Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tejszínes kelbimbófőzelék recept

Tejszínes kelbimbófőzelék recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejszínes kelbimbófőzelék hozzávalói:
50 dkg kelbimbó,
2 db burgonya,
3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín,
3 ek. tönköly búzaliszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt fehérbors, morzsolt majoránna


A Tejszínes kelbimbófőzelék elkészítési módja:
A kelbimbókat megtisztítottam és félbevágtam, a burgonyát kis kockára aprítottam. A kelbimbót egy lábasba tetettem, majd hozzáadtam kb. 1 liter vizet. Fűszereztem és hozzáadtam a fokhagyma gerezdeket apróra szeletelve, majd felforraltam. Amikor felforrt, hozzáadtam a burgonyakockákat, majd az egészet kb 25 perc alatt puhára főztem. Belekevertem a tejszínbe a lisztet, hőkiegyenlítettem a főzővízből, majd óvatosan a főzelékhez öntöttem. Folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg be nem sűrűsödött. Azonnal tálalható is az elkészült tejszínes kelbimbó főzelék a kedvenc feltétünkkel. Én fasírttal szeretem. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


A tejszínes kelbimbófőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook