Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha libacombot 1,5óráig sütök fólia alatt, és utána 15 percet pirítom, az jó lehet? fórum

Ha libacombot 1,5óráig sütök fólia alatt, és utána 15 percet pirítom, az jó lehet? (tudásbázis kérdés)


2020. nov. 11. 19:50
Végül is úgy csináltam meg, hogy 1 és 3/4 órát volt fólia alatt. utána 15 percet tettem légkeverésesre. Finom lett, annyit ronthattam el, hogy menet közben 3/4-1 óra után le kellett volna öntenem a zsírt valamennyire. Alig tettem rá vízet és csak egy kis hagyma volt alatta. szóval, ha leszedem a "felesleges"zsírt, akkor nem főtt, hanem puhult volna jobban, de finom lett, nem volt rágós. A combokat bőrével lefelé tettem a hagymára és mikor levettem a fóliát, akkor fordítottam meg. Köszönöm a hozzászólásokat!:*
7. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 11. 17:18

Bevagdosott bőrrel lefelé sütöd 40-50 percig fólia alatt, (só, fehér borssal fűszerezve) utána megfordítod, és akkor majoranna, ismét 40 percig, fólia alatt, majd fólia nélkül légkeverésen 10-15 percig.

Most ettük meg, így készült.:)

6. bozsu55 (válaszként erre: 3. - Elbb)
2020. nov. 11. 17:08
A konfitálás 50-60-max70 fokon történik.Nem szabad forrni-sülni. A cél lassan, alacsony hőfokon.
5. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 11. 16:47

Karácsonykor pulykát szoktam sütni egyben.

Ahány kg-os, annyi óra 180 fokon, ez az ajánlás. Általában 4-5 kg-os a pulyka, de 3-4 óra elég. Az alufóliát az utolsó órában veszem le.

Gondolom a libacombnak sok az 1,5 óra. Legjobb, ha néha megnézed puha-e és ha igen, pirítod.

4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Elbb)
2020. nov. 11. 16:43
Köszönöm, már bent van a sütőben, de nem légkeverésesen. 2órát bent hagyom és a legvégén teszem rá a légkeverest, amikor mar nincs rajta fólia. Köszönöm!
3. elbb
2020. nov. 11. 16:40
Az alsó-felső sütés szerintem kiszárítja. De egyébként én inkább azt ajánlom, hogy 110 fokon bő zsírban konfittáld, és a végén pirítsd rá 15 percet. Mondjuk akkor kell neki vagy 3 óra, de finomabb és szaftosabb is marad.
2020. nov. 11. 16:29
Ez nagymértékben függ az állat korától.
2020. nov. 11. 16:26
Ha libacombot 1,5óráig sütök fólia alatt és utána 15 percet pirítom az jo lehet? Illetve az a 1,5óra mehet e eleve légkeverésesen? 180c Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook