Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi receptek fórum

Norbi receptek (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2007. máj. 31. 13:26

Oké, küldök mert van több féle, leves, előétel, sütemény stb.

Majd este, mert most rohanok melózni..

2007. máj. 31. 11:14
Nem rosszak!! És ezzel még csak leszóltam őket. Mentettem. Ha van még "vevő" vagyok rá!
2007. máj. 31. 11:04

Húsos főételek


Citromos csirke (1-es)


Csirkehúst sózol, borsozol, egészben vagy kockázva-szeletelve lábosba teszed, rácsavarsz citromlevet, előbb megpirítod a húst, hogy fehéredjen, aztán lefeded, puhára párolod a citromlében (nyugi, nem lesz savanyú), felöntöd tejszínnel, összeforralod és kész. Rizs a körete, de akkor 2-es kódot kap.


Cukkínis pulykamell (1)


Előre sütött (maradék) pulykamellet használok hozzá. Kockákra vágom a cukkínit, kicsi olajban, fokhagymával, sóval fűszerezve megpárolom. Azért finom, mert puha, de mégsem löttyed össze a cukkíni. Ekkor teszem bele a kockákra vágott pulykamellet. Ráütök 2 tojást, összesütöm és kész


Csomagolt csirkemell svájci salátával (1)


Hozzávalók:

A csirkéhez: csirkemell filé, gomba, tojás, olívaolaj, fűszerek

A salátához: fejes saláta, tojás, póréhagyma, uborka, paradicsom, (esetleg olívabogyó, light ezersziget öntet, reszelt sajt (Mennyiségeket nem írok, a kísérletezés izgalmától nem fosztok meg senkit. Egyébként a társaság létszámát és étvágyát ismerve viszonylag maguktól adódnak.)


Elkészítés: Csirkemell filét kiklopfolni, befűszerezni, kevés olívaolajon megpárolni. Gomba ugyanez, (pikánsan fűszerezni, párolni), majd kicsit megpirítani. Közben tojásból csirkemellenként egy-egy nem túl vastag lepényt sütni, a csirkére ráhalmozni a gombát, és az egészet \"bebugyolálni\" a tojáslepénybe. (Nem kell nagy mutatványra gondolni, ha a lepényt félbehajtod, és 1szeruen \"megtöltöd\" a gombás csirkemellel, tökéletes!)


Saláta: a fejes saláta leveleit összetépkedni, póréhagymát (remek ízt ad neki!), uborkát, paradicsomot felszeletelni/kockázni, kemény tojást szeletekre vágva beleforgatni, esetleg olívabogyóval dúsítani, light ezersziget öntettel kellemesen nyakon önteni.

Tálaláskor a csomagolt csirkemell köré halmozni, reszelt sajttal díszíteni.


Dijon-i sertésszelet (1)


Sertéshúst vékonyra klopfolsz, bekened a következővel: Dijon-i mustárral elkeversz nyomott fokhagymát vagy fokhagyma krémet, fél órát pácolod, kevés olajon hirtelen kisütöd, végül sózod, borsozod


Fasírt fetával töltve (1)

40 dkg darált marhahús, fél csokor petrezselyem zöld, negyed csokor oregánó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tojás, 2 evőkanál paradicsompüré, só, bors, 10 dkg feta

A darált húst a felaprított zöldfűszerekkel, a felkockázott vöröshagymával, a tojással és a paradicsompürével összegyúrjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A sajtot 8 db-ra vágjuk. A húsmasszából 8 pogácsát formálunk és mindegyikbe 1-1 db sajtot nyomunk. A fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütjük.

Esetleg lehet 2 evőkanál zabkorpát is keverni a masszába.


Ínyenc tekercs (1)


4 szép nagy szelet marhafelsálat 4 szelet sertéscombot (vagy karajt) vékonyra verjük, sózzuk borsozzuk. 20 dkg darált húst kevés reszelt vöröshagymával gerezd tört fokhagymával sóval borssal csipet pirospaprikával összekeverjük. A marhaszeletre 1 szelet sertésszeletet rakunk hosszába rápúpozzuk a tölteléket, felgöngyöljük. Olajon fedő alatt üvegesre párolunk 1 vöröshagymát, átsütjük rajta a hússzeleteket, kevés borral vagy vízzel puhára pároljuk.


Paprikás húsgolyó (1)


15 dkg különböző színű paprika, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 40 dkg darált hús, 2 evőkanál tehéntúró, 1 tojás, só, bors


A paprikákat apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk. A darált húst a túróval, a tojással, a paprikakockákkal és a hagymakockákkal összegyúrjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd a húsmasszából vizes kézzel 8 golyót formálunk.

Felhevített oliva olajban a húsgolyókat megsütjük.


Rakott cukkíni (1)


Hozzávalók: 3 közepes cukkíni, 2 csomag mozzarella sajt, 2 pohár natúr joghurt, 2 paradicsom, kb. fél kg darált csirkemell,egy kb. 10 dkg trappista jellegű sajt (1 -es kódú), fűszerek


Elkészítés: Sütőt előmelegítjük 200 fokra. Csirkemellet sóval, borssal pici olíva olajon megpirítjuk. Cukkínit meghámozzuk, felkarikázzuk. Tepsibe egymás mellé lerakunk egy sor cukkínit, ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, vegeta). Ráterítjük a pirított csirkemellet, ezt meglocsoljuk egy pohár vegetával ízesített joghurttal. Aztán befedjük a husit karikára vágott paradicsommal, erre megint cukkíni következik. Mindezt meglocsoljuk a másik doboz joghurttal, rátesszük a karikára vágott mozzarellát és végül a trappista jellegű sajtot reszelünk rá. A sütőben kb. 20 percig alufóliával lefedve sütjük. Levesszük a fóliát és a sütő grill fokozatán sütjük kb. 10 percig, míg a sajt pirosas színt nem kap.


Szilvás csirkemell tekercs (1)


Hozzávalók 2 személyre: két fél bőr nélküli csirkemell, néhány szem szilva, 4 szelet csirkemell sonka vagy bármilyen sonka, ízlés szerint, sült csirke fűszersó, feketebors, kakukkfű, csipetnyi fahéj


Elkészítés: A csirkemellet késsel *kihajtom*, azaz szép vékonyra vágom, az egész egy nagy téglalap formára hasonlítson. Kicsit kiklopfolom, megszórom fűszersóval, egy kis kakukkfűvel, és állni hagyom pár percig, amíg a tölteléket elkészítjük. Ha esetleg a hússzobrászkodás közben maradtak húscafatok, azt felaprózzuk, majd a magozott szilvát apróra vágjuk, összekeverjük a húsvagdalékkal, fűszerezzük fűszersóval, feketeborssal (a szilva meglepően pikáns lesz a borstól), és a töltelék állagát esetleg egy kis zabkorpával szilárdítjuk, amennyiben szükséges. A hússzeletekre rakunk 2-2 szelet sonkát, majd a tölteléket rákanalazzuk, és szorosan felgöngyöljük.

Alufólia-téglalapokat kicsit megolajozunk, majd szorosan becsavarjuk a hústekercseket, a két végét szorosan zárjuk le, hogy a húslé ne folyjon ki. Serpenyőben 15-20 perc alatt 3 percenként fordítgatva szépen megsütjük.

Ha a tekercsek átsültek, hagyjuk egy kicsit állni, hogy a hús a saját gőzében még egy kicsit párolódjon, majd a tányérra teszünk egy kis szószt, rárakjuk a negyedekbe vágott roládokat, és krumplipürével tálaljuk, amit érdemes a fóliabugyolálékban összegyűlt szafttal megöntözni. :-)


Megjegyzés: Jó étvágyat! :-) Nagyon fini szaftos marad a hús ezzel a sütésformával, sőt, még pirosra is sül. Lehet a tölteléket a végtelenségig bonyolítani, fetasajttal, más gümölcsökkel, bármivel.

2007. máj. 31. 10:58
Évek alatt összegyűjtöttem sok Norbi receptet. Ezt szeretném megosztani Veletek. Ha érdekel valakit.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook