Magyarországon termelt,vagy gyártott MAGYAR termékeket keresek, van még ilyen? (beszélgetős fórum)
nem beszélve az egyéb károkról.a szomszéd utcában is ellopták a tyúkokat.mire kijöttek a rendőrök,már a kondérban rotyogtak.régen talán több eső esett,locsolás nélkül semmi nincs a kertben.
Nem csak a feldolgozás során melóztak vele.
Egy malac ára 10-20 ezer Ft körül van, és azt közel egy évig etetni kell. Esőben, nyáron, szélben, nyaralás nuku. Zöldet kaszálnak neki, ivóvizet kap. Darát, főzött krumplit attól függően, mennyire válogatós. Kész csapás, ha valamiért állatorvost is kell hívni.
A faluban már szinte senki nem tart disznót, tyúkot kevesen. Gyerekkoromban szégyennek számított, ha valaki vásárolni kényszerült zöldséget, tojást, zsírszalonnát. Ma bármit el lehet adni faluban is.
Az, hogy a fehér szalonnából préselt zsírt csinálnak, vagy kisütik és zsírként adják el. A visszamaradó töpörtőt (felénk) 2300 Ft/kg-ért adják, mert hogy dolgoztak vele!!!
A füstölt szalonnának is azért magasabb az ára, és persze, mert így, hogy zsírként adják el, kevesebb szalonna marad, tehát nyugodtan adhatja azt is drágábban, aki szalonnát akar enni... jól ki van ez találva.
"...mert már nem termel senki semmit!"
Mert általában nem éri meg. :(
A világbajnok 27% ÁFA átka!
Viszont egyre többen csinálják vállalkozóként, ebből él a család.
Azt meg, hogy az ilyen termékek drágábbak, mint a nagyüzemi, el kell fogadni.
Szerintem nagyon megéri ezeket venni, finomabbak.
Igen....
Na ezért döglődik a mezőgazdaság, állattenyésztés...
Holland a krumpli, a vöröshagyma, a sertéshús, meg még nagyon sok minden, ami honi is lehetne.
Pedig állítólag mi lehetnénk Európa éléstára.
Na de ezekkel? :(
[link]
20 millió embert is el tudna látni a magyar mezőgazdaság
A szalonnát feldolgozzák, a munkát kell megfizetni.
én falum lakom.a legközelebbi piac húsz-egynéhány kilométerre van,egy darab tehén sincs a faluban.a lányom néha Pestről hoz falusi tejet.eladásra senki nem tart semmit,vett takarmányból?
mert a magyarok nem használnak vegyszert? dehogynem a nagyüzemben,ugyanúgy,mint a kiskertben.a krumplibogár tövig rágja a paradicsompalántát,a levéltetvek mindent ellepnek.szerintem már immúnisak a megengedett növényvédő szerekre is.és a beteg szarvasmarha,amit a vállalkozó eladott a nemzeti étteremnek?biztos nem egyedi eset.
Hát, csak a háztájiból lehet elképzelésem, mert mi ezt használjuk: besózzák, ebben a sólében hetekig érlelik, forgatják, lemossák, füstre akasztják.
Amúgy nem tudom, mert alapvetően a szalonnák olcsóbb darabok, mint a színhúsok.
Biztos, hogy a hús is más, erre konkrét gyakorlati tapasztalatunk van. Disznóölésre szoktunk venni húsos szalonnát ismerős hentestől, hogy együtt kerüljön páclébe. Nagy a család, többet szeretnénk. Teljesen egyformán készül, de a házi szalonna omlósabb, nem rágós, bőre is egészen más. Sonkánál nem annyira jelentős az eltérés, vagyis a zsíros részben mutatkozik jobban.
Ez igy van,de nagyon ki kell fogni,mert némelyik nagyon arcátlanná válik egy idő után.Sajna meghalt az a bácsi,akitől hosszú éveken keresztül vettük a húsokat.Mindig üzent,hogy mit fog vágni a héten és leadtuk neki a rendelést.Karácsony elött nagyon jó áron kaptuk tőle a konyha kész malacságokat /hurka-kolbász-házi májas-füstölt húsok-fagyasztani való húsok stb /Vagy a szárnyas húsokat,pulykát,kacsát,libát,amit kértél.Mindene volt a kis öregnek,még bora és jó pálinkája is!Igazi fő nyeremény volt a bácsi.Sajnos vele együtt kihalnak ezek az emberek is,és elvesznek ezek a lehetőségek,mert már nem termel senki semmit!
Napokban kerestem füstölt szalonnát,és leesett az álam,amikor megláttam,hogy átlag 1500 Ft kilója!!Több mint a húsé.Tudja valaki,hogy mi ennek az oka?
Nem az antibiotikum teszi immunissá,hanem a szervezete válik azzá az idő alatt,amig az antibiotikum védelme tart.
Egyébként egyre több termelő szállít házhoz főleg Pesten. Tejtermékeket, csirkét, de biztos lehet találni mást is.
Vidéken pedig ott a piac.
Napokban jártam Veresegyházán egy paradicsom termelő cégnél,és saját szememmel láttam,hogyan termelik a paradicsomot bármely időszakban.speciális,de nem vegyszerezett talaj keveréket használnak,nem gén manipulált magokat ültetnek.speciális fényeket használva,párásító és szellőztető automatikákkal felszerelt üvegházakban termelnek szinte minden teret kihasználva,elvileg biónak mondható paradicsomokat.
Az antibiotikum nem tesz immunissá, akkor hat megelőzésképp, ha az állat folyamatosan kapja.
Vannak érthetetlen dolgok.Kamionos ismerőseim mondták,hogy tőlünk viszik ki a füstölt sonkákat spanyolországba,és pár nap múlva átcsomagolva hozzák vissza serranoi sonkaként.Vagy a Magyar Platán sör története.Megnyert egy nívós sör versenyt külföldön,és az óta is itthon gyártják,viszont egy palack sem marad Magyarországon,mert egy külföldi megvette a tulajdon jogot rá.De a Nivea története is hasonló,csak az kapható itthon is.Vagy a Magyar Puli története!Nem a kutyáról beszélek,hanem az elektromos autóról,amit külföldi érdekek okán az illetékes minisztérium nem engedet sorozatban legyártani.
Nem tudok bizonyítékot az ellenkezőjére, csak egyszerűen szkeptikus vagyok... ha pl. arra gondolok, hogy üvegházi, fóliás termesztés esetén mekkora kár érné a termelőt, ha nem permetezne gombás betegségek ellen. Bizonyos zöldségeknek olyan rövid tenyészideje van, talán le sem bomlik. Primőröket inkább nem veszek, nevezzenek paranoiásnak :)
Tehát használnak antibiotikumot. És elnézve azt a rengeteg gyógyszert, ami megfordul az állatgyógyszertárban, ahol édesanyám dolgozik, mást is. De mindegy is. Próbáld meg a hentesnél, ott jobbára magyar húst kapsz.
Én úgy tudom,hogy a kötelező oltásokon felül a Magyar parasztok nem használnak olyan vegyi anyagokat,mely az állat növekedését,élettani fejlődését bármely módon befolyásolná. Nem jellemző a génmanipuláció és ehhez hasonló tevékenység. Az állattenyésztőknél szükséges a nagymennyiségű állat érdekében preventív célú antibiotikumokat használni, de tudomásom szerint ezek idővel távoznak a szervezetükből,csak immunissá teszik az állatokat bizonyos betegségekkel szemben.
Amerikában nincs meggy, sőt Ausztráliában sem, írta itt egy fórumozó, aki ott lakik.
Azért fura, mert idáig elhozzák a tengeri halakat, a szállítmányozás már igazán nem nehéz, legfeljebb drágábban adják, de megfizetnék, csak legyen.
Ebben teljesen igazad van.Nem szeretnék politizálni,mert tudjuk,hogy milyen érdekek okán teszik.Ha már termőföldekről beszélünk,megosztanám veletek egy gazdasági lapban leírtakat,mely szerint valószinüleg,hogy a világon egy olyan ember van,aki országában a keleti részről,úgy tud átmenni a nyugati részre,hogy csak a saját földjeit használja,viszont életében még egy paradicsomot sem ültetett!
A magyar állattenyésztők nem használnak antibiotikumokat? A magyar parasztok nem használnak vegyszereket?
Igen, és mindegyik multinál van sok magyar termék. Ha lehet, én is azt vásárolom.
Ja igen, és a magyar parasztokat a magyarok teszik tönkre! :(
Ennek sok oka van...
Pl. a magyar termelőket, állattenyésztőket, üzemeket, kinyírták...
Sokat kivisznek külföldre, mint a jó hazai meggyet is.
Képzeld, értettem!;)
Azért tettem be kérdésnek.
Szövegértés...;)
Sparban pl. vannak a Nádudvari termékek: hentesáru, tej, tejföl, sajtok, túró, nagyon finom. Lipóti pékség is magyar tudtommal.
Volt olyan időszak,hogy csak Magyar termékek voltak a boltokban,és minden polc tele volt,de nem erre gondoltam.Minden kulturált ország védi a saját piaci értékeit,de a Magyar valami érdek hatás okán nem ezt teszi.Hozzák be kintről a vegyszeres zöltségeket,antibiotikummal tele oltott húsokat,mig a Magyar parasztok meg mennek tönkre,mert nem tudják értékesíteni termékeiket.AZ ÉLELMISZER EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT NEM GYŐZI KITILTANI A SOK KÜLFÖLDI MÉRGEKET TARTALMAZÓ ÉLELMISZEREKET. Köztünk voltak bébi ételek is.
További ajánlott fórumok: