Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit rontok el a rizs főzésénél? fórum

Mit rontok el a rizs főzésénél? (tudásbázis kérdés)


1 2
18. spann (válaszként erre: 2. - 03d9e3ee29)
2015. febr. 9. 19:28

Ha ragacsos a rizs, akkor túl sok vizet öntöttél rá. Vedd le a fedőt és hagyd hogy a víz elpárologjon, egy kicsit villával lehet kavargatni.


Lényeges még, hogy vastag aljú edényben főzd, vagy platnit kell a lábas alá tenni

2015. febr. 9. 19:22
Olajon picit megpiritom, dupla mennyisegu vizzel felontom, sozom es fedo alatt fozom rovid ideig. Utana elzarom alatta a langot es teszek a fedo tetejere meg egy osszehajtogatott regi feher torolkozot. Mindig gurul a rizsem.
2015. febr. 9. 19:18
En sose piritom meg. 1:2 aranyban felforrasig nagy lang, utana fedo ra es langot leveszem. A fozoido rajta van a zacskon. Sose ragad le. Amugy a basmati rizst probald meg, azt nem lehet elrontani.
2015. febr. 9. 19:17
Olajon fehéredésig pirítom, felöntöm dupla mennyiségű vízzel, beteszem az előmelegített sütőbe, ahol készre párolom.
14. Vikyci
2015. febr. 9. 19:13

Én kevés olajon pirítom (épp csak elkezd barnulni), dupla mennyiségű hideg vízzel felöntöm, teszek bele sót, szárított lestyánt, lefedem. Időnként megkavarom, és ha már kb 3/4-ig megfőtt, lezárom, fedőt rajtahagyom, kb 20 percig így pihen.

Pergős szokott lenni.

13. bowie
2015. febr. 9. 19:11
és én hideg vízzel öntöm fel.
12. bowie
2015. febr. 9. 19:11

Olajon fehéredésig nagy lángon pirítom, felöntöm dupla mennyiségű vízzel, befűszerezem, még egyszer átkavarom, lefedem, és leveszem kicsire a hőt. Ahogy elfőtt a víz, lehúzom a tűzhelyről, de fedő alatt hagyom még olyan fél órát, vagy, amíg nem eszünk.

mindig tökéletes, pergős.

Lidl-ben veszem és A rizst használok. sok függ a rizstől is.

11. 342402de6d (válaszként erre: 4. - 03d9e3ee29)
2015. febr. 9. 19:05
Nem meleg vízzel kell hanem forróval felönteni,ami pont annyi idő alatt felforr míg pirítod a rizst.
10. cherry41 (válaszként erre: 4. - 03d9e3ee29)
2015. febr. 9. 19:03
Próbáld meg ugyan így, de mikróban, 20 perc főzőidővel. Én csak így tudom jóra főzni!
9. BESTia ☺ (válaszként erre: 7. - BESTia ☺)
2015. febr. 9. 19:03
Akkor jó, mikor már elfőtt a víz. Nem baj, ha letapad az alja, amikor fedő alatt megpuhul, akkor feljön az aljáról is a rizs.
2015. febr. 9. 19:02

Hajszál pontosan, ha megmosod, akkor elég egy-egy arány, de mosás nélkül, kettő rész víz és egy rész rizs.

Viszont nem szabad kavarni egy percet sem, ahogy a vizet beleöntöd, mert akkor ragad.


A legjobb, ha mikróban készíted és egy jó ujjnyi vizet öntesz a rizsre, és teszel bele rámát, majd 850-re állítva, tíz percig hagyod főni, utána kiveszed és megkevered, megkóstolod és annak arányában teszel még bele vizet, amennyire kemény még.

7. BESTia ☺ (válaszként erre: 4. - 03d9e3ee29)
2015. febr. 9. 19:00
Dupla mennyiségű vízzel készül, de nem kis lángon, hanem nagyon.
2015. febr. 9. 18:55
próbald zsirral és nem jó az arany! 1 bögre rizs és majdnem 1 bögre víz!
5. 03d9e3ee29 (válaszként erre: 4. - 03d9e3ee29)
2015. febr. 9. 18:50
Ja és még sót/fűszert is teszek bele.
4. 03d9e3ee29 (válaszként erre: 3. - 342402de6d)
2015. febr. 9. 18:50
Kis olaj fazékba, bele a rizs, fehéredésig pirítom, aztán dupla mennyiségű meleg vízzel felöntöm. Kis lángon főzöm kb. 5-6 percet, aztán elzárom a gázt és fedőt teszek a rizsre.
2015. febr. 9. 18:48
Hogyan készíted?
2015. febr. 9. 18:48

Amikor már felszívta az összes vizet, leveszem a fedőt, és ahogy felkavarom az alján ragacsos a rizs és össze van törve.

Ami a tetején van az pergős.

2015. febr. 9. 18:47
Mit rontok el a rizs főzésénél?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook