Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel recept

Meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel recept

A Meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel hozzávalói:
(2 személyre)

1 nagyobb csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 tv. paprika
1 paradicsom
15 dkg magozott meggy
koriander
pár csepp balzsamecet
2-3 ek. étolaj

bors


A Meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel elkészítési módja:
A húst csíkokra vágjuk, a felforrósított olajban addig pirítjuk csak, amíg kifehéredik. Ekkor kiszedjük az olajból és beledobjuk a vékony csíkokra felvágott zöldségeket. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is. Visszatesszük a ragura a húst és csak annyi ideig pirítjuk már, hogy az ízek átjárják a húst. Megkóstoljuk, szórunk rá pár csepp balzsamecetet, hogy a meggy íze hangsúlyosabb, egyúttal édeskésebb legyen. Párolt rizzsel tálaljuk, tálaláskor apróra vágott korianderrel, ennek hiányában petrezselyemzölddel szórjuk meg.


Kategória: Húsételek receptjei


A meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook