Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mazsolás csirke recept

Mazsolás csirke recept

Elkészítési idő 75 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mazsolás csirke hozzávalói:
1 közepes nagyságú csirke,
10 dkg biomazsola,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 dl száraz vörösbor,
5 dkg füstölt szalonna,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 kk. borsmenta,
4 ek. liszt,
kevés cukor,
ízlés szerint: sült csirke fűszersó


A Mazsolás csirke elkészítési módja:
A megtisztított és feldarabolt csirkét befűszerezzük a fűszersóval, majd belisztezzük. Az apróra vagdalt füstölt szalonna zsírján üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát, majd átpirítjuk rajta a csirkedarabok mindkét oldalát. A lével együtt egy hőálló üvegtálba tesszük, ráöntjük a bort, beletesszük a megmosott, leszárazott mazsolát és lefedjük. Előmelegített, 200 C fokos sütőben kb. 55-60 percig pároljuk, ezután a fedőt levéve a tetejét is megpirítjuk. Steakburgonya vagy burgonyakrokett, valamint fejes saláta illik hozzá. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A mazsolás csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook