vágunk, hozzáadjuk a husihoz és borsozzuk. Kb. 5-10 percig főzzük. Végül 1 pohár joghurtot vagy light tejfölt öntünk rá és ezzel felforraljuk. Apróra vágott petrezselyem zöldet dobunk bele és már kész is.


Gombás csirkemell (2)

60 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 4 dkg Delma light, 2 dl sovány tejföl, só, bors, paprika, kakukkfű, bazsalikom A lebőrözött, jól kivert csirkemellet rostjaira merőlegesen bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és kikent tűzálló tál aljára fektetjük. A maradék margarinon sóval, borssal, addig pároljuk a gombát, amíg a levét el nem főtte. A tűzről levéve a tejföllel és a többi fűszerrel simára keverjük, és a húsra öntjük. Sütőben, kb.30 percig sütjük.


Gombás-rizses csirke (2)

A szárított gombát beleszórom egy tálba, és annyi lobogva forró vizet öntök rá, hogy jó 5 centivel ellepje. 30 perc múlva, amikor már eléggé megszívta magát, leszűröm, és vékony csíkokra felvágva félreteszem. (A gomba áztató levét nem öntöm ki, azzal főzöm majd a rizst.) Jöhet a többi hozzávaló előkészítése. A csirkemell-filéket kettévágom, majd a négy húsdarabot megsózom és megborsozom. A friss gombát megtisztítom, aztán ugyanolyan vékonyra szeletelem, mint a szárítottat. A kétféle gombát összekeverem, és teszek hozzá finomra zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, kevés sót meg viszonylag jelentős mennyiségű borsot. A megpucolt lilahagymákat félujjnyi vékonyan felkarikázom, a diót száraz serpenyőben kevergetve illatosra pirítom, majd végül az újhagymák fehér szárát apróra vágom. A csirkék csomagolásához letépek 12 darab 30x30 centis alufólia lapot, aztán 4-et közülük félreteszek. A többit párosával egymásra fektetem, és elkenek rajtuk 1-1 teáskanálnyi olíva olajat úgy, hogy a széleken maradjon pár centis olajozatlan perem. Az olajozott részeken igazságosan elosztom a lilahagyma-karikákat, majd ezekre ráhelyezek egy-egy csirkedarabot. A húsokat megpakolom a gombakeverék negyedével, és mindegyik adagot megöntözöm 1-1 evőkanálnyi fehérborral Ezek után a gombás csirkéket levegősen betakarom 1-1 félretett alufólia lappal, és olyan tasakokat készítek belőlük, amelyekből nem szökhet ki a gőz. Ehhez az alsó, dupla alufólia lapok széleit visszahajtom a felső lapra, majd a visszahajtott peremeket még néhányszor áthajtogatom, hogy jó szorosan tartsanak. (A csirke-tasakok 2-3 órával korábban is elkészíthetők, hűtőben tartva semmi bajuk nem lesz.) beállítom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn x-es fokozat). Amíg eléri a kívánt hőfokot, egy nagy sütőlemezen vagy tepsin egymás mellé teszem a csirkés tasakokat, aztán a már forró sütőbe küldöm őket 20 percre


Göngyölt darált hús (1)

Hozzávalók: 50 dkg darált hús (pulyka húsból és 1), 2 tojás (1), 1 fej hagyma (1), 8 dkg sonka (1), 20 dkg reszelt sajt (zsírszegény és 1). A darált húsból a tojással és az apróra vágott hagymával készíts fasírt-masszát, ízesítsd. Egy nagyobb darab alufóliát kenj be olajjal, terítsd rá a húsmasszát 2 cm-es rétegben, terítsd be a sonkával, szórd meg reszelt sajttal. Göngyöld fel, mint egy roládot, terítsd rá az alufóliát és süsd meg a sütőben. Amikor kész, fólia nélkül pirítsd meg a tetejét. Tipp: Töltheted a sajt mellett gombával, brokkolival, más zöldséggel is, vagy kolbásszal, tojással. Szénhidrát: Az egész receptben 16 gramm.


Görög csirkemell (2)

1 csirkemell, 10 dkg olajbogyó, 10 dkg feta, 1 gerezd fokhagyma, olaj, oreganó (friss), só, bors A csirkét, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, forró olajon kisütjük mindkét oldalát. Hozzáadjuk a felszeletelt olajbogyót a levével együtt. Felaprított friss oreganó levelekkel fűszerezzük a fedő alatt összemelegítjük. Végül a húsdarabokra 1-1 szelet feta sajtot fektetünk és fedő alatt ráolvasszuk Párolt zöldséggel, vagy barna rizzsel tálaljuk szerintem update 2-es kóddal megy


Grillezett tonhal paradicsomos salátával (2) Hozzávalók: 40 dkg tonhalfilé, 5 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve, 3 paradicsom, 1 pohár csemegekukorica, 1 csokor koriander, só, őrölt bors, rózsabors A tonhalfilét vágjuk másfél centiméteres szeletekre, tegyük egy tálkába. Pár evőkanál olívaolajjal locsoljuk meg, rózsaborsot morzsoljunk rá és citromlével csepegtessük meg. Tegyük hűtőbe pár órára. Egy másik tálkába vágjuk kockára a kimagozott paradicsomot, tegyük bele a morzsolt kukoricát, az összetépett korianderlevelet, három evőkanál olívaolajat, sóval, őrölt borssal és citromlével ízesítsük. Óvatosan keverjük össze. A bepácolt tonhalszeleteket elkészíthetjük kerti grillsütőn. Kevés olajjal kenjük be a sütő rácsát, helyezzük rá a halszeleteket, és mindkét oldalát pár percig süssük. Vigyázzunk, a tonhalat ne süssük át teljesen, mert száraz lesz! Serpenyőben is elkészíthető: kevés olívaolajat hevítsünk fel, majd pár percig erős lángon mindkét oldalát süssük meg.


Gyömbéres pulyka (2)

Hozzávalók: 6o dkg pulykamell, diónyi friss gyömbér, 2 ek olíva, 2 g fokhagyma, 3 ek kukorica keményítő 2 ek szójaszósz /a nem édes fajta/ 4 szál zellerlevél, só, fehérbors Pulykahús vékony szeletekre vág, meglocsolni az olajjal 1 ek. szójaszósszal, és meghinteni a keményítővel. A többi olajat Wokban /ha normál teflonos edény az is jó én Wokban csinálom/ felmelegítem rá a gyömbér és a zúzott foghagyma, ráteszem a húst és megpirítom /közben állandóan keverem/ Tálaláskor meghintem zellerlevéllel és zöldség salátát adok hozzá /uborka, paradicsom, újhagyma stb./


Gyros (1)

Én úgy készítem, hogy kevés olívát teszek egy serpenyőbe, megfonnyasztok rajta hagymakockákat, ráteszem a csirkecsíkokat, és állandó kevergetés mellett jól megpirítom. Közben megfűszerezem: bazsalikomot, oregánót, fokhagymát tengeri sót teszek rá. Ha jól megpirult, tálakba szedem, és tejfölös öntettel tálalom(tejfölbe fokhagymát, sót keverek). Mi görög salátával esszük.


Hagymás csirke (1)

A megmosott, szárazra törölt pulykamell/25dkg/ filét 2 centis kockákra vágjuk, és picit megsózzuk, megborsozzuk. Utána egy közepes méretű, de mély teflonserpenyőt kikenünk olajba mártott kenőecsettel, kevergetve átsütjük benne a húskockákat, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk, evőkanálnyi olajat. Ezen takaréklángon üvegesre pároljuk a vöröshagymát ha úgy látnánk, hogy szükséges, akkor kanalazhatunk hozzá kevés ásványvizet aztán hozzákeverjük a fokhagymát, és amikor megérezzük az illatát, lehúzzuk a tűzről


Hajdinás finomság (2)

Megfőztem egy fél bögre hajdinát. Serpenyőben összesütöttem kockára vágott húsit és egy üveg gombát, egy gerezd fokhagymán és egy fej hagymán . Amikor megpuhult a husi, raktam rá egy két kanál tejfölt és még egy kicsit összerottyantottam...Utána belekevertem hajdinát is., fűszereket bazsalikomot, szerecsendiót és vegetát raktam rá. meg sót. Próbáljátok ki


Hal sütőzacskóban (1) Befűszereztem a halat, paradicsom, hagyma citrom belekarikázva.15-20 perc alatt a sütőben átsütöttem.


Halas egytál (1)

Tengeri halat cirommal meglocsolunk és állni hagyjuk. Kínai fűszerkeverékkel megszórjuk és megpároljuk sütőben. Én sütőzacskóra esküszöm. Zöldbabot és brokkolit párolunk mehet az is a sütőzacskóban. Amikor kész a halat apróra vágjuk és hozzákeverjük a zöldségekhez


Húsos palacsinta light (1)

A pörkölt darálthusiból egyes, teszünk bele light tejfelt, és a palacsintát zabkorpából csináljuk. Le lehet rakni sajttal a tetején hőálló tálba, vagy kirántani, de csak tojás és zabkorpa keverékében- így már azért kettes lesz szerintem, mivel olajba sül.


Ínyenc pulykaszelet (1)

Pulyamell, gombakonzerv, vöröshagyma, sajt. A pulyka szeleteket, megfűszerezem sóval, fokhagymagranulátummal, és egymásra helyezem egy kicsit állni. Addig a hagymát felkockázom, felteszem párolódni, majd ha majdnem kész rá teszem a felszeletelt gombát. Ha már jól összedinsztelődtek akkor, A hús szinte szárazon, nagyon kevés olajon megkapatom mind két oldalát. Kivajazott tepsibe teszem. Ráhalmozom a gombás-hagymát majd a tetejére sajt szeleteket teszek. (Ha 1-es sajtot választasz akkor az egész kaja 1-es) Beteszed a sütőbe és megsütöd, ha olvad a sajt és szép piroskás a teteje készl. Nagyon finom. Én rizzsel szoktam tálalni. (de akkor már 2-es)


Kefta (görög húsgombóc) (1)

Hozzávalók:50 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 3 csapott e.k. őrölt kömény, petrezselyem , olívaolaj, só, bors. Vágjuk apróra a hagymát, fonnyasszuk meg egy kevés olívaolajban. Keverjük össze a darált húst, a hagymát, az apróra vágott petrezselymet, a köményt. Sózzuk, borsozzuk és egy órát hagyjuk érni a hűtőben. Formázzunk belőle kis golyókat vagy lapocskákat és grillen süssük meg. Salátával kínáljuk.


Kínai csirke (1)

1nagy csirkemell, gyöngyhagyma, paradicsom konzerv, gyömbér. Hagymán megpirítod a csirkét, ráöntöd a gyöngyhagymát egy kis lével, összefőzöd, só, bors aztán paradicsomszósz (kis konzerv) majd gyömbér(mokkáskanál).nagyon fini, lehet rizzsel enni, de úgy már 2-es. Kismacnyi

Kínai tekercs (2) Főzz meg sós vízben 5 dkg rizst. Szűrd le. Öblíts le 5 kínaikel-levelet, és tedd lobogó vízbe 1 percre. Csepegtesd le róla a vizet. Pucolj meg egy gerezd fokhagymát, aprítsd fel, és futtasd meg teáskanál olajon Vágj vékony csíkokra 10 dkg csirkemell filét, karikázz fel 2 póréhagymát és 5 dkg gombát. Sózd, borsozd, és süsd össze a fokhagymával. Keverj bele egy felkockázott piros húsú paprikát, majd add hozzá a rizst. A masszával tölts meg kelleveleket. Chiliszósszal kínáld


Kövecske vacsorája (1)

30 dkg gomba, kockára vágva, 2 db csirkemell, kockára vágva, görög fűszerrel megforgatva. Wokban összesütöttem, csináltam hozzá tükörtojást. Még a férjemnek is nagyon ízlett, bár Ő kenyérrel ette. Nagyon laktató kaja volt és abszolút 1-es


Lazacos tojás (1)

4 tojást keményre főzni, félbevágni, tűzálló tálba tenni. Ráönteni a 3dl tejszínből, 15 dkg reszelt Anikó sajtból és aprított lazacból álló masszát. Sütőbe tenni, amíg a sajt elolvad (kb. 10 perc).


Lecsós csirke (1)

Olajat forrósítok a Wokban, bele a hagymakockák, és a pipicsikok, jól megpárolom, majd paprikát és paradicsomot teszek bele, jó sokat, és tökkockákat, vagy patisszont, vagy padlizsánt vagy cukkínit kockázva. Só, bors, oreganó, fokhagyma, és bazsalikom mehet még rá, puhára párolom felöntöm light tejszínnel, és 2-3 tojással a végén összehúzatom.


Mustáros hús (1)

Én tarjából szoktam, de csirkemellből egyessé varázsolható. Tehát husit be kell sózni, vékonyan bekenni mustárral, s úgy kell kisütni. Legjobb, ha előző nap be tudod pácolni, jobban összeérnek az ízek. Én párolt almával szoktam enni, kevés margarinon puhára párolom az almát. Ha savanykás almából csinálod, akkor 1-es.


Mustáros tejszínes hús (1)

Pulykamellet kis csíkokra vágok, kicsi olajban megpirítom, én közben szoktam fokhagymás sóval megszórni. Ha már jól megpirult, ráöntök kb. 1 dl főzőtejszínt, 1 ek. mustárral ízesítem. Ennyi. Lehet még utólag sózni, más fűszer nem kell bele, a mustártól jó pikáns íze lesz.


Muszaka (1)

A padlizsánt szeletekre vágod, besózód, állni hagyod 10 percet. Közben a darált húsit (marha, csirke, pulyka sertés mind1 melyik), kockára vágott hagymán, pici olíván megpirítod, sózód, borsozod, majoránnán, oreganó vagy amit szeretnél, teszel rá, majd megpárolod a husit. A padlizsánt egy teflonba pici olíván mindkét oldalát félig átsütöd, majd egy jénaiba rétegezed a husival, a tetejére padlizsán,(mehet közé paradicsom karika is). Az egészet leöntöd kb. 1 dl tejfölben és tejben elkevert tojással sütőben pirosra sütöd. Lehet rá tenni sajtot is.


Óvári pulyka (1)

Hozzávalók: 2 db pulykamell filé (1), 6 szelet gépsonka (1), 6 szelet Óvári sajt (ha zsírszegény, akkor 1), 25 dkg csiperkegomba (1), 5 evőkanál olaj (olíva és akkor 1), só, őrölt bors. A pulykamelleket fűszerezd sóval, borssal, majd pirítsd meg olajon. A húsokat fektesd tűzálló tálba, és tedd rá az olajban puhára párolt gombát. A pulykát borítsd be a sonka- és a sajtszeletekkel, és addig süsd, amíg a sajt ráolvad, és megpirul. Szénhidrát: Az egész receptben 9,5 gramm.


Ördöngös csirkemell (1)

A vöröshagymát apróra vágom, majd serpenyőben kévés olívaolajjal megpirítom. Hozzádobom a csirkemell filé csíkokat, sózom, tengeri sóval, borsozom tehetek rá fokhagymát is. Párolom, míg levet ereszt. Aztán beledobok gombaszeleteket, paprikacsíkokat, ecetes uborkakarikákat, és teszek hozzá egy keveset az ubi levéből is, majd mustárt kanalazok rá egy keveset. A legvégén tejfel lightot teszek bele, és beforralom. Ez nagyon fini, próbáljátok ki. Ja, és update 1es benne minden


Padlizsános csirke (1)

Padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk, sózzuk, fél órát áll, míg a leve lecsöpög. Csirkét csíkokra vágjuk, besózzuk, olíván enyhén átsütjük. Csirkét kivesszük, átsütjük a padlizsánt is egy kicsit. Tűzálló tálba lerakjuk a csirkét, padlizsánt, rá zöldpaprika, paradicsom, hagyma. Fűszerezzük, fólia alatt sütjük kb. 45 percig. Majd a fedőt levéve a levét elpárologtatjuk. A fűszerek helyett eredetileg leveskockát kell használni, ha valaki akar, de akkor nem 1-es kód.


Padlizsános csirkeragu (1)

Hozzávalók: 1 csirkemell (60-70 dkg) 1-2 padlizsán 1 fej hagyma 4 paradicsom kevés olaj só bors oreganó bazsalikom A kicsontozott csirkemellet és a meghámozott padlizsánt felkockázom. A padlizsánt kissé besózva állni hagyom. Olajon hagymát pirítok, a csirkemellet kicsit átforgatom rajta, majd megsózom. Lefedve párolom 15-20 percig. Hozzáteszem a padlizsánt és a negyedekre vágott hámozott paradicsomot, 1 ágacska friss oregánót és néhány levél friss bazsalikomot, szükség esetén kevés sót és borsot. Lefedve párolom, amíg minden megpuhul.


Papírhüvelyben sült halfilé (1)

A sóval borssal bedörzsölt halfilét külön-külön akkora sütőpapírra tesszük amennyi a becsomagoláshoz elég. A tejfölben kikeverjük a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. A mártást a halra öntjük és ráfektetünk 2-2 szál petrezselymet és lazán becsomagoljuk, hogy a keletkező gőznek is legyen helye. 180C-os sütőben 20-30percig sütjük.


Pirított máj tejfelmártással (2)

Hagymát pirítok, ami apró kocka kevés olajon, majd beleteszem a májakat, és borsozom vegetázom pirospaprikázom, fokhagymát nyomok bele, és majoránnát még. Mikor már puha a máj, akkor sózom, és végül tejfellel behabarom. Ez így egybe van, de lehet azt is csinálni, hogy nem habarjuk be, hanem mártás készül hozzá.


Pizza darált húsból (1)

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, kb. 80 dkg darált hús, 1 tojás, 2 e.k. zabkorpa, 1 doboz kukorica, 4-5 szem paradicsom, 25 dkg mozzarella, só bors, kakukkfű. A vöröshagymát apróra vágjuk, összekeverjük a darált hússal, majd tojás, korpa, só, bors, kakukkfű. Pizzaformába nyomkodjuk, rátesszük a kukoricát, majd a pari szeleteket, végén a mozzarellát. Előmelegített sütőben sütjük.


Pulyka gombával (1)

5 fej hagymát elkarikázol, meg 10 db fokhagymát durvára vágsz, beleteszed a lábosba és ráfekteted a pulyka szárnyat (más zsírtalan husiból is jó) és egy kis vízzel felöntöd, fedő alatt fő. Amikor megpuhul raksz bele gombát, kicsit összefő és a végén egy pohár tejföl, azzal egy kicsit összeroggyan és kész.


Pulyka savanyú káposztával (1)

A párolt hagymához pirospaprikát szórunk, hozzáforgatjuk a savanyú káposztát/25dkg/, és miután a héjas almát centis szeletekre vágtuk, azt is hozzákeverjük. Fűszerezzük babérlevéllel, őrölt köménnyel, öntünk hozzá ásványvizet, és közepes erejű tűzön, lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Végül beleforgatjuk a félretett, megsütött pulykakockákat, és a húsfalatokat átmelegítjük


Pulykafasírt (1)

70 dkg pulyka darált hús, só, bors, 1 gerezd fokhagyma összenyomva kávéskanál olívaolaj késhegynyi szódabikarbóna. Összedolgozni a fentieket, majd zabkorpában megforgatni, és kevés olíva olajban kisütni. A szódabikarbónától nem lesz annyira tömör.


Pulykamell savanyú káposztával (1)

Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg sav. káposzta, 2 dl kefir, 4 dkg sovány reszelt sajt, 6 dkg ecetes torma, 1 mk. étolaj A tormát összekeverjük a káposztával, pihentetjük addig, amíg a húst felszeleteljük, kiverjük és egy kikent tűzálló tál aljára tesszük. Ráterítjük a káposztát és 30 percig sütjük. Ezután meglocsoljuk a kefirrel, rászórjuk a reszelt sajtot és pirosra sütjük.


Pulykasonka göngyölve (2)

Olívaolajba dinsztelek hagymát, majd hozzáadok apróra vágott gombát, petrezselyem zöldjét, kis vízben összerottyan. Ha kihűl teszek tört főtt tojást. Ez a massza. Ezt rárakom pulykasonka szeletekre, majd felgöngyölöm. Tepsibe rakom, kis víz alá, majd leöntöm tejföllel és sütöm.

Rác hal (1) Eredetileg pontyból készül, de bármilyen halból lehet. A halfiléket besózzuk, kis pirospaprikával megszórjuk, egy tűzálló tálban v. tepsiben lerakjuk. Soronként lerakunk: hal, hagyma, paradicsom, paprika, tejföl. Közepesen meleg sütőben puhára pároljuk, 30-40 perc. 2-es kód, ha a tejfölt liszttel kevered, és krumpli szeleteket is teszel közé.


Rákhús szójamártásban (1)

4o dkg rákhús /Corában, Tescoban, Auchanban lehet fagyasztva kapni/, 3 ek olíva olaj, 3 ek szójaszósz, 3 ek száraz bor, 1 ek édesítő, 2 szál újhagyma, petrezselyem, gyömbér A hagymát felkarikázom, petrezselymet aprítom. Wokban kevés olajon átsütöm a rákhús /csak picit kell mert egyébként főtt/ a felesleges olajat leöntöm. Hozzáadom a többi hozzávalót átrottyantom és vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.


Rakott cukkíni (1)

A cukkínit karikákra vágom és egy tűzálló tálba lerakok belőle egy sort, apró kockákra vágott füstölt pulykapárizsit rakok rá meglocsolom 1-es tejföllel ,ugyan úgy mint a rakott krumplit. A végén a tojással elkevert tejföllel meglocsolom és szórok rá 1-es sajtot. Sütőben sütöm ,nekem nagyon ízlik


Rakott csirkemell (2)

60 dkg csirkemell, 60 dkg gomba, 12 dkg Óvári sajt, 1 ek. Olaj, só, bors, petrezselyem zöldje, pici vöröshagyma, 1 tojás, kevés mustár A csirkemellet kiverjük, sózzuk, mindkét oldalát pici olajon megsütjük. A gombát a vöröshagymával olajon megpároljuk, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. A nyers tojást összekeverjük a reszelt sajttal, mustárral, sóval. Az elősütött húst kikent tűzálló tálba tesszük, rátesszük a gombát, erre öntjük a sajtos masszát, majd sütőben rózsaszínűre sütjük.


Rakott karfiol - brokkoli (2)

Brokkolit, karfiolt megfőzöd, természetesen külön, hogy puha legyen, de ne essen szét! Kihűtöd. Darált húst, kb. 70 dkg, olajon megsütöd! Megfőzöl rizst (én 2 zacskó, zacskóst szoktam)! Egy tűzálló tál aljára öntesz egy nagyon kevés olívaolajat, az aljára teszed vegyesen a brokkolit és a karfiolt, arra ráegyengeted a darált húst, majd fűszerezed tárkonnyal, kakukkfűvel, bazsalikommal (vagy amit szeretsz),ezektől pikáns, erre vágj fel póréhagymát, hogy beterítse, majd tedd rá a rizst! Erre önts 4 dl tejfölből és 1 tojásból készült keveréket, majd reszelj rá Eidami sajtot, és süsd meg 180 fokon, hogy megpiruljon a teteje! Isteni finom!

Rakott karfiol (1)

A karfiolt szétszedtem rózsáira lobogó forró vízbe dobtam, amibe reform ételízesítőt tettem.(kb. 15 percig hagytam benne) Aztán a darált pulykamellet az előtte forrósított olajon pirított hagyma kockákra tettem. Tettem bele bazsalikomot, kakukkfüvet, majoránnát, őrölt borsot, sót, darált pirospaprikát, rozmaringot, és mint a pörköltet megfőztem. Utána a karfiol felét a kiolajozott üvegedénybe raktam rá pakoltam a darált húst majd a karfiol másik felét, végül 2 kefirbe 15 dkg darált füstölt Anikó sajtot kevertem és leöntöttem vele a rakást. kb. 1/2 órát sütöttem.


Rakott karfiol (1)

Karfiol, főtt tojás, egy kis tegnapi sülthusi-maradék és a tetejére kevés tejföl + reszelt sajt.


Rakott krumpli light (2)

Megfőztem a krumplikat, majd teflon tepsi aljára raktam egy réteget, főtt tojáskarikákkal és párizsi kockákkal, és megöntöztem tojásos tejfellel, majd rétegeztem tovább, a tetejére light sajtot reszeltem, és sütőbe pirosra sütöttem. Ennyi az egész, végül is csak a kolbász nincs benne, mint az eredetiben. Pocze.Lilla

Rakott patisszon (1) Hozzávalók: 1-2 patisszon, 40 dkg darált hús, tejföl, sajt, hagyma, pirospaprika, só, bors, ételízesítő Elkészítés: A patisszont megpucolom, közepét kivájom. Egy kicsit apró kockákra vágok, a nagyját pedig vékonyan felszeletelem. A darált húsból jó sűrű - szinte teljesen lé nélküli - pörköltet csinálok. Amikor a hús már nagyjából kész van, akkor a kiskockára vágott patisszont beleteszem és azzal főzöm készre. A szeletelt patisszont és a húsos cuccot rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba teszem, úgy, hogy patisszon legyen az alján és a tetején is. Legfelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot teszek, és lefedve beteszem a sütőbe. Kb. 30 perc alatt megpuhul a patisszon,


Rakott savanyú káposzta (1)

1 kg savanyított káposzta, 1 kg pulyka darált hús, 4 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, só, bors ízlés szerint A káposztát megfőzzük. A darált húsból pörköltet készítünk, a káposztát leszűrjük, egyenletesen tepsibe rakjuk. A pörköltet szintén leszűrjük, a hús a káposztára tesszük. A pörköltlevet tejföllel kikavarjuk, beleöntjük a tepsibe és 25-30 percre sütőbe tesszük. Készítheted karfiolból, és kelkáposztából is, ISTENI próbáld ki te is!


Reform töltött káposzta (1)

1-1,5 kg kelkáposzta, 1 kg sovány sertéshús, 15 dkg sajt (1-es vagy 2-es, reszelhető), 2 doboz tejföl, 20 dkg gépsonka vagy hasonló egyben, só, bors, fokhagyma, majoránna, köménymag, 2 kanál olíva olaj, pici margarin A káposztát meg kell abálni (a leveleit forró vízbe tenni 2-3 percre, hogy kicsit megpuhuljon). A húst csíkokra vagy kockákra vágni, a 2 evőkanál olíva olajon megforgatni, só, bors, fokhagyma megy rá ( 3 gerezd). Ha már puha a hús (lehet kicsi víz is kell alá, nem elég a saját leve), akkor bele kell tenni a kockára vágott sonkát. 3-4 perc ezután már elég. A káposztalevelek egy részét csíkokra metélni. Tűzálló tálat leheletvékonyan kikenni margarinnal, az aljára tenni a káposztacsíkokat. Só, bors, őrölt kömény, majoránna megy rá. A káposzta leveleket megtölteni a fűszeres hússal, feltekerni és beletenni a tálba. Ha marad ki hús, mehet a káposzták tetejére. Ezután megszórni a reszelt sajt felével, majd a kikevert tejföllel (a tejfölhöz mehet 2-3 kanál víz), 170 fokon kell sütni kb. 40 percig. A vége előtt 5 perccel megszórni a sajt másik felével. Szerintem, ha 2-es sajttal csináljátok, még akkor is 1-es, mert az egészhez viszonyítva kevés a sajt mennyisége benne

Részeges csirke (1)

Hozzávalók: 2 csirkecomb, 2 csirkemell, 2 piros húsú paprika, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 ek petrezselyem, 1dl. olíva, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. vodka, 4 kk. Tabasco szósz, 2 ek. keményítő, só, őrölt bors. Olajat összekeverjük a citrom héjával és levével, fokhagymával, vodkával, szósszal. Húsokat bekenjük, 1 órát pihentetjük. Kivesszük, sózzuk, borsozzuk. A combokat tepsiben 15 percig sütjük egy kis vízzel. Hozzáadjuk a melleket és a csíkokra vágott paprikát, majd újabb 15 percig sütjük. A visszamaradt páclevet egy serpenyőbe öntjük. 2 ek. keményítőt a pácléhez keverünk. A húsra kanalazzuk, összefőzzük.


Sajtba bújt halfilé (1)

60 dkg halfilét sózni, borsozni, citromlével meglocsolni, 1 órát állni. Ha nincs annyi időtök, nem baj. Utána mindkét oldalát kevés olajon (vagy light margarinon) megpirítani, tűzálló tálba egymás mellé fektetni. 2 tojás sárgáját simára keverni 1 evőkanál mustárral, 1 dl kefirrel, kevés sóval, borssal, 10 dkg köményes reszelt sajttal és a tojások felvert habjával. Leönteni a halat, 200 C-n kb. 10 perc alatt sütni.


Sajtos brokkolis csirke (2)

Hozzávalók: 10 dkg zsenge brokkoli, 12 dkg felkockázott csirkemell, A sajtmártáshoz: kevés olaj, 2 evőkanál tk. liszt, 3 dl tej, 6 dkg reszelt sajt Forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a lisztet, egy percig pirítsuk, majd öntsük fel a tejjel. Főzzük fel, majd gyenge lángon sűrítsük. Ezután húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a reszelt sajtot. Ez alatt enyhén sós vízben főzzük meg a brokkolit és a csirkemellet. Törjük össze villával vagy turmixoljuk, majd keverjük össze a sajtszósszal


Sajtos csirke (1)

Tepsit kivajazod, csirkemell szeleteket megborsozod, megsózod, majd lefekteted a tepsi aljába. Bőven megszórod hagymakarikákkal, illetve foghagymával. Az egésznek a tetejét megkened bőven tejföllel, majd megszórod reszelt sajttal. Kb. 1 órát sütöd lefedett tepsivel!!! Az utolsó tíz percben leveszed a fedőt, hogy megpiruljon a sajt a tetején.


Sajtos csirke (1)

Csirke vagy pulykamellet szeletelem kicsit kiverem és fokhagymás sóval besózom. Ezután zabkorpába majd tojásba végül reszelt mozzarella sajtba /vegyítem a simát a füstölttel/ forgatom és tűzálló tálba egymás mellé fektetem a szeleteket. Ha mind benne van tejet öntök alá úgy hogy azért ne lepje el és alufóliával takartan sütöm. Az utolsó 10 percben leveszem a fóliát és a tetejét megpirítom.


Sajtos csirkemell (1)

Natúr csirkemell szeleteket kiraksz tepsibe, megkened mindegyiket mustárral és megfűszerezed azzal amit szeretsz, ízlés szerint! Teszel rá egy szelet pulykamell sonkát egy szelet 1-es kódú sajtos, de legalább trappista, eidami sajt állagú legyen, szóval 1 szeletet teszel rá, megtűzöd fogvájóval, hogy a sajt ne essen le, majd felöntöd tejjel a tepsit, hogy ellepje a húsokat és beteszed sütni, hogy piros legyen a teteje a sajtnak és elfője a tejet! Isteni finom, és az egész család imádja.


Sajtos hús (1)

Lefektetem a husikat (karaj, vagy csirkemell, szóval lapos legyen) a tepsibe és kis vizet öntök alá. Sütöm kb. fél óráig, de lehet, hogy tovább, majd meglátjátok. Egy nyers tojást és egy pohár tejfölt összekeverek és ezzel leöntöm és a tetejére sajtot reszelek. Na a sajt a gond. Nem ismerem ezeket az Anikó, Hóvirág, stb. sajtokat. De ha azokat lehet reszelni, akkor jó. Visszateszed a tepsibe és amíg jó piros nem lesz a sajt addig sül


Sajtos paprikás csirke (1)

Kell hozzá egy csirke, vagy csirkének olyan részéből több darab, amit szerettek. Kell még Pirospaprika,vöröshagyma,tejföl,füszerek:só,bors,majoranna,szárított petrezselyem, és Anikó vagy mozzarella sajt. A következőképpen készül: a csirkehúsokat meg kell szórni az előzőleg összekevert fűszerekkel. Ez után pirospaprikába be kell forgatni, de nem túl vastagon. Egy tepsit ki kell kenni olívaolajjal, belerakni a húsokat. Vöröshagymát felkarikázni, a húsokat beteríteni vele. Tejföllel jó vastagon bekenni, tetejére sajtot szórni. Én alufóliával le szoktam fedni a tepsit, úgy sütöm 200 fokon egy jó másfél óráig. Utána leveszem a fóliát, és pirosodásig tovább sütöm.


Sajtos pulykacsíkok (2)

Teljes kiőrlésű liszt, tojás, só, Anikó sajt, víz, sűrű palacsintatésztát készítek belőlük, és a belisztezett pulykacsíkokat beleforgatom a masszába, és kisütöm olajba

52. tina68
2007. jún. 29. 06:20

Húsos főételek

Almás csirkemell (1)

Maradék sült csirkemellet vékonyra szelek, egy savanykás almát citromlével meglocsolok, kevés zsírszegény túrót tördelek rá, petrezselyemmel megszórom, spenótlevélkékkel gazdagítom, egyszerű, de nagyszerű! Szerintem a minimális túró miatt 1-es kódú.


Almás csirkeragu (1)

Hagymát sütsz olívában, majd beleteszed a felcsíkozott csirkemellet. Teszel hozzá fokhagymát és kevés vizet. Fedő alatt főzd, ha már kezd puhulni, tegyél bele almakockákat és főzd tovább. Ha kész, önts bele fél pohár tejfölt. Összerottyan és kész.


Alufóliában sült gombás csirkecomb (1) Hozzávalók: 2 db csirkecomb, 2 nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors. Előkészítése: a combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom. A megsózott, megborsozott csirkecomb darabokat külön-külön, bőrével lefelé az alufóliára fektetem, majd beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel. Jól megsózom, megborsozom és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró grillsütőbe vagy gázsütőbe teszem a négy csomagot. Az első oldalát 15 percig sütöm, majd megfordítom, és további 10 percig sütöm. Ezután az alufóliát kibontom, és az ételt néhány percig fedetlenül pirítom.


Bazsalikomos pirított csirke (1)

Hozzávalók: 5o dkg csirkemell, 2 ek olíva, 3 g fokhagyma, 1 ek frissen reszelt gyömbér, 0,5 dl húsleves, 1 csapott ek édesítő, 1 ek szójaszósz, kevés chilliszósz izés szerint friss vagy szárított bazsalikom. Elkészítés: A húst vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük. Wokban felforrósítjuk az olajat beletesszük a gyömbért és a zúzott fokhagymát majd hozzá adjuk a csirkét és 2-3 perc alatt állandó keverés mellett megpirítjuk, majd ráöntjük a levest a szója szóst és a chiliszószt. Forrás után gyenge tűzön puhára főzzük. A bazsalikomot a végét tesszük rá.


Besózott csirke (1)

A csirkét teflonserpenyőben megpirítjuk. A kiolvadó zsiradékon megpároljuk a felkarikázott hagymát majd a kockára vágott padlizsánt is. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és felöntjük 1dl vízzel. Sóval, borssal, szegfűborssal ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk. Friss rozmaring és petrezselyemlevelekkel meghintjük.


Borzas csirkemell (1)

Hozzávalók: csirkemell filé, só, 3 tojás, mustár, őrölt bors, zabkorpa, tejföl, reszelt pizza mozzarella sajt, sütőzacskó. A csirkét besóztam, majd a zabkorpába forgattam, utána a tojás a mustár a tejföl és az őrölt bors keverékébe. Legvégül a reszelt sajtba. Beledugdostam a sütőzacskóba őket és megsütöttem. Jó étvágyat hozzá! Bármilyen saláta jó hozzá!


Brokkolis halfilé (1)

A brokkolit daraboljuk, megpároljuk gőzben, hűtjük. A halat(bármilyen halfilé) kivajazott(olívával helyettesítve) tepsibe rakjuk. Sózzuk és a brokkolit elosztjuk a tetején. Őrölt borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd 1-1 szelet sonkával és sajttal beborítjuk. Előmelegített sütőben kb.180 fokon kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt elolvad. Karfiollal csináltam úgy is isteni.


Brokkolis vacsora (1)

Brokkolit meg karfiolt főztem, amit kicsi rózsákra szedtem. Főtt marhahúst(husilevesből maradt) nagyon apróra vágtam, és a zöldségre raktam, majd megöntöztem tejföllel amibe raktam egy tojást meg egy kis delikátot. Az egészet 10 percre a mikróba összesütöttem. Szilvia1

Budapest pulykatokány (2) Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelem, mikor üveges beleteszem a csíkokra vágott pulykamellet. 10 percig együtt párolom, majd beledobom a kockára vágott májat, fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikát teszek bele, majd még 10 percig párolom, majd az apróra vágott gomba és a zöldborsót teszem bele. végül a kockára vágott paradicsom és paprika. Majd ezeket fedő alatt 20-25 percig párolom. Barnarizzsel, zöldkörettel tálalom.


Chilis csirkemell cukkínivel (1)

4 fél csirkemell (csontos), csirke-fűszerkeverék, 2 lime (zöldcitrom), 1-2 chilipaprika, 4 ek. szezámolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 cukkíni, tengeri só, 4-5 szál kakukkfű. A chilit és a fokhagymát a kakukkfűvel együtt apróra vágjuk, összekeverjük az olajjal, a fűszerpaprikával és a lime levével. A csirkemelleket megsózzuk, bekenjük a fűszerolajjal. Sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük őket, közben hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott cukkínit.


Citromos csirke (2)

Hozzávalók: csirkemell, kevés Delma light, tengeri só, 1 ek teljes kiőrlésű liszt, 1 dl tejföl, fél citrom leve A csirkemellet kis darabokra vágod, majd kevés vajon, kevés vízzel és sóval puhára párolod (sütöd). A tejfölt és a lisztet elkevered, majd ráöntöd a húsra, mikor az már majdnem kész. Ezután öntöd rá a citromlevet, az egészet jól elkevered, és még 5 percig forralod. Köretnek jó: tészta, rizs, krumplipüré. Ha az utóbbi kettővel eszed, akkor max 2-es kaja.


Cukkíni rolád tengeri halfilével (1)

Hozzávalók: 4 kis cukkíni, 80 dkg tengeri halfilé, 4 tojás, 2 dl tejszín, 2 paradicsom, kis vaj, 10 dkg reszelt sajt. Előkészítés: A cukkíniket megmossuk, végeit levágjuk, húsát hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. Két kisebb tűzálló tálat kivajazunk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Elkészítés: A cukkíniket forrásban lévő, sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, lecsepegtetjük. A tengeri halfiléket megsózzuk, a vastagabb darabokat lapjában félbevágjuk. Minden egyes cukkíni csíkra egy-egy halszeletet fektetünk, szorosan felgöngyöljük, és a kis roládokat egymás mellé a tálba állítgatjuk. A tojásokat felverjük, a tejszínnel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a vágott kaprot. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomot meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. A sajttal együtt beleforgatjuk a tejszínes mártásba, és a roládokra öntjük. Villával kicsit elegyengetjük, és a sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.


Cukkínis csirke (1)

A hagymát megpirítod, beleteszed a csirkemell darabokat, és cukkínit, majd a fűszereket- só, bors, 3 gerezd fokhagyma, oreganó, mustár, és még paradicsom és paprika, aztán fő össze kell készre párolni.


Currys thai csirkemell (1)

Hozzávalók: 2 db közepes csirkemell, 6-8 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma vagy annak megfelelő póré zöldjével együtt, 2 kk. só, 3-4 kk. currypor, 2-3 kk. őrölt bors, 1 kk. pirospaprika, bébi kukorica ízlés szerint Az újhagymát vagy póréhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, majd a fokhagyma gerezdeket is megpucoljuk és durvára vágjuk. (szétlapítani nem kell!) Thaiföldön még meg sem pucolják, csak a kés fokával nyomnak rajta egyet. A csirkemellet kifilézzük (a csontját levesnek felhasználhatjuk) és vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben egy kis olajra (3-4 ek) rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, átforgatjuk - pirítani nem szabad - majd beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, végül rászórjuk a curryt is. Két fakanál segítségével (így sokkal könnyebb) összekeverjük majd kb. ötszöri átforgatás után kész az étel. Az ínyencek bébikukoricát is tehetnek bele.

2007. jún. 28. 20:14
Úgy látom, csak én Norbizok. :)
2007. jún. 14. 18:26

GOMBÁS CSIRKEMELL Energiatart.: 289 kcal


60 dkg csirkemell

20 dkg gomba

4 dkg Delma light

2 dl sovány tejfõl

só, bors, paprika, kakukkfû, bazsalikom


A lebõrözött, jól kivert csirkemellet rostjaira merõlegesen

bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és kikent tûzálló tál aljára

fektetjük. A maradék margarinon sóval, borssal, addig

pároljuk a gombát, amíg a levét el nem fõtte. A tûzrõl

levéve a tejföllel és a többi fûszerrel símára keverjük és

a húsra öntjük. Sütõben, kb. 30 percig sütjük.


Csirkesaláta

40 dkg csirkemell (sütve), 20 dkg mirelit kukorica (sós vízben megfőzve), 20 dkg mirelit zöldbab megfőzve, 1 csomag retek, 1

fej saláta, 1 cs. újhagyma, 2 dl kefír, citromlé

A sült csirkemellet lebőrözzük és csíkokra vágjuk. Összekeverjük a leszűrt kukoricával, zöldbabbal, a felkarikázott

hagymával. Megsózzuk, megöntözzük citormlével, végül ráöntjük a kefírt. Megmosott, salátalevelekkel kibélelt tálba öntjük és a

cikkekre vágott retekdarabokkal díszítjük


Diétás franciasaláta

30 dkg burgonya, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg alma, 10 dkg túró, 10 dkg savanyú uborka, 4 dl kefír, mustár,

citromlé, fehérbors, só, Polisweet

A sárgarépát, a burgonyát, a zöldborsót gyengén sózott vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd a

sárgarépát, a burgonyát, az almát és a savanyú uborkát apró kockára vágjuk. Ezután elkészítjük a hamis majonézt. Kefírt

összeturmixoljuk a mustárral, citromlével, sóval, borssal, pár csepp Polisweettel, túróval, és a vegyes zöldségre öntjük.

Óvatosan összekeverjük.


Szárnyas hússaláta

15 dkg csirkemell, 40 dkg burgonya, 20 dkg alma, 1 fej saláta, 2 dl kefír, citromlé, bors, mustár, édesítőszer, só

A főtt csirkemellet, a főtt meghámozott burgonyát, az almát, a megmosott, leszárított salátát vékony csíkokra vágjuk. Kefírből,

mustárból, citromlével, borssal, édesítőszerből öntetet készítünk, majd óvatosan összekverjük a többi hozzávalóval.

Készíthetjük maradék sült husiból is


Sajtos sárgarépa-saláta

60 dkg sárgarépa, 10 dkg edámi sajt, 5 dkg füstölt sajt, 2 dl joghurt, só, citromlé

A sárgarépát lereszeljük, és megöntözzük a citromlével. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, megsózzuk. Közvetlen tálalás előtt

megöntözzük a joghurttal


Karfiolsaláta

50 dkg karfiol, 5 dkg túró, 3 dkg vöröshagyma, 2 dl joghurt, 1 kk. étolaj, só, ecet, petrezselyem

A kisebb rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, és kihűtjük. A joghurtot

csomómentesre keverjük a túróval, az oljjal, és ízesítjük sóval, petrezselyemmel és a nagyon apróra vágott hagymával. A

karfiolra öntjük és óvatosan összekeverjük


Pulykahússaláta

40 dkg főtt pulykamell, 20 dkg fejes saláta (2db), 15 dkg főtt zöldbab, 20 dkg paradicsom, petrezselyem, 2 dl kefír, só, bors,

tárkony

A pulykahúsról a bőrt lefejtjük, kicsontozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A kefírt fehér borssal, apróra vágott tárkonnyal

összekeverjük, majd beletesszük a pulykahúst, a cikkekre vágott paradicsomot, a kb 2 cm-es darabokra tört zöldbabot, a

leveleire szedett fejes salátát és a petrezselymet. Jól lehűtve tálaljuk.


Zöldbab túróval

80 dkg zöldbab, 5 dkg vöröshagyma, 2 ek olaj, 25 dkg. tehéntúró (sovány) áttörve, 1 dl kefír, só, fűszerpaprika

A tisztított és kis hasábokra vágott zöldbabot sós vízben félig puhára főzzük.

Ezután a zöldbabot a pörkölthöz hasonlóan elkészítjük. Levétől félig lecsurgatjuk, tűzálló edénybe töltjük.

A túróval befedjük, a kefírrel megkenjük, és előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük


Vegyes rakottzöldség

50 dkg kelkáposzta, 20 dkg póréhagyma, 50 dkg burgonya,

40 dkg. sárgarépa, 1 dkg margarin, 4 dkg óvári sajt, 2 db tojás, 4 dl tej, só

A zöldségeket megtisztítjuk. A kelkáposztát ujjnyi vastag csíkokra, a pórét és a buronyát karikákra,

a sárgarépát 3-4 cm-es hasábokra vágjuk. Enyhén sós vizet forralunk, és sorban megfőzzük és zöldségeket.

A kelkáposztát 10 percig, a póréhagymát, majd a burgonyát 5 percig, a sárgarépát 3 percig.

A sorrendet nem érdemes felcserélni, mert a sárgarépa megszínezi a burgonyát.

A zöldségeket jól lecsepegtetjük. A kimargarinozott sütőtálban soronként és felváltva szépen lerakjuk a zöldségeket.

A tojásokat simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, és a zöldség tetejére öntjük.

Lefedjük alufóliával, és sütőben enyhe pirulásig sütjük


BROKKOLIS VIRSLI

50 dkg brokkoli, 20 dkg virsli (baromfi), 1,5 dl ketchup (diétás), 10 dkg Óvárisajt,só

A brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A

virsliket tűzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és a ketchuppal

meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütőben pirosra sütjük


SAJTOS KELBIMBÓ

> 80 dkg kelbimbó, 10 reszelt sajt, 5 dkg margarin, 3 dkg liszt, 2 dl tej, 2 db

tojássárgája, fehér bors, só

> A kelbimbót sós vízben, kb. 10 percig főzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük.

> A lisztből és a 3 dkg margarinból világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel,

sóval, borssal fűszerezzük

> és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük

a tojássárgákat,

> és a reszelt sajt felét. Kimargarinozott tűzálló tálba rakjuk a kelbimbókat, ráöntjük

a mártás, a tetejét meghintjük a maradék

> sajttal. Forró sütőben sütjük, amíg a sajt ropogósra sül.


ha a sima lisztet kicseréljük tk.lisztre, máris U2-es lesz


KARFIOL GOMBÁVAL

> 80 dkg karfiol, 40 dkg gomba, 15 dkg vöröshagyma, 20 dkg alma, 2 ek étolaj, 4

dl kefír, 1 cs petrezselyem,

> só, bors, pici babérlevél

> A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük, lesűrjük és jól lecsepegtetjük.

> Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, a vékonyra felszeletelt

gombával összekeverjük,

> és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítve fedő alatt puhára pároljuk.

> Ezután a gombát kiszedjük, és a visszamaradt olajos levet egy lapos tűzálló

tálba öntjük.

> A karfiolt a tálra terítjük és a meghámozott felszeletelt almával beterítjük.

> 2 deci kefírrel meglocsoljuk, majd a gombát a tetejére rakjuk.

> A maradék kefírrel leöntve a sütőben jól átsütjük. Apróra vágott petrezselyemmel

meghintve tálaljuk.

49. helenhadsell (válaszként erre: 48. - Csillag75)
2007. jún. 14. 16:10
Ok, ha kiprobalod valamenyiket, varom a véleményed :-)
48. Csillag75 (válaszként erre: 47. - Helenhadsell)
2007. jún. 14. 16:09
Mentettem. Majd ha lesz időm belenézegetek:))
2007. jún. 14. 15:38
Bemasoltam Norbi receptek 1 és Norbi receptek 2. Felelosséget nem vallalok értuk :-)
46. helenhadsell (válaszként erre: 45. - Csillag75)
2007. jún. 14. 15:31
Most nézem, annyira hosszu, inkabb bemasolom a naplomba vagy a receptekhez. Itt leblokkolja a forumot :-)
45. Csillag75 (válaszként erre: 43. - Helenhadsell)
2007. jún. 14. 14:53
Sztem nagyon jó ötlet:))
2007. jún. 14. 14:51
Sziasztok! Szeretnék én is csatlakozni hozzátok. Nagyon jók a receptjeitek. Nekem is van egy receptgyűjteményem Norbis receptekkel. Ha érdekel esetleg valakit, szívesen elküldöm, ha írtok mail címet.
2007. jún. 14. 08:06
Nekem van egy doc.om, egy csomo Norbis recepttel, de nem probáltam ki oket. Bemásoljam ide? Az is lehet, hogy némelyik már ki lett irva, de nincs turelmem ellenorizni.
42. maca29
2007. jún. 6. 12:52
Tina68! Köszi, köszi, köszi!!! Ma biztosan kipróbálom valamelyiket. Már el is mentettem az összeset. Kérlek, ne hagyd abba.
41. tina68
2007. jún. 6. 08:02

Goffry (1)


Hozzávalók: 5 dl zabkorpa, 2,5 dl víz, 2 tojás, fehérje habra verve, 50 db édesítő tabletta vagy ízlés szerint folyékony édesítőszer, 1 dl olívaolaj, vaníliapor vagy a rúd belseje esetleg kis fahéj és citromhéj


Elkészítés: A vízben feloldjuk a tablettákat. Összekeverjük az alapanyagokat,a végén a fehérjehabot.

Hamar besűrűsödik, de nem kell megijedni, esetleg egy pici vizet hozzá lehet adni. Gyümölcsös túrókrémmel, édesítős lekvárral, Vitalinea-val, édesített joghurttal lehet enni. Sovány, édesítős tejszínhabbal is jó.



Folyt.köv. holnap

40. tina68
2007. jún. 6. 08:02

Fehérpiskóta gyümölcsökkel (2)

(4 személyre)


6 tojásfehérje egy pici cukorral és egy csipet sóval jó kemény habbá verve, hozzászitálva 10 dkg tk. liszt, majd amennyi édesítő jól esik, esetleg cukor. Kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában kb. 40 perc alatt 5-s fokozaton készre sül. Ha kihűlt, a szeletelés után bármilyen gyümölcs mehet hozzá. Én eperrel szeretem, és akkor, ha a piskóta jól toccsosra szívta magát. A piskóta 4-5 napig eltartható száraz, hűvös helyen, sőt, úgy még jobb.

A sárgákból palacsintot csinálok a családnak, hogy az se menjen kárba.

39. tina68
2007. jún. 6. 08:02

Édes alapmuffin (1)


200 g Norbi Update 1 Süteményliszt, 70 ml olívaolaj, 1 sütőpor, 4 tojás , 1 dl tej, kis vaníliaaroma, citromhéj, édesítő/én ezerédest nyomtam bele, ízlés szerint/


Az édesítőt az olajjal, tojássárgájával összekeverjük, a felvert tojásfehérjét félretesszük. A lisztet,- amit elkevertünk a sütőporral-, fokozatosan hozzáadjuk a tojáshoz/sárgájához/, erre öntjük a tejet, végül a felvert fehérjét. Kiolajozott muffinsütőbe töltöttem/3*6/, előmelegített sütőben, /kicsi vizet is tettem be!/

kb. 30 percig sütjük. Piskóta szerű tésztát kapunk. A gyermekeimnek is ízlett, szerintem nagyon finom, íze, mint a simalisztes változat!Darabja kb. 32 Ft-ra jön ki!

38. tina68
2007. jún. 6. 08:01

Esti sütike (1)

2 doboz joghurt, 2 tojás , 2 tk szódabikarbóna, 1 tk só, 3 ek fruktóz vagy édesítő kinek melyik tetszik, 1 tálca málna, 7-8 ek. búzakorpa (ez olcsóbb és még inkább 1-es, mint a zabkorpa)


A folyékonyakat,( tojás,só,fruktóz,szódabikarbóna stb.) összekeverem majd belekeverem a búzakorpát, annyit, hogy kicsit folyós, piskótatészta-szerű legyen. Belekeverem a málnát is, óvatosan, hogy ne törjön össze. Kisebb kapcsos tortaformát kiolajozom beleöntöm és megsütöm. Tűpróbával megnézem mikor jó. Megcsináltam csokoládé aromával is úgyis jó. Ha kihűlt Canderellel megszórtam ( a csokisat fahéjassal) és jóízűen, este 8-kor befaltuk. Tuti U1-es. Meg lehet csinálni mikróban is csak szerintem akkor érdemes felezni a mennyiséget, vagy kétszerre sütni.

37. tina68
2007. jún. 6. 08:00

Csokitorta (1)


6 tojás sárgáját, 20 dkg édesítővel és 1 csészényi vaníliás cukornak megfelelő vaníliával ízesített édesítőt habosra keverünk, aztán 3-4 kanál kakaóport 2 evőkanál zabkorpát, 1 cs sütőport végül a 6 tojás fehéréből készült felvert habot összekeverjük, kiolajozott és zabkorpával meghintett formába közepes tűznél sütjük. kihűlés után szétvágjuk, és light pudinggal töltjük, tetejét kókusszal is megszórhatju

36. tina68
2007. jún. 6. 08:00

Citromos keksz (1)


Hozzávalók 20 db-hoz: Korpás alaprecept + 1 kisebb citrom reszelt héja, (esetleg pár csepp citromlé), 2-3 ek Canderel por


Először elvegyítem a száraz anyagokat és a citromhéjat, majd összegyúrom a joghurttal. Nedves kézzel kb. 2 cm átmérőjű fél cm vastag korongokat formázok, papírral bélelt tepsire teszem, kb. 10 percig sütőm. Még melegen megszórom Canderel porral.

35. tina68
2007. jún. 6. 08:00

Isteni palacsinta (1)


1-es palacsintát sütöttem zabkorpából. Pároltam egy kis szilvát, amit fahéjjal ízesítettem, és tettem hozzá édesítőt is, de akár el is hagyható. Amikor kihűlt, kikevertem túróval. Betöltöttem, háromszögletűre hajtottam, majd leöntöttem egy isteni mártással. Szedret kevertem el tejföllel. Bár furán hangzik, nagyon finom. A kislányom szegény csak nézte a szép rózsaszín öntetet, de sajnos, tej- és tojás érzékeny, így nem eheti.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook