Miért esik össze a piskótám? (tudásbázis kérdés)
A piskóta természetesen mindig visszaesik kicsikét, amikor befejezzük a sütését!!
Az is számít, hogy milyen adagot és mekkora tepsiben sütünk!!!
Én vizes piskótát szoktam csinálni.
6 tojás, 30 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 9 evőkanál meleg víz, 1 sütőpor.
A vizet a porcukrot és a 6 tojást robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport és ismét összekeverem. Majd kivajazott és lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm.
Az első 15 percben sosem nyitom ki a sütőt, sőt csak 20 perc után szoktam kinyitni és ekkor megnézem, hogy megsült e.
Nem kell bent hagyni a sütőbe és semmi trükk nincs. Én azt gondolom, hogy nem jó a sütőd, így azt javaslom, hogy teríts az aljára alufóliát, hogy egyenletesen melegítsen.
tudod,hogy a tojások nem egyformák..van amelyik közepes,meg van amelyik nagyobb és fontos,hogy mennyi a liszt hozzá és is kanállal mérem,csak mindig annak az arányában,hogy mekkora a tojás.
mikor úgy gondolod,hogy meg van sülve kicsit tapogasd meg és ha nem hallod,hogy olyan kis sistergő hangot ad nyomás hatására akkor biztosan jó,de ha nagyon nem vagy biztos a dolgodban tegyél bele egy kis sütőport,bár én nem szoktam és akkor nem esik össze.
ja ez igaz.
plusz én úgy szoktam h az első tíz perc magasabb hőmérsékleten aztán csak közepesen.
Köszönöm :D elő volt melegítve :D
Esküszöm holnap újrasütöm :D és Apu két tortát kap szülinapjára :D
Én is sok piskótát sütöttem fiatal koromban a szemetesnek, mígnem valaki megmondta, hogy:
Előmelegített sütőbe kell tolni a tésztát!!
Sok sikert kívánok :))))
nem raksz egy kicsit kevés lisztet bele?
és meg van rendesen sülve?
Sziasztok!
Igen ez biztos nagyon alap dolog, meg mindenki meg tudja csinálni, én viszont világraszólóan béna vagyok a konyhában. Szóval egy 6 tojásos piskótarecept alapján szoktam csinálni a piskótát, elsőre csodálatos lett, szépen följött meg minden. De azóta már 2-3-szor csináltam és ugyanúgy feljön, de amikor kész, kiveszem a sütőből, és ahogy elkezd hűlni úgy esik össze. Mire teljesen kihűl már kb. úgy néz ki, mintha gyümölcstorta lenne, csak vastagabb.
Szóval szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit tegyek, hogy ne essen össze *.* mert így nem igen tudok bárkinek is tortát sütni...
Előre is köszönöm a tanácsokat :)
További ajánlott fórumok:
- Társasági összejöveteleken az emberek a WC-t miért úgy keresik és nevezik hogy mosdó?
- Miért esik össze a piskótám, miután kiveszem a sütőből?
- Miért esik össze a tészta ha kiveszem a sütőből? Mit rontok el?
- Miért esik össze a piskótám sütés közben?
- Miért esik össze a piskóta?
- Miért esett össze a sütőből kivéve a zabkorpás piskótám?