Norbi diéta aug. 12-től! (beszélgetős fórum)
Szia javasoft
hát sajnálom amin most átmész. olvastam mindent. nagyon durva. szurkolok azért hogy jó döntést hozz, hozzatok.
Hello!
Ez mit jelent, hogy jön az új liszt? Norbis?
Ahogy látom nálunk is van már két NOrbis pékség, akkor majd vennék én is.
Nekem a mérleggel már tele a púpom. Kedden reggel 1 kg-val kevesebb voltam mint hétfőn, ma megint 0,5-tel több vagyok. Pedig tegnap reggelire ettem 4 dkg TK zabpehelyből édesítővel fele tej-fele vízzel készült zabkását. Délelőtt egy dl Update ivójoghurtot. Ebédre TK liszttel sürített fél adag zöldbabfőzit kicsi pörivel kenyér nélkül, majd vacsorára egy kis adag csípős savanyú kínai levest magában. Ez kalóriára sincs 1000 szerintem, meg még update-nek sem rossz. Most akkor mi a frásztól vagyok több fél kilóval, mint tegnap. Ja, és egész délután gyalogoltam a gyerekkel egyik üzletből a másiba.
Sziasztok!
én is itt vagyok csak nem sokszor tudok írni. Tök jó hogy így pörög a fórum:)
Én még nem méretkeztem, mert miku volt, és éreztem, hogy több vagyok, mint ami kell. de hamarosan az is eljön:)
szept,1és jön az új liszt! de jó, és 600ft lesz. nem 1000ft:))))))))))
sütögethetünk 1000-el csajok
Nem ugyanazt írja mindkettőre? VAgy én olvasok felületesen így főzés közben?
Nálunk zöldbabfőzelék lesz, TK liszttel sürítem. Így ehetek belőle nem?
Én ezt találtam:
Graham liszt
Graham-búzaliszt (a Magyar Élelmiszerkönyvben meghatározott azonosító száma alapján MÉ 2-61/1/7) a búzára jellemző színű, megközelítően teljes kiőrlésű, széles szemcseméret tartományban tartalmaz lisztet, továbbá nagyobb szemcseméretű héjrészeket. A Graham-búzaliszt a gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza, a csírát és a korpát is. A malmi előkészítés során csak a külső, szennyezett, vékony héjréteget távolítják el - de ebben az esetben nagyobb tisztító hatást eredményező technológiát alkalmaznak. A Graham lisztet gyakran azonosítják a teljes kiőrlésű búzaliszttel (MÉ 2-61/1/8), a kettő közötti különbség ugya
Teljes kiörlésű búzaliszt
A teljes kiőrlésű búzaliszt (a Magyar Élelmiszerkönyvben meghatározott azonosító száma alapján MÉ 2-61/1/8) a búzára jellemző színű, teljes kiőrlésű, széles szemcseméret tartományban tartalmaz lisztet, továbbá nagyobb szemcseméretű héjrészeket. A teljes kiőrlésű búzaliszt a gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza, a csírát és a korpát is. A malmi előkészítés során csak a külső, szennyezett, vékony héjréteget távolítják el - de ebben az esetben nagyobb tisztító hatást eredményező technológiát alkalmaznak. A teljes kiőrlésű búzalisztet gyakran azonosítják a Graham liszttel (MÉ 2-61/1/7), a kettő közötti különbség ugyanis csupán a szemcseméretben mutatható ki.
Na akkor most melyik a jobb, mert azt még mindig nem tudom.
A Graham liszt korpás búzaliszt, amiben nincs benne minden része a búzaszemnek, pl. nincs benne a csíra
Teljes kiőrlésű a liszt, ha a búzaszem minden része benne van, a korpa is, csíra is, magbelső is. Ez a fajta liszt nehezebben kel a benne levő korpa (azaz ballasztanyag) miatt. Viszont sokkal táplálóbb, élettani szempontból a legértékesebb lisztfajta. A teljes kiőrlésű liszteket a falusiak "parasztlisztnek" is nevezték.
A Vitamill liszt hátoldalán van egy ismertetés a lisztfajtákról. Ezek szerint:
Tk liszt: olyan liszt, amelynél a feldolgozás során a megtisztított, teljes gabonaszem megőrlésre kerül.
Graham lisz: A teljes búzaszem valamennyi értékes alkotóját tartalmazza.
Na most akkor mi a különbség? A tisztítás?
Sziasztok!
Én ma eddig igen jó vagyok. Reggelire tejbezabpehely, ebédre meg az egyik kedvencemet ettem. Aro-s mexikói zöldöret párolva, rá 3 dkg sajt, meg egy-két pötty tejföl. Desszertnek meg mindjárt iszom egy kávét.
Este meg megyek aerobicra, úgyhogy ma ügyi leszek.
Sziasztooooooooooooooooookkkkkkkkkkk!!! Ébresztő!!!Én már fent vagyok :-) Sajnos... aludtam volna még,fene vinné el,de attól függetlenül jól vagyok,párom behozott :-D
Tegnap megcsináltam a Kiképzést,kellőképpen kidöglöttem tőle,na végre már!!! :-D