Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért esik össze a piskótám? fórum

Miért esik össze a piskótám? (tudásbázis kérdés)


1 2
23. ad0b329974 (válaszként erre: 13. - Zani)
2012. febr. 16. 19:21
én nyitogatom az ajtót,sőt kiveszem megfordítom ,mert a hátulja jobban süt,mint az eleje a lernek és nincs összeesve a piskótám,ha jó a massza,elég kemény és tartása van annak jónak kell lennie.
2012. febr. 16. 19:20

A piskóta természetesen mindig visszaesik kicsikét, amikor befejezzük a sütését!!


Az is számít, hogy milyen adagot és mekkora tepsiben sütünk!!!

2012. febr. 16. 19:19

Én vizes piskótát szoktam csinálni.

6 tojás, 30 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 9 evőkanál meleg víz, 1 sütőpor.

A vizet a porcukrot és a 6 tojást robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport és ismét összekeverem. Majd kivajazott és lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm.

Az első 15 percben sosem nyitom ki a sütőt, sőt csak 20 perc után szoktam kinyitni és ekkor megnézem, hogy megsült e.

Nem kell bent hagyni a sütőbe és semmi trükk nincs. Én azt gondolom, hogy nem jó a sütőd, így azt javaslom, hogy teríts az aljára alufóliát, hogy egyenletesen melegítsen.

20. ad0b329974 (válaszként erre: 10. - 64333b026e)
2012. febr. 16. 19:18

tudod,hogy a tojások nem egyformák..van amelyik közepes,meg van amelyik nagyobb és fontos,hogy mennyi a liszt hozzá és is kanállal mérem,csak mindig annak az arányában,hogy mekkora a tojás.


mikor úgy gondolod,hogy meg van sülve kicsit tapogasd meg és ha nem hallod,hogy olyan kis sistergő hangot ad nyomás hatására akkor biztosan jó,de ha nagyon nem vagy biztos a dolgodban tegyél bele egy kis sütőport,bár én nem szoktam és akkor nem esik össze.

2012. febr. 16. 19:17
nekem is mindig összeesik... pedig gondosan ügyelek minden részletre :( szóval valami jó tipp hozzám is száguldhat így neten keresztül :)
18. zani (válaszként erre: 15. - 64333b026e)
2012. febr. 16. 19:14
az össze esett piskótát nem a kukába kell tenni, hanem összekockázni és hígabb csokipudinggal leönteni, közé mazsolát szórni, tetejére tejszínhabot tenni.
17. 2104cc91e8 (válaszként erre: 16. - Zani)
2012. febr. 16. 19:14
Igen, így van, jól csinálod, gratula!
16. zani (válaszként erre: 12. - 2104cc91e8)
2012. febr. 16. 19:12

ja ez igaz.

plusz én úgy szoktam h az első tíz perc magasabb hőmérsékleten aztán csak közepesen.

15. 64333b026e (válaszként erre: 12. - 2104cc91e8)
2012. febr. 16. 19:11

Köszönöm :D elő volt melegítve :D


Esküszöm holnap újrasütöm :D és Apu két tortát kap szülinapjára :D

14. 2104cc91e8 (válaszként erre: 8. - Dominós)
2012. febr. 16. 19:11
:) :)
13. zani
2012. febr. 16. 19:11
én mindig csak kanállal mérem és nem esik össze. az én titkom: a lisztbe teszek egy késhegynyi szódabikarbónát, a tojásfehérjét pedig pár csepp citromlével verem fel (nem tudom, h ezek közrejátszanak-e abban, h szép marad). ja és a sütőajtót nem nyitogatjuk!
2012. febr. 16. 19:10

Én is sok piskótát sütöttem fiatal koromban a szemetesnek, mígnem valaki megmondta, hogy:

Előmelegített sütőbe kell tolni a tésztát!!


Sok sikert kívánok :))))

11. 64333b026e (válaszként erre: 9. - 2f7db3f503)
2012. febr. 16. 19:09
20 perc után nyitottam ki a sütőt kb...és amíg ki nem vettem csodaszép volt :D
10. 64333b026e (válaszként erre: 7. - Ad0b329974)
2012. febr. 16. 19:08
Hát a szúrópróba szerint meg van sülve...a liszt mennyiségét nem tudom igazából, mert kanállal teszem bele, de szerintem elég vagy kicsit sok is...bár szemmértékben nem vagyok jó :D
2012. febr. 16. 19:08
Sööt, ne nyitogasd, míg meg nem sül, mert attól is összeesik. De persze az elsöö "tesztsütésemnél" ki kellett próbálni, mennyi idööre van szüksége teljesen átsülni, mert ugye minden sütöö más és más és akkor végre légkeverésessel volt dolgom, aminél a sülés lassabb folyamat.
2012. febr. 16. 19:06
Netán elájul...?
2012. febr. 16. 19:04

nem raksz egy kicsit kevés lisztet bele?

és meg van rendesen sülve?

2012. febr. 16. 19:04

ajánlom figyelmedbe!

Én mindig ennek alapján készítem, és nincs rá panasz! :)


[link]

2012. febr. 16. 19:04
Sütőport szoktam belerakni, és ha megsült, lezárom a sütőt, egy kicsit úgy hagyom. Aztán résnyire nyitom a sütőajtót, és úgy hagyom kihűlni. A lényeg, ne érje hirtelen hideg.
2012. febr. 16. 19:04
mérd le a tojást mérlegen, ne kanál legyen a mérőd, és ahhoz viszonyitva mérd a lisztet és a cukrot is
3. 06718ca650 (válaszként erre: 1. - 64333b026e)
2012. febr. 16. 19:03
én miután megsült egy negyed óráig bent hagyom a sütőben.
2012. febr. 16. 19:01
:)
2012. febr. 16. 19:00

Sziasztok!

Igen ez biztos nagyon alap dolog, meg mindenki meg tudja csinálni, én viszont világraszólóan béna vagyok a konyhában. Szóval egy 6 tojásos piskótarecept alapján szoktam csinálni a piskótát, elsőre csodálatos lett, szépen följött meg minden. De azóta már 2-3-szor csináltam és ugyanúgy feljön, de amikor kész, kiveszem a sütőből, és ahogy elkezd hűlni úgy esik össze. Mire teljesen kihűl már kb. úgy néz ki, mintha gyümölcstorta lenne, csak vastagabb.


Szóval szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit tegyek, hogy ne essen össze *.* mert így nem igen tudok bárkinek is tortát sütni...


Előre is köszönöm a tanácsokat :)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook